SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 141025 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Nepal - Everest, 22 dagen

Langs de hoogste bergen en Gokyo meren, trektocht langs eenvoudige lodges

De tocht naar Mount Everest en de Gokyo meren betekent niet alleen maar een trek naar de hoogste berg ter wereld. Sagarmatha  - zoals de Nepali’s haar noemen – verkeert namelijk in goed gezelschap: ze wordt omringd door talloze bergen die oprijzen tot ver boven de zes- of zevenduizend meter en natuurlijk de meer dan 8000 meter hoge Lhotse. Combineer die spectaculaire bergwereld met de fascinerende wereld van de Sherpa bevolking en het mag duidelijk zijn waarom dit een van Nepals mooiste en spectaculairste trektochten is. Tijdens deze Himalaya reis loopt u 17 dagen langs de mooiste plekken in het Everest gebied!

 
Bijzonder mooie reis door een bijzonder mooi gebied. Voor deze reis is wel een goede conditie vereist en men moet rek...
Bekijk alle reviews (10)
Uniek aan deze reis
 • 17 wandeldagen in Everest gebied
 • deskundige lokale reisleider
 • bezoek aan magnifieke Gokyo-dal
 • inclusief binnenlandse vlucht
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Als er één berg in Nepal is die tot de verbeelding spreekt, dan is dat toch wel de Mount Everest; de hoogste berg op aarde. En dat is niet ten onrechte want - ongeacht of je gefascineerd bent door kwalificaties als 'de hoogste' en de 'grootste’ - het spectaculaire gebied rond deze ‘berg der bergen’ staat garant voor een weergaloze trektocht. Na aankomst in Nepal vliegen we in op Lukla. Hier vandaan beginnen we rustig aan de tocht omhoog naar de blauwe meren van Gokyo en de uitzicht-top Gokyo Ri (5360m) . Over de minder bekende Cho La (pas) dalen we af naar de Khumbuvallei. We beklimmen de 5500 m. hoge Kala Patar. Vanaf hier heeft u uitzicht op alle van Everestexpedities bekende plaatsen zoals het Mount Everest Basecamp, de Khumbu Icefall, de West-Ridge en natuurlijk de top zelf. Met de mensen die nog puf genoeg hebben gaan we naar het Everest Base Camp op 5360m. We dalen vervolgens af door de Khumbu vallei langs dorpjes met Boeddhistische kloosters, Namche en Lukla, van waaruit we terugvliegen naar Kathmandu voor een cultuurrijk besluit van deze topreis.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Nepal

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • 16

 • 17

 • 18

 • 19

 • 20

 • 21

 • 22

 • NB Programma

 • kaart

Programma

Vertrek vanuit Amsterdam naar Kathmandu. Aankomst de volgende dag. 1. Bodhnath stupa in Kathmandu
Bodhnath stupa in Kathmandu
Programma
Op het vliegveld van Kathmandu word je opgewacht en naar het hotel in de toeristenwijk Thamel gebracht. Hier zijn talloze winkeltjes en leuke restaurantjes en op loopafstand van het hotel vinden we het prachtige Durbar Square van Kathmandu, met vele eeuwenoude tempels en andere monumenten. Ondanks dat de aardbeving van april 2015 zijn sporen heeft nagelaten, is het een bezoek zeker waard.

Overnachting in
Kathmandu, Hotel Marshyangdi

 1. nabij Phakding
nabij Phakding
Programma
Vroeg in de ochtend maken een spectaculaire bergvlucht van Katmandu naar Lukla (2840 m), waar onze lokale gidsen en dragers op ons wachten. We dalen af in de vallei van de Dudh Koshi (melk-rivier) en bereiken het laagste punt (2510 m) van deze trek. Vanaf hier gaan we in noordelijke richting verder door de kloof naar Phakding (2610 m). Wandelduur: 2-3 uur, 200 m dalen, 50 m klimmen.

Overnachting in
Phakding (2610 m)

 1. op weg naar Namche
op weg naar Namche
Programma
Van Phakding stijgen we naar Namcha Bazar (3440 m), het belangrijkste centrum van het Solo Khumbu gebied. Vandaag bereiken we Sagarmatha (Everest) Nationaal Park. We logeren in Namche (of in het boven Namche gelegen Chorkung). Het dorp ligt als een amfitheater geterrasseerd tegen een helling en kijkt uit op de indrukwekkende westwand van de Thamserku. Wandelduur: 5-6 uur, klimmen 1000 m, dalen 170 m.

Overnachting in
Namche Bazar (3440 m)

 1. markt in Namche Bazar
markt in Namche Bazar
Programma
Rustdag in Namche Bazar, de hoofdstad van Sherpa-land. We hebben een dag nodig om te acclimatiseren. Dit biedt ons de gelegenheid een bezoek te brengen aan het bijzonder interessante Everest-museum. Bovendien kunnen we vlak bij Namche genieten van een schitterend uitzicht op Everest (8848 m), de Lhotse (8501 m) en de Ama Dablan (6856 m). Ook is het mogelijk om een halve dagtocht naar het Everest View hotel te maken dat op 3790 m ligt. De acclimatisatie verloopt voorspoediger indien er even naar grotere hoogte wordt geklommen (niet al te inspannend) om vervolgens weer op lagere hoogte te overnachten.

Overnachting in
Namche Bazar (3440 m)

Programma

Via Kumjung klimt u naar een klein pasje, de Mong La ( 3975 m). Vanaf hier daalt u af naar Photse Thenga, een verzameling van enkele kleine lodges naast de rivier. Photse Thenga ligt op 3680 m. Onderweg hebben we mooi uitzicht op de Ama Dablam (6856 m). We maken een goede kans de Impeyan Pheasant te zien, de schitterende negenkleurige, nationale vogel van Nepal. Daarna lopen we verder naar Dole, gelegen op 4010 m. Vanwege de toename in hoogte is het uitgesloten nog verder te lopen. Als u zich na de lunch fit voelt kunt u gerust nog een korte wandeling maken. Wandelduur: 4-5 uur, klimmen 840 m, dalen 290 m.Overnachting in
Dole (4090 m)

Programma
De wandeling van vandaag is maar kort. Dit doen we omdat we de hoogte in acht moeten houden en de acclimatisatie mogelijk te maken. Aangekomen op de plaats van overnachting kunnen we dan nog een wandeling maken of u kunt gewoon heerlijk een boekje lezen of gewoon genieten van de uitzichten die ruiger en ruiger worden. Vandaag lopen we naar Machermo, een iets grotere nederzetting gelegen in een mooie vallei met veel akkers om het dorp heen. Machhermo ligt op 4410 m. In Machermo is er ook een rescue post waar iedere dag een lezing wordt gegeven over hoogteziekte. Een aanrader om gratis bij te wonen. Machhermo is vooral bekend vanwege een vermeende aanval van de beroemde Yeti. In 1974 heeft deze verschrikkelijke sneeuwman 3 yaks gedood en een Sherpa-vrouw verwond. Voor de mensen die willen kunnen we een acclimatisatietocht maken naar een uitzichtpunt. Wandelduur: 1-2 uur, klimmen 320 m.

Overnachting in
Machermo (4410 m)

 1. de logdes van Gokyo Village
de logdes van Gokyo Village
Programma
In een halve dag lopen we naar Gokyo (4790 m). We lopen nu naar de bron van de Dudh Koshi: de enorme Ngozumpa gletscher. Tussen de westelijke morene en de bergen zijn een aantal (heilige) meren ontstaan. Gokyo is gelegen bij het derde meer waar we langskomen. Wandelduur: 3-4 uur, klimmen 350 m.

Overnachting in
Gokyo (4790 m)

 1. uitzicht vanaf Gokyo Ri
uitzicht vanaf Gokyo Ri
Programma
Vandaag kunnen we een mooie acclimatisatietocht maken. Voor een van de beste uitzichten in de Himalaya kunnen we de Gokyo Ri (5360 m) beklimmen voor een uitzicht op de Everest, de Nuptse (7879 m) en zelfs, met helder weer, de Makalu (8475 m). U kunt ook de gletsjer blijven volgen naar de verder gelegen heilige meren. Vanaf daar heeft u een fenomenaal uitzicht op de steile wanden van Cho Oyu en de Gyachung Kang. Wandelduur naar Gokyo Ri: 4 uur, klimmen en dalen 570 m. Wandelduur naar 5de meer: 5 uur, klimmen en dalen 200 m.

Overnachting in
Gokyo (4790 m)

 1. op weg naar Dragnag
op weg naar Dragnag
Programma
We dalen rustig af en doorkruisen de Gokyo vallei. Aan de oostkant van de vallei stijgen we weer naar het gehucht Dragnag. Dit is de laatste stop voor we de Cho La over gaan. We proberen zoveel mogelijk op krachten te komen want morgen wordt een zware dag met veel stijgen en dalen. Wandelduur: 2 uur, dalen 50 m.

Overnachting in
Dragnag (4700 m)

 1. Cho La pas
Cho La pas
Programma
We staan vroeg op en beginnen in het donker met de klim naar de Cho La, 5330 meter hoog. Het uitzicht vanaf de pas is erg indrukwekkend. Het uitzicht op de Kumbu en Gokyo vallei met de besneeuwde toppen is fenomenaal. Na de pas volgt een lange afdaling naar het gehucht Dzonglha op 4830 m. Wandelduur: 7-9 uur, klimmen 650 m, dalen 500m.

Overnachting in
Dzonglha

 1. richting Gorak Shep
richting Gorak Shep
Programma
Vanuit Dzonglha dalen we af naar het eind van de Khumbu Gletsjer. We lopen nu de Khumbu vallei in en volgen de gletsjer geleidelijk omhoog naar Lobuche. Als de tijd het toelaat en onze conditie goed is kunnen we ook doorlopen naar Gorakshep. Zo hebben we meer tijd voor onze uitstapjes naar Kala Patar en het EBC. Wandelduur tot aan Lobuche: 4-7 uur, klimmen 300 m, dalen 200 m.

Overnachting in
Lobuche (4970 m) of Gorakshep (5140 m)

 1. Kala Patar
Kala Patar
Programma
's Ochtends heel vroeg beginnen we aan de slopende beklimming van de 5550 m. hoge Kala Patar, ofwel Zwarte Berg. We doen dit vanuit Lobuche of Gorakshep (afhankelijk waar we overnacht hebben). Het hoogste punt van de reis! Voor velen is dit het hoogste punt dat zij tot dusver hebben bereikt en weinigen zullen ooit hoger komen - het is een onbeschrijflijk gevoel om zo'n hoog punt te bereiken. Met het uitzicht wordt de zwaarte van de tocht in één klap beloond. Vanaf hier gezien lijkt de Nuptse, zelf "slechts" 7860 m, hoger dan de 8848 m metende Mount Everest. De Everest is nog ruim 3000 m hoger dan de Kala Patar. We kunnen ons troosten met de gedachte dat we tot nu toe tijdens de gehele trekking meer meters hebben geklommen dan de Everest hoog is! Na de afdaling richting Gorakshep kunnen we de rest van de dag genieten van warme thee en soep in de lodge. Wandelduur vanaf Gorakshep naar Kala Patar: 4 uur, 410 m klimmen en dalen.

Overnachting in
Gorakhshep (5140 m)

 1. Everest Base Camp
Everest Base Camp
Programma
Liefhebbers kunnen vandaag vanuit Gorakshep een bezoek aan het Mount Everest Basecamp. De tocht naar deze bijzonder plek die de uitvalsbasis vormt voor alle Everest beklimmingen neemt een paar uur in beslag. De top van de Everest is overigens niet zichtbaar vanuit het basiskamp. Nadat we terug naar Gorakshep beginnen we aan de afdaling richting Lobuche. Wandelduur: 5-6 uur, 250 m dalen.

Overnachting in
Lobuche (4970 m)

 1. Everest Base Camp
Everest Base Camp
Programma
Vandaag dalen we af naar Dingboche (4400 m). Langs de morenenwallen van de Khumbu gletsjer dalen we af naar rijkere lucht. Voor het eerst merken we weer dat er echt meer zuurstof is. Wandelduur: 3 uur, 500 m dalen.

Overnachting in
Dingboche (4400 m)

 1. Everest Base Camp
Everest Base Camp
Programma
Vandaag staat een prachtige dagwandeling naar de Chukung vallei op het programma. Vanuit dit dal heb je onovertroffen uitzichten op Ama Dablam en de machtige zuidwand van de Nuptse. Wandelduur: 5-6 uur, klimmen/dalen 490 m.

Overnachting in
Dingboche (4400 m)

 1. Ama Dablam vanaf Tengboche
Ama Dablam vanaf Tengboche
Programma
Vanuit Dingboche wandelen we verder naar beneden. Voordat we de lodge in Tengboche bereiken klimmen we door een prachtig rhododendronbos omhoog, naar de heuvel waar het Tenboche klooster op gebouwd is. We overnachten in een van de lodges van Tengboche. Wandelduur: 2-3 uur, 550 m dalen, 70 m klimmen.

Overnachting in
Tengboche (3860 m)

 1. richting Monjo
richting Monjo
Programma
In de ochtend nemen we eerst de tijd voor een bezoek aan het befaamde Tengboche klooster. Dit is het voornaamste Boeddhistische klooster in het Khumbu-gebied. In december 1989 brandde het geheel uit. Direct hierna werd gestart met de herbouw, die inmiddels is voltooid. Na het kloosterbezoek vervolgen we onze weg richting Namche. Bazar. We overnachten of in Namche of in Monjo, wat nog 2 uur achter Namche ligt. Wandelduur: 4-5 uur, 750 m dalen, 350 m klimmen.

Overnachting in
Namche (3500 m) of Monjo (2835 m)

 1. richting Lukla
richting Lukla
Programma
Op deze laatste trekkingdag wandelen we rustig van Namche Bazar of van Monjo naar Lukla. Een ideale plek om - nog steeds dichtbij Sagarmatha - nog even na te genieten van de trek en de bergen om ons heen. Wandelduur: 6 uur, dalen 950 m, klimmen 250 m.

Overnachting in
Lukla (2840 m)

 1. vliegveld van Lukla
vliegveld van Lukla
Programma
Vanaf Lukla vliegen we terug naar de hoofdstad. Met een spectaculaire vlucht nemen we afscheid van het Solu-Khumbu-gebied. Als we terug kijken, zien we de witte pieken die we zo dicht hebben genaderd. Omdat de vlucht vanuit Lukla soms door de weersomstandigheden niet door kan gaan hebben we vrije dagen in Kathmandu aan het einde van de reis gepland.

Overnachting in
Kathmandu

 1. bij de Monkey temple
bij de Monkey temple
Programma
Vandaag hebben we de hele tijd om deze fascinerende stad te bezoeken. Stoepa's, pagoden, paleizen en rijk bewerkte patriciërshuizen omzomen de drukke straten. U ziet overal de verwevenheid tussen het hindoeïsme en boeddhisme. U loopt tussen riksja’s, handkarren, vrouwen in kleurige sari’s en mannen met bepakking. U proeft de sfeer op Durbar Square. Rond het plein liggen dicht bij elkaar de Kumuri Bahal (de residentie van de levende godin), de Narayan-tempel, Kasthamandap, Mahadeva- en Parvati-tempel en het oude koningspaleis. Pashupatinath is een van de belangrijkste Hindoeïstische tempels van Nepal met een Shiva-tempel en verschillende verbrandingsplekken aan de oevers van de Bagmati. Een van de meest in het oog springende tempels ligt op een heuvel. Trappen bezet door bedelaars en bezocht door talrijke rhesusapen leidden naar de uitbundig versierde tempel van Swayambunath. Aan de rand van de stad ligt eveneens de enorme Bodnath stoepa, die vooral 's ochtends en 's avonds door pelgrims bezocht wordt.

Overnachting in
Kathmandu

Programma

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Aan de rechterzijde van het vliegtuig heb je bij daglicht nog uitzicht op de Himalaya toppen in het noorden.
Als de reis met Turkish Airlines gaat arriveer je dezelfde dag in Amsterdam. Met een andere luchtvaartmaatschappij kan de aankomst de volgende dag zijn.

Eventueel kun je je verblijf in Nepal verlengen met een van onze korte, individuele arrangementen, bv. een wandeltocht door de Vallei van Kathmandu.Overnachting in
nachtvlucht

NB Programma

De vlucht van Kathmandu naar Lukla en van Lukla terug naar Kathmandu kan alleen plaatsvinden wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Als het weer slecht is kan deze vlucht geannuleerd worden. In dat geval zijn eventuele meerkosten als gevolg van de vertraging voor eigen rekening.

NB. In het programma van deze reis zijn één of meerdere binnenlandse vluchten opgenomen. Alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen zijn - zonder onderscheid -  door de EU op de 'zwarte lijst' gezet. Hierop staan luchtvaartmaatschappijen vermeld die (nog) niet voldoen aan de EU-normen voor veiligheid of daarvan (nog) geen voldoende bewijs hebben geleverd. Met deze actie hoopt de EU de Nepalese autoriteiten aan te sporen om serieus werk te maken van de veiligheid.
De luchtvaartmaatschappijen die wij voor onze reizen in Nepal gebruiken zijn Yeti Airlines en Tara Airlines. Van alle maatschappijen in Nepal hebben deze de beste reputatie en bedrijfsstandaard op het gebied van veiligheid. In een onafhankelijke audit die onlangs werd uitgevoerd door een grote mondiale touroperator werden deze twee maatschappijen als beste beoordeeld en als veilig bestempeld.
Volgens de ANVR-richtlijnen is het mogelijk om deze reis uit te voeren als wij als reisorganisatie onze klant hierover van te voren informeren. Bij boeking ontvang je een informatieverklaring die je zorgvuldig dient door te lezen, te ondertekenen en terug te sturen, voordat wij de vluchten voor je kunnen aanvragen.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

 • verzekering

Over de accommodaties

In Kathmandu overnacht je in een goed hotel op een kamer met eigen badkamer.
Tijdens de trektocht overnacht je in trekkers-lodges. Deze lodges liggen in of bij de dorpjes en zijn opgetrokken uit hout of natuursteen. Je overnacht er op een eigen kamer (meestal met 2 losse bedden) in je slaapzak. Er zijn matrassen en kussens en, op grotere hoogte, ook dekens om over de slaapzak te leggen.
Het sanitair is simpel en dient meestal te worden gedeeld met andere gasten. Vaak is er een douche (met wat geluk, en vooral zonneschijn, soms ook warm).               
In de eetzaal staat vaak een op hout of yak-mest gestookte kachel. Toch moet je zorgen voor warme kleding, want het tocht door alle kieren en gaten. Een donsjas is heerlijk.
Er is elektriciteit en soms ook wifi, maar altijd kunnen (kortere of langere) storingen voorkomen.

NB. Het is in trekkers lodges niet mogelijk om vooraf een éénpersoonskamer te boeken, maar als het niet druk is, is het in de praktijk soms wel mogelijk een kamer alleen te krijgen.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

In Kathmandu is het ontbijt inbegrepen. Voor de lunch en het diner zoek je een gezellig restaurantje op.
Tijdens de trekking zijn er geen maaltijden inbegrepen, omdat het leuker is zelf een keuze te maken van de menu-kaart. Voor het ontbijt kan je oa. kiezen uit pannekoeken of havermout, voor lunch en avondeten tussen Dal Bhat (rijst, linzen en groente), noodles, lasagna, pizza, yak-burger en nog veel meer.

Overal kan je een thermosfles met thee laten vullen voor onderweg.
We adviseren om het kraanwater met tabletjes of jodium te zuiveren. Op steeds meer plekken kun je in winkeltjes je waterfles laten vullen met gezuiverd water (tegen kleine vergoeding).
NB. uiteraard zijn op veel plekken flessen bronwater verkrijgbaar. We raden af deze te kopen, omdat het afvalprobleem in Nepal aanzienlijk is.Duurzaamheid
Onze lokale partner organisatie in Nepal is zeer begaan met het welzijn van de lokale bevolking op het platteland van Nepal en organiseert de volgende projecten:
De Pasang Lhamu Foundation (http://pasanglhamufoundation.org/), opgericht door onze lokale partner, is mede-initiatiefnemer voor het ziekenhuis van Lukla, verstrekt studiebeurzen aan kansarme kinderen, voorziet afgelegen dorpen van groene stroom en probeert lokale gemeenschappen te laten profiteren van bergtoerisme.
Yeti Foundation (http://yetifoundation.org/) heeft vele dorpen geholpen na de aardbeving in april 2015.
De Maiti Trek genereert aandacht voor de problemen rond vrouwen- en kinderhandel. Met de opbrengst van de eerste editie ($25.000) zijn 500 kinderen van winterkleiding voorzien.
In 2014 is het Black Ice Himalaya project ondersteunt, waarbij in het Everest gebied onderzoek wordt gedaan naar veranderende patronen in gletsjers, onder invloed van het veranderende klimaat.
Elk jaar verzamelt men in het Everest gebied achtergelaten afval (blikjes, lege zuurstoftanks, glas en plastic) en vervoert dit naar Kathmandu.


Inbegrepen
 • 3 hotelovernachtingen, incl. ontbijt
 • alle transfers volgens programma
 • binnenlandse retourvlucht Kathmandu - Lukla
 • 17 overnachtingen in trekkers lodges
 • entree Sagarmatha National Park en TIMS permit
 • reisbegeleiding door lokale Engelstalige reisleider
 • lokale gidsen tijdens de trekking
 • transport van 12 kg bagage (per persoon) door dragers
 • fraaie trekkingkaart van het Everest gebied (wordt ter plekke overhandigd)
 • informatieboekje "Te gast in Nepal"


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel)
 • overige maaltijden
 • eventuele entreegelden
 • fooien voor de lokale staf 
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekering


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Ter plaatse te betalen
 • visum Nepal (ca. 40 Euro, 1 maand geldig)


Over de activiteiten

Je wandelt over goede, brede, maar stenige en soms steile, eeuwenoude voetpaden, die hier nog steeds de enige verbindingswegen vormen. Regelmatig zitten er kunstig aangelegde, stenen trappenpaden in de route, waarvan de treden vaak net te hoog zijn om lekker te lopen. Op de paden en trappen ligt veel mest van lastdieren en ze zijn stoffig (tenminste in het droge trekking seizoen). Op paden langs steile rotshellingen altijd opletten voor steenslag van boven en niet treuzelen.
Af en toe voert het pad langs een afgrond. Door de breedte van de paden voorzien we weinig problemen voor mensen met hoogtevrees.
Af en toe steek je via een metalen hangbrug een rivier over. Deze hangbruggen zijn een beetje wiebelig, kunnen hoger dan 20 meter boven de rivier hangen, maar zijn van degelijke (Zwitserse) kwaliteit. 

De zwaarte zit vooral in de dagen op grote hoogte, als de lucht ijl is en er flink gestegen en gedaald moet worden. Grootste uitdaging is hier het voorkomen van hoogteziekte. Dit doe je door langzaam te acclimatiseren en veel te drinken. In het programma dat we aanbieden acclimatiseer je goed en hebben de meeste mensen geen problemen met de hoogte. Het wordt aangeraden om tijdens de etappes vóór het hoogste punt (Kala Pattar, 5550m), na aankomst in de lodge nog een flink stuk te klimmen, voor een betere acclimatisatie ('walk high, sleep low'). Daarnaast dien je rustig aan te doen, ook als je conditie genoeg hebt om harder te lopen. Veel stoppen, foto's maken, rustig tempo lopen, niet te snel willen stijgen.
Het ruwe bergklimaat, met grote temperatuurschommelingen en mogelijk harde wind, is ook een factor van betekenis.

Het zal duidelijk zijn dat dit een pittige tocht is, waarvoor een zeer goede conditie, ervaring met lopen in de bergen en enig doorzettingsvermogen eerste vereisten zijn.Reisleiding

Deze reis wordt begeleid door een, Engels sprekende, Nepalese gids. 

Onze vaste groep van lokale Engels sprekende gidsen hebben ruime ervaring met trektochten in Nepal en kennen de meeste routes zeer goed. Zij worden ieder jaar geschoold op het gebied van EHBO, oriëntatie, hoogteziekte en het begeleiden van groepen. Daarnaast krijgen zij van SNP aanvullende scholing over de wensen, mentaliteit en cultuur van de SNP-klanten. Onze gidsen komen stuk voor stuk uit de berggebieden van Nepal en spreken de lokale dialecten op de trekkingroutes. Hierdoor kunnen zij u vertellen over de lokale gebruiken en cultuur van de bergbewoners en als tolk optreden naar de lokale bevolking. Een unieke kans om in contact te komen met de Nepalese cultuur en bevolking.


Minimum aantal deelnemers
4


Maximum aantal deelnemers
14


Geschikte reisperiode
Het klimaat op het Indische subcontinent wordt bepaald door de moesson: van mei tot en met september regent het er veel. Daarom adviseren wij u om uw reizen in Nepal in het voor- en najaar te plannen. De wintermaanden zijn ook uitstekend voor reizen waarbij u niet op al te grote hoogte komt. Het is dan weliswaar wat kouder maar de luchten zijn over het algemeen nog helderder dan in het voor het najaar. Tijdens de moesson is een trektocht ondoenlijk. Nepal ligt ter hoogte van de Canarische Eilanden: het kan er in de dalen dus behoorlijk warm worden. In het voor- en najaar is het in de Himalaya vrijwel altijd droog en de temperatuur loopt overdag op tot 20/25 ºC, heerlijk wandelweer dus. Vanzelfsprekend neemt de temperatuur ’s avonds en op grotere hoogten af, zeker bij slecht weer. ’s Nachts kunt u dan met nachtvorst tot min 10 ºC te maken krijgen. In november en december kan het zelfs tot tot min 20 ºC dalen op grotere hoogtes! Soms komt mist voor: dan is het ook overdag aan de koude kant en blijft het kwik bij 10ºC steken. U moet dus op zomer en winter voorbereid zijn.


Klimaattabel


Extra dagen

Eventueel kun je na afloop van deze groepsreis extra dagen in Kathmandu bijboeken of je vakantie verlengen met een van onze individuele arrangementen. Maatwerk is altijd mogelijk.Speciale verzekering

Bij wandelreizen in Nepal is het noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten waarbij een helikopter-redding is inbegrepen in de polisvoorwaarden.  • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Nepal heb je een paspoort nodig, dat na vertrek uit dit land nog minstens 6 maanden geldig is. Wij raden aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).
NB. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Nepal. Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal hebt u een een visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten en nog 6 maanden geldig zijn op de dag van gepland vertrek uit Nepal.
U kunt een visum kopen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu óf vooraf in Nederland.

Visum op luchthaven Kathmandu
Een toeristenvisum kun je bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu verkrijgen. In de laatste 15 dagen voor aanvang van je reis dien je hiervoor een online aanvraagformulier in te vullen (klik hier ). Bij aankomst in Kathmandu wordt deze aanvraag in het systeem opgezocht. 
Wacht met aanvragen totdat u het informatiepakket van SNP heeft ontvangen en kijk op het vluchtschema op welke dag u precies in Nepal aankomt. Zorg dat u alle benodigde gegevens bij de hand heeft als u het formulier begint in te vullen (incl. een digitale pasfoto).
Invullen visum aanvraag
Begin met uploaden pasfoto (blokje linksboven) en ga verder met persoonlijke gegevens.
Er wordt 2x om een adres in Nepal gevraagd. Hier kan je het hotel in Kathmandu vermelden. De adressen worden op een voor ons vreemde manier gevraagd. 'PIN number' is postcode, 'Ward' een 2-cijferig nummer (voor Kathmandu centrum 02), 'Municipality' en 'District' zijn allebei Kathmandu. Onderaan geef je de plek aan waar je in Nepal arriveert. Dit zal meestal 'TIA' zijn, het vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport). Na controle op Submit drukken.

Op het vliegveld aangekomen, ga je eerst in de rij staan om je visum te betalen: 40 euro (of US$40) voor een verblijf van max. 30 dagen, cash te betalen. Met het bonnetje ga je in de rij voor de Immigration staan. Hier krijg je het visum in je paspoort.
NB. is het vooraf niet gelukt met het online aanvraagformulier, dan kan je dit ter plekke ook regelen op een computer terminal, maar dan sta je nog een keer extra in de rij.

Visum in Nederland
Bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam kun je voor vertrek in Nederland reeds een visum verkrijgen. De kosten hiervoor zijn echter hoger dan dat je ter plekke een visum regelt. Het enige voordeel is dat je na aankomst op de luchthaven van Kathmandu minder lang hoeft te wachten voor je door de douane bent. Omdat de bagage er vaak nog langer over doet, om op de band te verschijnen, heb je meestal weinig aan deze tijdwinst  

Visum India
Indien u via New Delhi in India naar Nepal reist, heeft u een visum voor India nodig. Dit dient u zelf te regelen. Meer informatie vindt u bij de landeninfo van onze reizen naar India.

NB. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Nepal en India. Wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de Executive Service of van de Pre-Check inclusief invulservice. Klik hier voor de link naar de CIBT website.Gezondheid

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
De gezondheidsvoorzieningen in Nepal zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan. Zorg dat u niet vertrekt zonder u te laten informeren over vaccinaties en met een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Helikopter-redding moet gedekt zijn door de verzekering. Ter plekke heb je cash geld of een creditcard nodig om door een helikopter te worden meegenomen. Kan je niet betalen dan treedt er vertraging op omdat er dan eerst garanstelling door bv. verzekering of SNP geregeld moet worden.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Let op met wat u eet, het moet vers bereid zijn. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes. Drink alleen gekookt of (met bv. jodium) gedesinfecteerd water. 
NB. Gebotteld mineraalwater wordt overal te koop aangeboden, maar levert enorm veel afval op. Water uit de kraan of van bronnetjes in de bergen, is na zuivering prima te drinken. Neem hiertoe waterzuiveringstabletjes mee. Water zuiveren gaat ook prima met betadine jodium: 7 druppels per liter, schudden en 1 uur wachten voor het drinken.

Warm blijven
Ook als het overdag warm is, koelt het op hoogte 's avonds snel af. Zorg dat je op tijd kleren aan doet. Ook binnen in de trekkers-lodges is het koud. Isolatie is iets onbekends, de wind waait overal doorheen en als de kachel aan is, moet je er vlak bij zitten. Als je het te vaak en te lang koud hebt moet je lichaam te hard werken, terwijl dat lichaam het al moeilijk heeft met de hoogte, het onbekende eten, mindere hygiene, etc. Een donsjas is boven de 2000m een must, net als een warme muts (ook 's nachts), wollen ondergoed, paar lagen fleeces, buffje om je nek warm te houden (of als masker te gebruiken tegen stof), handschoenen, dikke sokken en een wind- en waterdichte jas.

NB. Voor verwarming en koken wordt van oudsher voornamelijk hout gebruikt (en boven de boomgrens gedroogde Yak-mest). Om de hellingbossen te beschermen wordt er al tientallen jaren op aangedrongen meer gas en kerosine te gebruiken en minder hout. Dit beleid werpt duidelijk vruchten af op plekken die goed te bereiken zijn. Elders is de aanvoer van voldoende gas en kerosine lastig. Daar hebben de bewoners het recht om dood hout te verzamelen voor kachel en fornuis, dit geldt ook in Nationale Parken bij Annapurna en Everest.

Hoogteziekte
De Himalaya begint waar andere bergen ophouden. Naarmate je hoger komt, daalt de luchtdruk en daardoor de hoeveelheid zuurstof die je inademt. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Ons lichaam is niet automatisch ingesteld op een verblijf boven de 2500-3000m hoogte. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Belangrijk hierbij is dat je veel water en thee drinkt (1 liter EXTRA per 1000 hoogtemeters, dus op 3000m zo'n 4 liter, maar géén alcohol en koffie) en niet te snel stijgt. Goede acclimatisatie krijg je door overdag hoger te lopen, dan je 's nachts slaapt.

Ondanks goede voorbereiding kan je boven de 2500-3000m last krijgen van hoogteziekte, ook wel AMS (acute mountain sickness) genoemd. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Als je niet verder stijgt gaat dit na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid, hoesten met schuim, zware hoofdpijn, oedeem of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen. Ernstige hoogteziekte ontstaat vaak 's nachts tijdens de slaap. Als er 's avonds al klachten zijn, wees dan 's nachts extra alert. Iemand met hoogteziekte kan soms niet meer helder denken en moet gedwongen worden om af te dalen. Laat iemand nooit alleen achter en ga samen naar beneden. De gidsen weten uiteraard precies waar ze op moeten letten en houden je in de gaten. Onderschat het niet, alle klachten op grote hoogte zijn hoogteziekte, totdat het tegendeel is bewezen. Als je met hoogteziekte verder stijgt kan je er aan overlijden. Als je afdaalt is er na 500m dalen vaak al verbetering merkbaar.

Als je thuis al last hebt van ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, of als je zwanger bent, dan raden we dringend aan om, vóór het boeken van een vakantie naar grote hoogte, je huisarts te raadplegen. Slaappillen en andere kalmeringstabletten zijn op grote hoogte uit den boze, vanwege hun negatieve effect op de ademhaling. Op alle reizen streven we naar een langzame stijging en voldoende tijd om te acclimatiseren, daarom raden we niet aan om medicijnen (zoals Diamox) te nemen om te proberen hoogteziekte te voorkomen. Wil je dit toch overwegen, overleg dan met je huisarts. 

EHBO en brillen
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape en rekverband.
Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril. Het is in Nepal vaak stoffig en winderig, hetgeen voor lensdragers vervelend kan zijn. Neem in dat geval een reservebril mee.

Honden en apen
Honden liggen overdag vaak te slapen, om je 's nachts wakker te houden. Soms lopen ze ook lange stukken mee…probeer ze terug te sturen. Blijf zoveel mogelijk bij honden uit de buurt (vlooien) en zorg in ieder geval dat je niet gebeten wordt. Dit geldt ook voor apen, die het, vooral in Kathmandu, gemunt hebben op mensen met eten. Rabies komt veel voor en na een honden- of apenbeet moet je binnen 24 uur in een modern ziekenhuis zijn voor een medicijn. Dat valt niet mee in Nepal en al helemaal niet halverwege een trekking...

Lezen
Lezenswaardige boekjes over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte' zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij bol.com.


Vaccinatie

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. 
Klik hier voor de informatie van de GGD betreffende Nepal. Maak (minimaal een maand voor vertrek) een afspraak bij GGD of huisarts voor de benodigde vaccinaties. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist (bv. malaria komt in Nepal alleen voor in delen van de Terai, het laaggelegen deel tegen de grens met India).

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Nepal binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Nepal zelf komt geen Gelekoorts voor.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid

Nepal is altijd een veilige bestemming voor toeristen geweest, diefstal en beroving komen zeer weinig voor. Wel is het verschil in rijkdom tussen bezoekers en lokale bevolking vaak groot, breng daarom niemand (met name kinderen) in verleiding, door nonchalant met (dure) spullen te zijn.
In Kathmandu gelden de normale voorzorgen voor een grote stad. In sommige wijken wordt het, als de winkeltjes dicht gaan, heel donker. Het is dan beter om een taxi te nemen. Wees er op bedacht dat de stroom altijd kan uitvallen en neem een zaklamp mee. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • e-ticket
 • uitgeprinte visum aanvraag
 • 3 pasfoto's voor trekkingpermits (bij aankomst afgeven aan locale agent)
 • reisverzekering met dekking voor helikopter-redding
 • GELDIG paspoort (tot half jaar na terugreis)
 • kopiën van reisdocumenten
 • EHBO (oa. breedspectrum antibioticum, diacure, sporttape, paracetamol)
 • waterzuiveringstabletjes of jodium
 • toiletartikelen (biologisch afbreekbaar)
 • dagrugzak (35 liter)
 • regenhoes voor rugzak
 • plunjezak, duffelbag, stevige weekendtas of trekkingrugzak
 • stevige bergwandelschoenen (*)
 • snow spikes (stuk rubber met stalen puntjes, dat je over je schoen kan trekken, tegen uitglijden op sneeuwvelden); goedkoop en licht, bv. bij ANWB
 • lichte (sport)schoenen en slippers (voor na de wandeling)
 • slaapzak (met comfortbereik tot -10, evt in Kathmandu te koop of te huur)
 • (kunststof) handdoek
 • aantal fleece truitjes om los of over elkaar aan te kunnen trekken
 • (afrits)wandelbroek
 • muts, handschoenen, sjaal
 • donsjack voor frisse avonden (evt te koop in Kathmandu voor relatief lage prijs)
 • lang (wollen) ondergoed
 • wind- en waterdicht jack + regenbroek
 • zonnehoed of pet en zonnebril
 • zonnebrandolie en lippencreme met UV-filter
 • hoofdlamp en reservebatterijen
 • veldflessen (bij voorkeur 1 thermosfles voor thee en 1 waterfles)

(*) Het type wandelschoen is afhankelijk van de drager. Heb je bv. zwakke enkels, dan wil je graag hoogsluitende, stevige schoenen, anderen hebben liever lagere, soepele schoenen. Wat altijd belangrijk is, is een goede, stevige (Vibram) zool, met veel grip en waar je geen stenen doorheen voelt. Koop wandelschoenen een maatje groter, zodat je tenen in de afdaling niet tegen de voorkant komen. Bovendien zwellen voeten wat op tijdens een lange wandeling.
Tot slot: maak een paar weken voor vertrek een flinke wandeling op je schoenen om te kijken of ze nog goed zijn. Het komt namelijk regelmatig voor dat schoenen die wat langer niet gebruikt zijn, spontaan uit elkaar vallen na een uurtje lopen.Bagage mee op reis

Tijdens de binnenlandse vlucht is in totaal 15 kg bagage per persoon toegestaan, dit is dus inclusief handbagage. Stop zware voorwerpen in je jas- en broekzakken.

Tijdens de trektocht kan iedereen tot maximaal 12 kg bagage afgeven aan de dragers. Verpak deze bagage bij voorkeur in een plunjebaal, duffelbag of rugzak, waterdicht en makkelijk herkenbaar. Houd er rekening mee dat er niet altijd zachtzinnig met de bagage wordt omgesprongen. Over het algemeen is het goed mogelijk om de bagage te beperken tot 12 kilo, zodat je zelf niet meer hoeft te dragen dan een dagrugzakje met de spullen die je onderweg nodig hebt. Bagage die je op de trektocht niet nodig hebt kun je afgeven in het hotel in Kathmandu en krijg je na afloop van de trekking terug.Geld mee op reis

Tijdens deze vakantie heb je geld nodig voor maaltijden, persoonlijke uitgaven (drankjes, souvenirs ed.) en fooien voor de lokale staf.

Op onze website vind je onder het kopje 'Meer over Nepal' (tabblad Handig --> Geldzaken) informatie over wat je ter plekke ongeveer uitgeeft. Lees ook de overige informatie over Nepal goed door. In de geprinte versie van de reisinformatie staat deze info achteraan in de bijlage Landeninformatie Nepal.Hoe verplaatst u zich ter plekke

Het grootste deel van de reis hebben we geen ander vervoer nodig dan de benenwagen maar de weinige transfers die wel nodig zijn vinden allemaal plaats met een eigen bus.  Ook is er in deze reis een binnenlandse vlucht opgenomen van Kathmandu naar Lukla en van Lukla naar Kathmandu.
Tijdens de binnenlandse vlucht is in totaal 15 kg bagage per persoon toegestaan (dit is dus inclusief handbagage)Voorbereiding op uw reis
Wij raden aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan je vakantie naar Nepal te beginnen. Maak voorafgaand aan de reis enkele stevige wandeltochten, in de heuvels van bv. Eifel of Ardennen of nog beter: de Alpen (SNP biedt er leuke wandeltrips aan).  

Voor vertrek ontvang je het boekje 'Te gast in Nepal' voor een eerste inleiding. Lees ook goed de bijlage Landeninformatie Nepal in ons informatiepakket. Daarnaast raden we aan een recente reisgids te kopen om je verder in te lezen. Ter plekke ontvang je goed kaartmateriaal van de te bezoeken gebieden.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

De aardbeving van april 2015 heeft grote schade aangericht in de omgeving van Kathmandu. Hoewel het nog enige tijd zal duren voor alles hersteld is, is er geen enkele reden meer om Nepal niet te bezoeken. Sterker nog: de Nepalezen wachten buitenlandse bezoekers weer met open armen op. 

In Kathmandu, Bhaktapur en Patan zijn een aantal tempels en andere monumenten zwaar beschadigd of ingestort (bv. de 60m hoge Dharahara toren). Andere beroemde plekken zoals de Bodhanath stupa, Swayambhunath (de Monkey Temple), Dattatreya Temple en de grootste tempel van Nepal, Nyatapola, hebben de schok met lichte schade doorstaan.
De komende jaren zullen beschadigde of ingestorte monumenten hersteld worden. Tot het zo ver is zijn de monumentale, historische centra een bezoek nog steeds meer dan waard!
 
Alle  trekking routes zijn weer volledig begaanbaar, alleen bij Langtang-Helambu zal het herstel langer op zich laten wachten, omdat bijna alles in de vallei verwoest is. • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid naar Nepal, dan ontmoet je de groep op het vliegveld van Kathmandu of in het hotel aldaar. Bespreek dit tevoren met SNP.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vliegt je afhankelijk van de gekozen vertrekdatum met Turkish Airlines via Istanbul naar of met Etihad via Abu Dhabi naar Kathmandu v.v.

Vluchtschema
TK 1954 Amsterdam - Istanbul vertrek 18.20 aankomst 22.55 uur
TK 726 Istanbul - Kathmandu vertrek 00.55 aankomst  11.35 uur
TK 727 Kathmandu - Istanbul vertrek 13.05 aankomst 18.00 uur
TK 1955 Istanbul - Amsterdam vertrek 19.55 aankomst 22.55 uur

 

Vluchtschema
EY 078 Amsterdam - Abu Dhabi vertrek 20.15 aankomst 06.05* uur
EY 290  Abu Dhabi- Kathmandu vertrek 10.55 aankomst 16.50 uur
EY 293 Kathmandu - Abu Dhabi  vertrek 21.00 aankomst 00.40 uur
EY 7308 Abu Dhabi- Amsterdam vertrek 02.10 aankomst 06.40 uur


Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvangt je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomtAirporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • april 2017
 • Bijzonder mooie reis door een bijzonder mooi gebied. Voor deze reis is wel een goede conditie vereist en men moet rekening houden met minder luxe omstandigheden, maar meer dan de moeite waard. De lokale begeleiding is geweldig ze hebben veel kennis van het gebied. Ze zijn altijd bereidt te helpen wanneer het even niet gaat.
 • december 2016
 • Zeer primitieve en koude omstandigheden te midden van een prachtig amfitheaterdecors van zes- tot achtduizenders. Raoul Hamers
 • november 2016
 • overweldigende reis met prachtige natuur en goede begeleiding
 • april 2016
 • Deze reis is een pittige en inspannende wandelreis zeker door het lange tijd op hoogte verblijven. Het aanpassen van het lichaam aan de zuurstofarme lucht en toch inspanningen te kunnen doen is een hele opgave. De goede begeleiding van de gidsen van Thamserku zorgen voor een grote kans van slagen van de wandelreis.
 • november 2013
 • Een prachtige tocht voor mensen met een goede conditie die tegen een stootje kunnen. Niet aan te raden voor hen die geen ervaring met meerdaagse bergtochten hebben.
 • april 2013
 • Onvergetelijke reis met goede begeleiding door lokale gids en dragers! Volgend jaar weer Nepal!
 • Erg bijzondere reis op grote hoogte! Reis voor de doorzetter die er helemaal voor gaat met als beloning erg mooie uitzichten op de Himalaya.
 • Ben je op zoek naar langdurig verblijf op hoogte in het Everest gebied en heb je een uitstekende conditie dan is deze reis wat voor jou, maar als je ook wilt genieten van de charme van Nepalese dorpjes en het leven van de lokale bevolking, kies dan voor reizen als Annapurna circuit of Lantang.
 • Prima reis ondanks aangepast programma.
 • Houd je van ruige natuur met prachtige vergezichten, dan is de Gokyo - Everest Trek de ultieme uitdaging en ervaring. Onderschat de impact van de grote hoogte echter niet. We zijn tenslotte niet allemaal sherpa's!

Data en prijzen

3 november 2017 - 24 november 2017
€ 1750 / € 2600* eenpersoonskamer en trekkers-lodge
€ 1595 / € 2445* tweepersoonskamer (gescheiden bedden) en trekkers-lodge

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Ter plaatse te betalen

 • visum Nepal (ca. 40 Euro, 1 maand geldig)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • tijdens deze reis kan een eenpersoonskamer alleen gegarandeerd worden in de hotels in Kathmandu. Tijdens de trektocht zijn er alleen meerpersoons en tweepersoonskamers beschikbaar.
 • let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag

Extra mogelijkheden bij Nepal - Everest

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Annapurna * Poon Hill Trek

Code 284911 P avontuur op maat, 7 dagen
vanaf € 720,- per persoon
select

Annapurna * Pokhara

Code 284927 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 165,- per persoon
select

Kathmandu-vallei * Patan

Code 284930 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 162,- per persoon
select

Kathmandu-vallei * te voet

Code 284940 P avontuur op maat, 4 dagen
vanaf € 547,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden