Nederland - Noord-Brabant, 5 dagen Fietsvakantie Brabant: proef de Brabantse gastvrijheid

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs luxe hotels

Fietsvakantie in een prachtig stukje Brabant, favoriet bij Vincent van Gogh. Verken de Strabrechtse Heide, fiets langs schaapskuddes, proef de Brabantse gastvrijheid én diverse lekkere bieren. Ga kijken waar Toon Kortooms zijn inspiratie vandaan haalde en zoek het Tuinpad van mijn Vader, uit het beroemde lied 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Viersterren verblijf in een prachtig landgoedhotel en een bijzonder hotel in een oude sigarenfabriek. Bagagevervoer is inbegrepen of neem je zelf mee op de fiets.

Uniek aan deze reis

 • Bagagevervoer inbegrepen of zelf meenemen op de fiets
 • Groote Peel en Strabrechste Heide
 • Land van Van Gogh
 • Verblijf in twee bijzondere viersterrenhotels
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Nederland - Brabant

Brabant op haar mooist! Je fietst van natuurgebied naar natuurgebied, van dorp naar dorp, van cultureel hoogtepunt naar cultureel hoogtepunt. Overdrijven we? Ga het zelf maar ervaren. "Ontmoet" Vincent van Gogh in Nuenen, waar hij gewoond heeft. Ga op zoek naar het "Tuinpad van mijn vader" uit het beroemde lied 'Het Dorp' van Wim Sonneveld en ontdek waar Toon Kortooms  ('Help! De dokter verzuipt, Beekmans & Beekmans) zijn inspiratie vandaan haalde.

Ondertussen passeer je prachtige bossen, landgoederen, kloosters en heidegebieden. We noemen bijvoorbeeld de Groote Peel en de Strabrechtse Heide. En niet onbelangrijk, in deze streek worden diverse bijzondere bieren gebrouwen! Fietsen is makkelijk op het perfect onderhouden knooppuntensysteem. Wij hebben de mooiste routes al voor je uitgezet, maar als je wilt kun je de tochten zelf aanpassen.

Overnachten is al even bijzonder. Je slaapt de eerste nachten in een voormalig Katholiek rustoord, op een fraai landgoed. De laatste twee nachten is je hotel een voormalige sigarenfabriek. Beide plekken bieden een unieke locatie en viersterren comfort.

Dag 1

Aankomst op landgoed Kapellerput in Heeze. Genieten van de prachtige omgeving, een klein wandelingetje of gelijk op de fiets? We hebben een mooi rondje van ca. 26km over de Strabrechtse Heide bedacht.

Overnachting in

Heeze

Dag 2

Rondfietstocht ten zuiden van Heeze, in het bijzonder afwisselend gebied 'De Groote Heide'. Inderdaad vind je hier heide, maar ook oude boerderijtjes, knusse dorpjes, bos, leuke cafés en vlak over de Belgische grens een prachtig klooster, dat haar eigen bier brouwt.
Fietsafstand: ca. 40 km

Overnachting in

Heeze

Dag 3

Via de Strabrechtse Heide fiets je naar Nuenen, waarbij je het beroemde Roosengaarde Fietspad kunt bezoeken en natuurlijk het Museum Vincentre. Hier kom je alles te weten over Vincent van Gogh. Loop rond in het dorp en ontdek de locaties waar hij heeft gewoond en geschilderd; veel staat er nog! Vanaf Nuenen via een afwisselend landschap en een fraai kasteel door een typisch Brabants landschap verder naar Deurne, waar het authentieke kloosterhotel zich buiten het centrum bevindt.
Fietsafstand: ca. 50 km

Overnachting in

Deurne

Dag 4

Rondfietstocht vanuit Deurne. Je fietst vandaag de "Toon Kortooms-route". Bezoek onderweg het Toon Kortoomspark en kom meer te weten over deze geliefde schrijver, wiens boeken spelen in de woeste natuur van de Peel. Dit prachtige moeras- en heidegebied zul je vandaag verkennen. De boeken en personages van Toon zullen voor je gaan leven. En: heb je het beroemde Tuinpad uit het lied van Wim Sonneveld (Het Dorp) al gelokaliseerd?
Fietsafstand: ca. 40 km

Overnachting in

Deurne

Dag 5

Vandaag fiets je via landelijk Brabant in optima forma en natuurgebied de Groote Peel terug naar Heeze en Landgoed Kapellerput. Bezoek zeker het bezoekerscentrum van het natuurgebied onderweg.
Na aankomst bij Kapellerput, waar je bagage op je wacht, zit het arrangement er helaas weer op.
Fietsafstand: ca. 52 km

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in twee uitstekende viersterrenhotels op kamers met eigen badkamer, televisie en wifi. Bij Heeze verblijf je in Hotel Kapellerput; in Deurne is een overnachting gereserveerd in Kloosterhotel Willibrordhaeghe

Kapellerput is prachtig gelegen op een 25 hectare landgoed. Een bijzondere plek. Omringd door kleurrijke kunst en eigentijdse design, in een prachtige bos- en waterrijke omgeving geniet je van rust, ruimte, fraaie architectuur, culinaire verrassingen en persoonlijke gastvrijheid.
Grenzend aan de Strabrechtse heide is Kapellerput een ideale plek om de natuur in te trekken. Culinair genieten kan in het restaurant met terras aan het ven, of op het terras. Kapellerput heeft comfortabele hotelkamers, een gezellige hotelbar met eigen bieren, een unieke boomhut en diverse prachtige ruimtes.

Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne is ook al bijzonder. Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster, op een 15 hectare groot landgoed. Het beschikt over 99 comfortabele kamers, het uitstekende BarBistro DuCo en een rustige en gezellig terras in de binnentuin.

Over de maaltijden

In beide hotels is het ontbijt inbegrepen, in de vorm van een uitgebreid buffet. Op dag 3 krijg je na aankomst in Kloosterhotel Willibrordhaeghe een welkomstdiner aangeboden. Zowel in Heeze als Deurne zijn verder diverse leuke restaurants aanwezig.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • welkomstdiner in Deurne
 • gratis WiFi in beide hotels
 • bagagevervoer 
 • fietsroutes in route-app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • fietshuur (bij te boeken)
 • persoonlijke uitgaven

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De lengte van de fietstochten ligt tussen de 20 en 55 kilometer. De fietsroutes voeren door vlak terrein, via het uitstekende fietsknooppuntennetwerk. De tochten gaan meestal over verharde weggetjes met weinig verkeer of vrij liggende fietspaden. Soms zit er ook een stukje onverhard bij of fiets je een stukje op een fietspad langs een iets drukkere weg. Door het gebruik van knooppuntenroutes is elke route makkelijk aan de eigen wensen aan te passen, zelfs onderweg nog! 

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg zelf dus voor een goed opgeladen smartphone en eventueel een powerbank. In je reispakket staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken.

Extra dagen

Je kunt op beide plekken een extra (rust)dag reserveren.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Kapellerput

Hotel Kapellerput

Een comfortabel en stijlvol hotel gelegen op een landgoed en grenzend aan de prachtige Strabrechtse Heide. Mooi modern ingericht, doch rekening houdend met zijn oorsprong. Het beschikt over 100 gastenkamers, een heerlijk terras en het goede Cambium restaurant.

Fietshuur

Hybride fiets (vanaf € 97,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride fiets met 3 versnellingen. 

Voorwaarden: Geef de huurfiets bij boeking aan.

Aanvullende opties

Fietsvakantie zonder bagagevervoer

Korting bagagevervoer

Bagagevervoer is standaard inbegrepen. Toch kun je er voor kiezen om daar geen gebruik van te maken en je bagage in zelf meegebrachte fietstassen op je eigen fiets te vervoeren. Dat scheelt in de kosten want daarvoor krijg je natuurlijk een korting. Maar ook vanuit duurzaamheid is het een idee te overwegen om zelf je bagage op de fiets mee te nemen. Er hoeft dan namelijk geen taxi voor jou te rijden van plaats naar plaats. Je bent al heel duurzaam bezig doordat je fietst op je vakantie, maar al helemaal duurzaam als je ook je bagage zelf op je fiets vervoerd.

De korting hiervoor wordt verwerkt in de reissom.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Je bereikt Heeze makkelijk via de A2 Eindhoven-Maastricht en een stukje A67. Neem afslag 34 naar Geldrop en Heeze. Je kunt de auto gratis parkeren bij het hotel tijdens het hele arrangement.

Trein informatie

Hotel Kapellerput ligt op ca. 4km van treinstation Heeze. Pak buslijn 266, richting Deurne en stap uit bij halte Kapellerput. Of neem een taxi.

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van 1 maart tot 1 november.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Noord-Brabant ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsen Noord-Brabant

Nederland - Noord-Brabant

Fietsvakantie Brabant: proef de Brabantse gastvrijheid

Fietsvakantie langs luxe hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)