SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 286205 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Namibië Puur, 16 dagen

per 4x4 door de outback van Namibië, rondreis per 4x4 selfdrive met daktent en langs guesthouses

De schaal en de onverschrokken schoonheid van de wildernis in Namibië is betoverend. Met een stoere 4x4 'double cab' met daktent reis je door een haast sereen woestijnlandschap, over bergpassen door ruige bergketens en beklim je ‘s werelds hoogste zandduinen. Kayak op de golven van de Atlantische Oceaan bij Walvis Bay en verbaas je over de zeeleeuwen die aan je peddel knabbelen of op je zeekayak springen uit nieuwsgierigheid. Tegen de witte achtergrond van de zoutpannen van Etosha, steekt het talrijke wild af. Voorzien van een routeboek, rijd je naar Kaokoveld in het desolate noorden van Namibië, een van de laatste stukjes echte wildernis in Zuidelijk Afrika. Maak kennis met de Himba, één van de laatste semi-nomadische stammen in Afrika. Hoor vanuit je daktent het geruis van de Kunene-rivier die verderop via de wonderschone Epupa watervallen zich een weg baant naar de Atlantische Oceaan. Namibië, bekend maar zo leeg. Maak deze reis met je partner of met je wat oudere kinderen, ze zullen de tijd van hun leven hebben.

Reizen naar Namibië is enorm populair. Gezien het beperkte aanbod van kampeerplaatsen en accommodaties adviseren wij je deze reis zo ver mogelijk voor vertrek te boeken. Heb je reisplannen voor 2017, onze Sales collega’s Karien, Marieke en Wijmke adviseren je graag op weg een (maatwerk)reis samen te stellen naar Namibië, eventueel in combinatie met Zuid-Afrika en/of Botswana. Check het kopje 'actueel' voor meer informatie over beschikbaarheid van accommodaties en tips wanneer te boeken.

 
Een heel goede reis om een diep inzicht te krijgen in de schoonheid en de sociale en culturele kanten van Namibië. Aa...
Bekijk alle reviews (12)
Uniek aan deze reis
 • Namibië: selfdrive land bij uitstek!
 • kamperen op de mooiste locaties
 • wonderschone Epupa Falls
 • 4x4 terreinwagen zekerheid en puike wegligging
 • Etosha NP volop wildlife
 • Himba: laatste semi-nomaden zuidelijk Afrika
 • SNP pakket met praktische info & bewegwijzering
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

 

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Namibië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7-8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • 16

 • NB Programma

 • kaart

 1. Aankomst internationale luchthaven Windhoek-Hosea Kutako
Aankomst internationale luchthaven Windhoek-Hosea Kutako
Programma

Op de internationale luchthaven (Husea Kutako) nabij Windhoek word je hartelijk verwelkomd. Met een privé transfer rijd je in een half uur naar Windhoek waar je bij het autoverhuurbedrijf de 4x4 huurauto in ontvangst neemt. Middels een briefing krijg je een goede uitleg over alle belangrijke facetten van de 4x4 auto, de daktent(en) en de bijbehorende kampeer- en kookmaterialen. Hierna rijd je naar het nabijgelegen guesthouse waar aan het begin van de avond de route met je wordt doorgesproken en al je vragen worden beantwoord. Een lokale sim-card (met een klein saldo er op dat op veel plaatsen makkelijk is op te laden) stelt je in staat om tegen lokaal tarief goedkoop te bellen.

Mocht je vanmiddag nog wat tijd over hebben, verken dan het relatief kleine centrum van Windhoek met een herkenbaar Duits signatuur dat wordt verklaard door de Duitse bezettingsmacht die tot 1918 standhield.

Te weinig ervaring met het 4x4 rijden? Boek onderstaande optionele cursus en leer alle kneepjes van het rijden in een 4x4 huurauto. Deze cursus (van 2 uur) wordt meestal in de namiddag gegeven, doch kan op verzoek naar een eerder tijdstip worden verplaatst. Check goed van te voren of je wel of niet een extra overnachting nodig hebt in Windhoek.

 Overnachting in
Windhoek

Dagexcursies die bij deze reis passen

Cursus 4x4 huurauto in Windhoek

Met deze cursus leer je alles over de 4x4 huurauto waarin je de rondreis gaat maken. Je leert hoe je een band moet verwisselen (met alle veiligheidsaspecten van dien), je rijdt een off-road parcours waarbij de instructeur naast je zit en je allerlei aanwijzingen geeft over het rijden op gravel en zand, wanneer je gebruik maakt van 4x4 en of je dit dan in low of high gear doet. Ook leer je hoe je omgaat met bandenspanning en rijden over asfalt, verharde gravelwegen en rul zand. Tot slot van deze twee uur durende cursus rijd je een aantal km's op een gravelweg waarmee je wederom veel tips krijgt wat wel en wat niet te doen. Een echte aanrader deze cursus om je kennis op te frissen en je veilig én met zelfvertrouwen met een 4x4 terreinwagen door het onherbergzame ruige Namibie te loodsen.
vanaf € 54,-per persoon
select


 1. Onderweg van Windhoek naar Sesriem, Spreethoogtepas
Onderweg van Windhoek naar Sesriem, Spreethoogtepas
Programma

Het avontuur gaat beginnen! Nadat je de nodige proviand hebt ingeslagen (supermarkt ligt vlakbij de accommodatie) vangt de tocht aan. Al vrij snel verandert de weg na Rehoboth van asfalt naar gravel. Langzaam daal je het plateau (ca. 1700m) af richting Sesriem. Met het passeren van de Remhoogtepas – een desolate  omgeving van rotswoestijn - doemt het onherbergzame gebied van de Naukluftbergen op. Over een haast Serengeti-achtige vlakte priemen bergen door glooiende grasvlakten. Tegen de achtergrond van oplichtende bergen –in een rijk kleurenspectrum van  licht geel tot donker rood – heb je kans de eerste gemsbokken, springbokken en struisvogels te zien. De komende twee nachten kampeer je op een prachtige kampeerplek met 360 graden uitzicht rondom  op een steenworpafstand van de ingang tot het Namib Naukluft National Park.

Rijafstand: ca. 350 kmOvernachting in
Sesriem

 1. Deathvlei in het Namib Naukluft NP
Deathvlei in het Namib Naukluft NP
Programma

Vroeg uit de veren! Nadat de hoogste punten van de omliggende bergen oplichten door de eerste zonnestralen, kan je het Namib Naukluft National Park in. Naarmate je dichterbij de Deathvlei komt, raak je steeds meer ingesloten door de Namib zandduinen. Op de zandduin Dune 45 kun je de eerste schreden zetten langzaam omhoog in het rulle zand om van de omgeving te genieten. Ook kun je dit doen bij de zandduinen rondom Deathvlei. De laatste paar kilometer naar deze Deathvlei en Sossusvlei vormt de eerste uitdaging om door rul zand te rijden. Dode bomen in de Deathvlei steken scherp af tegen de witte ondergrond en de rode zandduinen. De groene bomen aan de randen maken het geheel tot een surrealistisch schouwspel.

Voor de middag kun je de  Sesriem canyon verkennen. De door water en wind geërodeerde kloof is niet alleen mooi, het biedt je tevens een aangename verkoeling die je ook bij het zwembad bij de kampeerplaats kunt vinden.Overnachting in
Sesriem

 1. Namibië Puur
Programma

In een landschap met glooiende heuvels en bergen waarin diverse afzettingslagen goed zijn te zien, rijd je naar Solitaire. Deze eigenaardige plaats ‘in the middle of nowhere’ verbeeldt met zijn vele autowrakken de hardheid van deze omgeving. In de winkel Moose McGregors Desert Bakery dien je beslist een stukje vers gebakken appeltaart te bestellen. Let op de vele vogels, ook zij weten de taart op hun ‘waarde’ te schatten…

Het rijden door de Gaub pas en de Kuiseb pas is een enerverende ervaring. De weg slingert zich door de rotswoestijn die wordt doorsneden met diepe kloven waar je doorheen rijdt. Op de zwarte rotshellingen is het verbazingwekkend wat voor prachtige bonzai-achtige boompjes groeien. Richting de Atlantische Oceaan gaat de weg met vals plat naar beneden door het Dorob National Park waar de kwetsbare woestijnflora en – fauna wordt beschermd. Via een stukje onvervalst asfalt – je zou even willen dat het er niet was – rijd je via de industriestad Walvis Bay over de zanderige weg naar Swakopmund. De komende nachten verblijf je in een guesthouse in een rustige buitenwijk van Swakopmund met alle voorzieningen weer even lekker dichtbij.

Rijafstand: ca. 350 kmOvernachting in
Swakopmund

 1. Kayakken met speelse en nieuwsgierige zeeleeuwen bij Pelican Point
Kayakken met speelse en nieuwsgierige zeeleeuwen bij Pelican Point
Programma

Op deze vrije dag in Swakopmund kun je een wandeling maken door het oude kleine centrum van Swakopmund waar de Duitse architectuur van enkele gebouwen de Duitse koloniale tijd verraden. 

Optionele excursies! De 'outdoor-lovers' komen volledig aan hun trekken met onderstaande optionele excursies, elk heel verschillend maar beiden o-zo-leuk! Wil je verzekerd zijn van deelname aan een van deze optionele excursies, boek deze dan direct bij je boeking. 

 • Zeekayakken met de zeeleeuwen. Vanuit Walvis Bay start een tocht per jeep langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point. Stap een tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen.
 • The Living Desert Tour. Laat je de geheimen van de woestijn onthullen in het Dorob National Park. Een ervaren ‘woestijnchauffeur’ – een kunst op zich -  zal de  ‘bush newspaper’ lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. Je gaat op zoek naar dieren zoals kameleons, hagedissen en gecko's die zich perfect hebben aangepast aan het woestijnklimaat. 

Tot slot zal een wandeling op de pier met een diner in het restaurant met een ondergaande zon een fraaie afsluiting van de dag zijn. In het SNP-pakket tref je leuke restauranttips aan.

 Overnachting in
Swakopmund

Dagexcursies die bij deze reis passen

Zeekayakken Pelican Point

Deze excursie start vanuit Walvis Bay met een 4x4 jeep waarmee je langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point rijdt. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Op de terugweg proberen we de fraai gekleurde flamingos te spotten. Een drankje en snack zijn inclusief.
vanaf € 44,-per persoon
select

The Living Desert Tour

De 'Living Desert Tour' onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren 'woestijnchauffeur' - een kunst op zich - zal de 'bush newspaper' lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. De excursie duurt ca. 5 uur in totaal, een drankje en een snack onderweg is inbegrepen.
vanaf € 48,-per persoon
select


 1. Herero dame ten noorden van Uis met ambachtelijk gemaakte souvenirtjes
Herero dame ten noorden van Uis met ambachtelijk gemaakte souvenirtjes
Programma

! de Atlantische kust en de uitgestrekte zandvlakte van het Dorob National Park rijd je omhoog naar Henties Bay om daarna landinwaarts langzaam hoogtemeters te maken. In de verte doemt het roodzwarte bergmassief van de Brandberg, tevens de naam van de hoogste berg van Namibie. Na Uis verandert het vlakke landschap weer in glooiende bergen. Witte slierten lopen al mekkerend over de spaarzaam met struiken begroeide rotsachtige ondergrond. Geiten! Enkele stalletjes van Herero vrouwen vrolijken de lange weg naar Khorixas op. Naarmate je dichterbij Twyfelfontein komt, zie je steeds meer zandstenen rotsformaties in allerlei kleurschakeringen. Aan de voet van een van de vele zandstenen kopjes die deze regio rijk is, ligt de kleinschalige kampeerplek elk met zijn privé WC/douche, warm watervoorziening en een aanrecht met wasbak (met water) waar je perfect kunt koken en afwassen.

Afstand: ca. 360 kmOvernachting in
Naar Damaraland - Twyfelfontein

 1. Geitjes en plasje water onderweg naar Khowarib
Geitjes en plasje water onderweg naar Khowarib
Programma

Voordat je verder noordwaarts rijdt richting Palmwag, liggen een paar unieke geologische plaatsen binnen handbereik. Rotsengravures bij Twyfelfontein zijn het fraaie bewijs van de bewoning door bosjesmensen ca. 6000 jaar geleden. Ook de 120 miljoen jaar oude rotsformaties ‘organ pipes’, gevormd van basalt en doloriet en de ‘burnt mountain’, zwart gesteente van vulkanische oorsprong, zijn een bezoek meer dan waard. Het ‘Living Museum of the Damara’ bied je een blik hoe de Damara vroeger woonden en leefden.

Het landschap verandert van roodbruin naar zwartgrijze tinten. Fraaie tafelbergen met dolomieten sieren de horizon. Na twee passen van ruim 1100 meter hoogte en wat spaarzame nederzettingen, daal je langzaam af naar de Khowarib vallei. Hoe heerlijk is het te relaxen in deze kloof aan de Khowarib rivier die door bronnen altijd gevuld is met water. De volgende dag heb je een heerlijke rustdag!

Rijafstand: ca. 180 km

Upgrade naar de lodge! Even jezelf lekker verwennen in de Kwowarib Lodge en niet koken? Nabij de camping liggen 14 fraaie 'tented chalets' (waarvan 2 geschikt voor families) aan de Kwowarib rivier. Boek dit ter plaatse (indien pl;aats beschikbaar) of boek dit direct bij je boeking. In het hoogseizoen (juli-okt & dec-jan) zijn de tented chalets ver van te voren volgeboekt.Overnachting in
Kaokoland- Khowarib

 1. Indrukwekkende Epupa Falls op de grens van Namibië en Angola
Indrukwekkende Epupa Falls op de grens van Namibië en Angola
Programma

In een van de laatste wildernisgebieden van Afrika rijden jullie naar de Epupa watervallen. Naast de Herero leven hier ook de Himba, een van de weinige volkeren in Afrika die nog semi-nomadisch leven. De tocht van vandaag zal een onvergetelijke indruk op je maken. Na het rijden door mopane boomsavanne kronkelt de weg langzaam omhoog door het Joubert gebergte. Rijd behoedzaam over meerdere passen waarvan de hoogste op 1478 meter ligt.

Nadat je in Opuwo de brandstoftanks hebt bijgevuld en proviand en drinkwater hebt ingeslagen, vangt het laatste stuk van 180 km aan. Honderden geiten fleuren het dorre landschap op, evenals de Himbakinderen die je vriendelijk groeten. Olifanten zijn zeer spaarzaam, maar het kan voorkomen dat je ze waarneemt. Met het Zebra- en Baynes gebergte links en rechts in zicht nader je de rivier Kunene die voor een groot gedeelte de grens vormt tussen Namibië en Angola. De weelderige haast tropische vegetatie zullen een weldaad voor je ogen zijn. Je kampeerplek voor de komende twee dagen ligt aan de Kunene-rvier. Hoe bijzonder is het geluid van stromend water, tsjirpende krekels en het ruisen van de wind door de makalanepalmen. 

Rijafstand: ca. 340 km (ca. 6 uur rijden)

Upgrade naar safaritenten! De eigenaren van de kampeerplek hebben 10 safaritenten (met privé WC/douche). Mocht je hiervangebruik willen maken, boek dit dan ter plaatse (indien plaats beschikbaar) of boek dit direct bij je boeking om vooraf zeker te weten dat er plaats is. In het hoogseizoen (juli-okt & dec-jan) zijn de safaritenten vaak ver van te voren geboekt. De safaritenten zijn allen gericht met de ingang naar de Kunene rivier en liggen in de schaduw van prachtige makalane palmen.Overnachting in
Epupa Falls - Kunene rivier

 1. Himba kraal nabij Epupa Falls
Himba kraal nabij Epupa Falls
Programma

Bij het openen van je tent ervaar je direct de nabijheid van de snel stromende Kunene rivier. Nieuwsgierige groene meerkat apen en de vele vogels in de makalane palmbomen en marula bomen luiden de dag in. Na een ontbijtje aan de rivier is het de hoogste tijd om de omgeving te verkennen.

We raden je beslist aan een kraal van de Himba te bezoeken. Onder begeleiding van een lokale gids (Engels en Herero sprekend) bezoek je deze laatste semi-nomaden van Afrika. De met oker en vet ingesmeerde Himba zijn met hun zelfgemaakte kleding van geitenleer en sieraden van moertjes, leer en schelpen, prachtig uitgedost. Hun leefwijze en leefgewoonten vormen een bizar contrast met de onze. Op de terugweg naar Epupa is het leuk om een schooltje te bezoeken met jonge kinderen tot en met 5 jaar. Ook kun je een rafttocht ten oosten van de Epupa Falls maken, een wandeling stroomafwaarts met prachtige vergezichten of lekker relaxen op de camping. De aangrenzende lodge heeft een heerlijke bar aan de rivier met een zwembadje om even af te koelen.

Voor de namiddag is het een must om een scenic drive te maken naar de Epupa watervallen. Word nat door het geweld waarmee het water in een smalle kloof wordt geperst. Dacht je dat dit de watervallen zijn, dan heb je het mis. Bovenop een heuvel ervaar je de grootsheid van deze 500 meter brede rivier die via ontelbare watervallen en stroompjes zich een weg naar beneden baant. De Angolese en Namibische bergen lichten prachtig rood op met de ondergaande zon in je rug. Met een sundowner in je hand is dit zo’n plek waar je niet meer weg wilt.Overnachting in
Epupa Falls - Kunene rivier

 1. Giraffen onderweg naar Kamanjab
Giraffen onderweg naar Kamanjab
Programma

Vandaag verruil je Kaokoland voor Damara land. Na in Opuwo de tank weer te hebben bijgevuld gaat de weg oostwaarts richting Kamanjab. Het zal een vreemd gevoel zijn om weer op asfalt te rijden. Omdat de weg deels langs de westelijke grens gaat van het Etosha National Park, moet je niet raar opkijken als je de eerste wilde dieren ziet. Het einddoel van vandaag is de prachtig gelegen camping in de nabijheid van de Rustig Toko Lodge ten noorden van Kamanjab. Terwijl de nacht invalt verstomt het gekrijs van de bavianen die verblijven in de dolomietbergen rondom de fraai onderhouden camping. De sterrenhemel met het maanlicht geven de plek een magisch tintje. Zin in een lodge om even niet te hoeven koken? De Rustig Toko Lodge beschikt over 14 zeer ruime kamers (waarvan 5 perfect voor familes geschikt), mooi utzicht op een verlichte waterpoel, een zwembad en een heerlijk diner. Ook het ontbijt kun je er nuttigen. De wonderschone tuin trekt veel vogels aan, waaronder de Rupel Parrot, Rosy Face Lovebird, Hard Lope Francolin, Crimson Brested Shrike en de White Tailed Shrike. Boek deze upgrade ter plaatse of direct bij je boeking (aan te raden in het hoogseizoen om teleurstelling te voorkomen dat alles vol is). 

Mocht je hier een dag langer kunnen verblijven, dan raden we je beslist de gamedrive aan die je kunt maken op het 6100 hectare grote grondgebied. Naast giraffe en de bekendere antilopen soorten kun je ook de kleinere antilopen als Damara dik-diks en steenbokjes waarnemen. Met de nacht gamedrive ga je op zoek naar de ‘slow five’ die bestaan uit aardvarken, aardwolf, spotted genet, spotted eagle owl en het stekelvarken.  

Rijafstand: 450 km (ca. 7 uur rijden)Overnachting in
Kamanjab

 1. Dierenrijkdom bij de fameuze waterpool Okaukuejo in Etosha National Park
Dierenrijkdom bij de fameuze waterpool Okaukuejo in Etosha National Park
Programma

Bij de 80 km verderop gelegen westelijke toegangspoort (Galton Gate) rijd je het meest vermaarde wildpark van Namibie in: Etosha. De vele aangelegde waterpoeltjes en natuurlijke waterbronnen bieden je een grote kans om dieren te zien drinken in een voornamelijk droog gebied. Het landschap in het westen van Etosha bestaat uit fraaie heuvels en kopjes die naarmate je naar Okaukuejo rijdt gaan verdwijnen. Uiterlijk voor zonsondergang dien je in het Okaukuejo Restcamp te zijn. We raden je ook beslist aan dit te doen om 's avonds te genieten van de verlichte waterpoel waar zeer veel dieren op afkomen. In een haast vaste volgorde is het een komen en gaan van gemsbokken, springbokken, zebra’s, giraffen, neushoorns en olifanten. Eenmaal in je daktent gelegen kun je het zware gegrom van leeuwen horen terwijl jakhalzen de inhoud van een vuilnisbak ‘inspecteren’ op iets eetbaars.

Rijafstand: ca. 270 kmOvernachting in
Etosha Nationaal Park - Okaukuejo Restcamp

 1. Sierlijke springbokken in Etosha National Park
Sierlijke springbokken in Etosha National Park
Programma

Etosha dankt zijn naam 'de grote witte plaats' natuurlijk aan de witte kleipan van 5000 km2 die bijna een vierde van de totale oppervlakte van het nationale park beslaat. Aanvankelijk was het park nog vele malen groter. De kale zoutpannen gaan geleidelijk over in struik- en boomsavanne waarin het mopane-bush welig tiert. Etosha, vanaf 1907 een beschermd natuurgebied, is het walhalla voor natuurliefhebbers. Op buffels na, komen alle dieren van de 'big five' er voor. Daarnaast zijn er maar liefst 340 vogelsoorten geteld! Op de open vlakten en de vele waterpoeltjes kun je het wild makkelijk waarnemen, fotograferen en filmen. Vandaag heb je alle tijd om de dag zo in te delen als je zelf wilt. Wat er bij de plek 'Olifantsbad' gebeurt laat zich makkelijk raden, maar er komen ook leeuwen, zebra's, gnoes, wrattenzwijnen, springbokken en kudu's op af. Ook verdient het 'sprookjesbos' een bezoek. Hier tref je de zeldzame moringa-boom aan die alleen in Namibië voorkomt. De normaal gesproken rechte stammen kunnen behoorlijk zijn aangetast omdat ze op jonge leeftijd worden aangevreten door olifanten en giraffen. Bij het vallen van de duisternis is het weer heerlijk toeven bij de schaars verlichte waterpoel van Okaukuejo.Overnachting in
Etosha Nationaal Park - Okaukuejo Restcamp

 1. Kudde olifanten bij de natuurlijke waterpoel bij Klein Namutoni in Etosha National Park
Kudde olifanten bij de natuurlijke waterpoel bij Klein Namutoni in Etosha National Park
Programma
Op deze dag heb je de gelegenheid om de oostelijke kant van Etosha verder te verkennen. Uiteindelijk is het doel de camping bij het Namutoni restcamp in het oosten, een afstand van ca. 130 km. Onderweg naar Namutoni kun je een stukje over de zoutpan rijden naar de 'Etosha lookout', een bijzondere plaats vanaf waar je de grootsheid van deze vlakte voelt. Verder tref je op deze dag de volgende bijzondere plaatsen aan:  
 • Salvadora - perfecte plaats om 's ochtends vroeg of in de namiddag honderden zebra's, gnoes, springbokken, cheeta's en leeuwen te spotten tegen de witte achtergrond van de zoutpan
 • Goas; een van de beste waterplaatsen van Etosha met kans op honderden antilopen, olifanten, leeuwen en soms zelfs luipaarden
 • Batia; perfecte plek  om grote groepen olifangnoes, springbokken, gemsbokken, en cheeta's te onbserveren
 • Kalkheuvel; een topplek voor fotografen; beschutte ligging door mopanebos waar honderden dieren (incl. kans op leeuwen) naartoe komen 
 • Groot Okevi; natuurlijke bron ten noorden van Namutoni waar vooral cheeta's, luipaarden, olifanten, zebra's en kudu's op afkomen 
 • Klein Okevi; vlakbij 'Groot Okevi', een plaats die ook veel giraffen, gnoes, springbokken, kudu's en zwartkopimpala's aantrekt
Onderweg zul je je weer verbazen over de vele dieren die je gaat spotten, met name bij de waterpoeltjes. Van begin juni tot en met september is het zeer droog in Etosha, de perfecte tijd om de beesten rondom deze drinkplaatsen waar te nemen. De olifanten van Etosha behoren met een schofthoogte van 4 meter tot de grootste olifanten op het zuidelijk halfrond. Door een gebrek aan mineralen zijn hun slagtanden weer de kleinste. Deze nacht verblijf je op de camping van het restcamp Namutoni dat zijn naam ontleend aan het Fort Numutoni. Dit fort, gebouwd door de Duisters in 1902-03, is na een roerig verleden in 1950 op de monumentenlijst geplaatst om een paar jaar daarna haar deuren voor de eerste bezoekers te openen. Bij de 's avonds verlichte natuurlijke waterbron, achter het fort, kun je zwartkopimpala's, wrattenzwijnen, spiesbokken (oryx), springbokken, olifanten en met een beetje geluk de zeldzame zwarte neushoorn observeren.

Overnachting in
Etosha Nationaal Park - Namutoni Restcamp

Programma

's Ochtends rijd je zuidwaarts richting Otjiwarongo. Ten oosten van dit dorp, door de Herero vroeger 'plaats van de vette koeien' genoemd, ligt het Waterberg Plateau Nationaal Park. Dit plateau torent bijna 200 meter uit boven het omliggende landschap en meet 720 km2. Het nationale park, dat als sinds 1972 tot beschermd natuurgebied werd verklaard, bestaat voor de helft uit een ontoegankelijk gedeelte. De andere helft is voorzien van wegen en drinkplaatsen om bijzondere dieren als elandantilopen, sabelantilopen, buffels, luipaarden, blauwe gnoes en witte en zwarte neushoorns waar te nemen. Ook de Kaapse gier heeft hier in Namibië zijn enige broedkolonie. Naast de vele zoogdieren en vogels, is het park ook het habitat van 20 verschillende soorten vleermuizen en 13 kikkersoorten.  

Jullie verblijven de komende nacht op de kampeerplaats aan de voet van het Waterberg plateau. Een aantal goed gemarkeerde wandelpaden zijn aangelegd om er zelf op uit te trekken. Alleen met een gids zijn 'scenic drives' mogelijk op de top van het plateau, met de huurauto mag het park namelijk niet worden bezocht.

Rijafstand: ca.380 kmOvernachting in
Waterberg Plateau Nationaal Park

Programma
Na het ontbijt rijd je in 4 uur (ca. 300 km) over een geasfalteerde weg terug richting Windhoek. Net even ten noorden van Otjiwarongo ligt links van de B1-snelweg (op ca. 45 min. rijden over de gravelweg D2440) het Cheetah Conservation Fund. Als de tijd het toestaat kun je deze organisatie - die zich al meer dan 25 jaar inzet voor de cheetah - bezoeken. Elke dag vinden er rondleidingen plaats door gidsen om meer te weet te komen over de unieke eigenschappen van dit snelste landdier ter wereld, de problemen waar dit dier aan blootgesteld wordt en het werk dat CCF verricht om de cheetah voor toekomstige generaties te behouden. Voor meer informatie check de website van Cheetah Conservation Fund. Nadat de huurauto in het centrum van Windhoek is ingeleverd, heb je een privé transfer naar de 42 km verderop gelegen internationale luchthaven van Windhoek. Je avontuurlijke reis door het 'land van de leegte' zit erop! 

Verlenging met Erongo Mountains! Nog even geen zin om de vakantie af te ronden, relax dan in de Erongo Wilderness Lodge, een oase van rust en schoonheid. Klik op Centraal Namibië * Erongo Mountains (reiscode 286008) voor meer informatie over dit reisarrangement. 

NB Programma
 • Tijdens het verblijf nabij Sesriem kun je optioneel een 'scenic' vlucht maken over de hoogste zandduinen van Namibië. Wij raden je aan deze ter plaatse zo snel mogelijk te boeken daar de vluchten vol kunnen zijn. De rondvlucht duurt ca. 40 min. en kost circa € 300 (max. 4 personen).
 • Indien je in Zuid-Afrika - voor of na afloop van deze reis - minimaal 1 nacht overnacht, dan is het volgende van belang indien je met kinderen onder de 18 jaar reist. Per ingang vanaf 1 juni 2015 dienen alle kinderen onder de 18 jaar vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. De nieuwe regelgeving houdt in dat ouders die reizen met kinderen onder de 18 jaar verplicht zijn om een geboorteakte voor elk kind in bezit te hebben en dat elk kind zijn/haar eigen paspoort heeft. Als slechts één ouder meereist zal hiervoor een goedkeuring op papier moeten zijn van beide ouders. Als alternatief moet de ouder over een gerechtelijk bevel van volledige ouderschap bezitten of in bezit zijn van een overlijdensakte van de andere ouder.
 • De bestuurder van de auto dient minimaal 23 jaar te zijn. Bij de leeftijd van 23 t/m 25 jaar geldt een toeslag op de autohuur.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • reisgezelschap

 • reisperiode


Tijdens deze reis overnacht je in guesthouses in Windhoek en Swakopmund waar je makkelijk en veilig de 4x4 terreinwagen kunt parkeren. Op alle overige overnachtingsplaatsen maak je gebruik van officiële campings waarvan de meesten door particulieren worden gerund. In het Etosha National Park worden de campings (en lodges) gerund door de NWR, een staatsorgaan. De privé campings zijn goed uitgerust en vrij klein van opzet. Ze beschikken allemaal over WC's en douches met koud en warm water. Op de kleinschalige camping bij Sesriem (slechts 12 plaatsen) heb je zelfs je privé WC/douche en een zwembadje voor privé gebruik van de kampeerders. Sommigen kampeerplaatsen hebben ook oplaadpunten voor accu's (telefoons en camera's), een afdakje waaronder je kunt koken en een lamp. Bij de terreinauto worden overigens ook lampen meegegeven. Alle privé kampeerplekken liggen rustig en op mooie locaties. Alleen de kampeerplekken in Etosha NP (Okaukuejo en Namutoni Restcamp) zijn groter van opzet dan de privé kampeerplekken.
Naast het verduurzamen van alle interne activiteiten zet de SNP agent in Namibië zich ook in voor de externe omgeving. Iedere gids dient een ‘gedragscode’ te ondertekenen waarin staat vermeld dat hij/zij zich bewust is van het fragiele ecosysteem in Namibie en dit tevens uitdraagt aan de deelnemers/toeristen. De agent biedt ook arrangementen aan waarin alleen milieuvriendelijke accommodaties zijn opgenomen. Daarnaast biedt de agent samen met twee zusterondernemingen een financiële bijdrage aan Global United Climate Kick (http://www.globalunitedfc.com). In dit project worden schoolkinderen bewust gemaakt hoe belangrijk de natuur is. De agent heeft de hoogst haalbare status bereikt van het ‘Eco Award Namibia’ keurmerk, voor meer informatie zie (http://www.ecoawards-namibia.org). In de nabije toekomst wil men duurzame energie gaan opwekken en financiële steun geven aan maatschappelijk projecten zoals de Cheetah Conservation Fund, Save the Rhino trust en Wild Horses of the Namib.Info kindvriendelijkheid

Deze reis is uitermate geschikt voor ouders die met hun kinderen (vanaf 10 jaar) als gezin op reis willen gaan. In de daktent kunnen twee volwassen overnachten en een klein kind. Mocht je met 2 of 3 kinderen willen reizen, dan kan de terreinauto met een 2e daktent worden uitgerust (tegen meerkosten). Er kan eventueel een extra tent worden meegeleverd - indien noodzakelijk of gewenst - die op de grond geplaatst wordt. Met het reizen met kinderen in Namibië dien je goed voorbereid te zijn als ouders. Namibië is een leeg (qua inwoners) en ruig landschap waarin met name in het noorden de temperaturen flink kunnen oplopen tot makkelijk over de 40 graden (periode nov-maart). In de periode mei-september kunnen de nachten erg koud zijn, terwijl het overdag aangenaam warm is. Bijna alle kampeerterreinen zijn kleinschalig en kennen een hoog privacy-gehalte. Elke kampeerplek bestaat uit een groot stuk afgebakende grond waar je met gemak kunt staan met 1 of zelfs 2 huurauto's en eventueel - afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap - een extra tentje op de grond. Inbegrepen
 • 16 dagen autohuur (Nissan 4x4 Double Cab 4x4) met daktent
 • autohuur is o.b.v. meest uitgebreide verzekeringsdekking
 • autohuur inclusief 2 reserve wielen, dekking voorruitschade, 2e bestuurder gratis
 • kookuitrusting
 • slaapzak en kussen (in koude maanden inclusief deken)
 • kampeerstoelen en tafel
 • 12 nachten kamperen
 • 3 nachten guesthouses o.b.v. logies & ontbijt
 • 'Meet & Greet' bij aankomst
 • lokale simcard voor mobiele telefoon
 • SNP-informatiepakket
 • Kaart Namibië en routeboek
 • boekje Te Gast in Namibie


Niet inbegrepen
 • heen - en terugreis
 • maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • bijkomende kosten huurauto (o.a. brandstof/diesel)
 • excursies en entreegelden
 • persoonlijke uitgaven


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Minimum aantal deelnemers
2Met deze reis kunnen maximaal 2 tenten op het dak geplaatst worden waarin elk 2 personen kunnen overnachten. Indien je met een 5e persoon deze rondreis wilt maken, dan is dat mogelijk. In dat geval zal er tegen een kleine meerprijs een extra tent mee gaan die op de grond geplaatst dient te worden. Voor extra servies en bestek wordt gezorgd. De prijs voor deze extra tent is op aanvraag.
Je kunt in Namibië in principe het gehele jaar door reizen. De temperaturen zijn zeer wisselend afhankelijk van de plaats en de hoogte waar je je bevindt. De meeste regen valt van december t/m maart en dan nog voornamelijk in het noorden en noordoosten. De laatste jaren (2011-2015) is er zeer weinig regen gevallen. In het zuiden en zuidoosten is de neerslag zeer beperkt tot bijna nihil. Soms valt er jaren helemaal geen regen!

In de binnenlanden zijn de temperaturen van januari – april overdag tussen de 25-35 graden Celsius met uitschioeters naar 40 graden Celsius. ’s Nachts koelt het aangenaam af naar 15-20 graden Celsius. Een heerlijke reisperiode dus. Van juni tot en met september is het droog, zijn de dagen zeer aangenaam en de nachten koud tot zeer koud. Met name aan de kust bij Swakopmund zijn de maanden augustus en september mistig. Vanaf oktober neemt de hitte toe, doch de lucht is droog. De kuststrook ontvangt de minste regen. Wel kan zich boven de kustlijn gedurende het gehele jaar door een smalle baan mist vormen, met name in de maanden juli tot en met september, doch de kans hierop is het gehele jaar aanwezig. Hoe warmer het echter is, hoe eerder de bewolking verdwijnt. 


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Namibië hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van uw voorgenomen verblijfsduur. Wel moet u bij aankomst in Namibië beschikken over een vliegticket voor uw terug- of doorreis.

Indien u via Zuid-Afrika doorreist naar Namibië en minimaal 1 nacht in Zuid0-Afrika verblijft, dan is het volgende belangrijk. Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. U dient voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Zuid-Afrika een officieel geboortecertificaat en eventuele goedkeuringsdocumenten voor meereizende minderjarigen te overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar: 

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een ttoestemmingsformulier nodig van de andere ouder plus kopie van een identiteitsdocument betreffende ouder of een verklaring van overlijden plus een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door een van de volgende instanties: 
1. de Zuid-Afrikaanse ambassade (kosteloos) 
2. Een erkende notaris 
3. De gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem uw identiteitspapieren mee)

Alles nog eens rustig nalezen? Klik op Mijnafrika.nl voor alle informatie. Indien men zich niet houdt aan deze regels wordt u door de immigratie geweigerd, dan wel door de luchtvaartmaatschappij bij vertrek vanuit Nederland/België.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is alijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum
Voor een verblijf in Namibië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. U moet bovendien beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Namibië


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Namibië zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Namibië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie

Verplicht
Als u binnen 3 maanden (!) of direct UIT een Gelekoorts-gebied Namibië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Namibië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen

Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Cholera-toename in Kunene-regio, dus houdt  u aan strikte hygiënemaatregelen.

Polio
Informatie van het Ministerie van Volksgezondheid van Namibië: in sommige delen van Namibië is Polio geconstateerd. Hoewel volgens internationale gezondheidsregels vaccinatie tegen Polio in Namibië niet verplicht is (DTP = Difterie Tetanus Polio wordt aanbevolen), adviseert het ministerie alle reizigers naar Namibië zich te laten vaccineren tegen Polio. Voor actueel advies hierover, zie de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR).

Malaria
In Namibië komt tijdens de maanden november t/m juni (zomer) Malaria voor, mn. in de regio's Oshana, Oshikoto, Omusati, Omaheke, Ohangwena en Otjozondjupa en gedurende het hele jaar langs de Kunene rivier en in de regio's Kavango en Caprivi. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Zoals overal elders in de wereld moet u ook in Namibië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • huurauto


Omdat de temperaturen in de wintermaanden (mei-aug) met name 's nachts en 's ochtends veel lager liggen dan in de zomermaanden (okt-mrt), dien je rekening te houden met warmere kleding in de wintermaanden. Denk hierbij gerust aan thermo-ondergoed, dikke fleece, muts en handschoenen. Belangrijk is dat je schoenen comfortabel zitten. Dit kunnen gympen zijn, Teva's/Keen en/of sandalen. Voor de korte wandelingen in de steden (o.a. Swakopmund) en bij accommodaties zijn dichte schoenen handig met een goede bescherming. Vanaf de duintoppen bij Sossusvlei naar beneden rennen is handig met schoenen die goed sluiten (bijv. Paladiums) en wat steun geven aan je enkels. Voor het bezoek aan nationale parken is het advies niet te felle kleding qua kleuren te dragen. Door kleding in aardetinten worden de dieren het minst afgeleid. De paklijst:
 • Weekendtas
 • Dagrugzak (25 liter)
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Comfortabele schoenen
 • Lichte schoenen/sandalen
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Warme kleding
 • Thermo-ondergoed, muts en handschoenen (alleen in wintermaanden)
 • Lange broek(en)
 • blouse/T-shirt met lange mouwen
 • Zonnehoed (of pet), zonnebrandolie, zonnebril en lippencrème
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Video- of fotocamera
 • Eventueel verrekijker
 • Zaklamp (hoofdlamp type Petzl)
 • Veldfles (min. 1 liter) Tijdens je verblijf in Namibië dien je op een aantal extra kosten te rekenen. Voor de huurauto is de grootste kostenpost de brandstof (ca. € 500 indien de standaard route wordt gevolgd), eventueel verkeersboetes plus administratiekosten. Ook schade aan de onderkant van het voertuig (o.a. door zand en water) kan niet meeverzekerd worden, evenals sleepkosten indien deze niet gelieerd zijn aan een ongeluk. Ook kosten die veroorzaakt worden door het rijden onder invloed en/of het niet in acht nemen van de verkeersregels, zijn niet gedekt en komen aldus voor eigen rekening. Vervolgens dien je op veel plaatsen zelf je ontbijt, lunch en diner te regelen die je zelf bereid. De prijzen van levensmiddelen in Namibie liggen gemiddeld genomen iets lager dan in Nederland. Ook de kosten van de ter plaatse te boeken optionele excursies komen voor eigen rekening evenals de kosten van de entrees van de nationale parken. Voor de nationale parken Etosha, Namib Naukluft en het Waterberg Plateau geldt een bedrag van N$ 80 per persoon per dag per 24 uur. Kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang. Voor de huurauto dien je in de nationale parken N$ 10 per dag te betalen. Deze kosten dien je ter plaatse te voldoen bij de entree van de nationale parken. 

In Namibië kun je op veel plaatsen geld pinnen bij de Standard Bank of de bank FNB. De meeste creditcards worden geaccepteerd.Hoe verplaatst u zich ter plekke
Tijdens deze reis maakt u gebruik van een 4x4 terreinauto. 


Autohuur Namibië

Namibië is een land dat zich uitstekend laat verkennen met een huurauto. Vanwege het afgelegen gebied in het uiterste noordoosten waar deze rondreis o.a. doorheen gaat en de ca. 3000 km die je rijdt op voornamelijk onverharde wegen (ca. 2200 km) is een goede 4x4 terreinauto onontbeerlijk voor deze reis. Door de hoge wegligging is het passeren van de vele rivierbeddingen in het noordoosten prima te doen. Ook al heeft het de laatste jaren (2011-2015) zeer weinig geregend in de 'regenmaanden' december t/m maart in het noordoosten van Namibië, ben je met de 4x4 Toyota Hilux/Nissan zeer goed uitgerust om deze kampeerrondreis te maken. Door de hoge wegligging en de krachtige motor is het rijden door dik zand (komt weinig voor) en door met water gevulde rivierbeddingen (komt ook weinig voor) prima te doen met deze auto. De reissom van de huurauto is bij de reissom inbegrepen.

Reisgezelschap:

 • bij 2 pers: 4x4 Toyota Hilux/Nissan Double Cab (met 1 daktent), 4 deurs, airco, handgeschakeld 
 • bij 3-4 personen: 4x4 Toyota Hilux/Nissan Double Cab (met 2 daktenten), 4 deurs, airco, handgeschakeld  

Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier. • laatste nieuws


Indien je via Zuid-Afrika afreist naar Namibie en minimaal 1 overnachting hebt in Zuid-Afrika, dan is de volgende informnatie belangrijk. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kinderen. Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Voor meer informatie lees alles onder het kopje 'van belang' en 'reisdocumenten'.   

19 apr 2017: Reizen naar Namibië is populair. In de periode eind juni, juli en augustus zijn er geen 4x4 terreinauto’s met kampeeruitrusting meer beschikbaar. Voor de periode najaar 2017 en 2018 zijn de Sales collega’s Karien, Marieke en Wijmke je graag van dienst om een (maatwerk)reis samen te stellen naar Namibië, eventueel in combinatie met Zuid-Afrika en/of Botswana. • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt


Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Windhoek. Houd er bij de planning van je heen- en terugreis rekening mee dat je - door de vluchttijden - vaak pas een dag later aankomt (via een overnachting in Johannesburg) en weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000WindhoekWindhoek


 • maart 2017
 • Een heel goede reis om een diep inzicht te krijgen in de schoonheid en de sociale en culturele kanten van Namibië. Aanbevolen!
 • maart 2017
 • Wij zijn net terug (maart 2017) van 16 dagen Namibië. Een onvergetelijke ervaring. buiten het seizoen waardoor het overal nog rustiger was en ook regelmatig regen gehad. De uitgestrektheid en de eenzaamheid is een geweldige ervaring. Verwacht geen leuke winkels of gezellige terrasjes maar verwacht ongerepte weidsheid, mooie dieren en mooie mensen. Kajakken met de zeeleeuwen was fantastisch. Mowani campsite bij twijfelfontein vonden wij geweldig. Wel veel autorijden op meestal gravelwegen. Wij vonden dat geen probleem maar verwacht niet dat je vele dagen kan gaan wandelen. Wij waren zeer onder de indruk van de informatie, klantvriendelijkheid en hulp van de SNP. Tegen de verwachting in bleek ter plekke ook alles prima geregeld. Geen gezeur en geen gedoe. In Sesriem bleek de koelbox het niet te doen. De volgende dag stond er zonder probleem of gezeur een nieuwe auto voor ons klaar in Swakopmund. Wij hebben echt een supervakantie gehad.
 • oktober 2016
 • Prachtige en afwissende reis door mooie natuur. Campsites mooi gelegen. Veel kilometers maar goed te doen met de 4x4. Extra tip: Routebeschrijving van de lokale agent zeker dubbel-checken versus SNP uitleg om extra km of tankstation issues te voorkomen. Verder alles mooi geregeld!
 • oktober 2016
 • Prachtige reis, een indrukwekkende ervaring en goede hulp van de SNP medewerkers bij het samenstellen van de reis!
 • september 2016
 • Fantastische reis door overweldigende landschappen. De standaard 16 dagen zijn volgens ons te kort voor deze reis. We hebben ca. 4200Km afgelegd in 21 dagen en zelfs dat was heel intensief. Plan wat extra tijd in om alle indrukken te verwerken! Absolute aanraders zijn een excursie naar de woestijnolifanten vanuit Khowarib en het westelijke deel van Etosha. Terwijl we op weg waren naar Okaukuejo hebben we al heel veel wild gezien, waaronder 4 leeuwen en een luipaard. De keuze van SNP om bij de westelijke Galton Gate het park in te gaan is de enige goede. De excursie naar een Himba dorp bij Epupa Falls is ook een aanrader. We hebben het kamperen afgewisseld met zo nu en dan een lodge en dat was een goed idee.
 • augustus 2016
 • Wij hebben in juli de reis Namibie Puur gedaan met onze 3 kinderen (10 en 13 jaar). Werkelijk een fantastische reis! Wij hebben de reis wel verlengd met ongeveer 7 dagen zodat we overal 2 nachten verbleven. Anders lijkt het mij een te pittige reis met kinderen. Sommige reisdagen zijn wat lang maar de omgeving is zo mooi en afwisselend dat het ons, en de kinderen, enorm meeviel. Het kamperen met 3 kinderen is soms even bikkelen (aangezien we ook een grondtent hadden naast de daktenten) en af en toe een lodge tussen door is dan best even fijn....maar maakt de reis wel prijzig dan. Kortom; een zeer aan te raden reis en SNP weet de mooiste plekjes weer te vinden!
 • augustus 2016
 • Geweldige en afwisselende reis. Alsof je weken in een natuurdocumentaire rondloopt. Prachtige kampeerplekken!
 • juli 2016
 • Prachtige reis voor liefhebbers van ruimte en leegte die niet opzien tegen veel reiskilometers.
 • juni 2016
 • Mooie maar intensieve reis, verwacht vooral geen relaxte vakantie. Maar ook geen actieve vakantie, het is veel rijden, dus weinig beweging. Enorm ruim, leeg en droog land. Wel prima reisland met goede faciliteiten, voldoende campsites, goede supermarkten en lekker eten, beter dan andere Afrikaanse landen. Prachtige zonsondergangen en veel wilde dieren. Zowel in Etosha als daar buiten.
 • augustus 2015
 • Prachtige, avontuurlijke reis door het lege, waanzinnig mooie en afwisselende landschap. Wij hebben 4.000 km afgelegd in 22 dagen en dat was te doen. De standaard 16 dagen is te kort voor deze intensieve reis. In de Namibische winter reizen is ons goed bevallen (ondanks de soms koude nachten van net boven het vriespunt). Ga kajakken met zeeleeuwen bij Walvisbaai, wandelen met een gids bij Brandberg en Kwoarib, raften bij Epupa en gamedrives maken bij Kamanjab!
 • juni 2015
 • Een prachtige reis, waarbij je het niet erg moet vinden om lange stukken te rijden. Voor mensen die willen genieten van landschap en natuur. We hebben ons in Namibië niet onveilig gevoeld, het is al avontuurlijk genoeg om goed te plannen dat je niet zonder brandstof, water of eten komt te zitten.
 • juni 2015
 • Een heerlijke reis. Genoten van de natuur en de verschillende landschappen. Veel wilde dieren gezien en niet te vergeten de prachtige sterrenhemel, en veel mooie en aardige mense ontmoet.

Data en prijzen

1 januari 2017 - 20 juni 2017
€ 1513 2 personen (tweepersoonskamer en daktent)
€ 1186 3 personen (twee- en eenpersoonskamer en daktenten)
€ 981 4 personen (tweepersoonskamers en daktenten)
1 september 2017 - 31 oktober 2017
€ 1910 2 personen (tweepersoonskamer en daktent)
€ 1442 3 personen (twee- en eenpersoonskamer en daktenten)
€ 1174 4 personen (tweepersoonskamers en daktenten)
1 november 2017 - 30 november 2017
€ 1927 2 personen (tweepersoonskamer en daktent)
€ 1460 3 personen (twee- en eenpersoonskamer en daktenten)
€ 1197 4 personen (tweepersoonskamers en daktenten)
1 december 2017 - 31 december 2017
€ 1927 2 personen (tweepersoonskamer en daktent)
€ 1460 3 personen (twee- en eenpersoonskamer en daktenten)
€ 1197 4 personen (tweepersoonskamers en daktenten)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
 • check 'NB Programma' indien je deze reis boekt met kinderen jonger dan 18 jaar of de bestuurder van de auto jonger is dan 26 jaar  

Extra mogelijkheden bij Namibië Puur

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Centraal Namibië * Erongo Mountains

Code 286008 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 403,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden