Terug naar Marokko

Oaseverblijf in guesthouse

Unieke kennismaking met de tradities, de keuken en de ambachten van de Berbers van de Dadesvallei. Aan de rand van de palmenoase van Skoura, ca 35 km oostelijk van Ouarzazate, waar het rood van de woestijn en sterk contrast staat met het heldere groen van de oase, ben je te gast in een sfeervol en comfortabel guesthouse en neemt de gastheer je twee dagen mee om kennis te maken met de traditionele Berber ambachten van het kleding en tapijten maken en pottenbakken. Je leert hoe de traditionele nomadische wollen tenten gemaakt worden die de nomaden nog steeds gebruiken en je gaat op bezoek bij een vrouwencoöperatie. Ook maak je intensief kennis met de smakelijke Berberkeuken tijdens drie heerlijke diners en twee lunches én een kookworkshop.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 304
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258565
4 dagen

Marokko - Sahara * Skoura * Berber experience

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in de palmenoase van Skoura in de Dadesvallei, ca 35 km ten oosten van Ouarzazate. U wordt gastvrij onthaald door de eigenaar van de guesthouse waar je de komede dagen te gast bent. 's Avonds wacht je een smakelijk Berberdiner.

Overnachting in

Skoura

Dag 2

De vroege vogels kunnen voor het ontbijt al een kijkje gaan nemen hoe de gastvrouw op traditionele wijze in een klei-oven brood bakt. Na het ontbijt maak je met de gastheer een korte wandeling door de palmenoase naar de beroemde kasbah van Amridile en wandelen langs de vruchtbare dorpstuintjes naar de plaatselijke pottenbakkerij. Hier zie je hoe de tajines en traditionele lantaarntjes worden vervaardigd. Daarna bezoek je de kleine vrouwen-coöperatie, waar kleden en tapijten worden vervaardigd en gekocht. De uitgelezen plek om, èn de lokale bevolking een financieel steuntje te geven, èn een uniek souvenir te kopen. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar de producenten: de vrouwen van de oase. Na de lunch bezoek je een traditionele kalligrafie workshop en zie je hoe de inkt met een originele riet-pen wordt aangebracht. 's Avonds diner in het guesthouse.

Overnachting in

Skoura

Dag 3

‘s Ochtends heb je gelegenheid om op eigen houtje in de oase van Skoura op verkenning uit te gaan. Na een traditionele lunch, waarbij couscous centraal staat, bezoek je ’s middags nogmaals de vrouwen coöperatie voor een demonstratie in het kleuren van stoffen met natuurlijke kleurstoffen. Daarna verzorgt de gastvrouw of een van de andere berbervrouwen uit de oase een workshop koken op authentieke Berber-wijze. ’s Avonds worden de door jezelf gemaakte gerechten aan tafel geserveerd.

Overnachting in

Skoura

Dag 4

Einde van het arrangement, na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Ongeveer 35 km ten oosten van Ouarzazate, aan de rand van de palmenoase van Skoura, ben je te gast in een vriendelijk en in traditionele stijl gebouwd en ingericht guesthouse. Ondergedompeld in de rust en authentieke sfeer van de Dadesvallei, maak je hier kennis met het traditionele leven van de Berbers. Je verblijft in een comfortabele kamer met eigen badkamer. De accommodatie beschikt over een dakterras met prachtig uitzicht over de oase van Skoura en de bergen van de Hoge Atlas in de verte. In het restaurant worden uitstekende, traditionele Berber-maaltijden bereid, die bij goed weer op het dakterras worden geserveerd. Ook beschikt het guesthouse over een gezellig ingerichte lounge, waar de eigenaar een display van bijzondere Berber kunst- en gebruiksvoorwerpen en kledingstukken heeft ingericht.

Over de maaltijden

Het verblijf is op basis van half pension, plus tweemaal een warme lunch (op dag 2 en dag 3). De gastheer en gastvrouw bereiden 's avonds een uitgebreid en smaakvol diner, met uitsluitend lokale producten. Op dag 2 is er een warme lunch en op dag 3 een traditionele Berber-lunch met couscous. Ook is er een kookworkshop gepland en maakt de gastvrouw je wegwijs in de traditionele Berber kookkunst.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in sfeervol guesthouse
 • verblijf op basis van halfpension (van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 4)
 • lunch op dag 2
 • traditionele lunch op dag 3
 • bezoek pottenbakkerij, textiel coöperatie en kalligrafieworkshop op dag 2
 • kookles dag 3
 • lokale assistentie door eigenaar accommodatie

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • transfers naar en van het arrangement

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement geen extra dagen bij boeken.

Praktische informatie

Dit arrangement kan van januari t/m april en van oktober t/m december geboekt worden.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

01 oktober 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 380
2 personen (tweepersoonskamer) € 304

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs