SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 258527 P avontuur op maat
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 

Midden-Atlas * Midelt * overnachting in Hotel Kasbah Asmaa, 2 dagen

, overnachting in goed hotel

Midelt is een vriendelijk stadje dat halverwege de koningssteden Fès en Meknès en de Sahara ligt, op een uitgestrekte vlakte tussen de bergen van de Midden Atlas en het ruige massief Jbel Ayachi met het beroemde Cirque de Jaffar, waarheen u vanuit Midelt landroverexcursies kunt ondernemen. Ook kunt u in de omgeving van Midelt prima wandelen. U verblijft in een goed, modern en in kasbah-stijl gebouwd hotel.

 
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Marokko

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1-2

 • NB Programma

 1. Kasbah Asmaa
Kasbah Asmaa
Programma
Midelt is een vriendelijk stadje dat halverwege de koningssteden Fès en Meknès en de Sahara ligt. Het stadje ligt op een uitgestrekte vlakte die zich uitstrekt tussen de bergen van de Midden Atlas en de uitlopers van de Hoge Atlas. Blikvanger is het ruige massief Jbel Ayachi met het beroemde Cirque de Jaffar, een spectaculair keteldal waarheen u vanuit Midelt landroverexcursies kunt ondernemen. Ook kunt u in de omgeving van Midelt prima wandelen, ondermeer in de omgeving van het karakteristieke dorp Berrem dat een waterrijke vallei ligt. De kleine akkers geven het droge landschap een verrassend groene tint. Ook kunt u tapijtenworkshop van kasbah Myriem, gerund door een Fransiscaner nonnenorde, bezoeken. En in de omgeving van Midelt kunt u ook paardrijdtochten houden.

Overnachting in
Midelt, Hotel Kasbah Asmaa

NB Programma
Indien er geen kamer in het genoemde hotel geboekt kan worden, wordt u een gelijkwaardig alternatief geboden.


 • accommodaties

 • inbegrepen

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Kasbah Asmaa is een in traditionele kasbah-stijl opgetrokken hotel aan de rand van het stadje Midelt, een ideale plaats voor een stop tussen de Sahara en Fes. Het hotel heeft 30 kamers en 5 junior suites, die van alle gemakken voorzien zijn. Alle kamers hebben een eigen badkamer en t.v., maar geen telefoon. Het hotel beschikt over een mooie ommuurde tuin, een groot zwembad, een goed restaurant en een terras. De ontvangst is vriendelijk.


Over de maaltijden
Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Het hotel beschikt over een goed restaurant.


Inbegrepen
 • 1 overnachting in goed hotel (kamer met badkamer)
 • verblijf op basis van logies en ontbijt


Niet inbegrepen
 • lunch en diner
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • transfers


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Minimum aantal deelnemers
1


Geschikte reisperiode
Deze accommodatie is het hele jaar boekbaar.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot 3 maanden na uw verblijf.


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor MarokkoGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.Vaccinatie

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
geen mededelingen


 • startpunt-eindpunt

Startpunt
Midelt


Eindpunt
Midelt


Data en prijzen

1 januari 2017 - 31 december 2017
€ 49 1 persoon (éénpersoonskamer)
€ 29 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 29 3 personen (driepersoonskamer)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden