Terug naar Namibië

Verblijf in een lodge

Temidden van de Erongo Mountain Nature Conservancy ligt de Ai-Aiba - The Rock Painting Lodge. Aan de voet van de prachtig geërodeerde granieten rotsen, de Erongo Mountains, ligt je chalet. Even niets doen, ontspannen en de omgeving op je laten inwerken. Ontdek de weide omgeving met zijn rijke biodiversiteit aan flora en fauna die prima gedijt in een semi-woestijn en savanne-bush. Zittend op je veranda bij je chalet of naast het zwembad is dit de plek om je vakantie in alle rust en schoonheid te beginnen of af te sluiten. Maak wandelingen zo zwaar of licht als je wilt. Lokale gidsen brengen je te voet of per auto (of een mix van beiden) naar mooie uitzichtpunten en rotstekeningen van de San Bushmen. In het San Living Museum ervaar je hoe deze oude bevolkingsgroep in de Kalahari-woestijn kon (over)leven. Sluit de dag af nabij de lodge over een goed gemarkeerd pad. Of ga mee met de 'sundowner walk'. Voorzien van een drankje met een 360 graden panorama bovenop een granieten rots, voel je je nietig en wellicht toch een beetje bevoorrecht.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 286009
4 dagen

Dag 1

Onderweg naar de Ai-Aiba Lodge zie je de rode ronde granieten rotsen van de Erongo Mountains langzaam opdoemen. Aan de voet van een rij imposante rotsblokken ligt de lodge die ebstaat uit een hoofdgebouw en twintig chalets. Vanaf het jaar 2000 hebben 30 boerderijen de handen ineen geslagen en dit reservaat opgericht (200.000 hectare) met als doel de bijzondere biodiversiteit te beschermen. De oude rotsformaties zijn de sterk geërodeerde overblijfselen van een 130 miljoen jaar oud vulkanisch systeem. De komende dagen onderneem je een paar mooie excursies die bij dit reisarrangement zijn inbegrepen. Ondanks deze excursies heb je voldoende tijd om elke dag wat voor jezelf te doen en eventueel nog aan te vullen met extra excursies die je ter plekke kunt reserveren.

Overnachting in

Erongo Mountains

Dag 2

Na een hopelijk goede nachtrust en een vroeg ontbijt is er geen beter begin dan de dag denkbaar dan je wandelschoenen aan te trekken. Vanaf het restaurant neemt een lokale gids je mee voor een wandeling door de bush en langs een paar San-Bushmen rotstekeningen. Onderweg genieten van leuke weetjes, mooie uitzichten en wie weet dat je nog klipspringers tegenkomt, dassies of de pootafdrukken van een luipaard. Een snack en een sapje voor onderweg, zelf neem je alleen een veldfles mee met voldoende drinkwater. De wandeling duurt maximaal drie uur.

Overdag heb je de tijd voor jezelf. Een uitgelezen plek om te ontspannen is natuurlijk de veranda voor je eigen chalet of de ligbedden rondom het zwembad. Omringd door hoge palmbomen kijk je prachtig weg de bush in met zicht op de granieten rotspartijen. Aan het eind van de middag maak je een 'sundowner-walk' naar een van de rotsen achter de lodge. De gids die meegaat neemt graag je bestelling op wat je zou willen drinken (drankje niet inbegrepen). Het wordt hopelijk genieten van een prachtige zonsondergang.

Overnachting in

Erongo Mountains

Dag 3

Deze ochtend stap je na het ontbijt de safari-auto in voor de 'nature-drive / Bushman rock art'. Je verkent de weide omgeving van de lodge. Er worden een paar locaties bezocht om van de San Bushmen rotstekeningen te genieten. De gids neemt je mee in de uitleg over flora en fauna in deze semi-woestijn. Er valt veel te vertellen over de geologie van de Erongo Mountains. Je kunt deze excursie ook in de namiddag maken indien je dat wenst.

Optioneel kun je vandaag nog aan een andere excursie deelnemen die de lodge aanbiedt. Denk hierbij aan een bezoek aan het San Living Museum waar het culture erfgoed van de San-Bushmen wordt uitgedragen en tevens behouden blijft voor de volgende generatie. Met een bushwalk van twee uur leer je hoe San-Bushmen jagen, vallen zetten, wild volgen, vuur maken en zoeken naar wat eetbaar is in de natuur. Met de excursie 'Living in the Village' leer je in twee uur van alles over zang en dans, vuur maken en het maken van sieraden. Een combinatie van deze twee excursies is eveneens te maken.

Nog een extra 'sndowner-walk' maken om je verblijf in stijl af te sluiten? Doen! De gids neemt je weer graag mee. 's Avonds vindt het diner weer plaats in het restaurant van de lodge.

Overnachting in

Erongo Mountains

Dag 4

Na het ontbijt eindigt hier het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een van de twintig chalets, bedekt met een rieten dak, elk voorzien van een en-suite badkamer met WC/douche. In de ruime kamers bevindt zich een koffie- en theestation en een minisafe. De kamers zijn voorzien van airco (warm en koud) en een ventilator. Zittend op je eigen veranda geniet je van een weids uitzicht over de bush. Gratis WiFi is aanwezig in de algemene ruimtes. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetstijl met warme 'a-la-carte' aanvullingen. Alle gasten hebben hun eigen tafel voor het diner dat uit een vast vier-gangen menu bestaat. Uiteraard wordt er rekening gehouden met verschillende eetrestricties. Een uitgebreide kaart met fris- en alcoholische drankjes is beschikbaar. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom op de lodge.

Duurzaamheid

De Ai-Aiba Lodge is onderdeel van Big Sky Lodges, een keten van accommodaties die duurzaamheid heeft ingebed in haar missie. Ze hebben veel duurzame maatregelen genomen om hun bedrijfsprocessen te verduurzamen. De Ai Aiba Lodge wacht momenteel om door 'Eco Awards' gecertificeerd te worden.

Inbegrepen

 • overnachtingen o.b.v. half pension
 • ochtendwandeling o.l.v. lokale gids (2-3 uur) incl. snack en drankje
 • ' nature-drive'  en bezoek Bushmen rotstekeningen o.l.v. lokale gids (3 uur) incl. snack en drankje
 • 'sundowner walk' 
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • lunch en drankjes
 • persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Voor een verblijf in Namibië heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van je voorgenomen verblijfsduur. Bij aankomst in Namibië moet je beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis.

Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 juli 2018 van de Namibische autoriteiten in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Ook indien je via Zuid-Afrika of Botswana naar Namibië vliegt, het is te allen tijde verplicht om voor deze landen te beschikken over officiële geboorteakte's van minderjarige meereizende kinderen. Voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Namibië (of Zuid-Afrika of Botswana indien je daar eerst overnacht) dien je een officieel geboortecertificaat en eventuele goedkeuringsdocumenten voor meereizende minderjarigen te overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar:

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een toestemmingsformulier nodig van de niet-meereizende andere ouder (plus kopie van een identiteitsdocument van deze niet-meereizende ouder) OF een verklaring van overlijden van de andere ouder OF een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door één van de volgende instanties:

 1. de gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem je identiteitspapieren mee); OF
 2. een erkende notaris. 

De kosten van deze ondertekening - waarmee de handtekening wordt gelegaliseerd (zogenaamde 'commissioner of oath') - zijn verschillend per gemeente (ca. € 13). Diegene die de toestemming geeft zal ook in eigen persoon aanwezig moeten zijn bij een van de drie vermelde instanties. We raden je voorts aan een kopie van het paspoort van de ouder die toestemming geeft te laten afstempelen tegelijkertijd met het toestemmingsformulier. De praktijk heeft geleerd dat hier om gevraagd kan worden bij de grenscontrole.

Indien je je niet houdt aan bovenstaande regels, word je reeds bij de incheck-balie geweigerd op de vlucht, dan wel door de immigratie beambtes in Namibië, Zuid-Afrika en Botswana.   

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je originele paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is alijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Namibië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. U moet bovendien beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Namibië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Namibië zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Namibië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Gele koorts
In Namibië komt geen gele koorts voor. De vaccinatie gele koorts is wel verplicht indien je komt uit een land met hoog risico op gele koorts. Indien je via Luanda op Windhoek vliegt (KLM) is er geen gele koorts vaccinatie noodzakelijk. Je gaat immers Angola niet in, je blijft in transit. 

Polio
Informatie van het Ministerie van Volksgezondheid van Namibië: in sommige delen van Namibië is Polio geconstateerd. Hoewel volgens internationale gezondheidsregels vaccinatie tegen Polio in Namibië niet verplicht is (DTP = Difterie Tetanus Polio wordt aanbevolen), adviseert het ministerie alle reizigers naar Namibië zich te laten vaccineren tegen Polio. Voor actueel advies hierover, zie de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR).

Malaria
Malaria komt in het uiterste noorden van Namibië en in het grensgebied met Angola voor gedurende het hele jaar. Op andere plaatsen komt malaria seizoensgebonden (van november tot en met juni) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in de wereld moet u ook in Namibië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs