SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 301010 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • GPS tracks aanwezig

Nederland & België - Zuid-Limburg, 4 dagen

Over de grens gevoerd, wandelvakantie langs hotels

Wandelen door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. U begint deze wandelvakantie op het plateau van Margraten, loopt hier langs akkers met een weids uitzicht, daalt af via holle wegen en wandelt door prachtige hellingbossen naar Slenaken en het Belgische Teuven. Hier verkent u de verrassende Vlaams Voerstreek en de mooie vallei van de Geul met zijn witte vakwerkhoeves en bloemenpracht.

 
Heerlijke wandelvakantie met verblijf in gastvrije accomodaties in een schitterend gebied.
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • hoogstamboomgaarden
 • het fraaie Geuldal
 • kijkje in de Voerstreek
 • plateau van Margraten
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
In het uiterste zuiden van ons land ligt het prachtige Limburgse heuvelland. De wandeling voert door de fraaiste gedeelten van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Al wandelend kunt u genieten van de veelzijdigheid van dit gebied. Kronkelende beken, vele bronnen, graslanden, hellingbossen, heggen, holle wegen en boomgaarden wisselen elkaar af. Beekjes zoals de Geul en de Gulpe hebben hier brede valleien uitgesleten in de zachte mergel. U vindt ook droge dalen of zogenaamde grubben, beekbeddingen uitgeslepen tijdens de ijstijd. Nu bieden ze een voedzame bodem voor bijzondere planten. De typische vakwerkstijl van de boerenhoeven, de opmerkelijke geologie, de taal en de zuidelijk aandoende sfeer geven Limburg een aparte status in Nederland. Tijdens dit arrangement verblijft u in twee geheel verschillende, sfeervolle onderkomens.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • belangrijk

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • kaart

 1. Plateau van Margraten
Plateau van Margraten
Programma
Aankomst op het plateau van Margraten. U kunt een fraaie rondwandeling maken, door een uniek natuurgebied met hellingbossen en de grotten en mergelgroeven van de Bemelerberg. Wandelduur 3 uur, 11 km, 75 m stijgen en dalen.
U overnacht op een leuke plek bij Margraten en we adviseren hier een tweede nacht bij te boeken, bv. om Maastricht te bezoeken of om uit te rusten in de mooie tuin.


Overnachting in
Margraten

 1. The Kings Head Inn in Teuven
The Kings Head Inn in Teuven
Programma
Voorbij het plaatsje Margraten passeert u het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof en loopt u over het uitgestrekte plateau. Nadat u bent afgedaald in het beekdal van
de Gulp volgt u dit riviertje tot in Slenaken. U klimt het beekdal weer uit en passeert de grens met België op uw weg naar Teuven in de Voerstreek. Wandelduur 4,5 uur, 16 km, 150 m stijgen en 125 m dalen (tot Slenaken: wandelduur 3,5 uur, 13 km, 100 m stijgen en 100 m dalen).

Overnachting in
Teuven in België of Slenaken in Nederland

 1. Nederland & België - Zuid-Limburg
Programma

Een rondwandeling voert door een afwisselend landschap van bossen en weilanden. Na een klim naar het Bovenste Bos daalt u af in het Geuldal. De meanderende rivier stroomt door een dal met prachtige vakwerkhuizen en watermolens. Wandelduur 5 uur, 17 km, 250 m stijgen en dalen.

Indien u met eigen auto naar Limburg bent gereisd kunt u vandaag de auto ophalen, zodat u morgen direct na de wandeling al kunt vertrekken. Er is een wandeling beschreven van Slenaken of Teuven terug naar Groot Welsden. Wandelduur 5,5 uur, 20 km, 290 m stijgen en 310 m dalen.Overnachting in
Teuven in België of Slenaken in Nederland

 1. De Commanderie van Voeren
De Commanderie van Voeren
Programma
Vandaag maakt u vóór uw vertrek nog een rondwandeling door de Voerstreek. Dit is een uniek Nederlandstalig stukje België, bron van vele jaren taalstrijd, maar voor de wandelaar een mooi kleinschalig landschap met vriendelijke mensen. De wandeling brengt u naar kasteel de Commanderie met een forellenkwekerij en de bron van het riviertje de Voer, waar de streek naar vernoemd is. Wandelduur 4,5 uur, 14 km, 250 m stijgen en dalen.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties

De hotels zijn verschillend wat betreft sfeer, maar beide zeer rustig gelegen. De kamers zijn voorzien van douche en toilet.

In Margraten heeft het hotel een mooie, rustige tuin en een ruime, gezellige lounge. Op dag 2 en 3 overnacht u in Teuven in België of in Slenaken in Nederland. In Teuven ligt de gemoedelijke herberg in de gezellige kern van het dorp. In Slenaken overnacht u net buiten het (drukke) centrum in een familiehotel met mooi uitzicht.

De accommodatie in Teuven is op donderdag gesloten; komt dit zo uit in uw geval, dan overnacht u in Slenaken. Ook als u per trein reist overnacht u in Slenaken ivm afstand tot de bushalte. In Slenaken geldt een kleine toeslag.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het ontbijt wordt voor je verzorgd. De lunch koop je zelf onderweg of je bestelt tegen een vergoeding een lunchpakket in je hotel. In Teuven / Slenaken wordt op je overnachtingsadres een prima avondmaaltijd geserveerd. In Margraten is het diner niet inbegrepen. In het op 2km van het hotel gelegen centrum van Margraten zijn enkele eenvoudige eetgelegenheden. Daarnaast is op donderdag, vrijdag en zaterdag het restaurant van het hotel geopend.


Inbegrepen
 • 3 overnachtingen
 • 3 ontbijten
 • 2 diners
 • bagagevervoer op dag 2
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten
U maakt mooie wandelingen door heuvelachtig terrein, soms over smalle asfaltweggetjes, maar hoofdzakelijk over onverharde wegen en voetpaden. Sommige voetpaden kunnen stenig zijn. De hoogteverschillen zijn niet groot. Een enkele keer is er een korte steile klim of afdaling.


Geschikte reisperiode
U kunt dit arrangement starten van 1 mrt t/m 31 dec. Reserveer tijdig indien u dit arrangement in een (voorjaars-) weekend wilt boeken. De accommodatie in Teuven is op woensdag gesloten; komt dit zo uit in uw geval, dan overnacht u in Slenaken. In Slenaken geldt een kleine toeslag.


Extra dagen
U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We adviseren een extra nacht in Margraten. U overnacht hier in een mooi hotel met een goede keuken en een grote, rustige tuin. U reist binnen een half uur met de bus of auto naar het centrum van Neerlands zuidelijkste stad, Maastricht.


 • van belang Nederland

 • van belang België

 • gezondheid

 • vaccinatie

Gezondheid

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in België erkend. In België moet je beschikken over een WA-verzekering met Benelux-dekking. Neem in ieder geval je groene kaart mee, want je hebt deze nodig als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van onverzekerd rijden zijn groot.Gezondheid

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).


 • per auto

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Margraten is 180 km. U kunt uw auto parkeren bij de eerste accommodatie. Op dag 3 wandelt u terug naar Margraten en haalt uw auto op, zodat u op dag 4, gelijk na de wandeling, vanuit Teuven/Slenaken huiswaarts kunt gaan.


Trein informatie
U reist per trein naar Maastricht en vandaar in een half uur met de bus naar Margraten. Vanaf het eindpunt Slenaken gaan er regelmatig bussen terug naar Maastricht. Indien u in Teuven overnacht kunt u (tegen een kleine vergoeding) naar de bushalte in Slenaken gebracht worden (2,5 km).


 • mei 2017
 • Heerlijke wandelvakantie met verblijf in gastvrije accomodaties in een schitterend gebied.
 • mei 2017
 • Slenaken De heerlijkheid zelve Prachtige locatie en zeer gastvrij ontvangen door startende hartwerkende ondernemers
 • januari 2017
 • Hotel Margraten helemaal in kertssfeer, ik vond dat erg leuk. Zoveel versiering dat je niet uitgekeken raakt
 • september 2016
 • Prachtige wandelingen in mooi, heuvelachtig Limburg en door gezellige dorpjes voor koffie met vlaai. Gezellige en gastvrije hotels met prima eten. Fijne vakantie om er even uit te zijn.
 • september 2016
 • Wat een paar fantastische dagen hebben we in Zuid Limburg gehad . Prachtige vergezichten, diepe dalen, bossen, weidse uitzichten en heerlijk eten maakten dit weekend tot een perfecte vakantie.
 • september 2016
 • Zoals altijd als we met SNP reizen, is deze reis ook weer perfect georganiseerd! Goede wandelbeschrijving, prachtige routes, vooral van Teuven naar Groot Welsden. Twee heel verschillende hotels met elk hun eigen karakter en hartelijke mensen. Een aanrader!
 • juli 2016
 • Prima wandelvakantie in Zuid-Limburg gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld door snp. Marjan Huisman
 • juli 2016
 • De omgeving is prachtig en de mensen zijn vriendelijk.
 • mei 2016
 • Wij hebben een ontzettend fijne vakantie gehad, prachtige routes en accommodaties. De beschrijvingen heel duidelijk met veel informatie.
 • maart 2016
 • Fantastiche wandelingen en uitstekende accomodaties.
 • september 2015
 • Een mooi gebied voor een paar dagen genieten van de Limburgse natuur en keuken! De wandelingen werden gevarieerder naarmate we verder kwamen, mooie afwisseling tussen dalen, bossen en open veld en af en toe een dorpje.
 • augustus 2015
 • Ik ben meer dan tevreden. Het zijn geweldige locaties en goede wandelingen. Mijn complimenten.
 • juni 2015
 • Fantastische dagen gehad in een bijzonder mooie omgeving. En hoe heerlijk is het als je na een hele dag wandelen, gewoon kunt aanschuiven voor het diner! :) We waren blij verrast door de accomodaties Hotel Groot Welsden in Margraten en The Kings Head Inn in Teuven. Prima verzorgd en supervriendelijke mensen.
 • juni 2015
 • Je waant je in het buitenland. Prachtige wandelingen vanuit twee heerlijke hotels.
 • april 2015
 • Verbazend mooie wandeling in eigen land. Aanrader, zker in het voorjaar met de ontluikende lentebloesems.
 • november 2014
 • Prachtige wandelingen over voornamelijk onverharde wegen in de natuur. Uitstekende documentatie en routebeschrijvingen.
 • juli 2014
 • Zeer mooie wandeltochten, vooral de derde dag (van Teuven naar Groot Welsden) langs het Geuldal was schitterend. Voor de liefhebbers van Belgische bieren en een goed gesprek daarover is het aan te raden om op de tweede dag aan het eind van de route in Teuven even uit te rusten bij "de Zotte Lambiek".
 • november 2013
 • Prachtige wandeling voornamelijk over onverharde wandelpaden. Zonder uitzondering door schitterend gebied. Let even goed op heenreis, eerste hotel is op flinke afstand van bushalte! De route loopt niet rond dus wanneer je met de auto komt moet je deze halverwege gaan ophalen. Jammer.
 • september 2013
 • Prima verzorging en mooie wandelroutes. Het gevoel of je in het buitenland bent voor een paar dagen
 • september 2013
 • Mooie tochten

Data en prijzen

1 maart 2017 - 31 december 2017
€ 425 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 395 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 310 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 310 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

Reserveringskosten

 • Reserveringskosten € 20,- per boeking

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
 • op weekenddagen in het voorjaar kunnen we in Margraten geen kamer reserveren voor 1 nacht. We adviseren dan om op zondag t/m woensdag te vertrekken of een extra nacht in Margraten te boeken, bv. om Maastricht te bezoeken. 

Extra mogelijkheden bij Nederland & België - Zuid-Limburg

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

België - Maas & Lesse

Code 302040 LA individuele reis, 5 dagen
vanaf € 395,- per persoon
select

Duitsland - Eifel, Islek

Code 305070 LA individuele reis, 4 dagen
vanaf € 335,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden