Banner 286215

Namibië - Rondreis Namib & Zambezi-regio, 17 dagen per 4x4 door woestijnen en wildrijke parken

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

rondreis per 4x4 selfdrive met daktent en langs guesthouses

Vanuit prachtige kampeerplekken verken je de onverschrokken schoonheid en diversiteit van de woestijnen in Namibië. Tel hierbij het dierenrijkdom op in Etosha en de Zambezi-regio, en je hebt dé reis voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Met een volledig uitgeruste 4x4 terreinauto (met kampeer- en kookspullen) rijd je via de Namib-woestijn door Damaraland naar het Onguma Game Reserve, een prachtig en ruig wildreservaat dat grenst aan Etosha. Reis door de Zambezi regio waarin water en land innig verstrengeld zijn. Machtige rivieren als Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe vormen het natste deel van Namibië en daarmee direct de beste omstandigheden voor wilde dieren. Van heel veel olifanten tot aan bontgekleurde migrerende watervogels. Sluit je reis af in Kasane, Botswana. Het vormt de ideale springplank voor de verkenning van het Chobe National Park of de iets verderop gelegen Victoria Watervallen, een van de '7 Nieuwe Wereldwonderen'. Maak deze reis met je partner of met je wat oudere kinderen, ze zullen de tijd van hun leven hebben.

Reizen naar Namibië en Botswana is enorm populair. Gezien het beperkte aanbod van kampeerplaatsen en accommodaties adviseren wij je deze reis zo ver mogelijk voor vertrek te boeken. Heb je reisplannen voor 2018, onze Sales collega’s Karien, Marieke en Wijmke adviseren je graag deze reis samen te stellen afgestemd op jouw wensen. De reis laat zich vanuit Kasane, het eindpunt van deze reis, uitstekend verlengen naar het Chobe National Park, de Okavango-delta en/of de Victoria Watervallen.

Uniek aan deze reis

 • 4x4 terreinwagen: dé wagen voor deze reis!
 • Avontuurlijke reis geschikt voor het gezin
 • 'Big 4-country' in Etosha NP en Onguma Nature Reserve
 • Fraaie kampeerplaatsen op unieke locaties
 • Kasane, springplank voor Chobe NP en Victoria Watervallen
 • Namibië: selfdrive land bij uitstek!
 • Rivierrijke Zambezi-regio, dé plek voor natuurliefhebbers
 • SNP pakket met praktische info & bewegwijzering
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Namibië - Namibië & Zambezi-regio

 

Dag 1

Bij aankomst op het vliegveld Husea Kutako van Windhoek word je hartelijk verwelkomd. Met een privé transfer rijd je in een half uur naar Windhoek waar je bij het autoverhuurbedrijf de 4x4 huurauto in ontvangst neemt. Middels een briefing krijg je een goede uitleg over alle belangrijke facetten van de 4x4 auto, de daktent(en) en de bijbehorende kampeer- en kookmaterialen. Hierna rijd je naar het nabijgelegen guesthouse. 

De hoofdstad Windhoek ('slechts' 400.000 inwoners) is het geografische- en politiek centrum van het land. Neem de tijd om het koloniale centrum te verkennen waarbij de Duitse bezetters (1883-1918) hun sporen zichtbaar hebben achtergelaten. Omdat Windhoek op 1660 meter hoogte ligt heerst er een typisch landklimaat, aangenaam overdag en 's nachts fris tot koud. 

In de namiddag neemt de partner van SNP de reis met je door en ontvang je alle relevante documenten waaronder een sim-card (met saldo) waarmee je tegen lokaal tarief in Namibië kunt bellen en bij wifi-bereik kunt whatsappen. Tevens is dit een mooie gelegenheid om allerlei vragen nog te stellen.

Te weinig ervaring met het 4x4 rijden? Boek onderstaande optionele cursus en leer alle kneepjes van het rijden in een 4x4 huurauto. Deze cursus (van 2 uur) wordt meestal in de namiddag gegeven, doch kan op verzoek naar een eerder tijdstip worden verplaatst. Check goed van te voren of je wel of niet een extra overnachting nodig hebt in Windhoek.

 

Overnachting in

Windhoek

Dag 2

Het avontuur gaat beginnen! Nadat je de nodige proviand hebt ingeslagen (supermarkt ligt vlakbij de accommodatie) vangt de tocht aan. Al vrij snel verandert de weg na Rehoboth van asfalt naar gravel. Langzaam daal je het plateau (ca. 1700m) af richting Sesriem. Met het passeren van de Remhoogtepas – een desolate  omgeving van rotswoestijn - doemt het onherbergzame gebied van de Naukluftbergen op. Over een haast Serengeti-achtige vlakte priemen bergen door glooiende grasvlakten. Tegen de achtergrond van oplichtende bergen –in een rijk kleurenspectrum van  licht geel tot donker rood – heb je kans de eerste gemsbokken, springbokken en struisvogels te zien. De komende twee nachten kampeer je op een prachtige kampeerplek met 360 graden uitzicht rondom  op een steenworpafstand van de ingang tot het Namib Naukluft National Park.

Rijafstand: ca. 350 km

Overnachting in

Sesriem, nabij entree Namib-Naukluft National Park

Dag 3

Vroeg uit de veren! Nadat de hoogste punten van de omliggende bergen oplichten door de eerste zonnestralen, kan je het Namib Naukluft National Park in. Naarmate je dichterbij de Deathvlei komt, raak je steeds meer ingesloten door de Namib zandduinen. Op de zandduin Dune 45 kun je de eerste schreden zetten langzaam omhoog in het rulle zand om van de omgeving te genieten. Ook kun je dit doen bij de zandduinen rondom Deathvlei. De laatste paar kilometer naar deze Deathvlei en Sossusvlei vormt de eerste uitdaging om door rul zand te rijden. Dode bomen in de Deathvlei steken scherp af tegen de witte ondergrond en de rode zandduinen. De groene bomen aan de randen maken het geheel tot een surrealistisch schouwspel.

Voor de middag kun je de  Sesriem canyon verkennen. De door water en wind geërodeerde kloof is niet alleen mooi, het biedt je tevens een aangename verkoeling die je ook bij het zwembad bij de kampeerplaats kunt vinden.

Overnachting in

Sesriem, nabij entree Namib-Naukluft National Park

Dag 4

In een landschap met glooiende heuvels en bergen waarin diverse afzettingslagen goed zijn te zien, rijd je naar Solitaire. Deze eigenaardige plaats ‘in the middle of nowhere’ verbeeldt met zijn vele autowrakken de hardheid van deze omgeving. In de winkel Moose McGregors Desert Bakery dien je beslist een stukje vers gebakken appeltaart te bestellen. Let op de vele vogels, ook zij weten de taart op hun ‘waarde’ te schatten…

Het rijden door de Gaub pas en de Kuiseb pas is een enerverende ervaring. De weg slingert zich door de rotswoestijn die wordt doorsneden met diepe kloven waar je doorheen rijdt. Op de zwarte rotshellingen is het verbazingwekkend wat voor prachtige bonzai-achtige boompjes groeien. Richting de Atlantische Oceaan gaat de weg met vals plat naar beneden door het Dorob National Park waar de kwetsbare woestijnflora en – fauna wordt beschermd. Via een stukje onvervalst asfalt – je zou even willen dat het er niet was – rijd je via de industriestad Walvis Bay over de zanderige weg naar Swakopmund. De komende nachten verblijf je in een aangenaam guesthouse, heerlijk om alle gemakken weer dichtbij je te hebben.

Rijafstand: ca. 350 km

Overnachting in

Swakopmund

Dag 5

Op deze vrije dag in Swakopmund kun je een paar bijzondere excursies ondernemen. Wil je verzekerd zijn van deelname, boek deze dan direct bij. Om de hitte te vermijden en de opkomende wind in de middag, vinden ze plaats in de ochtend. Vanuit Walvis Bay start de tocht per jeep langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Een andere excursie onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren ‘woestijnchauffeur’ – een kunst op zich - zal de ‘bush newspaper’ lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. Ook kun je een wandeling maken door het oude kleine centrum van Swakopmund waar de Duitse architectuur van enkele gebouwen de Duitse koloniale tijd verraden. Tot slot zal een wandeling op de pier met een diner in het restaurant met een ondergaande zon een fraaie afsluiting van de dag zijn.

Overnachting in

Swakopmund

Dag 6

Je verlaat de kust en daarmee rijd je weer langzaam omhoog het binnenland in. Einddoel van vandaag zijn de granieten rotsformaties Spitzkoppe, na de Brandberg de hoogste van Namibië. Deze zogenaamde 'inselbergen'  rijzen op uit het vlakke landschap en vormen met name bij zonsopkomst en zonsondergang voor spectaculaire kleurschakeringen. De kampeerplek waar je verblijft wordt door de lokale gemeeschap gerund. Aan de voet van een van de vele zandstenen kopjes die deze regio rijk is, ligt de eenvoudige kampeerplek met elk zijn privé WC (type 'long drop') en gemeenschappelijke douches. Bij de receptie bevindt zich een restaurant en een bar. 

Rijafstand: ca. 225 km

 

Overnachting in

Damaraland, Spitzkoppe

Dag 7

Naarmate je noordwaarts rijdt richting Uis, hoe groter het imposante roodzwarte bergmassief van de Brandberg opdoemt, tevens de naamgever van Namibië's hoogste berg (2573m). Voorbij Uis verandert het overwegend vlakke landschap in glooiende bergen. Witte 'slierten' of 'waaiers' mekkeren over de spaarzaam met struiken begroeide rotsachtige ondergrond. Geiten! Enkele stalletjes van Herero vrouwen vrolijken de weg richting Khorixas op. Naarmate je dichterbij Twyfelfontein komt, zie je steeds meer zandstenen rotsformaties in allerlei kleurschakeringen: Damaraland! Deze woestijnregio staat bekend om zijn kenmerkende rode rotsformaties. De naam van deze regio is afgeleid van de Damara, een ethnische groep die hier vandaan komt. Vlakbij de kampeerplek waar je naartoe rijdt, bevindt zich het 'Living Museum of the Damara'. In dit openlucht museum geven Damara je een kijkje in hun oude leefgewoontes. Het museum speelt een belangrijke rol in de identiteit van Damara en het behoud ervan voor toekomstige generaties. Vlakbij liggen ook de rotsengravures van Twyfelfontein waarvan archeologen schatten dat ze door bosjesmensen ca. 6000 jaar geleden zijn gemaakt. Ook de 120 miljoen jaar oude rotsformaties ‘organ pipes’, gevormd van basalt en doloriet en de ‘burnt mountain’, zwart gesteente van vulkanische oorsprong, zijn een bezoek meer dan waard. 

Afstand: ca. 225 km

Overnachting in

Damaraland, nabij Twyfelfontein

Dag 8

Namibië's meest vermaarde 'oude' wildpark is het in 1907 opgerichte Etosha. De vele aangelegde waterpoeltjes en natuurlijke waterbronnen bieden een grote kans om dieren te zien drinken in een voornamelijk droog gebied. Voor zonsondergang dien je in het Okaukuejo Restcamp te zijn. We raden je ook beslist aan dit te doen om 's avonds te genieten van de verlichte waterpoel waar zeer veel dieren op afkomen. In een haast vaste volgorde is het een komen en gaan van gemsbokken, springbokken, zebra’s, giraffen, neushoorns en olifanten. Eenmaal in je daktent gelegen kun je het zware gegrom van leeuwen horen terwijl jakhalzen de inhoud van een vuilnisbak ‘inspecteren’ op iets eetbaars.

Rijafstand: ca. 340 km

Overnachting in

Etosha Nationaal Park

Dag 9

Etosha dankt zijn naam 'de grote witte plaats' natuurlijk aan de witte kleipan van 5000 km2 die bijna een vierde van de totale oppervlakte van het nationale park beslaat. Aanvankelijk was het park nog vele malen groter. De kale zoutpannen gaan geleidelijk over in struik- en boomsavanne waarin het mopane-bush welig tiert. Etosha, vanaf 1907 een beschermd natuurgebied, is het walhalla voor natuurliefhebbers. Op buffels na, komen alle dieren van de 'big five' er voor. Daarnaast zijn er maar liefst 340 vogelsoorten geteld! Op de open vlakten en de vele waterpoeltjes kun je het wild makkelijk waarnemen, fotograferen en filmen. Vandaag heb je alle tijd om de dag zo in te delen als je zelf wilt. Wat er bij de plek 'Olifantsbad' gebeurt laat zich makkelijk raden, maar er komen ook leeuwen, zebra's, gnoes, wrattenzwijnen, springbokken en kudu's op af. Ook verdient het 'sprookjesbos' een bezoek. Hier tref je de zeldzame moringa-boom aan die alleen in Namibië voorkomt. De normaal gesproken rechte stammen kunnen behoorlijk zijn aangetast omdat ze op jonge leeftijd worden aangevreten door olifanten en giraffen. Bij het vallen van de duisternis is het weer heerlijk toeven bij de schaars verlichte waterpoel van Okaukuejo.

Overnachting in

Etosha Nationaal Park

Dag 10

Op deze dag heb je de gelegenheid om de oostelijke kant van Etosha te verkennen. Maak een keuze uit de volgende bijzondere plaatsen:  

 • Salvadora - perfecte plaats om 's ochtends vroeg of in de namiddag honderden zebra's, gnoes, springbokken, cheeta's en leeuwen te spotten tegen de witte achtergrond van de zoutpan
 • Goas; een van de beste waterplaatsen van Etosha met kans op honderden antilopen, olifanten, leeuwen en soms zelfs luipaarden
 • Batia; perfecte plek  om grote groepen olifangnoes, springbokken, gemsbokken, en cheeta's te onbserveren
 • Kalkheuvel; een topplek voor fotografen; beschutte ligging door mopanebos waar honderden dieren (incl. kans op leeuwen) naartoe komen 
 • Groot Okevi; natuurlijke bron ten noorden van Namutoni waar vooral cheeta's, luipaarden, olifanten, zebra's en kudu's op afkomen 
 • Klein Okevi; vlakbij 'Groot Okevi', een plaats die ook veel giraffen, gnoes, springbokken, kudu's en zwartkopimpala's aantrekt

Verbaas je onderweg over de talrijke dieren die je ziet, met name bij de waterpoeltjes. Van begin juni tot en met september is het zeer droog in Etosha, de perfecte tijd om de dieren rondom deze drinkplaatsen waar te nemen. De olifanten van Etosha behoren met een schofthoogte van 4 meter tot de grootste olifanten op het zuidelijk halfrond. Door een gebrek aan mineralen zijn hun slagtanden weer de kleinste. Via de Von Lindequist Gate verlaat je Etosha om daarna direct het privé Onguma Game Reserve in te rijden. Dit immense wildreservaat van 34.000 hectare groot biedt een ongekende diversiteit aan wilde dieren. Naast 'plain-game' als kudu, giraf, spiesbokken (oryx), hartebeest, zebra en impala, staat het reservaat bekend om zijn roofdieren als leeuwen, cheetahs en luipaarden. Ook de zeldzame bedreigde zwarte neushoorns komen er voor. Vogelliefhebber? Meer dan 300 vogelsoorten zijn geteld met als beste periode de zomermaanden waarin rivieren uit hun oevers kunnen treden en er tijdelijke poeltjes ontstaan. Deze nacht verblijf je op een van de twee fraai uitgeruste campings met veel privacy. 

Overnachting in

Onguma Game Reserve

Dag 11

Het Onguma Reserve verruil je vandaag voor de Kavango, een ethnische groep woonachtig in het noorden van Namibie, tegen de grens met Angola. Vanwege de gemiddelde hoge neerslag in dit gebied wonen er veel mensen met hun koeien en geiten. Links en rechts doemen de eerste dorpjes en kralen op, evenals een schooltje en een kerk. Ook de eerste baobabbomen krijg je in 't vizier. Het beeld dat velen van Afrika hebben wordt steeds meer bewaarheid. 

De kampeerplek ligt ten westen van het plaatsje Rundu, naast de Hakusembe River Lodge die de kampeerplek runt. Staand op een van de grote kampeerplaatsen in de schaduw van grote bomen, is het heerlijk tot rust komen. Geniet van het uitzicht op de Okavango rivier, met een beetje geluk zie je een nijlpaard of krokodil. De rivieroever is een ideale plek voor veel vogels. In de droge tijd zijn aan de Angolese overkant van de rivier soms olifanten te zien. Duik 's middags lekker het zwembad in van de lodge, kampeergasten mogen van alle faciliteiten gebruik maken, zo ook het diner als je even geen zin hebt om zelf je maal te bereiden. 's Avonds hoor je een kakafonie van kikker-krekel- en vogelgeluiden. De heldere hemel is bezaaid met sterren.

Rijafstand ca. 420 km,  4 uur

Overnachting in

ten westen van Rundu, aan de Okavango-rivier

Dag 12

Vandaag een dag ter vrije besteding. Natuurlijk trek je erop uit om de Okavango-rivier met een boottochtje te bezichtigen. Op 10 minuten lopen van de lodge ligt het Mbunza Living Museum.

Het belangrijkste doel van dit museum is dat bezoekers in een nagebouwd traditioneel dorp een dieper inzicht verkrijgen in de authentieke pre-koloniale cultuur en leefgewoontes van de Kavango-mensen die hier al eeuwen woonachtig zijn. In het dorp, opgetrokken uit natuurlijke materialen, dragen acteurs kleren die van oude foto’s zijn gereconstrueerd. Naast de financiële inkomsten geeft het museum een 'boost' aan de waardering van de eigen Kavango-cultuur, ze dragen het met trots uit en geven de kennis ervan door aan hun kinderen.

Overnachting in

ten westen van Rundu, aan de Okavango-rivier

Dag 13

’s Ochtends rijd je 8 km over een verharde zandweg terug naar de geasfalteerde B8-snelweg. Je laat Rundu  links liggen (prima plek voor bijtanken en boodschappen), en rijdt  verder richting Divundu. Kaarsrechte wegen gaan door voornamelijk vlak land dat spaarzaam wordt bewoond. Aan weerszijden van de weg kom je kuddes koeien en geiten tegen, die niet zelden rustig de weg oversteken. Vrouwen dragen emmers kunstig op hun hoofd, vergaderingen vinden in ’t openbaar plaats in de schaduw, jongetjes rijden op de ezel; zomaar wat taferelen onderweg. Even voorbij Divundu ligt de volgende kampeerplek aan de Okavango-rivier op steenworpafstand van het Mahango Game Reserve.

Rijafstand ca. 210 km,  3 uur

Overnachting in

ten zuiden van Divundu, nabij Mahango Game Reserve en Buffalo Game Park

Dag 14

Een rustdag waarop je zelf bepaalt wat te doen. De lodge die de camping runt, biedt ochtend- en middag boottochten aan over de Okavango-rivier. Geniet van een ontbijtje tijdens de ochtendexcursie aan boord van de boot! Er is een uitzichttoren waarmee je op de Okavango-rivier kijkt en het Buffalo Game Park. Dit park, 630 km2 groot, is een onderdeel van het in 2007 uitgeroepen Bwabwata National Park. Het Buffalo park wordt weinig bezocht, doch geheel ten onrecht, het park staat met name bekend om haar kuddes roan- en sabelantilopen. Ook kudus, impalas, rietbokken, lechwe’s en wrattenzwijnen komen er voor evenals leeuwen en luipaarden.

 

Aan de overkant van het Buffalo Game Park ligt het vaker bezochte Mahango Game Reserve, dat in oppervlakte maar 254 km2 groot is. In Namibië wordt het park als een van de meest biodiverse parken gezien die zich makkelijk met je eigen safariauto kunt verkennen. Er bevinden zich geen lodges of andere accommodaties in het park, wat inhoudt dat het een pure wildbeleving is. Baobabs, Zambezi-teakhoutbomen, wilde seringen, open grasland en een dicht begroeide rivieroever van de Okavango. Omdat het water het hele jaar door aanwezig is, bevinden zich hier veel wilde dieren. Echter gedurende de wat drogere maanden (april-november) is het makkelijker om het wild te spotten vanwege de droge vegetatie. Mahango is naast het thuis van veel antilopesoorten en duikertjes ook de plek om olifanten te spotten, leeuwen, luipaarden, cheetahs, hyena’s, Afrikaanse wilde honden, krokodillen, neushoorns, bavianen en vervet apen (groene meerkat). Olifanten volgen hier nog oude migratieroutes, iets dat in Afrika zelden nog mogelijk is. De kuddes verspreiden zich van Angola tot aan de Okavango-rivier. De hete vochtige zomermaanden (november-maart) zijn ideaal voor vogelliefhebbers met bomen in bloei en vruchtdragend. Meer dan 400 (!) vogelsoorten zijn geteld in het Mahango Game Reserve.

 

Daar waar de Okavango-rivier afbuigt richting Botswana, kun je met name bij laag water (in het droge seizoen) mooie stroomversnellingen waarnemen, beter bekend als de Popa Falls. In de regenperiode is het water zo hoog dat de waterversnellingen niet tot nauwelijks te zien zijn.

Overnachting in

ten zuiden van Divundu, nabij Mahango Game Reserve en Buffalo Game Park

Dag 15

Nagenoeg het gehele stuk naar Kongola – ca. 200 km – rijd je door het Bwabwata National Park. Let op overstekende olifanten, struisvogels, troepen bavianen op en langs de weg evenals schildpadjes, koeien, geiten en bewoners. Het gebied is spaarzamer bewoond dan het westelijk gedeelte van de Zambezi strook. Even voorbij Kongola sla je rechts af richting de grens met Botswana. Een kleine 25 km verder zuidwaarts ligt de Namushasha kampeerplaats naast de Namushsha River Lodge. 

Van alle faciliteiten van de lodge - die de kampeerplaats runt - kun je gebruik maken. De grote veranda naast het restaurant biedt uitzicht op een 'hippopool' in de Kwando-rivier, een van de vijf belangrijkste levensaders in deze regio. De lodge biedt optionelle excursies aan zoals een gamedrive door het Caprivi Game Park, bootcruise om de vele vogels te observeren die dit ecosysteem rijk is. Ook is er een fraaie walkingtrail uitgezet (4 km).

Afstand: 210 km

Overnachting in

ten zuiden van Kongola aan de Kwando-rivier

Dag 16

Vandaag je laatste rustdag van de reis. Of toch nog een bootcruise maken over de Kwando-rivier? Niets moet. Naast de kleinschalige camping kun je bij de lodge heerlijk bij het restaurant gaan zitten, goed eten en de herinneringen van je reis nog even de revue laten passeren. Het vormt een ideale plek om bij te komen van een natuurreis pur sang.

Overnachting in

ten zuiden van Kongola aan de Kwando-rivier

Dag 17

Via Katimo Mulilo en de grenspost Ngoma Bridge verlaat je Namibië en rijd je Botswana in. Je rijdt dwars door het Chobe National Park waardoor je kans aan weerszijden van de weg wilde dieren te zien. Bij aankomst in Kasane eindigt je 4x4 avontuur.

Rijafstand: ca. 250 km

Verlenging Victoria Watervallen of Chobe National Park! De Victoria Watervallen liggen op nog geen 2 uur rijden vanaf Kasane vandaan. We regelen graag een verblijf in een kleinschalig Guesthouse voor je om dit unieke wereldwonder te aanschouwen. Vanaf de Vicfalls luchthaven zijn er dagelijks vluchten naar o.a. Johannesburg. In Kasane regelen we ook graag een verblijf in de Chobe Bush Lodge voor je. Deze modern ingerichte - in 2015 gestarte lodge - is van alle gemakken voorzien en ligt naast de entree van het Chobe Nationaal Park.

NB Programma

 • Tijdens het verblijf nabij Sesriem kun je optioneel een 'scenic' vlucht maken over de hoogste zandduinen van Namibië. Wij raden je aan deze ter plaatse zo snel mogelijk te boeken daar de vluchten vol kunnen zijn. De rondvlucht duurt ca. 40 min. en kost circa € 300 (max. 4 personen).
 • Indien je in Zuid-Afrika - voor of na afloop van deze reis - minimaal 1 nacht overnacht, dan is het volgende van belang indien je met kinderen onder de 18 jaar reist. Per ingang vanaf 1 juni 2015 dienen alle kinderen onder de 18 jaar vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. De nieuwe regelgeving houdt in dat ouders die reizen met kinderen onder de 18 jaar verplicht zijn om een geboorteakte voor elk kind in bezit te hebben en dat elk kind zijn/haar eigen paspoort heeft. Als slechts één ouder meereist zal hiervoor een goedkeuring op papier moeten zijn van beide ouders. Als alternatief moet de ouder over een gerechtelijk bevel van volledige ouderschap bezitten of in bezit zijn van een overlijdensakte van de andere ouder.
 • De bestuurder van de auto dient minimaal 23 jaar te zijn. Bij de leeftijd van 23 t/m 25 jaar geldt een toeslag op de autohuur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in guesthouses in Windhoek en Swakopmund waar je makkelijk en veilig de 4x4 terreinwagen kunt parkeren. Op alle overige overnachtingsplaatsen maak je gebruik van officiële campings die door privé lodges worden gerund. Alleen de camping (en lodge) in het Etosha NP wordt gerund door een publieke organisatie en de camping biedt aan veel toeristen onderdak.

De campings zijn met zorg uitgekozen door hun ligging, rust, goed onderhoud, prima sanitaire voorzieningen en het kleine aantal standplaatsen. Alleen de camping bij Restcamp Okaukuejo in het Etosha NP is groots van opzet, hier zijn geen andere campings aanwezig. Op bijna alle campings heb je veel privacy, vaak een beschaduwde plek en soms zelfs een eigen WC/douche, aanrecht, wasbakje, stromend water en een zwembadje. Alle campings beschikken over WC's en douches met koud en warm water. Sommigen kampeerplaatsen hebben ook oplaadpunten voor accu's (telefoons en camera's), een afdakje waaronder je kunt koken en een lamp. Bij de uitrusting van de terreinauto is o.a. een lamp meegegeven.

Mocht je jezelf even willen verwennen, dan heb je in het laagseizoen (januari t/m juni) een grote kans dat een tented lodge- die zich in de nabijheid van de campings bevinden - beschikbaar is. Mocht je de zekerheid van te voren willen hebben of mocht je reizen in het hoogseizoen (juni t/m december), boek dan je upgrade vooraf. We regelen dit graag voor je.

Duurzaamheid

Naast het verduurzamen van alle interne activiteiten zet de SNP agent in Namibië zich ook in voor de externe omgeving. Iedere gids dient een ‘gedragscode’ te ondertekenen waarin staat vermeld dat hij/zij zich bewust is van het fragiele ecosysteem in Namibie en dit tevens uitdraagt aan de deelnemers/toeristen. De agent biedt ook arrangementen aan waarin alleen milieuvriendelijke accommodaties zijn opgenomen. Daarnaast biedt de agent samen met twee zusterondernemingen een financiële bijdrage aan Global United Climate Kick (http://www.globalunitedfc.com). In dit project worden schoolkinderen bewust gemaakt hoe belangrijk de natuur is. De agent heeft de hoogst haalbare status bereikt van het ‘Eco Award Namibia’ keurmerk, voor meer informatie zie (http://www.ecoawards-namibia.org). In de nabije toekomst wil men duurzame energie gaan opwekken en financiële steun geven aan maatschappelijk projecten zoals de Cheetah Conservation Fund, Save the Rhino trust en Wild Horses of the Namib.

Info kindvriendelijkheid

Deze reis is uitermate geschikt voor ouders die met hun kinderen (vanaf 10 jaar) als gezin op reis willen gaan. In de daktent kunnen twee volwassen overnachten en een klein kind. Mocht je met 2 of 3 kinderen willen reizen, dan kan de terreinauto met een 2e daktent worden uitgerust (tegen meerkosten). Er kan eventueel een extra tent worden meegeleverd - indien noodzakelijk of gewenst - die op de grond geplaatst wordt. Met het reizen met kinderen in Namibië dien je goed voorbereid te zijn als ouders. Namibië is een leeg (qua inwoners) en ruig landschap waarin met name in het noorden de temperaturen flink kunnen oplopen tot makkelijk over de 40 graden (periode nov-maart). In de periode mei-september kunnen de nachten erg koud zijn, terwijl het overdag aangenaam warm is. Bijna alle kampeerterreinen zijn kleinschalig en kennen een hoog privacy-gehalte. Elke kampeerplek bestaat uit een groot stuk afgebakende grond waar je met gemak kunt staan met 1 of zelfs 2 huurauto's en eventueel - afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap - een extra tentje op de grond. 

Inbegrepen

 • 17 dagen (op basis van 24 uur per dag vanaf pick-up tm drop off) 4x4 terreinwagen met daktent (Toyota Hilux of vergelijkbaar)
 • autohuur is o.b.v. meest uitgebreide verzekeringsdekking, ongelimiteerde kilometers
 • autohuur is inclusief 2 reserve wielen, dekking voorruit en lekke band
 • kookuitrusting
 • slaapzak en kussen (in koude maanden inclusief deken)
 • kampeerstoelen en tafel
 • 13 nachten kamperen
 • 3 nachten guesthouses o.b.v. logies & ontbijt
 • meet & greet (dag 1)
 • lokale simcard voor mobiele telefoon
 • SNP-informatiepakket
 • Kaart Namibië en routeboek

Niet inbegrepen

 • heen - en terugreis
 • maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • bijkomende kosten huurauto (o.a. brandstof/diesel en one way drop off fee)
 • excursies en entreegelden
 • persoonlijke uitgaven

De prijs van de huurauto is bij de reissom inbegrepen. Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

Met deze reis kunnen maximaal 2 tenten op het dak geplaatst worden waarin elk 2 personen kunnen overnachten. Indien je met een 5e persoon deze rondreis wilt maken, dan is dat mogelijk. In dat geval zal er tegen een kleine meerprijs een extra tent mee gaan die op de grond geplaatst dient te worden. Voor extra servies en bestek wordt gezorgd. De prijs voor deze extra tent is op aanvraag.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Windhoek en een terugvlucht vanaf Kasane (Botswana) via Johannesburg. Ook kun je vanaf VicFalls airport (Zimbabwe) via Johannesburg terugvliegen. Houd er bij de planning van je heen- en terugreis rekening mee dat je - door de vluchttijden - vaak pas een dag later aankomt (via een overnachting in Johannesburg) en weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Extra's

Excursies

rijcursus-4x4-windhoek.jpg

Cursus 4x4 huurauto in Windhoek

Met deze cursus leer je alles over de 4x4 huurauto waarin je de rondreis gaat maken. Je leert hoe je een band moet verwisselen (met alle veiligheidsaspecten van dien), je rijdt een off-road parcours waarbij de instructeur naast je zit en je allerlei aanwijzingen geeft over het rijden op gravel en zand, wanneer je gebruik maakt van 4x4 en of je dit dan in low of high gear doet. Ook leer je hoe je omgaat met bandenspanning en rijden over asfalt, verharde gravelwegen en rul zand. Tot slot van deze twee uur durende cursus rijd je een aantal km's op een gravelweg waarmee je wederom veel tips krijgt wat wel en wat niet te doen. Een echte aanrader deze cursus om je kennis op te frissen en je veilig én met zelfvertrouwen met een 4x4 terreinwagen door het onherbergzame ruige Namibie te loodsen.

NA_Pelican_point_01_JB_WEB.jpg

Zeekayakken Pelican Point

Deze excursie start vanuit Walvis Bay met een 4x4 jeep waarmee je langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point rijdt. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Op de terugweg proberen we de fraai gekleurde flamingos te spotten. Een drankje en snack zijn inclusief.

NA_Living_Desert_tour_WEB.jpg

The Living Desert Tour

De 'Living Desert Tour' onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren 'woestijnchauffeur' - een kunst op zich - zal de 'bush newspaper' lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. De excursie duurt ca. 5 uur in totaal, een drankje en een snack onderweg is inbegrepen.

Bootcruise Okavango rivier bij Hakusembe

Praktische informatie

Namibië is het gehele jaar door te bereizen. De temperaturen zijn wel zeer wisselend afhankelijk van de plaats en de hoogte waar je je bevindt. De meeste regen valt van december t/m maart en dan nog voornamelijk in het noorden en noordoosten. In de jaren 2011-2015 is er zeer weinig regen gevallen, echter in de periode december 2016 t/m maart 2017 weer veel meer. In het zuiden en zuidoosten is de neerslag zeer beperkt tot bijna nihil. Soms valt er jaren helemaal geen regen!

In de binnenlanden zijn de temperaturen van januari – april overdag tussen de 25-35 graden Celsius met uitschieters naar 40 graden Celsius. ’s Nachts koelt het aangenaam af naar 15-20 graden Celsius. Een heerlijke reisperiode dus mits je het overdag rustig aan doet i.v.m. de warmte. Van juni tot en met september is het droog, zijn de dagen zeer aangenaam en de nachten koud tot zeer koud. Qua neerslag is het een gebied dat te weinig regen heeft gehad. Dieren populaties - ook in Etosha - zijn hierdoor zwaar getroffen.

 

Vanaf oktober neemt de hitte toe, doch de lucht is droog. De kuststrook ontvangt de minste regen. Wel kan zich boven de kustlijn gedurende het hele jaar door een smalle baan mist vormen, met name in de maanden juli tot en met september. Hoe warmer het echter is, hoe eerder de bewolking verdwijnt. 

 

Het klimaat in de Central Highlands en Etosha, ingeklemd tussen de Kalahari en de Namib, is relatief mild met ca. 370 mm regen in de lente en zomer (okt-mei), en temperaturen die tussen de 20 en 30° C schommelen. In de wintermaanden is het droog en koel met temperaturen die schommelen tussen de 7° C en 17° C. Regen is minimaal in de periode juni – september, vorst komt incidenteel voor.

 

De Zambezi-strook (voormalige naam Caprivi strip), ingeklemd tussen Botswana en Angola, behoort tot het natste gebied met jaarlijks 800 mm regen en een gemiddelde temperatuur van 35° C en een hoge luchtvochtigheid. ‘s Nachts daalt de temperatuur tot een aangename 20° C. In de droge wintermaanden (juni-aug) kan de temperatuur soms dalen tot 1° C. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze reis door Namibië en een klein stukje Botswana, dien je op een aantal extra kosten te rekenen. Voor de huurauto is de grootste kostenpost de brandstof (ca. € 500 indien de standaard route wordt gevolgd), de one way drop-off fee (Nam. $ 7500, ca. € 500) en een fee voor de grensovergang met Botswana. Ook schade aan de onderkant van het voertuig (o.a. door zand en water) kan niet meeverzekerd worden, evenals sleepkosten indien deze niet gelieerd zijn aan een ongeluk. Ook kosten die veroorzaakt worden door het rijden onder invloed en/of het niet in acht nemen van de verkeersregels, zijn niet gedekt en komen aldus voor eigen rekening.

Vervolgens dien je op veel plaatsen je ontbijt, lunch en diner te bereiden. De prijzen van levensmiddelen in Namibië liggen gemiddeld genomen iets lager dan in Nederland. Ook de kosten van de ter plaatse te boeken optionele excursies komen voor eigen rekening evenals de kosten van de entrees voor de nationale parken Namib-Naukluft en Etosha (N$ 80 per persoon per dag per 24 uur; kinderen onder de 16 jaar zijn gratis). Voor de huurauto dien je in de nationale parken N$ 10 per dag te betalen. Deze kosten dien je ter plaatse te voldoen bij de entree van de nationale parken. Voor Onguma Nature Reserve geldt geen entree.

In Namibië kun je op veel plaatsen geld pinnen bij de Standard Bank of de bank FNB. De meeste creditcards worden geaccepteerd. Ook in Kasane (Botswana) kun je geld pinnen. 

Omdat de temperaturen in de wintermaanden (mei-aug) met name 's nachts en 's ochtends veel lager liggen dan in de zomermaanden (okt-mrt), dien je rekening te houden met warmere kleding in de wintermaanden. Denk hierbij gerust aan thermo-ondergoed, dikke fleece, muts en handschoenen. Belangrijk is dat je schoenen comfortabel zitten. Dit kunnen gympen zijn, Teva's/Keen en/of sandalen. Voor de korte wandelingen in de steden (o.a. Swakopmund) en bij accommodaties zijn dichte schoenen handig met een goede bescherming. Vanaf de duintoppen bij Sossusvlei naar beneden rennen is handig met schoenen die goed sluiten (bijv. Paladiums) en wat steun geven aan je enkels. Voor het bezoek aan nationale parken en game reservaten is het advies niet te felle kleding qua kleuren te dragen. Door kleding in aardetinten worden de dieren het minst afgeleid.

Paklijst:

 • Weekendtas
 • Dagrugzak (25 liter)
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Comfortabele schoenen
 • Lichte schoenen/sandalen
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Warme kleding
 • Thermo-ondergoed, muts en handschoenen (alleen in wintermaanden)
 • Lange broek(en)
 • blouse/T-shirt met lange mouwen
 • Zonnehoed (of pet), zonnebrandolie, zonnebril en lippencrème
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Camera (met eventueel extra accu en geheugenkaartjes)
 • Eventueel verrekijker
 • Zaklamp (hoofdlamp type Petzl)
 • Veldfles (min. 1 liter) 

 • Reizen naar Namibië is populair waardoor 4x4 terreinauto’s met kampeeruitrusting maanden voor aanvang van je reis reeds vergeven zijn. Wees er dus vroeg bij! Voor de periode najaar 2017 en 2018 zijn de Sales collega’s Karien, Marieke en Wijmke je graag van dienst om een (maatwerk)reis samen te stellen naar Namibië. De reis eindigt in Kasane (Botswana) en leent zich om die reden perfect om te worden verlengd naar Botswana of Zimbabwe.
 • Indien je via Zuid-Afrika afreist naar Namibie en minimaal 1 overnachting hebt in Zuid-Afrika, dienen ouders in het bezit te zijn van de geboorteakte van minderjarige kinderen (<18 jr) die zich in hun reisgezelschap bevinden. Voor meer informatie verwijzen we naar het kopje 'praktisch' en 'reisdocumenten Namibië'. 
 • Begin mei 2017 heeft de uitgever van het boekje 'Te gast in´ons laten weten dat er hard gewerkt wordt aan een vernieuwde versie van het boekje Namibie. Helaas is de huidige versie niet meer leverbaar.

 

Voor een verblijf in Namibië hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van uw voorgenomen verblijfsduur. Wel moet u bij aankomst in Namibië beschikken over een vliegticket voor uw terug- of doorreis.

Indien u via Zuid-Afrika doorreist naar Namibië en minimaal 1 nacht in Zuid0-Afrika verblijft, dan is het volgende belangrijk. Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. U dient voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Zuid-Afrika een officieel geboortecertificaat en eventuele goedkeuringsdocumenten voor meereizende minderjarigen te overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar: 

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een ttoestemmingsformulier nodig van de andere ouder plus kopie van een identiteitsdocument betreffende ouder of een verklaring van overlijden plus een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door een van de volgende instanties: 
1. de Zuid-Afrikaanse ambassade (kosteloos) 
2. Een erkende notaris 
3. De gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem uw identiteitspapieren mee)

Alles nog eens rustig nalezen? Klik op Mijnafrika.nl voor alle informatie. Indien men zich niet houdt aan deze regels wordt u door de immigratie geweigerd, dan wel door de luchtvaartmaatschappij bij vertrek vanuit Nederland/België.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is alijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Namibië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. U moet bovendien beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Namibië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Namibië zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Namibië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 3 maanden (!) of direct UIT een Gelekoorts-gebied Namibië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Namibië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen

Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Cholera-toename in Kunene-regio, dus houdt  u aan strikte hygiënemaatregelen.

Polio
Informatie van het Ministerie van Volksgezondheid van Namibië: in sommige delen van Namibië is Polio geconstateerd. Hoewel volgens internationale gezondheidsregels vaccinatie tegen Polio in Namibië niet verplicht is (DTP = Difterie Tetanus Polio wordt aanbevolen), adviseert het ministerie alle reizigers naar Namibië zich te laten vaccineren tegen Polio. Voor actueel advies hierover, zie de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR).

Malaria
In Namibië komt tijdens de maanden november t/m juni (zomer) Malaria voor, mn. in de regio's Oshana, Oshikoto, Omusati, Omaheke, Ohangwena en Otjozondjupa en gedurende het hele jaar langs de Kunene rivier en in de regio's Kavango en Caprivi. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in de wereld moet u ook in Namibië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

NA_Deathvlei_03_JB_WEB.jpg

Namibië - Rondreis Namib & Zambezi-regio

per 4x4 door woestijnen en wildrijke parken

rondreis per 4x4 selfdrive met daktent en langs guesthouses

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen