Terug naar Nieuw-Zeeland

Kajakken en wandelen op en langs azuurblauw water

Je rijdt naar het eind van de wereld in Marahau, waar de weg doodloopt tegen het Abel Tasman National Park en waar je alleen te voet of over het water verder kan. Je neemt je intrek in een comfortabele lodge en verkend de omgeving. Met hoogwater is er nauwelijks strand, maar als het water zakt, openbaart zich een onafzienbare zandvlakte.
De tweede dag ga je te water in een stabiele zeekajak. Rustig peddelend van eiland naar eiland en van strand naar strand bereik je het keerpunt waar een heerlijke lunch op je wacht. Te voet ga je terug door de schitterende natuur, bovenlangs de goudgele stranden die je eerst vanaf het water zag. Na een tweede nacht op deze schitterende plek, ga je verder op je reis Down Under.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277332
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Abel Tasman * Kayak & Walk

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Marahau, een kleine nederzetting aan het eind van de weg en de toegangspoort tot Abel Tasman NP. Je kan naar het Visitor Centre wandelen om informatie over de omgeving te krijgen.

Overnachting in

Marahau

Dag 2

Om 8.15 begin je met je gids aan een zeekajak tocht van ca. 2 uur naar Observation Beach. Je peddelt op het gemakje langs Fisherman en Adele Island en vele goudgele strandjes, met kans op het zien van zeehonden. Op Observation Beach is een uitgebreide lunch voorzien, voordat je de kajak ruilt voor je wandelschoenen en via een kronkelend pad door de bush in ca, 3,5 terugloopt naar Marahau. Vanaf het wandelpad loop je wat hoger boven zee en hebt weer andere uitzichten.
NB. het programma kan, afhankelijk van de wind, het weer of eigen voorkeur omgedraaid worden: eerst wandelen en terug kajakken.

Overnachting in

Marahau

Dag 3

Na het ontbijt eindigt het arrangement en kan je naar je volgende bestemming in Nieuw Zeeland afreizen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een fraaie lodge op steenworp afstand van zee en het Abel Tasman NP. De lodge is een oase van rust in een mooie tuin met inheemse bomen en struiken.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen, inclusief ontbijt 
  • alle kajak-materialen (stabiele 2 pers. zeekajaks, peddels, reddingsvest, spatzeil, waterdichte cameratas)
  • lunch op dag 2
  • lokale support, kajak-gids en informatie

Niet inbegrepen

  • heen en terugreis naar Marahau
  • overige maaltijden

Over de activiteiten

Je maakt een gecombineerde kajak & wandeltocht die voor iedereen met een normale conditie prima te doen is (minimumleeftijd 12 jaar).
Je moet uiteraard niet bang zijn voor water en een beetje avontuurlijk ingesteld.
Ter plekke krijg je tiptop materialen te leen en de kajak techniek wordt (indien nodig) uitgelegd.
Zelf neem je comfortabele wandelschoenen en een rugzakje (met oa. droge kleren, waterfles en wat snacks) mee
Natuurlijk staat de veiligheid voorop en bepalen weer en tij het programma.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement doen van oktober t/m april

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs