Per ezel door de Achterhoek

Nederland - Drenthe & Gelderland, 8 of 15 dagen Actief bij hei, hunebedden en kastelen en luxe kamperen

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Kamperen

Actieve kampeerreis met verblijf op natuurcampings

Verken de uitgestrekte bossen, hunebedden en riviertjes van Drenthe; de statige landgoederen, kastelen, en kleinschalige agrarische landschappen van de Achterhoek, bijvoorbeeld met een ezelwandeling. Ga avontuurlijk, maar toch comfortabel kamperen dicht bij huis, reizend van camping naar camping. Je combineert twee mooi gelegen natuurcampings, waar een comfortabele -geheel ingerichte- vijfpersoons Belltent voor je klaar staat met echte matrassen, beddengoed, kookgelegenheid en een zithoek. Op beide plekken, in Drenthe en in Gelderland, verblijf je 3, 4 of 7 nachten. Met onze routebeschrijvingen voor wandel- en fietsroutes  kun je lekker actief bezig zijn. Onze tips voor leuke uitjes en excursies maken deze vakantie compleet. Actief kamperen met een gouden randje!

Uniek aan deze reis

 • Compleet ingerichte tenten en opgezette tenten
 • Kamperen op natuurterrein en landgoedcamping
 • Ruim activiteitenaanbod: van ezelwandeling tot fietstocht
 • 2 unieke landschappen en natuurgebieden
 • Gedetailleerde en complete digitale reisdocumentatie
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.


SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Nederland - Drenthe & Gelderland

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

8-daags programma met start op vrijdag

 • Dag 1-3: aankomst op eerste camping, 3 overnachtingen, verkennen omgeving Drenthe
 • Dag 4-8: op eigen gelegenheid naar tweede camping, 4 overnachtingen, verkennen omgeving Graafschap en Achterhoek

8-daags programma met start op maandag

 • Dag 1-4: aankomst op eerste camping, 4 overnachtingen, verkennen omgeving Drenthe
 • Dag 5-8: op eigen gelegenheid naar tweede camping, 3 overnachtingen, verkennen omgeving Graafschap en Achterhoek

15-daagse programma met start op maandag of vrijdag

 • Dag 1-7: aankomst op eerste camping, 7 overnachtingen, verkennen omgeving Drenthe
 • Dag 8-15: op eigen gelegenheid naar tweede camping, 7 overnachtingen, verkennen omgeving Graafschap en Achterhoek

Voor meer details, zie dag-tot-dagprogramma.

Dag 1 (8-daagse) of 1 (15-daagse)

Aankomst op Camping 't Vlintenholt in Odoorn, waar je vanaf 15.00 uur kunt inchecken. Installeer jezelf, kijk even rustig rond, en daarna kan het plannen maken beginnen.

Overnachting in

Odoorn - Camping 't Vlintenholt

Dag 2-3 (8-daagse) of 2-7 (15-daagse)

De camping is heel centraal midden in de provincie Drenthe gelegen. 'Bovenop' de Hondsrug, een lage heuvelrug die ten tijde van het landijs zo'n 150.000 jaar geleden is gevormd. Dit is een van de vroegst bewoonde gebieden in Nederland, getuige de hunebedden en grafheuvels uit de prehistorie. Mooie fiets- en wandelroutes starten meteen vanaf de camping en leiden je door dichte bossen en veenkoloniale dorpjes. Op korte afstand, met de fiets of auto bereikbaar, vind je enkele van Nederlands mooiste natuurgebieden. Hoor de stilte op het Dwingelderveld Nationaal Park, het grootste natte-heide complex van Nederland, of neem het Boomkronenpad door de toppen van hoge bomen. Leer over het 'trechterbekervolk' in het Hunebedmuseum, of wandel door de bloemrijke graslanden langs de Drentsche Aa. Fiets door dorpjes vol authentieke Drentse boerderijen aan de brink in Orvelte of dompel je onder in het Wildlands Adventure Zoo in Emmen.
Alle benodigde routes vind je terug in je reispakket dat je van ons krijgt.

Overnachting in

Odoorn - Camping 't Vlintenholt

Dag 4 (8-daagse) of 8 (15-daagse)

Je pakt je spullen in en checkt voor 11.00 uur uit. De tent laat je veegschoon achter, de rest van de schoonmaak verzorgt de camping. Het is ongeveer 135 km rijden met de auto naar je volgende camping, Kasteel- en landgoedcamping Jena in Hummelo, midden in de streek de Achterhoek.

Overnachting in

Hummelo - Landgoedcamping Jena

Dag 5-8 (8-daagse) of 9-15 (15-daagse)

Te voet verken je mooie routes door een kleinschalig agrarisch landschap en over de landgoederen rondom Laag Keppel, Hoog Keppel en Hummelo. Is het lekker warm weer, huur dan een kano voor een leuke tocht over de rivier de Oude IJssel met als eindpunt het fraaie hanzestadje Doesburg. Maak een fietstocht door de Graafschap, langs Huis de Voorst, het 'Versailles van de Achterhoek', Kasteel Vorden, Huis de Wildenborch en over een van de mooiste landgoederen van ons land, Landgoed Hackfort. Wil je wat spannender fietsen: er loopt een fantastisch mountainbike parcours door de pittige heuvels van het Montferland. En de ultieme wandeltip: wandelen met een ezel vanaf de ezelstal in Zelhem. Natuurlijk mag een bezoek aan de hanzestad Zutphen niet ontbreken met haar historische centrum en gezellige terrasjes.
De laatste dag check je uit voor 11.00 uur en reis je terug naar huis.

Overnachting in

Hummelo - Landgoedcamping Jena

NB Programma

Je kan op elk van beide campings het arrangement starten, maar bij het beschrijven van het dagprogramma zijn we uitgegaan van start op Camping 't Vlintenholt in Odoorn. De camping vanwaar je start wordt bij boeking bepaald op basis van beschikbaarheid. Indien je bij de 8-daagse reis start op vrijdag verblijf je eerst 3 nachten (lang weekend) op de startcamping en 4 nachten (midweek) op de tweede camping. Indien je bij de 8-daagse reis start op maandag verblijf je eerst 4 nachten (midweek) op de startcamping en 3 nachten (lang weekend) op de tweede camping.
Bij de 15-daagse reis verblijf je op beide campings 7 nachten.

NB. Op de reisovereenkomst die je ontvangt na het boeken van de vakantie staan de campings in de voor jou juiste volgorde.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je op twee fijne natuurcampings in een ruime 5-persoonstent, compleet ingericht met matrassen, beddengoed, zithoek, elektriciteit, verlichting, koelbox en kookuitrusting. Voor dit kampeerconcept werkt SNP Natuurreizen samen met 'Geardropper'. Voor meer informatie en complete inventaris open de link Geardropper
De beschrijving van het kampeerterrein vind je in het dagprogramma.

Over de maaltijden

De maaltijden kun je bij je tent zelf bereiden op de complete kookuitrusting die je meekrijgt. Maar als je wilt kun je ook bij elke camping iets eten. Je kunt het dus net zo primitief of makkelijk maken als je wilt. De campings liggen ook altijd nabij dorpjes of stadjes waar restaurantjes te vinden zijn.

Info kindvriendelijkheid

De ruime sportieve, en compleet ingerichte, familietenten die je op de campings aantreft zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapcabines, dus kinderen kunnen in hun eigen 'kamertje' slapen. Dit pure kamperen, maar toch met enige luxe, is ook heel erg leuk om te doen met je gezin. We zorgen steeds dat je spullen zijn aangepast aan het aantal personen (volwassenen én kinderen).

Inbegrepen

 • opgezette tent met inventaris op twee locaties
 • elektriciteit op de kampeerplek
 • douches/toiletten en wifi op de camping
 • Fiets- en wandelroutes in route-app
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • beddengoed optioneel bij te boeken
 • maaltijden
 • eventuele entrees, excursies en huur
 • persoonlijke uitgaven
 • overige verzekeringen

Over de activiteiten

Wij gaan er vanuit dat je met eigen auto naar de camping komt. Die heb je ook nodig om van de eerste naar de tweede camping te gaan.
Hoe je vakantie eruit gaat zien bepaal je helemaal zelf. Je kunt er met onze digitale routes een echte wandelvakantie van maken, of dagtochten fietsen, maar onze suggesties brengen je ook naar mogelijke kanotochten, mountainbikeroutes en allerlei leuke excursies en uitstapjes. Het accent, activiteit en de zwaarte bepaal je dus zelf. Alleen de randvoorwaarden, het verblijf op twee campings, staat vast.

 

Geschikt voor kinderen

Kamperen is natuurlijk uitermate geschikt om met je kinderen te ondernemen. En doordat alle kampeerspullen aanwezig zijn èn de tenten al opgezet zijn, is het ook voor de ouders echt vakantie en kost het je nauwelijks voorbereidingstijd. Kinderen vermaken zich altijd op een camping.

Extra dagen

Bij deze reis kun je geen extra dagen bijboeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement op elke vrijdag of maandag starten met vertrek vanaf 2 april tot 3 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Drenthe en Gelderland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis, uitgaande van de heen- en terugreis met eigen auto. Ook zie je het verschil tussen de 8-daagse en de 15-daagse variant.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 
Tijdens de reis

Bij deze reis kiezen we voor kleinschalige natuurcampings zonder energieslurpende luxe voorzieningen. Overal is aandacht voor afval, milieu en natuurlijke omgeving. Dit levert de meest pure kampeerervaring zonder te veel nadelige effecten voor de omgeving. Alle campings maken gebruik van plaatselijke voorzieningen en leveranciers. 

Wij gaan ervan uit dat je met de auto komt. Zo kun je makkelijk startpunten van iets verder gelegen wandel- of fietsroutes bereiken. Ook voor de verplaatsing tussen beide campings heb je een auto nodig.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Belltent

Nederland - Drenthe & Gelderland

Actief bij hei, hunebedden en kastelen en luxe kamperen

Actieve kampeerreis met verblijf op natuurcampings

Zwaarte
Comfort
Kamperen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten