Terug naar Maleisië

Verblijf in koloniaal hotel

Gifgroene theevelden, de hoogste bergen van het land, koloniale landhuizen en koele schone lucht. Genoemd naar de Britse geograaf William Cameron, die in 1885 deze wonderschone plek ontdekte, herbergen de Cameron Highlands de beste theeplantages van het land. Bezoek een theeplantage, proef de theesoorten en wandel door de uitgestrekte heuvels en plantages. De Cameron Highlands zijn een ideale koele onderbreking van je reis door tropisch Maleisië en nodigen uit voor wat activiteiten. Arrangement begint met transfer vanuit Kuala Lumpur. Je verblijft 2 nachten in een sfeervol koloniaal hotel in Engelse Tudor stijl.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 393
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 225114
3 dagen

Maleisië - West-Maleisië * Cameron Highlands (vanuit KL)

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

In principe wordt je rond 8.30 vanuit Kuala Lumpur naar de Cameron Highlands gebracht. Gelegen op 1542 m boven zeeniveau zijn de Cameron Highlands naast de theeplantages ook bekend om de schone koele lucht. Ideaal voor wat activiteit! Onderweg stop je bij de Batu Caves (niet mogelijk op Thaipusam day), een prachtig en kleurrijk Hindoe tempelcomplex in een grot die je bereikt na een klim over een trap. Verder stop je bij een mandenmakerij, een authentiek Maleis dorpje en bij de Lata Iskandar waterval. Na aankomst in het hotel laat in de middag word je, vanzelfsprekend, een vers kopje thee geserveerd.

Maaltijden inbegrepen
-

Overnachting in

Tanah Ratuh - The Smokehouse Hotel

Dag 2

Na het ontbijt vertrek je samen met de gids voor een excursie door de heuvels. Mogelijk doe je dit samen met een groepje.  Eerst rijd je met een jeep omhoog naar de Gunung Brinchang (2031 m), de hoogste heuvel van het gebied. Op hoogte maak je een korte wandeling van 30 minuten over vlonders door het nevelwoud van Mossy Forest en zie je bekerplanten, talrijke varens en wilde orchideeen.
Je daalt af en bezoekt een aardbeienfarm. Daarna ga je naar de mooiste plantage van de regio: de Sungei Palas Boh Tea Estate, een zeer fotogenieke omgeving. Hier wordt de beste thee van Maleisië geproduceerd. Vervolgens krijg je een rondleiding in de fabriek door een gids. Vervolgens maak je een stop in de Butterfly & Reptile Farm, waar de mooiste exotische vlinders rondfladderen. Tenslotte wordt je naar het dorpje Tanah Rata gebracht waar je op eigen gelegenheid kunt lunchen (niet inbegrepen).

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Tanah Rata - The Smokehouse Hotel

Dag 3

Vandaag heb je nog een paar uur ter vrije besteding, bijvoorbeeld om even in het dorpje rond te kijken. Rond 13.00 uur word je teruggebracht naar Kuala Lumpur, een rit van 220 km. Wil je meer tijd om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid nog een wandeling door de nevelwouden en/of theeplantages te maken, dan kun je het beste een nacht bijboeken. Wil je van Cameron Highlands naar Penang dan wordt je daar naartoe gebracht. Hiervoor geldt een toeslag (vooraf boeken) van ongeveer $ 35,- pp

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • transfers vanaf Kuala Lumpur naar Cameron Highlands en vice versa
 • excursie op dag 2 met gids inclusief picknick lunch
 • 2 overnachtingen in een hotel op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden, transfers en excursies
 • eventuele transfer indien je naar Penang wilt na afloop
 • persoonlijke uitgaven, drankjes en fooien

Over de activiteiten

De wandeling is kort en daardoor is dit arrangement voor iedereen met een basisconditie goed te maken.

Praktische informatie

Wat betreft klimaat zijn de Cameron Highlands het hele jaar goed te bezoeken. Dagtemperatuur varieert van 20-25 graden en 's nachts kan het afkoelen tot 10-14 graden. Er valt door het gehele jaar regen, waarbij november-februari het natst is.
Slechte tijd om dit dorp te bezoeken is tijdens publieke feestdagen en de schoolvakanties. Dan is het zeer druk overal, met files tot gevolg. Bijvoorbeeld met het suikerfeest (wisselt per jaar). Schoolvakanties: rond 12-20 maart, eind mei 2 weken, eind november-2 januari.


Voor een verblijf in Maleisië hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Maleisië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Maleisië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen (minstens USD 500,00).

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Maleisië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Maleisië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Bij een reis door de tropen, is er altijd het risico van ziektes die we in Nederland niet (meer) tegenkomen. De gezondheidsvoorzieningen in Maleisië zijn niet overal te vergelijken met die in de Westerse wereld. Slaap in muggenrijke gebieden onder een muskietennet en gebruik een goed muggenwerend middel. Zowel Malaria als Dengue komen voor in Maleisië. Vraag voor vertrek advies aan uw arts of GGD.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. Maleisië is een relatief modern land, waar meestal verstandig met voedsel en hygiëne wordt omgegaan, maar met name in de binnenlanden is het een goed idee om toch enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.
Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.
In Maleisisch Borneo kunt u overal gezuiverd water in flessen kopen, ongezuiverd kraanwater is niet overal betrouwbaar. Voor vegetariërs zijn meestal goede maaltijden te verkrijgen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch 

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Maleisië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Maleisië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malaria
In Maleisië komt het hele jaar Malaria voor in enkele gebieden in het binnenland. In stedelijke en kustgebieden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.
Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Maleisië is in het algemeen een veilig land om in rond te reizen. Hoewel diefstal zeker voor kan komen, zult u over het algemeen weinig problemen hebben. Houdt u uw geld en waardevolle spullen uit het zicht en ga niet in het donker alleen op pad in de steden. Past u ook op voor mensen op scooters die schoudertassen willen meenemen. Bij creditcard betalingen moet u uw kaart altijd in het zicht houden.

Islam
Maleisië is in zijn geheel een overwegend islamitisch land, overwegend van de gematigde, niet-fundamentalistische soort en ver afstaand van de manier waarop ze beleefd wordt in Arabische landen. Alleen in de noordelijke staten van West-Maleisië is de islam wat strenger en zult u merken dat de godsdienst een grotere stempel op het dagelijks leven drukt.

Multireligieuze diversiteit
In Sarawak en Sabah is sprake van een zeer grote etnische en religieuze diversiteit. Sarawak en Sabah zijn de afgelopen decennia ware havens van multiculturaliteit gebleken. Etnische rellen, die wel in de buurprovincie Kalimantan zijn voorgekomen, zijn in Maleisisch Borneo onbekend. De vele verschillende bevolkingsgroepen leven hier vredig en productief samen.

Prijsinformatie

26 september 2020 - 21 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 393
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 439
4 personen (tweepersoonskamer) € 393

22 december 2020 - 25 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 409
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 439
4 personen (tweepersoonskamer) € 409

26 december 2020 - 29 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 393
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 439
4 personen (tweepersoonskamer) € 393

29 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 409
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 439
4 personen (tweepersoonskamer) € 409

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs