Mgoun

Marokko - Hoge Atlas, 8 dagen Actieve groepsreis voor gezinnen in het M'Goun Massief

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Family specials

Gezinsvakantie vanuit hotels en gite

Actieve groepsreis naar Marokko voor avontuurlijke gezinnen. Na aankomst in Marrakech, waar je je 's avonds kunt verwonderen over alle geuren, kleuren en smaken op het Djemaa el Fna plein, reis je naar de prachtige bergwereld van de Hoge Atlas, naar de Gelukkige Vallei, aan de voet van het M'Goun massief. Hier ben je een paar dagen te gast bij de Berbers in een sfeervol gasthuis, van waaruit je wandelingen door de groene vallei van Ait Bougumez maakt, la Vallée Heureuse. In dit stille deel van de Hoge Atlas, leer je de prachtige natuur en gewoontes en cultuur van de Berbers op een unieke manier kennen. Je sluit de reis af met een ontspannend verblijf in het prachtige vestingstadje Essaouira, met zijn witte huizen en mooie strand. Heerlijk weekje in een andere wereld, voor de mei- of herfstvakantie of in de zomer!

Uniek aan deze reis

 • De geuren en kleuren van Marrakech
 • De unieke cultuur van de berbers van de Hoge Atlas
 • Geschikt voor meivakantie, herfstvakantie én de zomervakantie
 • Mooie wandelingen in het M'goun gebergte
 • Relaxen in Essaouira aan de Atlantische kust
Zwaarte
Comfort

Family special 10 jaar en ouder

Dag tot dag

Marokko - Marokko Hoge Atlas - M'Goun gezinsreis

In het kort ziet je programma voor de 8 dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: vlucht Amsterdam - Marrakech, transfer naar hotel (15 minuten)
 • Dag 2: rit via Ouzoud waterval en Azilal ecomusuem naar Bougumez valley (totaal 5 uur rijden), nacht in Ikhf n Ighir
 • Dag 3: rondwandeling Ikhf n Ighir via Sidi Moussa, nacht in Ikhf n Ighir
 • Dag 4: rondwandeling Ikhf n Ighir via Adazen, nacht in Ikhf n Ighir 
 • Dag 5: rondwandeling Ikhf n Ighir via Aheback, nacht in Ikhf n Ighir 
 • Dag 6: rit naar Essaouira (totaal 8 uur), nacht in Essaouira
 • Dag 7: vrije dag aan strand in Essaouira, nacht in Essaouira
 • Dag 8: transfer naar vliegveld Marrakech (3 uur) en terugvlucht naar Nederland

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Vlucht naar Marrakech. Aansluitend wordt je in ca. 10 minuten naar het hotel in het nieuwe deel van de stad gebracht. Marrakech is een van de Marrokaanse koningssteden en het centrum van de Berbercultuur. Marrakech is een gemoedelijke stad die bruist van leven en activiteit, de hele dag door. Bij een vroege aankomst heb je vandaag nog tijd om de oude stad, de medina, te verkennen. In Marrakech zul je je dan ook niet gauw vervelen. Er is genoeg te doen en te zien, de medina met de souqs, een aantal historische monumenten en prachtige tuinen.
Het beroemde plein Djemaa el Fnaa ligt op een kwartiertje lopen van het hotel. 's Avonds is dit levendige plein een lust voor alle zintuigen!  Slangenbezweerders, goochelaars, jongleurs, muziekgroepjes, eettentjes... Een compleet andere wereld dan waar je vanochtend nog was!

Overnachting in

Marrakech

Dag 2

Na het ontbijt rijden we de stad uit naar de Ouzoud watervallen. Deze serie van watervallen ligt in een groene vallei en is een populaire attractie onder Marokkaanse gezinnen. Na een korte wandeling en bezoek aan de watervallen rijden we naar het stadje Azilal, voor de lunch en een bezoek aan het Mgou Geoparc museum. Hier kom je van alles te weten over de natuur en de bergwereld van de M'Goun en de cultuur en geschiedenis van de Berbers. Tenslotte rijden we over een spannende bergweg via de 2600m hoge Tizi n Tirghist pas naar de op bijna 2000 meter hoogte gelegen vallei van Bougumez, de Gelukkige vallei. We zijn hier in het hartje van de bergen van de Hoge Atlas, aan de voet van het Massief van de M'Goun. Hier slapen we de komende dagen in het kleine berberdorpje Ikhf n Ighir in een gezellige gîte. Diner in de gîte. Totale rit ca. 5 uur. .

Overnachting in

gîte in Ikhf n Ighir

Dag 3

Na een smakelijk ontbijt in de gîte gaan we met onze gids en muildierdrijvers op pad voor onze eerste wandeling door de vallei van Bougumez. Op de muilezel gaan de spullen mee voor een uitgebreide picknick en er gaan ook een paar rij-ezels mee, waarop de kids die moe zijn of geen zin meer in wandelen hebben, een stukje mee kunnen rijden. We wandelen door de groene vallei, langs akkers, slootjes en beekjes via het dorpje Imelghas naar Ichougan. Dan beklimmen we een keugelvormige heuvel die midden in de vallei ligt en waarop een oude 'agadir' (een eeuwenoude graanschuur) en een klein heiligdom ligt. Vanaf de top hebben we mooi uitzicht over de hele vallei en de kale bergen van de M'Goun.  Dan dalen we af naar het dorp Timit en steken we de beek Aguerd n Ouzrou over. Hier gaan we op zoek naar afdrukken van dinosauruspoten die hier te vinden zijn. Dan wandelen we door de appelboomgaarden van Tabante terug naar de gîte. 's Middags kunnen we een kijkje nemen bij de vrouwencoöperatie van het dorp, die textiel maken, om meer over het leven van de Berbers te leren en misschien een souvenir te kopen.
Lengte 8 km, 200m stijgen en dalen, duur 3 uur

Overnachting in

gîte in Ikhf n Ighir

Dag 4

We maken vandaag een wat langere wandeling door de Aït Hkim vallei. We wandelen langs de vruchtbare akkers, waar altijd mensen in de weer zijn. Het pad klimt dan geleidelijk naar de kam van de Adazen heuvelrug. Hier genieten we van het mooie uitzicht over de vallei. Het verschil tussen de groene valleibodem en de kale, roodachtige bergen is bijzonder en fotogeniek aan het werk zijn. Daarna dalen we geleidelijk af naar Aït Imi, een lemen Berberdorpje waar de tijd stil lijkt te staan.  De muilezeldrijver en de gids bereiden hier een lekkere picknick, voordat we in de middag naar Ikhf n Ighir terug wandelen. Lengte 12 km, 400m stijgen en dalen, 4-5 uur wandelen.

Overnachting in

gîte in Ikhf n Ighir

Dag 5

Vandaag maken we onze laatste wandeling in de Vallée Heureuse, de gelukkige Vallei. We wandelen door het zijdal van Ansouss naar de kale heuvels van de Tizal.  Hier maken we kans om op de thee te worden uitgenodigd door een van de nomadenfamilies die hier in de zomerperiode bivakkeren.  Ook vandaag is er onderweg weer een picknick geregeld door onze gids en het Berberteam. Door de Aheback vallei wandelen we terug naar Ikhf n Ighir voor een laatste gezellige avond en een smakelijk afscheidsmaal in de gîte. Lengte 10 km, 450m stijgen en dalen, duur 4 uur. 

Overnachting in

gîte in Ikhf n Ighir

Dag 6

Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van de Berbers van de M’goun en rijden in ca. 4 uur uur terug naar Marrakech. Onderweg kun je lunchen in een wegrestaurantje (niet inbegrepen). Na Marrakech rijden we rijden in 3 uur door een leeg landschap naar de Atlantische kust. Als we de kust naderen, zien we dat de begroeiing weer toeneemt. De stekelige bomen langs de weg zijn arganiers. Vaak zitten er geiten in, die zijn dol op de blaadjes en de vruchten. De vrucht is een soort olijf en de olie – arganolie genoemd –, is bijzonder heilzaam en wordt voor vele doeleinden gebruikt. Aan het eind van de dag bereiken we de Atlantische Oceaan! 
Het oude vissersstadje Essaouira is prachtig bewaard gebleven. Het heeft witte huizen met blauwe randen, ommuurd door beige stadswallen. Vanaf de stadsmuur kijk je uit over de oceaan. De oude medina heeft gezellige winkeltjes, cafés en terrasjes, vele galerieën en een kunstnijverheidsmuseum. Daarnaast heeft het stadje een mooi, lang zandstrand. Kortom, een ontspannen stadje waar het heerlijk toeven is. Het hotel ligt iets buiten de medina. Het heeft een klein zwembad en ligt op loopafstand van de zee. Totale reistijd ca. 8 uur. 

Overnachting in

Essaouira - Al Jasira

Dag 7

Vandaag heb je de hele dag de tijd om te genieten van alles wat Essaouira te bieden heeft. Je kunt de medina verkennen en de stadsmuren bezoeken, een heerlijk terrasje uitzoeken of de vissershaven bezoeken. En natuurlijk zijn er ook de stranden en misschien wil je wel een dagje surfen! Voor de lunch en het diner kun je vanavond weer in het hotel aan de boulevard of de medina terecht.

Overnachting in

Essaouira - Al Jasira

Dag 8

's Ochtends vroeg worden we in ca. 3 uur terug naar het vliegveld van Marrakech gebracht. Van hier vlieg je terug naar Nederland. Je avontuur in Marokko zit er op. 

NB Programma

De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste nacht verblijven we in een goed hotel in Marrakech, op tweekamers met eigen douche/wc, airco en badkamer. Hotel Le Grand Imilchil is middelgroot, modern stadshotel in de Ville Neuve van Marrakech, op ca. 20 minuten lopen van de medina. Het hotel beschikt over een klein zwembad. Klasse ***, 1 nacht.
In Essaouira slapen we 2 nachten in het gastvrije familiehotel Al Jasira, op een kwartier lopen van het oude centrum en op slechts een paar minuten lopen van het strand. De prima kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Het hotel heeft een gezellig restaurant en een kleine tuin met zwembad. Klasse ***, 2 nachten.
In het M'Goun gebergte zijn we vier nachten te gast in een traditioneel in Berberstijl ingericht gasthuis ofwel gîte d’étape. Hier slapen we in eenvoudige twee- en driepersoonskamers met opgemaakte bedden en een eigen kleine badkamer met douche en wc. Het sanitair is eenvoudig en er is niet altijd warm water te garanderen.

 

 

Over de maaltijden

Het verblijf in de hotels in Marrakech en Essaouira is op basis van logies en ontbijt. In Marrakech zijn er diverse restaurants op loopafstand van het hotel, en in de oude medina. Een belevenis die u niet mag missen is 's avonds in een van de talrijke eetstalletjes op het Djma el Fna plein aan te schuiven! In Essaouira bent u in 5 minuten per taxi in het historische centrum waar prima (vis!)restaurants zijn. Verder is de lunch op dag 2 onderweg naar het M'Goun gebergte inbegrepen. Voorts zijn alle maaltijden tijdens het verblijf in het M'Goun massief inbegrepen (vanaf diner op dag 2 t/m ontbijt op dag 6). Deze worden door de berggids en de muildierdrijvers verzorgd. Er is een eenvoudig (Frans) ontbijt. De lunch is een picknick met salades, fruit, vis, dessert, thee en brood. Neemt u mueslirepen of ander energierijk voedsel mee als tussendoortje. ‘s Avonds is er steeds warm eten: soep, een Marokkaans hoofdgerecht, dessert en natuurlijk thee.

De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten veranderen in smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de bereidingswijze. Er zijn samenstellingen met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje 'heet' eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

 

Info kindvriendelijkheid

Het hotel in Marrakech en het hotel in Essaouira beschikken over een klein buitenzwembad. 

Inbegrepen

 • Alle transfers conform programma
 • 3 overnachtingen in hotels in Marrakech en Essaouira
 • 4 nachten in gîte op tweepersoonskamers met opgemaakte bedden en eigen badkamer
 • 3 nachten in tweepersoonstenten
 • Ontbijt van dag 2 t/m 8
 • Lunch op dag 2 t/m 5
 • Diners op dag 2 t/m 5
 • Bezoek ecomuseum dag 2
 • Diensten Franssprekende berggids, kok en muilezeldrijvers in de M’goun (dag 3 t/m 5)
 • Diensten Nederlandse reisleiding
   

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (optioneel)
 • Overige maaltijden (diners in Marrakech en Essaouira, lunches op dag 1, 6, 7 en 8, ontbijt op dag 1)
 • Drankjes en drinkwater 
 • Entreegelden en fooien
 • Uitgaven persoonlijke aard
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens de drie wandelingen in het M’goun gebergte wandel je dagelijks 3 tot 5,5 uur. Je wandelt over goede, maar vaak stenige paden. Er gaan een aantal rij-ezels mee, waar de kinderen op kunnen zitten tijdens de vlakkere stukken.  Je klimt en daalt per dag tussen de 200 en 450m. We houden echter steeds lange pauzes en een lange siësta om de warmste uren van de dag te vermijden.

 

Geschikt voor kinderen

De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. De kinderen moeten tenminste 4 uur kunnen wandelen

Over de groepssamenstelling

Aan deze reis nemen avontuurlijk ingestelde gezinnen deel, die kiezen voor het reizen in kleine groepen, waar ruimte is voor persoonlijke contacten onderling en met de reisleiding. Ook kom je zo in contact met de plaatselijke bevolking. Kinderen en tieners vinden tijdens en na het programma leeftijdgenoten om zich mee te vermaken.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Marrakech of in het eerste hotel in Marrakech.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Marrakech v.v.

Vluchtschema 
HV 5751 Amsterdam - Marrakech vertrek om 15.30 aankomst 18.20 uur
HV 5752 Marrakech - Amsterdam vertrek om 19.05 aankomst 23.50 uur

Vluchtschema 4 mei 2024
HV 6533 Eindhoven - Marrakech vertrek om 07.10 aankomst 09.50 uur
HV 6534  Marrakech - Eindhoven vertrek om 17.25 aankomst 22.10  uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je 3 weken voor vertrek

Bij al onze groepsreizen is 20 kilo ruimbagage inbegrepen

Deze reis vindt plaats in de zomer, meivakantie en najaarsvakantie. In juli en augustus lopen de dagtemperaturen in Marrakech op tot circa 40°C, maar dan is de temperatuur in het hooggebergte nog altijd een aangename 25°C. En ook aan de Atlantische Oceaan is het dan aangenamer, zo'n 30 graden. Maar de bijna altijd aanwezige zeewind brengt dan de nodige verkoeling. Regen valt er in de zomermaanden hoogst zelden. 

In mei en oktober is het in Marrakech en aan de kust nog aangenaam, al kan het aan de kust soms flink waaien. In het gebergte kan het dan overdag nog 20 graden worden, maar 's nachts ook flink afkoelen tot rond het vriespunt. Een regenachtige dag is dan niet uitgesloten.  Warme kleding en regenkleding zijn dan wel van belang.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens onze reis door Marokko heb je maar weinig extra kosten. Een deel van de maaltijden is in de reisprijs inbegrepen. Diners en lunches in de steden niet. Persoonlijke uitgaven, zoals drankje komen voor eigen rekening. 
In Marokko is het gebruikelijk om degene die een dienst verricht met een fooi te bedanken. Omdat de lonen laag zijn levert het krijgen van een fooi een belangrijke bijdrage aan de inkomsten. Op deze manier zijn er twee inkomstenbronnen ontstaan. Dit heeft geleid tot een verwachtingspatroon en standaardisatie van het fooigeld. Tijdens deze reis dien je daarom rekening te houden met een bedrag aan fooigeld dat ligt tussen de € 45,- en € 60,- per gezin.

 

Alle transfers tijdens de reis worden uitgevoerd met gecharterde minibussen of een touringcar.

We raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan je reis te beginnen.

 • Dagrugzak (25 liter)
 • Weekendtas
 • Bergwandelschoenen
 • Fleece jack 
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding (mn tijdens voor- en najaar)
 • Warme kleding (mn tijdens voor- en najaar)
 • zwemkleding
 • teenslippers
 • zaklamp
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insektenmiddel
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen
 • Handdoeken
 • WC-papier
 • Lippencreme met UV-filter
 • EHBO diacure
 • EHBO jodium
 • EHBO eenvoudige middelen
 • EHBO sporttape

Voor de wandelingen, die deels over stenige paadjes voeren, heb je stevige, hoogsluitende (berg)wandelschoenen nodig met een goed profiel. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon: T-shirts met lange mouwen, een petje of hoofddoek en een zonnebril. Neem ook zwemkleding mee voor de dagen aan de kust.
Stem je kledingkeuze af op de islamitische cultuur. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend worden ervaren. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. 

 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
De SNP-reisleider wordt tijdens de reis vergezeld door lokale gidsen.

 

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_rond_de_toubkal.jpg

Marokko - Hoge Atlas

Actieve groepsreis voor gezinnen in het M'Goun Massief

Gezinsvakantie vanuit hotels en gite

Zwaarte
Comfort
Family specials
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.