Over de accommodaties
De eerste en laatste nacht slapen we in Marrakech in een comfortabele riad aan de rand van de oude medina, vlakbij het beroemde Jemâa El Fna-plein en de Bahia- en Badia-paleizen. De 24 kamers liggen gesitueerd rondom de patio in het hart van het huis. De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van comfortabele bedden en badkamers. OP het dak bevindt zich het restaurant en een theesalon. Vanaf het terras waar je bij goed weer je ontbijt of diner kunt nuttigen heb je een prachtig uitzicht over de daken van de stad. De riad beschikt ook over een kleine spa met binnenbad en Turks stoombad. Klasse ***, 2 nachten.
In Boumalne verblijven we in een prima en comfortabel hotel op de rand van een rotsplateau, uitkijkend over de Dadès-vallei. Kasba Tizzarouine is gebouwd in de traditionele kasbastijl. De kamers zijn goed en comfortabel, voorzien van airco. Het hotel beschikt over een panoramisch restaurant en een tuin met groot zwembad. Klasse ***, 2 nachten.
In de kloof van de Dadès zijn we vervolgens te gast in een klein en eenvoudig hotel: Auberge Etoile d'Azur (voorheen Aït Oudinar). Hier worden we bijzonder gastvrij ontvangen. De kamers zijn eenvoudig, maar voorzien van eigen badkamer. De meeste kamers hebben een balkon. Het hotel beschikt over een kleine tuin met terras. De rivier stroomt voor de deur. Klasse **, 3 nachten.
Over de maaltijden
Het verblijf in Boumalne en in de Gorges du Dadès is op basis van halfpension. We ontbijten en dineren dan in het restaurant van de hotels. Met name in Boumalne zijn de maaltijden uitstekend, in de Gorges du Dadès zijn ze eenvoudiger. Tijdens de wandelingen op dag 3, 4, 5 en 6 krijgen we vanuit het hotel een lunchpakket mee. De laatste avond in Marrakech is het diner niet inbegrepen en laten we u vrij in uw keuze; er zijn vele restaurants in deze stad en ook het hotel heeft een goed restaurant.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.
Inbegrepen
- alle transfers (vanaf transfer vanaf Marrakech airport op dag 1 t/m transfer naar Marrakech airport op dag 8)
- verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
- alle ontbijten, diners op dag 2 t/m 6, lunchpakket op dag 3, 4, 5 en 6
- bagagevervoer
- SNP-reisleider
- Marokkaanse gids tijdens de wandelingen
- digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
- heen- en terugreis (optioneel)
- evt. inentingen;
- verzekeringen
- fooien
- entreegelden
- overige maaltijden
- persoonlijke uitgaven
- transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding
Reisinformatie
Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.
Over de activiteiten
De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag, tot maximaal 500 m stijgen en dalen op dag 5. De wandelduur loopt uiteen van 3,5 tot 6 uur per dag. Kleine paadjes langs akkertjes, irrigatiekanaaltjes en langs de rivierbedding worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken. Soms volgt u een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar. In het voorjaar kunnen sommige beken nog zoveel water voeren, dat af en toe de schoenen uit moeten om een stukje door het water te waden. Mn in het voorjaar, als de sneeuw in de bergen smelt is dat het geval (mn op dag 4 en 6) In de winter en najaar kan dat het geval zijn, na periodes van regenval. Waadschoentjes of gymschoenen die nat mogen worden zijn dus altijd nodig. Stokken zijn raadzaam in het stenige landschap.
Rekening houdend met de lengte van de wandelingen, wandelduur, hoogteverschillen en vereiste wandelervaring en conditie, hebben wij deze reis geclassificeerd met zwaarteniveau 2.