Terug naar Marokko

Strandverblijf in luxe riad

Essaouira is een heerlijke stad aan de Atlantische kust, door de Portugezen gesticht en gezegend met een prachtig breed strand en een aangenaam klimaat. De sfeer is er eerder Europeaans dan Marokkaans. Verken deze prachtig bewaard gebleven havenplaats met haar witte huizen, beige stadswallen en fraaie poorten. Ondanks het brede, witte strand kent de stad geen echte badplaatscultuur, al is met name het surftoerisme wel sterk in opkomst. Het van oudsher een toevluchtsoord voor schrijvers, musici en kunstenaars. U verblijft in een vriendelijk hotel, vlakbij het strand. U verblijft in een schitterend hotel in de oude medina.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258511
3 dagen

Marokko - Atlantische Kust * Essaouira de luxe * Riad Minouna

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

De bewoners van Essouira hebben het gevoel dat ze op een eiland wonen. Ze voelen zich Marokkaan, maar ook heel speciaal want de stad heeft de zegen van Allah. Het oude havenstadje is prachtig bewaard gebleven met witte huizen met blauwe randen, ommuurd door beige stadswallen met vijf stadspoorten. Een tastbare herinnering aan vervlogen tijden. De oude medina is autovrij en kenmerkt zich door traditionele theehuizen waar de lokale bevolking geniet van een waterpijp. Daarnaast heeft het stadje een strand, waar het heerlijk verblijven is na een indrukwekkende reis. Tijdens het arrangement verblijft u twee nachten in een prachtig hotel, in de oude medina. Het hotel is in stadsmuren gebouwd en vanaf het dakterras, waar het heerlijk toeven is en waar in de serre het ontbijt wordt geserveerd, heeft u prachtig uitzicht over de oceaan en de stad.
U kunt uw tijd doorbrengen aan het strand, deelnemen aan de watersportactiviteiten of een bezoek brengen aan het stadje. Het schilderachtige vissersplaatsje, met een mix van Arabische en Europese invloeden, straalt een gemoedelijke sfeer uit. Binnen de stadsmuren vindt u een wirwar van straatjes en kleine steegjes met witte huisjes. In een van de restaurantjes kunt u ontspannen uw dag besluiten. Voor alles is Essaouira een kunstenaarsstad. Er worden muziekfestivals gehouden, er zijn verschillende galeries en een interessant kunst- en kunstnijverheidsmuseum. Ook zonder meer de moeite waard is de mooie vissershaven, waar u botenbouwers en nettenboeters aan het werk kunt zien. Elke ochtend wordt hier de vers gevangen vis verhandeld. Daarnaast heeft het stadje een mooi, lang en wit zandstrand. Er is geen echte baadcultuur, maar er wordt wel veel gewandeld en gesurft. De straffe passaatwinden die hier een groot deel van het jaar waaien, maken het tot een ideale surfbestemming. Kortom Essaouira is een ontspannen stadje waar het met name voor rustzoekers en kunstminnaars heerlijk toeven is.

Overnachting in

Essaouira - Riad Mimouna

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Riad Mimouna ligt in een stil hoekje van de medina van Essaouira, tegen de stadsmuur aan de oceaanzijde. Vanaf het dakterras heb je schitterend zicht op oceaan en stadmuur. Het hotel is gesitueerd in een bijzonder smaakvol gerenoveerd 18e eeuws huis, met een prachtige entree met zuilen, tegels, fontijn, stukwerk. Chique en toch zeer smaakvol! De smaakvol ingerichte kamers, hebben prima badkamers, tv, fruit en water op de kamer en electrische verwarming en airco. Vanaf het dakterras en de serre op het dak, weer het ontbijt geserveerd wordt, heeft men prachtig uitzicht op de stad en oceaan.

Over de maaltijden

Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Het hotel beschikt over een klein restaurant, waar u goed a la carte kunt dineren. U kunt ook te voet over de boulevard (15 min) of per taxi (5 min) naar de stad om te dineren in een van de vele restaurants.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in goed hotel (kamer met badkamer)
 • verblijf op basis van logies/ontbijt

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • transfers

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement extra nachten bijboeken.

Praktische informatie

Dit arrangement is het hele jaar boekbbaar. Zelfs in de hete zomers is het in Essaouira dankzij de bijna altijd aanwezige zeewind aangenaam koel. De winters zijn zacht. Neerslag valt er zelden.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs