SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 143046 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Marokko - Anti-Atlas, 8 dagen

Te voet langs de rand van de Sahara, wandelvakantie vanuit hotel

Heerlijke dagwandelingen vanuit een fraai gelegen hotel boven het stadje Tafraoute. Verken samen met een lokale gids en SNP reisleider het rode granietlandschap van de Anti-Atlas. We wandelen door de amandeloases en dorpjes van de Amelnvallei, door de diepe kloof van Aït Mansour met zijn palmenoases en beklim de steile kam van de Jbel Lekst. Ideaal voor het vroege voorjaar en najaar. Rechtstreeks vliegen met charter op Agadir.

 
Hotel Riad in Taroudant is geweldig. Op een enorme bananen- en sinaasappelplantage staat een zeer bijzonder hotel met...
Bekijk alle reviews (10)
Uniek aan deze reis
 • ultiem wandelgebied in Zuid-Marokko
 • spectaculaire rotsformaties van de Anti-Atlas
 • wandelen door vruchtbare Amelnvallei
 • beklimming Jbel Lkest
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
De Anti Atlas, de zuidelijkste van de bergketens van Marokko, is zondermeer het minst bekende berggebied van het land. Onterecht, want het achterland van de mondaine badplaats Agadir is van een ongekende schoonheid en vormt een uitgelezen wandelbestemming. Tijdens deze korte wandelweek ontdekt u de schoonheid van de Anti-Atlas vanuit een hotel dat boven het stadje Tafraute ligt, met een prachtig uitzicht over de omgeving. Tafraoute, het centrum van de amandelteelt, is een sfeervolle oase te midden van spectaculaire rode granietformaties. Het stadje ademt een relaxte sfeer uit, die alleen door de wekelijkse souq wordt verstoord. Samen met een lokale gids en een SNP reisleider verkent u de bizarre rotsformaties, die volgens de trotse en vriendelijke leden van de Cleuh-stam, de lokale bevolking, de meest bizarre vormen hebben aangenomen. U wandelt u door prachtige dorpjes met lemen huizen die verscholen liggen tussen de amandelgaarden, olijfgaarden en waterrijke tuinen van de Ameln vallei. U gaat u op zoek naar de blauw geschilderde granietblokken van Agard Oudad en wandelt door de palmenoase die onderin de vogelrijke kloof van Ait Mansour ligt. Hoogtepunt is de beklimming van de top van de Jbel Lkest, met 2359m de hoogste bergreeks van de Anti Atlas, die bijna loodrecht boven de Amelnvallei oprijst.  De laatste dag bezoeken we de prachtige ommuurde stad Taroudant in de vruchtbare Sousvallei. De reis begint in de mondaine badplaats Agadir, die prima per rechtstreekse chartervlucht te bereiken is.
GEZIEN IN REISMAGAZINE
lees het artikel uit SNP.NL reismagazine over deze reis naar het artikel
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Marokko

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
Vlucht naar Agadir en transfer naar het hotel in het centrum van de stad. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om zelf in een van de vele restaurants in het centrum of aan het strand te dineren, of in het restaurant van het hotel.

Overnachting in
Agadir

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
Na een rustige ochtend in Agadir, en u bijvoorbeeld een duik in het frisse water van de Atlantische oceaan kunt nemen, wordt u ’s middags via een mooie route naar Tafraoute gebracht, in het hart van de Anti-Atlas. De rit duurt ca 3 uur. Tafraoute is het centrum van de amandelcultuur en een oase van rust te midden van de rode granietrotsen. U verblijft in een goed hotel op een heuvel boven het stadje. Het uitzicht over Tafraoute en de omliggende rotsmassieven is bijzonder fraai.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel les Amandiers

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
U maakt kennis met het prachtige granietlandschap rond Tafraoute. Samen met uw gids maakt u vanaf het hotel een rondwandeling langs fraaie dorpjes met lemen huizen, zoals Ighir en Aday. U gaat op zoek naar eeuwenoude rotsgravures en bizar gevormde granietblokken. Op het plateau boven Tafraoute zijn in 1984 een aantal rotsblokken dor een Belgische kunstenaar blauw geschilderd; een bizar tafereel. Onderlangs de markante rots ‘de Hoed van Napoleon’ wandelt u naar Tafraoute terug. Lengte 20 km, wandelduur 6 uur, 300m stijgen en dalen.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel les Amandiers

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
Vanuit Tafraoute wandelen we over een grillig granietplateau naar de vruchtbare vallei van Ameln, een groene oase van akkers, amandelboomgaarden, olijfgaarden en tuinen die zich aan de voet van de imposante rotsmuur van Jbel Lkest uitstrekt. Onderaan deze bergrug liggen de traditionele bergdorpjes van de Cleuh stam als een snoer aaneengeregen. U wandelt vervolgens door de schaduwrijke boomgaarden, langs irrigatiekanaaltjes en door de mooie dorpjes. In Oumasnat is een bezoek aan het ‘maison traditionelle’, waar u het traditionele leven van de Berberbevolking leert kennen, zonder meer aan te raden. Uiteraard wordt u hier met een glaasje muntthee welkom geheten. Na het bezoek wandelen we door de vallei terug naar het hotel in Tafraoute. Lengte 15 km, wandelduur 4 uur, 150m stijgen en dalen

Overnachting in
Tafraoute, Hotel les Amandiers

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
In ca 45 minuten wordt u naar het begin van de kloof van Aït Mansour gebracht. U maakt een wandeling door deze 8 kilometer lange kloof, met zijn wanden die tot 400m boven de met palmenoases bedekte bodemkloof oprijzen. Onderin de kloof liggen enkele dorpjes te sluimeren in de zon. Geleidelijk dalend zoekt de gids een pad, over de flank van de kloof, net boven de dorpjes en de palmbomen. Als de kloof bij Souq el Had-Issi wijder wordt is het tijd om terug te keren. Terug volgt u de zandweg die over de bodem van de kloof loopt. De waterrijke palmenoase is rijk aan vogels en vormt een groot contrast met de omringende naakte rotswanden. Na de wandeling wordt u in ca 1 uur naar Tafraoute teruggebracht. Lengte 15 km, 5 uur, 200m stijgen en dalen.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel les Amandiers

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
Vandag wacht de inspannendste, maar ook de spectaculairste tocht van de reis; daarom gaan we vroeg op pad. We maken een steile klim over ruig, rotsig terrein naar de  top van de Jbel Lkest. Onder de top is er een hoogtevrees gevoelig stukje. Maar omdat we via hetzelfde pad ook weer afdalen, kun je zelf bepalen of je mee wilt lopen tot de top. De groene Amelnvallei wordt aan de noordzijde afgesloten door een muur van rode en gouden rotsen: de Jbel Lkest die ruim 1200 meter boven de vallei op rijst. Een prachtige rit van ruim 1,5 uur brengt u aan de noordzijde van deze hoogste keten van de Anti Atlas. Hier is de helling minder steil en is het hoogteverschil tot de top wat kleiner: maar toch nog altijd 900 meter. Het landschap is ruig en indrukwekkend, en eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. Via dezelfde route wandelen we weer terug naar het punt waar de bus staat. Na de wandeling volgt een rit over een werkelijk spectaculaire bergweg, terug naar Tafraoute. Lengte 10 km, wandelduur 5,5 uur, 900m stijgen en dalen. Het laatste stuk naar de top is hoogtevreesgevoelig. De wandeling is vanwege het stenige terrein alleen geschikt voor geoefende wandelraars. Als het weer te slecht is wordt er een wandeling in de Ameln vallei gemaakt.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel les Amandiers

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma
Door het lege berglandschap rondom het oude mijnstadje Igherm rijdt u naar de vruchtbare vlakte van de Sous. Na Igherm verschijnen langzaam de eerste Argane-bomen, die de noten produceren waar de befaamde olie en zeepproducten van gemaakt worden waar de streek om bekend staat. Vroeg in de middag bereiken we de levendige, ommuurde markstad Taroudant. Hier heeft u gelegenheid rustig rond te kijken en de sfeer in de souq op te snuiven, of een stuk langs de gave stadsmuren te wandelen. Aan het eind van de middag rijden we naar de sfeervolle riad die buiten de stad te midden van de boomgaarden en akkers ligt. Totaal rijdt u 4 uur.

Overnachting in
Taroudant, Riad El Aissi

 1. Marokko - Anti-Atlas
Programma

Na een rustige ochtend rijden we in de loop van de namiddag in ca 1 uur naar het vliegveld van Agadir, vanwaar we naar Nederland terug vliegen.

Je kunt je reis ook uitbreiden met een van onze korte arrangementen. Zie onder 'extra mogelijkheden'.NB Programma
De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
De eerste nacht verblijft u in de badplaats Agadir in het moderne en comfortabele Odyssee Park Hotel. Dit luxe hotel ligt op enkele minuten lopen van het strand van Agadir. Het hotel beschikt over een imposante en smaakvol ingerichte lobby, een grote, schaduwrijke tuin met een mooi zwembad en een terras met bar. De kamers zijn comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar, een mooie badkamer en een klein balkon. Klasse ****, 1 nacht.
Het klassieke en stijlvolle hotel les Amandiers ligt op een heuvel boven het stadje Tafraoute, een prachtige locatie met een mooi uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Dit is de ‘grande dame’ van de stad, het oudste hotel van Tafraoute. De kamers zijn vrij sober ingericht, maar hebben alle tv, airco en een goede badkamer. Er is een heerlijk terras en een groot zwembad. Het hotel beschikt voorts over een kleine bar en een groot restaurant. Klasse ***, 5 nachten.
Enkele kilometers buiten de stad Taroudant ligt het nieuwe hotel Riad El Aissi, middenin de vruchtbare Sousvallei. Het hotel ligt op een 19 hectare groot boerderijcomplex, te midden van de sinaasappelgaarden, bananenplantages, olijfgaarden en groentetuinen. U bent hier te gast bij Latifa en zijn team. De sfeer is aangenaam en rustig. De riad beschikt over verschillende, smaakvol ingerichte kamers, die voorzien zijn van alle comfort. Het hotel beschikt over een besloten tuin met zwembad, een ruime lounge en een goed traditioneel Marokkaans restaurant. Klasse ***, 1 nacht.

 Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het verblijf in Agadir en in Taroudant is op basis van logies en ontbijt. Het hotel in Agadir beschikt over een prima restaurant, en in de omgeving van het hotel zijn tal van restaurants in diverse prijsklassen. 's Ochtends wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet. In Taroudant beschikt het hotel over een goed traditioneel Marokkaans restaurant, waar vooral producten van de eigen boerderij worden voorgeschoteld. Het verblijf in Tafraoute is op basis van halfpension. U dineert in het goede restaurant van het hotel. Lunchinkopen kunt u dagelijks ter plekke in een van de vele winkeltjes doen; ook kunt u in de accommodatie een lunchpakket bestellen.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.


Inbegrepen
 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
 • alle ontbijten
 • diners in Tafraoute (5x)
 • transfers conform programma
 • SNP reisleider
 • bezoek traditional house
 • Engelssprekende Marokkaanse gids tijdens de wandelingen op dag 3 t/m 6
 • Boekje Te Gast in Marokko


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • evt. inentingen
 • verzekeringen
 • fooien
 • entreegelden
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag, tot maximaal 900 m stijgen en dalen op dag 6. De beklimming op dag 6 van de Jbel Lkest is de pittigste wandeling van de reis en voert over rotsig terrein, waar tredzekerheid gewenst is. Deze wandeling kent net onder de top ook een hoogtevreesgevoelig stukje. Bij slecht weer en in de wintermaanden, wanneer het vroeger donker is, kan deze tocht niet helemaal tot de top worden gedaan of wordt een altenratieve wandeling gekozen.
De wandelduur loopt uiteen van 3,5 tot 6,5 uur per dag. Kleine paadjes langs akkertjes, irrigatiekanaaltjes en langs de rivierbedding worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken of zandige paadjes tussen de granietrotsen. Soms volgt u een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar.
Rekening houdend met de lengte van de wandelingen, wandelduur, hoogteverschillen en vereiste wandelervaring en conditie, hebben wij deze reis geclassificeerd met zwaarteniveau 2.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.
De SNP-reisleider wordt tijdens de wandelingen vergezeld door lokale gidsen. We raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Als goede training kunt u in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is ook voor uw medereizigers een prettig idee om te weten dat iedereen goed voorbereid aan deze tocht begint. Het is belangrijk dat uw schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
Daarnaast wordt ook het informatieve boekje 'Te Gast in Marokko' aan u toegezonden. Bekijk bovendien de landeninformatie op onze website.


Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
14


Geschikte reisperiode

Marokko is een groot land, met dientengevolge grote klimatologische verschillen. De Anti-Atlas kent een woestijnklimaat, met weinig neerslag, zachte korte en natte winters, en hete droge zomers. Herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een reis naar de Anti Atlas. Het voorjaar begint er al in februari, maar dan kunnen de nachten nog koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars. Dit geldt ook voor de maand december. Voor december en februari geldt daarom dat warme kleding en regenkleding noodzakelijk zijn. April en oktober kennen aangenaam en droog weer. De dagtemperatuur kan dan al tot tegen de 30 graden oplopen.

 

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad  “Ontdekken – feesten & festivals”. Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot 3 maanden na uw verblijf.


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor MarokkoGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.Vaccinatie

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis

Voor de wandeltochten moet u een dagrugzakje meenemen, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem uw kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. In het voorjaar bestaat de kans dat sommige beken nog water bevatten, neem daarom sandalen of gymschoenen mee waarmee u door het water kunt waden. Met name voor de wintermaanden zijn warme kleding en regenkleding van belang.

 

algemeen:

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn); houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
 • desinfecterende zeep
 • zaklamp
 • eventueel zwemkleding en handdoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’)

voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • lippencrème met UV filter
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld


Geld mee op reis
Tijdens onze reis door Marokko heeft u maar weinig extra kosten. De meeste maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. Drankjes komen voor eigen rekening. In totaal kunt u rekenen op minimaal € 130,- voor de lunches, twee diners, drankjes en persoonlijke uitgaven.
In Marokko is het gebruikelijk om iemand die een dienst verricht, te bedanken met een fooi. Omdat de lonen laag zijn, leveren de fooien een belangrijke bijdrage aan het inkomen. Op deze manier zijn er twee inkomstenbronnen ontstaan. Dit heeft geleid tot een verwachtingspatroon en standaardisatie van het fooigeld. Houd voor deze reis rekening met in totaal € 20,- tot € 30,- aan fooigeld.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Alle transfers ter plekke geschieden per gecharterde minibus. Op dag 2 en dag 7 is er een langere rit gepland.


Voorbereiding op uw reis
We raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Als goede training kunt u in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is ook voor uw medereizigers een prettig idee om te weten dat iedereen goed voorbereid aan deze tocht begint. Het is belangrijk dat uw schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
Daarnaast wordt ook het informatieve boekje 'Te Gast in Marokko' aan u toegezonden. Bekijk bovendien de landeninformatie op onze website.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen mededelingen.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis maar reist u op eigen gelegenheid, dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Agadir, of in het hotel in Agadir.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Agadir v.v.

Vluchtschema
HV 5753 Amsterdam-Agadir vertrek om 14.30 aankomst 18.55 uur
HV 5754 Agadir-Amsterdam vertrek om 19.40 aankomst 00.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het  ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • december 2015
 • Hotel Riad in Taroudant is geweldig. Op een enorme bananen- en sinaasappelplantage staat een zeer bijzonder hotel met ontzettend gastvrije mensen.
 • april 2015
 • Prachtige natuur, gastvrije bevolking. De eerste 3 wandeldagen waren er weinig hoogteverschillen (niveau 1à 2), de vierde wandeldag was veel zwaarder: een hoogteverschil van 900 kilometer over 5 kilometer (niveau 3).
 • oktober 2014
 • Mooie reis, goede hotels en lekker eten.
 • oktober 2014
 • Een eyeopener voor wie nog nooit in Marokko is geweest.
 • oktober 2014
 • Een mooie afwisselende reis door een mooi landschap. Fijne gids, geweldige sfeer.
 • oktober 2013
 • Een heel prettige kennismaking met Marokko.
 • april 2013
 • Prachtige wandelingen door de Almenvalei, spectaculaire tocht naar de top van de Jebl Lkest. Na de wandeling kan je heerlijk relaxen bij het zwembad van het sfeervolle hotel.
 • april 2013
 • Zeer afwisselde reis in een prachtig land
 • Marokko is een prachtig land en dat geldt zeker ook voor de zuidelijk regio: de meest fantastische, indrukwekkende rotsformaties in allerlei fraaie (veelal rode) rode tinten, een desolate, woestijnachtige omgeving waar je desondanks heel welkom voelt, niet in de laatste plaats door de hartelijkheid en de gastvrijheid van de bevolking. En dan heb ik het nog niet over de keuken! Alleen daarvoor al ga ik zeker nog 's terug!
 • mooi en authentiek marokko. niet zo toeristisch.

Data en prijzen

20 oktober 2017 - 27 oktober 2017
€ 840 / € 1350* eenpersoonskamer
€ 695 / € 1205* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 23 februari 2018 t/m 2 maart 2018
van 30 maart 2018 t/m 6 april 2018
van 28 september 2018 t/m 5 oktober 2018
van 19 oktober 2018 t/m 26 oktober 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij Marokko - Anti-Atlas

U kunt dit arrangement uitbreiden met een verblijf in de badplaatsen Mirleft en Essaouira.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Atlantische Kust * Essaouira

Code 258502 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 57,- per persoon
select

Atlantische Kust * Essaouira de luxe * Riad Minouna

Code 258511 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 88,- per persoon
select

Atlantische kust * Mirleft * strandverblijf

Code 258546 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 175,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden