samen_met_je_vader_op_de_kameel.jpg

Marokko - Sahara met de kids per huurauto, 8 dagen Avontuur in de woestijn

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Gezinsvakantie langs hotels en in woestijnkamp, met huurauto

Met het eigen gezin op een spannende kamelentocht door de mooiste zandwoestijn van Marokko. Door het land van de trotse Touareg, de gesluierde mannen. Over hoog opgestoven zandduinen en langs groene dadelpalmoases en lemen dorpjes. Bij een knapperend kampvuur luisteren naar de trommelmuziek van de kameeldrijvers en slapen onder een immense, flonkerende sterrenhemel. Huurauto is inbegrepen.

Uniek aan deze reis

 • Autohuur inclusief
 • Avontuur in de duinen van Erg Chebbi
 • Op de rug van een kameel
 • Overnachting in mooie riads en in woestijnkamp; meeste met zwembad
 • Route van de duizend kasba's
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Marokko - Sahara met de kids

Je reis start in Ouarzazate, een grote provinciestad, waar je één nacht slaapt in een hotel met een zwembad. De volgende morgen ga je op pad via de zogenoemde kasba-route langs prachtige lemen vestingstadjes (ksar) naar een ksar in de buurt van Tinejdad. Deze authentieke - nog bewoonde - ksar ligt verscholen in een uitgestrekte dadelpalmenoase. Er is ook een interessant museum over de bewoners en het leven in de streek. Als de muren van deze ksar eens konden spreken...

De reis gaat verder naar Merzouga, een dorpje aan de rand van de woestijn. Eenmaal in Merzouga begint het spannende woestijnavontuur. Onder leiding van een toegewijde Berbergids maak je een trektocht met kamelen door de woestijn. Hier is de woestijn zoals die hoort te wezen: oneindig groot en heel, heel veel zand, dat is opgestoven tot prachtige duinen. Sommige zijn wel honderdvijftig meter hoog! Tijdens de trektocht is er natuurlijk niet zoveel luxe maar de prachtige rijervaring op de rug van een kameel maakt alles goed. Trouwens, aan het einde van de tocht kun je genieten van een lekker zwembad in een goed hotel. Als er meerdere gezinnen voor dezelfde periode boeken, kan de kamelenkaravaan uitgroeien tot maximaal twaalf personen.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Ouarzazate word je in ongeveer tien minuten naar het moderne hotel gebracht, gelegen aan de rand van het centrum van de stad.

Overnachting in

Ouarzazate - Hotel Le Riad (Ouarzazate)

Dag 2

Na het ontbijt word je naar de autoverhuurder in het stadscentrum gebracht om je huurauto op te halen. In de loop van de ochtend rijd je langs de rivier de Dadès, over de 'Route van de duizend kasba's’ naar Tinejdad, ongeveer vier uur rijden. Onderweg kom je langs de bijzondere Kasbah van Amerhidil (die staat zelfs op bankbiljetten van 50 dirham). Je ziet ook de Dadès-vallei met mooie dorpjes en landerijen en niet te vergeten hele aparte rotsformaties die de Apenvingers worden genoemd. Ook kom je door het levendige stadje Tineghir met in de bergen, vijftien kilometer vanaf de doorgaande weg, de metershoge Thodra-kloof. In Tinejdad overnacht je in een oude ksar en waan je je ver terug in de tijd. Een heel bijzondere plek!

Overnachting in

Tinejdad - El Khorbat

Dag 3

Via de kasba-route rijd je langs prachtige lemen vestingstadjes (ksars) naar Merzouga, een woestijndorpje aan de rand van de Sahara (ongeveer vier tot vijf uur rijden). De authentieke en nog bewoonde ksar van Khorbad bij Tinejdad ligt verscholen in een uitgestrekte dadelpalmenoase. Door de wirwar van straatjes in de ksar krijg je het gevoel van hoe het vroeger was. Er is ook een fraai museum. Eenmaal aangekomen in Merzouga, word je verwacht in een gezellig hotel. Het heeft ook een zwembad en ligt aan de rand van de zandduinen.

Overnachting in

Merzouga - Les Portes du Désert

Dag 4-5

Vanochtend staan de kamelen en hun begeleiders klaar en kan het woestijnavontuur beginnen. De kamelen (eigenlijk zijn het dromedarissen maar hier heten ze meestal 'chameaux') zijn boeiende dieren: vriendelijk, arrogant en vertederend tegelijk. Bijna drie dagen lang vormen ze je vaste gezelschap. Overdag wordt er ongeveer drie uur gewandeld. Er wordt veel gepauzeerd en het tempo is gemoedelijk. Behalve kamelen voor de bagage gaan er ook enkele 'lege' rij-kamelen mee, dus het lopen kan worden afgewisseld met een rit op de rug van een kameel. Met hun ‘fluwelen’ zolen sloffen ze door het mulle warme zand. Hoewel de woestijn kurkdroog lijkt, groeien toch overal kleine plantjes die zich blijkbaar erg thuisvoelen in dit gebied. Hier en daar heeft de wind prachtige reliëfs in de zandduinen gevormd. Tegen de avond zorgt de ondergaande zon voor betoverend mooie kleuren. Als je bent aangekomen in het tentenkamp, worden er takjes bijeen gesprokkeld voor een kampvuurtje. Rondom het knapperende vuurtje spelen de kameeldrijvers opzwepende trommelmuziek. Daarna daalt er doodse stilte neer en geniet je van de heldere nacht en een hemel die is bezaaid met een onwaarschijnlijke hoeveelheid sterren.

Overnachting in

Woestijn nabij Merzouga

Dag 6

In de loop van de ochtend zit het woestijnavontuur er op en kom je terug in de 'auberge'. Het afscheid van de 'woestijnschepen' en hun begeleiders is natuurlijk een beetje treurig. Maar het goede nieuws is dat er 's middags nog lekker kan worden gezwommen.

Overnachting in

Merzouga - Les Portes du Désert

Dag 7

Je rijdt vandaag terug naar Ouarzazate, maar via een andere route dan de heenweg, via de woestijnstadjes Tazzarine, Nkob en Agdz. De rit duurt ongeveer zes tot zeven uur. Je ziet droge, steppeachtige vlaktes met kleine oasedorpjes, groene dadelpalmbossen, stoere middeleeuwse kasteeldorpen en grillige zwart gekleurde bergen. Onderweg kun je in Nkob een korte wandeling maken door de palmenoase. In Ouarzazate logeer je de laatste nacht in het inmiddels bekende hotel, gelegen aan de stadsrand.

Overnachting in

Ouarzazate - Hotel Le Riad (Ouarzazate)

Dag 8

Je levert je huurauto in bij het autoverhuurkantoor in het centrum van Ouarzazate. Van hier af neem je een taxi, die je in ongeveer tien minuten naar het vliegveld brengt, waar je arrangement eindigt (taxirit niet inbegrepen).

Je kunt je reis ook uitbreiden met een luxe verblijf in een sfeervolle riad buiten Ouarzazate. In Skoura kun je een uniek vierdaags verblijf bij een Berberfamilie bijboeken. Je kunt je reis ook uitbreiden met een stadsbezoek aan Marrakech. Hier kun je kiezen uit een verblijf in een eenvoudiger riad of een De Luxe-variant in een stijlvolle riad. Beide liggen in het oude centrum, op loopafstand van het beroemde plein Djmaa el Fna.


 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Jullie verblijven in goede hotels in Ouarzazate, Tinejdad en Merzouga. De eerste en laatste nacht verblijf je in een goed hotel in het centrum van Ourzazate. Riad Hotel Salam is een groot en comfortabel hotel in het centrum van Ouarzazate. De kamers zijn goed, comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar en telefoon. Het hotel beschikt over een grote, rustige en schaduwrijke binnentuin, met een groot zwembad, terras en bar. Het hotel beschikt eveneens over een restaurant. In Tinejdad verblijf je in El Khorbat, dat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. De ksar is gelegen aan de rand van het dorpje Tinejdad en heeft 10 kamers smaakvol ingerichte kamers, die voorzien zijn van alle comfort. In enkele kamers is er een terras aanwezig. Het hotel zelf heeft ook een eigen restaurant, met tuin en terras en bibliotheek. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd.
In Merzouga verblijf je voor en na de trekking in een prima hotel aan de rand van de zandduinen. Het hotel heeft goede kamers met airco, een sfeervol restaurant en een tuin met een mooi zwembad.
Twee nachten kamperen jullie in de woestijn in een bivak, in groepstenten; of in de open lucht als je dat leuker vindt! er zijn hier geen sanitaire voorzieningen. Voor water om je te wassen, wordt gezorgd. Drinkwater kan bij het begin van de trek worden ingekocht. Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

De overnachtingen in Ouarzazate en Tinejdad zijn op basis van logies en ontbijt. Hier kun je in het hotel dineren, maar zijn er op loopafstand ook genoeg andere leuke restaurants. Het hotel in Merzouga is wat afgelegener, en daarom is hier het diner wel inbegrepen. Tijdens de kamelentocht zijn alle maaltijden inbegrepen, en verzorgd door de kamelendrijvers en de bivakbeheerders (van lunch op dag 4 t/m lunch op dag 6).
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zul je ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Overnachtingen in Ouarzazate inclusief ontbijt
 • Overnachtingen Tinejdad en Merzouga inclusief ontbijt en diner
 • Overnachting in tenten in de woestijn op basis van volpension (van lunch op dag 4 t/m lunch op dag 6)
 • Diensten gids tijdens trek (tevens drijver en kok)
 • Airport transfer Ouarzazate - hotel vv (op dag 1 en ochtend dag 2)
 • Kamelen voor bagagevervoer en extra rijkameel (één rijkameel bij een gezelschap van 2-3 personen, twee rijkamelen bij een gezelschap 4-5 personen)
 • huurauto (van dag 2 t/m 8), vanaf vliegveld Ouarzazate tot vliegveld Ouarzazate, incl. alle verzekeringen: Super-CDW (geen eigen risico), medische en technische assistentie (PAI) en diefstal-verzekering (TPC), belastingen, onbeperkt aantal kilometers, vervangend voertuig bij pech onderweg
 • Gebruik tent en slaapmat in Erg Chebbi (2 nachten)
 • Travelkids reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht Amsterdam-Ouarzazate
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden en fooien
 • Slaapzak
 • brandstof

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 2 t/m dag 8 (= 7dagen x 24 uur), vanaf de eerste accommodatie in Ouarzazate (aflevering bij de accommodatie na het ontbijt op dag 2) tot aflevering op het vliegveld van Ouarzazate op dag 8. Afhankelijk van het aantal reizigers adviseren we de volgende categorieën:

2 personen: categorie AB, bijv. Toyota Yaris of Dacia Sandero
3 personen: categorie DF, bijv. Dacia Logan Laureat
4 personen: categorie DB, bijv. Dacia Dokker minivan 
5 personen: categorie DR, bijv. Dacia Duster SUV

Indien je een grotere auto wenst kies dan een Skoda Superb, Toyota Prado of een Ford Tourneo minivan.

Klik hier voor de autohuurvoorwaarden.

Je kunt ook een navigatiesysteem bijhuren.

Over de activiteiten

Tijdens de woestijntrek kunnen de kinderen ook stukken op de rug van de kamelen meelopen. Het lopen door de zandduinen is immers een inspannende bezigheid. Per 2 deelnemers is er één extra kameel aanwezig, naast de kamelen die de bagage dragen.

Geschikt voor kinderen

vanaf 4 jaar en ouder

Over de groepssamenstelling

In principe reis je met je eigen gezin. Het kan voorkomen dat je de minitrek in de woestijn samen met andere gezinnen onderneemt.  In de desert camps tref je altijd andere reizigers.

Extra dagen

Extra dagen zijn tijdens deze reis overal mogelijk, behalve tijdens de woestijntrek.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ouarzazate met Royal Air Maroc

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene

NB: indien je vooraf en achteraf wilt verblijven in Marrakech, kun je ook kiezen voor vluchten op Marrakech (meer keuze en ook rechtstreeks mogelijk met Transavia). Wel raden we dan aan een transfer naar Ouarzazate te boeken via SNP (zie 'extra mogelijkheden')

Deze reis kan het hele jaar door geboekt worden, uitgezonderd de maanden juni t/m september, omdat deze te heet zijn. De winterperiode, herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een woestijnreis. In de wintermaanden kunnen de nachten echter koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad  “Ontdekken – feesten & festivals”. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens dit arrangement reist u per huurauto.

Houdt u er rekening mee dat het ‘s nachts aardig koud kan worden bij de reizen tussen december en februari: thermo-ondergoed is dan wel aan te bevelen. Ook voor de andere reismaanden kunt u het beste een dikke fleecetrui meenemen. Hoewel regenval erg uitzonderlijk is in dit gebied, kan het wel voorkomen in december. Ter plaatse zijn schuimrubberen slaapmatjes beschikbaar. De ondergrond in de duinen van Merzouga is zacht, maar in de wintermaanden is een extra isolerend slaapmatje zeker handig. Verder zijn er dekens, maar adviseren wij u om eigen slaapzak mee te nemen. Neem beslist een zonnebril en zaklamp mee. Vindt u het vervelend om vaak op de grond te zitten, neemt u dan zelf een lichtgewicht stoeltje mee (maximaal 500 gram).Als wandelschoeisel volstaat de zogenaamde trekkingschoen. Laat u bij twijfel adviseren in een buitensportzaak
Omdat er tijdens de wandelingen in de woestijn niet altijd sanitaire voorzieningen zijn, is het handig om antibacteriële handgel mee te nemen, natte doekjes en een aansteker (voor het verbranden van wc-papier).
Stem voort uw kledingkeuze af op het reizen in een Islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van en korte broek en een hemd nog als shockerend ervaren worden. T-schirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding.
Tijdens de kamelentocht wordt uw bagage voor 2 nachten op kamelen vervoerd. Het beste is deze bagage in een weekendtas of frameloze rugzak te verpakken. Zorg dat uw tas of rugzak in een beschermhoes is verpakt, tegen beschadiging en binnendringend stof.

26-8-19: voor alle vertrek in 2019 geldt dat de autohuur anaf aankomst op Ouarzazate airport inclusief is. U rijdt dan met uw huurauto naar het hotel in Ouarzazate en er is géén airport transfer. 

De gids die u op de trekking in de duinen van Erg Chebbi vergezelt spreekt Engels.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xxxx

Marokko - Sahara met de kids per huurauto

Avontuur in de woestijn

Gezinsvakantie langs hotels en in woestijnkamp, met huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten