Marokko - Langs de rand van de woestijn, 10 dagen De oases en zandduinen van de Sahara

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

autovakantie langs hotels, riads en kasba’s

Rondreis per huurauto langs de mooiste oases, kasba’s en duincomplexen van de Marokkaanse Sahara. Reis vanuit Ouarzazate door de groene Dadès-vallei, de grillige rotsmassieven van de Todra-kloof en de Gorges du Dadès. Bewonder de oranje zandduinen van Merzouga en de palmeraie van de Vallée du Drâa. Verblijf in sfeervolle riads en in authentieke, in kasbastijl gebouwde hotels. Meestal met zwembad!

Uniek aan deze reis

 • Inclusief autohuur
 • Land van de Hommes Bleus
 • Ontspannende kennismaking met de woestijn
 • Verblijf in schitterende riads en kasbahs
 • Zandduinen van Erg Chebbi
 • Huurauto inbegrepen
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Marokko - Langs de rand van de woestijn

Deze autorondreis begint in Ouarzazate, de ‘hoofdstad’ van de Marokkaanse Sahara. Meteen na aankomst rijdt u met uw huurauto naar een prachtige riad aan de rand van de stad. De volgende dag reist u door de brede vallei van de Dadès, langs lemen vestingwerken, kasba’s en eeuwenoude dorpjes. Niet voor niets heet deze weg de Route van de Duizend Kasba’s. Via de imposante kloven en duizelingwekkende rotswanden van de Gorges du Dadès en de Todra-kloof bereikt u de zeer authentieke ksar van Tinejdad. Hier bent u twee dagen te gast in een eeuwenoude kasba.Vervolgens rijdt u naar Erg Chebbi, waar u de mooiste en hoogste zandduinen van Marokko vindt en verblijft in een prima hotel met zwembad, aan de voet van de honderd meter hoge duinen. U kunt een excursie per kameel maken om vanaf een van de duinen de kleurenpracht van de zonsondergang te bewonderen.Daarna volgt een lange rit over eindeloze grindvlaktes (hamada’s), waar u op de meest onverwachte plekken herders met hun geiten en kamelen tegenkomt. Aan de horizon ziet u de grillige vulkanische bergen van de Djebel Saghro. Via de bijzondere en authentieke kasba van Nkob bereikt u de palmoases van de Drâa-vallei. U bent twee dagen te gast in een prachtig en zeer comfortabel hotel, verscholen tussen de palmen van Zagora, een waar paradijsje! Van hieruit kunt u naar het einde van de weg rijden, waar de oneindigheid van de Sahara pas écht begint. Hier, vanuit het onooglijke dorpje Mhamid, dat door het woestijnzand wordt bedreigd, vertrokken ooit de grote karavanen van de ‘hommes bleus’ met handelswaar op weg naar het verre zuiden …

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Ouarzazate reist u per huurauto meteen naar de riad, die aan de andere kant van de stad in een klein gehucht ligt.

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 2

Vanuit Ouarzazate, waar u de mooie kasba Taourirt kunt bezoeken, rijdt u door de Dadès-vallei over de Route van de Duizend Kasba’s naar Boumalne Dadès (ongeveer 2 uur rijden). Vanuit dit stadje kunt u een stuk de Gorges du Dadès inrijden, een prachtige kloof, die dieper en nauwer wordt naarmate u verder rijdt. Op haar smalst is de kloof slechts enkele meters breed. In de wijdere delen wordt de valleibodem intensief bewerkt en ziet u lemen Berberdorpjes, zoals Imzdudar en Aït Arbi. Hier kunt u een mooie wandeling maken langs de kleine akkertjes, omringd door irrigatiekanaaltjes en dijkjes. Ook kunt u de ‘Hersenen van de Atlas’ bezoeken, bizarre rotsformaties. U bent te gast in een luxe hotel dat op de rand van de vallei ligt en mooi uitzicht over de vallei biedt. 140 km, incl. Gorges du Dadès, 3 uur rijden.

Je kunt ook een kort 3-daags of een wat langer 6-daagswandel arrangement in de Dadesvallei bijboeken. In Skoura kun je een uniek 4-daags verblijf bij de Berbers bijboeken.

Overnachting in

Boumalne-Dadès - Kasbah Tizzarouine

Dag 3

U rijdt naar Tineghir. Hier kunt u een rondwandeling maken in de oase van Tineghir, of een bezoek brengen aan de indrukwekkende kloof van de Todra-rivier, 14 km ten noorden van Tineghir. Dan is het nog een klein uurtje rijden naar Tinejdad, waar u verblijft in de ksar van El Khorbat, een bijzondere accommodatie in de eeuwenoude kasba aan de rand van de oase. 130 km, 3 uur rijden.

Tineghir is de uitvalsbasis voor een spectaculaire trekking met muilezels door het woestijnachtige berggebied van Jbel Sarhro.

Overnachting in

Tinejdad - El Khorbat

Dag 4

Vandaag kunt u nog genieten van de bijzondere sfeer van de ksar van El Khorbat, die verscholen ligt in een uitgestrekte dadelpalmoase. Bij de kasba hoort ook een mooi museum. Ook kunt u de auto nemen en een van de stille landweggetjes inslaan die ten noorden van Tinejdad naar de bergen van de Hoge Atlas leiden. In de omgeving van het mijnstadje Goulmina vindt u hier ongerepte Berberdorpjes en indrukwekkende kloven, waar nauwelijks buitenlanders komen.

Overnachting in

Tinejdad - El Khorbat

Dag 5

Onderweg naar Merzouga wordt het landschap steeds leger. Na Erfoud begint de échte woestijn, een eindeloze steenvlakte met hier en daar een groepje dromedarissen. Dit is het land waar vroeger de karavanen met specerijen, zout en goud op weg naar Timboektoe doorheen trokken. In Merzouga wordt u ontvangen in een gezellig hotel. Het heeft ook een zwembad, gelegen aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi. Het is zeer de moeite waard om tegen het eind van de middag een paar kamelen te huren en met een gids de tot 100 meter hoge duinen van Erg Chebbi in te trekken, om het kleurenspel van de ondergaande zon vanaf een van de duintoppen te bewonderen. Dit is zonder meer het mooiste stukje zandwoestijn van Marokko.150 km, 3 uur rijden.

U kunt uw verblijf in Merzouga ook uitbreiden met een driedaagse kamelentrektocht. Je kunt je verblijf in Merzouga ook luxer maken.


Overnachting in

Merzouga - Les Portes du Désert

Dag 6

Een lange rit over een recentelijk geasfalteerde weg voert u vandaag langs de rand van de woestijn, over eindeloze hamada’s (grindvlaktes) en langs de grimmige bergmassieven van de Djebel Saghro, van vulkanische oorsprong. Hier wonen nauwelijks mensen, maar toch duikt op onverwachte plekken een herder met zijn kudde schapen of kamelen uit het niets op. De tocht van vandaag eindigt bij de oase van Nkob, waar u in een authentieke kasba overnacht. 240 km, 4 uur rijden.

Overnachting in

Nkob - Kasbah Baha Baha

Dag 7

Door de prachtige vallei van de Drâa, die als een groen lint van palmbomen door de woestijn slingert, rijdt u naar Zagora, het laatste stadje voordat de Sahara in al haar eindeloosheid begint. U neemt uw intrek in een prachtig hotel, dat verscholen is in de palmoase buiten het stadje, aan de voet van de markante berg Djebel Zagora. U kunt ’s middags genieten van de hoteltuin en het zwembad, of een wandeling maken naar de top van de Djebel Zagora, vanwaar u een prachtig panorama over de stad en de oase heeft. Verder is er niets dan droge rotsen en grindvlaktes om u heen.110 km, 2 uur rijden.

U  kunt uw reis uitbreiden met een kort woestijnarrangement in de omgeving van Zagora. Je kunt kiezen voor een kort 3-daags arrangement of een langer 6-daags arrangement.

Overnachting in

Zagora - Riad Dar Lamane

Dag 8

Vandaag kunt u per auto, over een goed onderhouden asfaltweg, diep de woestijn binnendringen. Via de zandduinen en oases van Tamegroute en de pas over de kilometers lange bergrug Djebel Bani kunt u helemaal tot het dorpje Mhamid rijden. Mhamid is de laatste permanent bewoonde plaats, voortdurend bedreigd door stofstormen en de verschuivende duinen van Oulad Driss. Hier houdt de weg dan echt op en begint het grote niets. U kunt hier een gids en kameel huren om een middagje de woestijn in te trekken, om zo het échte woestijngevoel te krijgen. Op de meest onverwachte plekken verzamelen herders zich rond schaarse waterputten om hun vee te laven. Hier vertrokken vroeger ook de karavanen van de ‘hommes bleus’ (blauwe mensen) met hun handelswaar op weg naar Timboektoe en verder. 180 km, 3 uur rijden.

Overnachting in

Zagora - Riad Dar Lamane

Dag 9

Via de palmoases van de vallei van de Drâa en over de hoge bergpas van de Tizi-n-Tinififft, die over de onherbergzame kammen van de Djebel Saghro voert, rijdt u naar Ouarzazate terug. Daar bent u nogmaals te gast in de mooie riad buiten de stad, aan de moerassige en vogelrijke oever van het stuwmeer van Ouarzazate. 160 km, 3 uur rijden.

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 10

In alle vroegte rijdt u naar het vliegveld van Ouarzazate, waar u de auto weer inlevert. Einde van het arrangement.

U kunt uw reis ook uitbreiden met een verblijf in Marrakech. U kunt kiezen voor een verblijf in een wat eenvoudiger riad, en een De Luxe variant in een stijlvolle riad. Beide liggen midden in de oude stad, vlakbij het beroemde plein Djmna el Fna.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft afwisselend in sfeervolle riads (stadsvilla’s) en in hotels in kasbastijl. Er is zoveel mogelijk gekozen voor kleinschalige, traditionele onderkomens, die vaak prachtig gelegen zijn bij de soek of aan de rand van de woestijn, met uitzicht op de zandduinen of de palmoase. Bijna altijd is er een tuin of mooie binnenplaats bij, evenals een zwembad. Een zwembad treft u aan in Ouarzazate, Boumalne, Merzouga, Nkob en Zagora.
In Ouarzazate verblijft u de eerste en de laatste nacht in een luxe riad met zwembad, in een gehuchtje net buiten de stad.
In Boumalne verblijft u in een prima hotel op de rand van een rotsplateau, uitkijkend over de Dadès-vallei. Kasba Tizzarouine is gebouwd in de traditionele kasbastijl. De kamers zijn goed en comfortabel, voorzien van airco. Het hotel beschikt over een panoramisch restaurant en een tuin met groot zwembad.
El Khorbat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. De ksar is gelegen aan de rand van het dorpje Tinejdad en heeft 10 kamers smaakvol ingerichte kamers, die voorzien zijn van alle comfort. In enkele kamers is er een terras aanwezig. Het hotel zelf heeft ook een eigen restaurant, met tuin en terras en bibliotheek. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd.
Het hotel in Merzouga ligt prachtig aan de voet van de zandduinen van Erg Chebbi.
In Nkob verblijft u in een bijzonder authentieke kasba, met een mooie tuin en zwembad. .
Het hotel in Zagora ligt verscholen in een palmoase. U verblijft hier in uitstekende kamers, die smaakvol zijn ingericht en een prima badkamer en airco hebben. Een deel van de kamers is in huisjes ondergebracht die in Afrikaanse stijl gebouwd zijn. De ommuurde tuin van het hotel is een klein paradijsje met schaduwrijke terrasjes en zithoekje en een zwembad. Het hotel heeft een gezellige bar en restaurants, waarvan een in een nomadentent.
Voor meer informatie over de accommodaties klikt u op de link bij het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis verblijft u in de hotels op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels is een ruime keus aan restaurants voor een heerlijk diner, eenvoudig of uitgebreid. Alleen in de meer afgelegen hotels in Ouarzazate en Tinejdad zijn de diners inbegrepen (4 x).
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Info kindvriendelijkheid

De mooie accommodaties van deze reis zijn ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). De verschillende verblijfsplaatsen maken het voor kinderen erg afwisselend en daarnaast beschikt bijna ieder hotel over een zwembad, tuin of karakteristieke patio. 

Inbegrepen

 • huurauto (van dag 1 t/m 10), vanaf vliegveld Ouarzazate tot vliegveld Ouarzazate, incl. alle verzekeringen: Super-CDW (geen eigen risico), medische en technische assistentie (PAI) en diefstal-verzekering (TPC), belastingen, onbeperkt aantal kilometers, vervangend voertuig bij pech onderweg
 • 5 overnachtingen in hotels op tweepersoonskamers op basis van logies/ontbijt
 • 4 overnachtingen in hotels op tweepersoonskamers op basis van halfpension (Ouarzazate, Tinejdad)
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen - en terugreis
 • brandstof
 • overige maaltijden
 • entreegelden
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 1 t/m dag 10 (= 10 dagen x 24 uur), vanaf het vliegveld van Ouarzazate tot het vliegveld van Ouarzazate. De huurauto die u meekrijgt is qua ruimte en motorvermogen afgestemd op het aantal personen: huurauto 2 en 3 personen, categorie AA, B of C (Peugeot 206 1.4, Dacia Logan of Dacia Sandero of vergelijkbaar; type AA zonder airco, type B en C met airco) huurauto 4 personen, categorie D of E (Peugeot 208 of 308 of vergelijkbaar; met airco). Indien u een grotere auto wenst (categorie F, G of H), dan is dat een Peugeot 508, een Toyota Prado of een Renault Kangoo. Klik hier voor de autohuurvoorwaarden.

Ter plaatse te betalen

 • airport tax (tax bij ophalen auto airport € 15,- per luchthaven), en aanvullende opties autohuur (tweede chauffeur)

Over de activiteiten

U bepaalt onderweg zelf of, waar en hoe lang u gaat wandelen. In het programma staan enkele mogelijkheden en suggesties aangegeven.

Geschikt voor kinderen

Deze rondreis is zeker aan te raden voor gezinnen met tieners (12+). Het veelzijdige programma biedt uiteenlopende mogelijkheden voor jong en oud. De suggesties uit het reispakket zorgen ervoor dat u op een ontspannende manier kennis kunt maken met de woestijn. Daarnaast zijn diverse activiteiten uit het programma ook geschikt voor kinderen. Een aantal accommodaties heeft bovendien een zwembad.

Extra dagen

In alle accommodaties tijdens deze reis kunt u extra nachten bijboeken. Als u wat langer in de Gorges de Dades wilt verblijven adviseren wij u in Boumalne-Dades bij te boeken. Vanuit Ouarzazate kunt u de beroemde ksar van Aït Bennhadou bezoeken.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heen- en terugvlucht op Ouarzazate.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Extra's

Verlengingshotels

acc15369att88.jpg

Hotel Le Riad (Ouarzazate)

Hotel Le Riad (voorheen Riad Salam) is een groot en comfortabel hotel in het centrum van Ouarzazate. De kamers zijn goed, comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar en telefoon. Het hotel beschikt over een grote, rustige en schaduwrijke binnentuin, met een groot zwembad, terras en bar. Het hotel beschikt eveneens over een restaurant.

Aanvullende opties

Navigatiysysteem huurauto Marokko

U kunt bij bij onze rondreizen in Marokko bij uw huurauto een navigatiesysteem bijboeken.

Voorwaarden: U dient dit navigatiesysteem bij boeking te bestellen. De gepresenteerde prijs is per dag.

Praktische informatie

Deze reis is het hele jaar te boeken, met uitzondering van de maanden juli, augustus en september. De winterperiode, herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een woestijnreis. In de wintermaanden kunnen de nachten echter koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars. In oktober, mei en juni kan de temperatuur overdag tot boven de 30 °C oplopen. In deze periode adviseren wij u dan ook een huurauto met airco te boeken.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk op http://feestdagen.nl/2018/ramadan.

 

De gehele reis heeft u een huurauto tot uw beschikking.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

vallee_du_draa.jpg

Marokko - Langs de rand van de woestijn

De oases en zandduinen van de Sahara

autovakantie langs hotels, riads en kasba’s

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen