SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 258313 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Marokko - Sahara met de kids, 8 dagen

Onder de ’Sheltering Sky’, gezinsvakantie langs hotels en in woestijnkamp

Met het eigen gezin op een spannende kamelentocht door de mooiste zandwoestijn van Marokko. Door het land van de trotse Touareg, de gesluierde mannen. Over hoog opgestoven zandduinen en langs groene dadelpalmoases en lemen dorpjes. Bij een knappend kampvuur luisteren naar de trommelmuziek van de kameeldrijvers en slapen onder een immense, flonkerende sterrenhemel.

 
Wij hebben een schitterende reis achter de rug met onze kids van 6 en 9 jaar. De reis zit goed ineen qua programma-op...
Bekijk alle reviews (6)
Uniek aan deze reis
 • avontuur in de duinen van Erg Chebbi
 • overnachting in mooie riads en in woestijnkamp; meeste met zwembad
 • route van de 1000 kasbahs
 • op de rug van een kameel
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
Jullie reis start in Ouarzazate, een middelgrote provinciestadje, waar je één nacht blijft slapen in een hotel met een zwembad. De volgende morgen ga je op pad via de zogenoemde 'kasbahroute' langs prachtige lemen vestingstadjes (ksar) naar een Ksar in de buurt van Tinejdad. Deze authentieke - nog bewoonde - Ksar ligt verscholen in een uitgestrekte dadelpalmenoase. Er is ook een interessant museum over de bewonersmen het leven in de streek. Als die muren van deze ksar eens konden spreken ... De reis gaat verder naar Merzouga, een dorpje aan de rand van de woestijn. Eenmaal in Merzouga begint het spannende woestijnavontuur. Onder leiding van een toegewijde Berbergids maken jullie een trektocht met kamelen door de woestijn. En hier is de woestijn zoals die hoort te wezen: oneindig groot en heel, heel veel zand dat is opgestoven tot prachtige duinen. Sommige zijn wel 150 meter hoog! Tijdens de trektocht is er natuurlijk niet zoveel luxe maar de prachtige rijervaring op de rug van een kameel maakt alles goed. Trouwens aan het einde van de tocht kun je weer genieten van een lekker zwembad in een goed hotelletje. Indien er meerdere gezinnen voor dezelfde periode boeken kan de kamelenkaravaan uitgroeien tot maximaal 12 personen.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Marokko

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4-5

 • 6

 • 7

 • 8

 • kaart

Programma
Na aankomst op de luchthaven van Ouarzazate worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. Het is een modern en goed hotel, gelegen aan de rand van het centrum van de stad.

Overnachting in
Ouarzazate, Hotel Le Riad

 1. Tineghir
Tineghir
Programma
In de loop van de ochtend rijden we door de Dadesvallei, over de route van de '1000 kasbahs' naar Tinejdad dat ongeveer 4 uur rijden is. Onderweg passeer je het levendige stadje Tineghir. Hier ca 30 km vandaan ligt de beroemde Thodra kloof, die niet aan de route ligt, maar wel een bezoekje waard isIn Tinejdad overnacht je in een oude ksar en waan je je ver terug in de tijd. Een heel bijzondere plek!

Overnachting in
Tinejdad, El Khorbat

 1. De ksar van Tinejdad
De ksar van Tinejdad
Programma
Via de kasbah-route rijden jullie langs prachtige lemen vestingsstadjes (Ksars) naar Merzouga, een woestijndorpje aan de rand van de Sahara. De authentieke en nog bewoonde Ksar van Khorbad, bij Tinejdad ligt, verscholen in een uitgestrekte dadelpalmenoase. Door de wirwar van straatjes in de Ksar krijg je het gevoel van hoe het vroeger was. Er is ook een fraai museum. Eenmaal aangekomen in Merzouga worden jullie verwacht in een gezellig hotel. Het heeft ook een zwembad, gelegen aan de rand van de zandduinen. (ongeveer 4-5 uur rijden)

Overnachting in
Merzouga, Les Portes du Désert

 1. Op weg door de woestijn
Op weg door de woestijn
Programma
Vanochtend staan de kamelen en hun begeleiders klaar en kan het woestijnavontuur beginnen. De kamelen (eigenlijk zijn het dromedarissen maar hier heten ze meestal chameaux) zijn boeiende dieren, vriendelijk, arrogant en vertederend tegelijk. Bijna drie dagen lang vormen ze jullie vaste gezelschap. Overdag wordt er ongeveer drie uur gewandeld, er wordt veel gepauzeerd en het tempo is gemoedelijk. Behalve kamelen voor de bagage gaan er ook enkele 'lege' rijkamelen mee, dus het lopen kan worden afgewisseld met een rit op de rug van een kameel. Met hun ‘fluwelen’ zolen sloffen ze door het mulle warme zand. Hoewel de woestijn kurkdroog lijkt, groeien toch overal kleine plantjes die zich blijkbaar erg thuisvoelen in dit gebied. Hier en daar heeft de wind prachtige reliëfs in de zandduinen gevormd. Tegen de avond zorgt de ondergaande zon voor betoverend mooie kleuren. Aangekomen in het tentenkamp worden er takjes bijeen gesprokkeld voor een kampvuurtje. Rondom het knapperende vuurtje spelen de kameeldrijvers opzwepende trommelmuziek. Daarna daalt er doodse stilte neer en genieten we van de heldere nacht en een hemel die is bezaaid met een onwaarschijnlijke hoeveelheid sterren.

Overnachting in
Woestijn nabij Merzouga

 1. Marokko - Sahara met de kids
Programma
In de loop van de ochtend zit het woestijnavontuur er op en komen jullie weer terug in de 'auberge'. Het afscheid van jullie 'woestijnschepen' en hun begeleiders is natuurlijk een beetje treurig. Maar het goede nieuws is dat er 's middags nog lekker kan worden gezwommen.

Overnachting in
Merzouga, Les Portes du Désert

 1. Wat rest zijn herinneringen
Wat rest zijn herinneringen
Programma
In de ochtend brengt een taxi of minibusje jullie terug naar Ouarzazate. De rit duurt ca 6 a 7 uur. Voor de afwisseling wordt wel een andere route gereden dan op de heenweg. Je ziet droge, steppeachtige vlaktes met kleine oasedorpjes, groene dadelpalmbossen, stoere Middeleeuwse kasteeldorpen en grillige zwartgekleurde bergen. In Ouarzazate logeren jullie de laatste nacht in het inmiddels bekende hotel, gelegen aan de stadsrand.

Overnachting in
Ouarzazate, Hotel Le Riad

Programma
Met een transfer naar het vliegveld van Ouarzazate eindigt deze reis. Je kunt de reis ook verlengen met een van onze korte arrangementen. Zie onder 'extra mogelijkheden'.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
Jullie verblijven in goede hotels in Ouarzazate, Tinejdad en Merzouga. De eerste en laatste nacht verblijf je in een goed hotel in het centrum van Ourzazate. Riad Hotel Salam is een groot en comfortabel hotel in het centrum van Ouarzazate. De kamers zijn goed, comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar en telefoon. Het hotel beschikt over een grote, rustige en schaduwrijke binnentuin, met een groot zwembad, terras en bar. Het hotel beschikt eveneens over een restaurant. In Tinejdad verblijf je in El Khorbat, dat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. De ksar is gelegen aan de rand van het dorpje Tinejdad en heeft 10 kamers smaakvol ingerichte kamers, die voorzien zijn van alle comfort. In enkele kamers is er een terras aanwezig. Het hotel zelf heeft ook een eigen restaurant, met tuin en terras en bibliotheek. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd.
In Merzouga verblijf je voor en na de trekking in een prima hotel aan de rand van de zandduinen. Het hotel heeft goede kamers met airco, een sfeervol restaurant en een tuin met een mooi zwembad.
Twee nachten kamperen jullie in de woestijn in een bivak, in groepstenten; of in de open lucht als je dat leuker vindt! er zijn hier geen sanitaire voorzieningen. Voor water om je te wassen, wordt gezorgd. Drinkwater kan bij het begin van de trek worden ingekocht. Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De overnachtingen in Ouarzazate en Tinejdad zijn op basis van logies en ontbijt. Hier kun je in het hotel dineren, maar zijn er op loopafstand ook genoeg andere leuke restaurants. Het hotel in Merzouga is wat afgelegener, en daarom is hier het diner wel inbegrepen. Tijdens de kamelentocht zijn alle maaltijden inbegrepen, en verzorgd door de kamelendrijvers en de bivakbeheerders (van lunch op dag 4 t/m lunch op dag 6).
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.


Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Overnachtingen in Ouarzazate inclusief ontbijt
 • Overnachtingen Tinejdad en Merzouga inclusief ontbijt en diner
 • Overnachting in tenten in de woestijn op basis van volpension (van lunch op dag 4 t/m lunch op dag 6)
 • Diensten gids tijdens trek (tevens drijver en kok)
 • Kamelen voor bagagevervoer en extra rijkameel (één rijkameel bij een gezelschap van 2-3 personen, twee rijkamelen bij een gezelschap 4-5 personen)
 • Alle transfers (per taxi of minibus)
 • Gebruik tent en slaapmat
 • Travelkids reispakket


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugvlucht Amsterdam-Ouarzazate
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden en fooien
 • Slaapzak
 • eventuele extra kilometers rijden (zoals bezoek aan de Todra Gorge, kosten ca € 45,- ter plekke te voldoen)


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Tijdens de woestijntrek kunnen de kinderen ook stukken op de rug van de kamelen meelopen. Het lopen door de zandduinen is immers een inspannende bezigheid. Per 2 deelnemers is er één extra kameel aanwezig, naast de kamelen die de bagage dragen.


Geschikt voor kinderen
vanaf 4 jaar en ouder


Reisleiding
De gids die u op de trekking vergezelt spreekt Engels. De chauffeur(s) van de taxi's zijn geen gidsen en spreken vaak alleen Frans.


Minimum aantal deelnemers
2


Maximum aantal deelnemers
12


Over de groepssamenstelling
In principe reis je met je eigen gezin. Echter indien er meerdere SNP-Travelkids gezinnen dit arrangement boeken voor dezelfde periode, reizen jullie met deze gezinnen samen in een groep (max. 12 personen).


Geschikte reisperiode

Deze reis kan het hele jaar door geboekt worden, uitgezonderd de maanden juni t/m september, omdat deze te heet zijn. De winterperiode, herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een woestijnreis. In de wintermaanden kunnen de nachten echter koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad  “Ontdekken – feesten & festivals”. Extra dagen
Extra dagen zijn tijdens deze reis overal mogelijk, behalve tijdens de woestijntrek.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot 3 maanden na uw verblijf.


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor MarokkoGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.Vaccinatie

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.


 • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Houdt u er rekening mee dat het ‘s nachts aardig koud kan worden bij de reizen tussen december en februari: thermo-ondergoed is dan wel aan te bevelen. Ook voor de andere reismaanden kunt u het beste een dikke fleecetrui meenemen. Hoewel regenval erg uitzonderlijk is in dit gebied, kan het wel voorkomen in december. Ter plaatse zijn schuimrubberen slaapmatjes beschikbaar. De ondergrond in de duinen van Merzouga is zacht, maar in de wintermaanden is een extra isolerend slaapmatje zeker handig. Verder zijn er dekens, maar adviseren wij u om eigen slaapzak mee te nemen. Neem beslist een zonnebril en zaklamp mee. Vindt u het vervelend om vaak op de grond te zitten, neemt u dan zelf een lichtgewicht stoeltje mee (maximaal 500 gram).Als wandelschoeisel volstaat de zogenaamde trekkingschoen. Laat u bij twijfel adviseren in een buitensportzaak
Omdat er tijdens de wandelingen in de woestijn niet altijd sanitaire voorzieningen zijn, is het handig om antibacteriële handgel mee te nemen, natte doekjes en een aansteker (voor het verbranden van wc-papier).
Stem voort uw kledingkeuze af op het reizen in een Islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van en korte broek en een hemd nog als shockerend ervaren worden. T-schirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding.
Tijdens de kamelentocht wordt uw bagage voor 2 nachten op kamelen vervoerd. Het beste is deze bagage in een weekendtas of frameloze rugzak te verpakken. Zorg dat uw tas of rugzak in een beschermhoes is verpakt, tegen beschadiging en binnendringend stof.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Alle transfers die in het programma vermeld worden zijn inbegrepen en worden uitgevoerd per taxi of minibus.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ouarzazate met Royal Air Maroc

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene

NB: indien u vooraf en achteraf wilt verblijven in Marrakech, kunt u ook kiezen voor vluchten op Marrakech (meer keuze en ook rechtstreeks mogelijk met Transavia). Wel raden we dan aan een transfer naar Ouarzazate te boeken via SNP (zie 'extra mogelijkheden')Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Ouarzazate


Eindpunt
Ouarzazate


 • april 2017
 • Wij hebben een schitterende reis achter de rug met onze kids van 6 en 9 jaar. De reis zit goed ineen qua programma-opbouw en zoals gewoonlijk overnacht je in enkele unieke locaties. April is een goed tijdstip: net warm genoeg om te genieten van het zwembad, maar nog niet te heet tijdens de woestijntrip. Een echte aanrader!
 • november 2015
 • Sahara met kids, onder de Sheltering Sky, voor ons (gezin met 2 kids van 10 en 12 jaar) een heel verrassende vakantie. Heel afwisselend de tocht tot aan de woestijn, gevolgd door de kamelentrektocht. Zalig die rust en stilte. Genieten van zonsopgang en -ondergang en een prachtige sterrenhemel. Heel authentieke accommodaties ook, met eigen zwembad en lekker eten. Zeker voor herhaling vatbaar!
 • maart 2015
 • Wij hebben samen, met onze dochters van 8 en 11 jaar oud, erg genoten van deze reis. De tocht in de Sahara was super. Voor de hele reis geldt: goed verzorgd, fijne hotels, lekker eten en natuurlijk een mooie en bijzondere omgeving. Een aanrader!
 • juli 2014
 • Meteen doen deze reis! Wat een geweldig sprookje en wat een prachtig land. Het is echt moeilijk om je fototoestel neer te leggen. Prima te doen voor de kinderen (7 en 9). Zij vonden de tocht met de kamelen het hoogtepunt en wij ook!
 • mei 2013
 • Wij hebben de reis Sahara met kids, onder de Sheltering Sky, gecombineerd met wandelarrangement Atlas / Dades Vallei. Voor ons een goede combinatie van activiteiten (wandelen en kamelentrekking) met veel reizen (vliegreis en autoritten). De acoommodaties zijn heerlijk comfortabel en mooi ingericht.
 • Een geweldige reis voor gezin met kinderen, verrassend, avontuurlijk en afwisselend met uiterst vriendelijke gidsen, koks, en kamelen!

Data en prijzen

1 januari 2017 - 31 mei 2017
€ 675 2 personen (tweepersoons kamer)
€ 575 3 personen (driepersoons kamer)
€ 525 4 personen (tweepersoons kamers)
€ 550 5 personen (twee- en driepersoons kamer)
€ 520 6 personen (tweepersoons kamers)
1 oktober 2017 - 31 december 2017
€ 675 2 personen (tweepersoons kamer)
€ 575 3 personen (driepersoons kamer)
€ 525 4 personen (tweepersoons kamers)
€ 550 5 personen (twee- en driepersoons kamer)
€ 520 6 personen (tweepersoons kamers)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • Prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop ‘prijs’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op ‘boek’.
 • de kinderkorting is alleen van toepassing bij een driepersoonskamer
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met sales@snp.nl of bel +31(024)3277000.

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Marokko - Sahara met de kids

Je kunt deze reis uitbreiden met een van onze korte arrangementen, zoals een verblijf in een luxe riad net buiten Ouarzazate, of een verblijf in Marrakech.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Sahara * Ouarzazate * luxe verblijf in Riad Dar Daïf

Code 258524 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 157,- per persoon
select

Hoge Atlas * Marrakech * verblijf in Hotel Sherazade

Code 258505 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 80,- per persoon
select

Hoge Atlas * Marrakech de luxe * Riad Bougainvilliers

Code 258512 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 180,- per persoon
select

Sahara * Skoura * Berber experience

Code 258565 P avontuur op maat, 4 dagen
vanaf € 295,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden