Maleisië - Rondreis West-Maleisië per huurauto, 16 of 19 dagen Kampongs, jungle en koraaleilanden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Self-drive langs boutique-hotels en resorts, inclusief huurauto

Reis op je eigen tempo per huurauto door de boeiende natuur en intrigerende cultuur van West-Maleisië. Het enige Aziatische land waar je, dankzij het moderne en overzichtelijke wegennetwerk, zelf gemakkelijk kunt rijden. De typisch Aziatische chaos op de wegen ontbreekt veelal in Maleisië! Zo kun je onderweg gaan en staan waar je wilt en creëer je je eigen roadtrip. Al het aantrekkelijke van een exotische bestemming ligt hier relatief dicht bij elkaar. Cultuur snuiven in de mooie steden Melaka en Penang, wandelen in de koelte van de theeplantages in de Cameron Highlands, speuren naar beesten in de regenwouden van Belum en Taman Negara, en relaxen en snorkelen op een exotisch eiland aan de oostkust.

Ervaar de unieke mix van natuur, cultuur, relaxen en beleving. Per boot of te voet de jungle in, fietsen tussen de rijstvelden, leven in een kampong, het lekkerste eten van Azië en waanzinnige dieren en planten. Heerlijk relaxed verblijf in mooi gelegen luxe resorts en boutique-hotels. Je kunt de 16-daagse reis uitbreiden met 4 dagen fietsen aan de oostkust, een mooi avontuur.

Uniek aan deze reis

 • 16-daagse reis uit te breiden met 4 dagen fietsen
 • Stukje Azië per eigen huurauto
 • Ook mogelijk met privéchauffeur
 • Jungle-ervaring Belum en Taman Negara
 • Strandverblijf op Pulau Perhentian
 • Verblijf in mooie boutique-hotels
Zwaarte
Comfort

Maleisië - Azië voor instappers

Mooie natuur, interessante steden, gastvrije mensen, zon en lekker eten. Maleisië heeft al die troeven in huis. 'Een fantastische ‘instap‘-bestemming voor wie wil kennismaken met Azië', aldus product-manager Frank Maas van SNP. Lees verder...

Dag tot dag

Maleisië - Rondreis West-Maleisië per huurauto

Maleisië is een ideale tropische bestemming in Zuidoost-Azië. In dit goed ontwikkelde land kun je veilig en gemakkelijk reizen. Je rijdt zelf met een prima huurauto over de goede wegen, waarbij verplaatsingen nooit langer dan een halve dag zijn. Onderweg heb je alle tijd om zelf je route aan te passen: dat is geen probleem in dit land. Je vermijdt het drukke Kuala Lumpur, zodat je meteen het rustige achterland in rijdt. Dit arrangement is te beschouwen als een basisreis, vooral gericht op sightseeing. De reis kun je daarom aanpassen aan je eigen wensen, met een langer verblijf op de leukste locaties. Het land is niet zo groot, en met de drie grootste bevolkingsgroepen van Azië, de Chinezen, Indiërs en Maleisiërs, is het een boeiende smeltkroes van culturen.

Vanwege de lange koloniale geschiedenis vind je hier historische steden als Melaka en Georgetown, indrukwekkende boeddhistische en hindoeïstische bouwwerken en heerlijk eten. In enkele van de oudste tropische regenwouden ter wereld, Belum en Taman Negara, komen tijgers, luipaarden en olifanten nog in het wild voor. Daar kun je verschillende tochten per boot en te voet de jungle in maken.

'Balik Kampung', terug naar de kampongs: op het platteland verblijf je in de Cameron Highlands bij een theeplantage en kun je bij Kota Bahru heerlijk een dagje fietsen langs kleine kampongs. Je eindigt de reis op Pulau Perhentian, een paradijselijk en rustig koraaleiland aan de oostkust, waar je witte zandstranden vindt en helder water met kleurrijke vissen. Tijd genoeg om te snorkelen, te duiken of uit te rusten. 

Je verblijft in uitstekende en stijlvolle boutique-hotels en kleine resorts, bijna overal met zwembad en fraai gelegen.

NB: bij deze reis is een 16- en 19-daagse variant mogelijk. Zie bij dagbeschrijving 11 en verder.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur, waar je welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van ons agentschap. Aansluitend word je per taxi in een kleine twee uur naar Melaka gebracht (op de Unesco-werelderfgoedlijst sinds 2008), waar je de rest van de dag hebt ter vrije besteding. Het hotel ligt midden in het oude centrum, de voormalige 'Nederlandse wijk'. Daar zie je roze huizen en historische gebouwen als het Stadthuys, Christ Church Melaka en de oudste Chinese tempel in Maleisië, Cheng Hoon Teng Temple. Dit is de enige tempel waar de drie grote Chinese doctrines tegelijkertijd worden beoefend: taoïsme, boeddhisme en confucianisme. ’s Avonds kun je over Jonker Street lopen, een gezellig marktstraatje achter het hotel, en daar genieten van de eerste Maleisische maaltijd uit de beroemde lokale Nyonya-keuken.

Overnachting in

Melaka - Courtyard @ Heeren Boutique Hotel

Dag 2

Melaka is de 'historical state' van Maleisië. Op deze dag kun je op eigen gelegenheid een tour maken langs een aantal historische plekken en gebouwen: St. Peter’s Church (1710), de oudste nog gebruikte kerk in Maleisië, Bukit China, de grootste Chinese begraafplaats buiten China, en de ruïnes van St. Paul’s Church, met Nederlandse grafstenen uit de zeventiende eeuw.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Melaka - Courtyard @ Heeren Boutique Hotel

Dag 3

In de ochtend wordt je huurauto afgeleverd bij het hotel in Melaka. Uitgerust begin je aan je eerste rit. Je zult merken dat het verkeer geen problemen oplevert. Het verkeer is buiten de steden rustig en gestructureerd. De GPS-navigatie in de auto wijst je de weg. Je rijdt van Melaka naar Kuala Tahan, Taman Negara. Onderweg kun je afwijken van de routebeschrijving, zelf stops inlassen en zo je eigen 'roadtrip'  creëren.

Bij Taman Negara parkeer je de auto voor twee dagen bij de aanlegsteiger. Een klein bootje breng je naar de andere kant van de Tembeling-rivier, waar menselijke bedrijvigheid plaatsmaakt voor ongerepte natuur. 

Dagafstand: 400 km, 5 uur rijden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele uitbreiding
Het is ook mogelijk de rit van Melaka te beperken tot aan Labu Sentral, drie uur rijden. Dan parkeer je daar de auto en neemt om 11.30 uur een motorboot over de Tembeling River naar Taman Negara. Dit is een prachtige boottocht door de landerijen, langs kleine nederzettingen en dwars door de jungle. De boottocht duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en kan alleen worden uitgevoerd bij voldoende water in de rivier (wat vrijwel altijd het geval is). Het is ook mogelijk de boot te nemen vanaf Kuala Tembeling. Die vertrekt om 13.30 uur en doet er ongeveer drie uur over. Bij boeking kun je deze optionele service tegen meerkosten toevoegen.

De meeste dieren zijn 's nachts actief. Heel bijzonder is het dan ook om na het avondeten nog een korte nachtwandeling door de jungle te maken, waar je op zoek gaat naar nachtdieren zoals wandelende takken, schorpioenen, spinnen, sambar-herten en misschien wel een civetkat. Deze excursie kun je vooraf boeken.

Overnachting in

Taman Negara - Mutiara Taman Negara National Park Resort

Dag 4

Taman Negara is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld. Diep verscholen in dit ongerepte oerwoud in centraal Maleisië leven nog tijgers, luipaarden, neushoorns en verschillende soorten apen. Er zijn zelfs gemarkeerde wandelpaden, waardoor het heel goed mogelijk is hier op eigen gelegenheid wat te ondernemen. Maar er worden natuurlijk ook diverse optionele excursies aangeboden (niet inbegrepen en tegen meerkosten). Zo kun je naar Teresik Hill, van waar je een prachtig uitzicht hebt over dit uitgestrekte woud. En natuurlijk moet je over de langste 'canopy walkway' ter wereld lopen. Een 450 meter lange hangbrug voert door de boomtoppen hoog boven de grond waardoor je het regenwoud vanuit een heel ander perspectief ervaart (let op: iedere donderdag gesloten). Deze wandelingen zijn ook makkelijk 'unguided' te maken, dus op eigen gelegenheid. 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Taman Negara - Mutiara Taman Negara National Park Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

West-Maleisië * Taman Negara Lata Berkoh Jungle boottour

Samen met een gids vaar je over de Sungai Tahan rivier. Onderweg zie je het regenwoud weer vanuit een heel ander perspectief. Vanaf de boot heb je betere kansen om wild en vogels te zien dan lopend door het regenwoud. Bij Lake Berkoh kun je zwemmen bij de waterval in een soort natuurlijke 'jacuzzi'. Op de terugweg stop je om een kijkje te nemen bij de Fish Sanctuary. De excursie duurt ongeveer 3 uur en is een heerlijke ontspannen manier om van de jungle te genieten.

Dag 5

In de ochtend verlaat je het regenwoud en ga je weer met een bootje naar de overkant. Daar pik je de auto weer op, op de parkeerplaats bij de aanlegsteiger. Mocht je op de heenweg per boot vanuit Labu Sentral of Kuala Tembeling zijn gekomen, dan moet je per boot uiteraard ook daar naar terug.

Via Kuala Lipis rijd je door prachtige heuvellanden en berggebieden naar de theeplantages van de hooggelegen (1542 meter) en relatief koele Cameron Highlands.

Dagafstand: 260 km (4,5 uur) rijden.

Maaltijden inclusief
ontbijt

Overnachting in

Cameron Highlands - The Smokehouse Hotel

Dag 6

Vandaag kun je op eigen gelegenheid een leuke wandeling maken of met optionele excursies (tegen meerkosten) de Cameron Highlands verkennen. Deze werden in koloniale tijden door de Britten gebruikt als een koeler toevluchtsoord uit de warme kuststreek. De bergtoppen reiken tot tweeduizend meter hoogte en de hellingen zijn begroeid met nevelwouden. Door het koele en vochtige klimaat zijn de bomen bedekt met vele mossen, varens en orchideeën, maar ook de aardbeiplant en de theeplant gedijen hier goed. Daardoor is hier een van de beroemdste theeplantages ontstaan: Boh Tea Estate. Je kunt deze theeplantage bezoeken en het hele productieproces van thee bekijken. Natuurlijk kun je hier een heerlijk kopje lokale thee drinken. De plantage is gesloten op feestdagen en op maandag.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Cameron Highlands - The Smokehouse Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Cameron,_shutterstock_Volodymyr_Goinyk.jpg

West-Maleisië * Discover Cameron Tour

Rond 09.00 uur in de ochtend rijd je per 4WD jeep omhoog naar Mount Brinchang, met 2000 meter de hoogste top van de Highlands, voor een fantastisch uitzicht over de met mist gevulde dalen. Je maakt een wandeling van 30 minuten over een vlonderpad door het natte en met mossen behangen regenwoud, waarbij je bijzondere planten als bekerplanten, orchideeen en epiphyten zult zien.. Op de terugweg bezoek je een aardbeienteler en de Sungei Palas Boh Estate theeplantages. Een fotogenieke omgeving. Daarna zie je in het Butterfly & Reptiles Farm de mooiste kleurige vlinders en bijzondere reptielen. Na bezoek aan een lokale markt word je teruggebracht naar Tanah Rata.

Dagexcursie is niet mogelijk op maandag en op feestdagen. Neem zelf een lunch mee. Excursie duurt 6-7 uur.

Dag 7

Vandaag rijd je naar het eiland Penang. Een eerste stop maak je in Ipoh bij de Sam Poh Tong Cave Temple of de Perak Tong Temple. Deze boeddhistische Chinese grottempel is bijna honderd jaar oud, en is gebouwd door Chinese bewoners van Ipoh.

Ook in Kuala Kangsar is het de moeite waard om te stoppen. Kuala Kangsar is een oude koningsstad, waar veel sultanpaleizen staan. Ook is het een plek waar je goed kunt lunchen in een van de restaurantjes. De grote attractie is hier de Ubudiah-moskee, die de mooiste van Maleisië wordt genoemd, gebouwd aan het begin van de negentiende eeuw. Ten slotte kom je langs het mangrovebos van Kuala Sepetang. Dit bos wordt goed beschermd. want het speelt een belangrijke rol in de bescherming van de kust tegen erosie.

Rijdend over een van de langste bruggen van Zuidoost-Azië, kom je aan in Georgetown, hoofdstad van het eiland Penang, dat sinds 2008 op de werelderfgoedlijst staat van Unesco.

Dagafstand: 375 km (5 uur) rijden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Georgetown (Pulau Penang) - The Blue Mansion

Dag 8

Georgetown is een unieke plek in Zuidoost-Azië: dat komt onder andere door de eeuwenoude en drukke vaarroutes, de traditionele Chinese, Maleise, Indische en koloniale architectuur en vele verschillende religies. Het is een flinke en moderne stad, maar het leuke is hier dat het oude centrum nog deels intact is gebleven. Hier kun je zeker een dag aangenaam doorbrengen, maar ook voor een langer verblijf heeft Penang genoeg te bieden. Je kunt natuurlijk met het treintje naar Penang Hill (830 meter) gaan voor een panoramisch uitzicht over Penang. Een andere mogelijkheid is een lokale fietstaxi te nemen om langs een aantal historische en religieuze plekken in Georgetown te gaan, zoals Fort Cornwallis, Weld Quay en Khoo Kong Si. Maar een dagje sightseeing met de auto over het eiland om de drukte van de stad te ontvluchten, is ook leuk. Het eiland heeft een aantal mooie stranden, er zijn vissersdorpjes en fraaie tempels als de Wat Chayamangkalaram met een enorme liggende boeddha, of de Kek Lok Si (tempel van de duizend boeddha's).

Vergeet ook niet wat van de bijzondere gerechten van dit eiland te proberen, zoals Char Koay Teow, Asam Laksa, Penang Rojak of Cendol.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Georgetown (Pulau Penang) - The Blue Mansion

Dag 9-10

Probeer vandaag zo vroeg mogelijk te vertrekken voor een fraaie autorit via landelijke streken naar een door SNP speciaal geselecteerde bestemming: Belum Rainforest. Dit ongerepte, 120 miljoen jaar oude regenwoud, is nog weinig ontdekt door het toerisme. Soms worden hier overstekende olifanten gezien. Vanaf het hotel kun je per boot een cruise maken over het Temengor-meer langs enkele bijzondere plekken van Belum Rainforest. Zo kun je in de jungle op zoek gaan naar rafflesia’s, de grootste bloemen ter wereld, bezoek je een grot, een zoutlik voor wilde dieren, een waterval waar de mogelijkheid is om te zwemmen en een orang asli-dorpje, waar de mensen nog leven volgens oude tradities. Misschien zie je tijdens deze excursie wel ijsvogels, neushoornvogels en otters. In principe onderneem je alle activiteiten hier op eigen gelegenheid, maar kun je wel excursies optioneel toevoegen.

Dagafstand: 170 km (3 uur) rijden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Pulau Banding - Belum Rainforest Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

West-Maleisië * Discover Lower Belum

Per boot maak je een cruise over het Temengor-meer langs enkele bijzondere plekken van het Belum Rainforest. Zo kun je in de jungle op zoek gaan naar Rafflesia’s, de grootste bloemen ter wereld, bezoek je een grot, een zoutlik voor wilde dieren, een waterval waar de mogelijkheid is om te zwemmen en een orang asli dorpje, waar de mensen nog leven volgens oude tradities. Misschien zie  je tijdens deze excursie wel ijsvogels, neushoornvogels en otters. De excursie duurt 4 tot 4,5 uur waarvan de wandeling zo'n 1,5 uur is.

Dag 11

In de ochtend verlaat je het regenwoud van Belum om verder te rijden dwars door het binnenland naar de oostkust naar Kota Bharu. Kota Bharu is het culturele centrum van de oostkust van Maleisië. Hier kun je even de tijd nemen om de stad te bezichtigen. Interessant zijn het Merdeka-square en de beroemde 'all women'-markt. Het koloniale erfgoed van Kelantan wordt getoond in het Istana Jahar Museum. Bezoek ook eens een lokale zilverwerkplaats en de langste liggende boeddha van Zuid-Oost Azië, bij Wat Photivihan. Je overnacht in een rustig gelegen accommodatie buiten de stad, in een omgeving van kleine kampongs (nederzettingen).

Dagafstand: 220 km (4 uur) rijden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Programma 19-daagse reis
je levert de huurauto aan het eind van de middag in.

Overnachting in

Kota Bahru - Pasir Belanda Resort

Dag 12

Programma 16-daagse reis

Vandaag kun je in de kampongs nabij Kota Bahru het Maleise dorpsleven meemaken. Ga op pad met je eigen auto of huur een fiets.  Laat je een dagje meevoeren op het relaxte levensritme van de provincie Kelantan. Kijk hoe een aap een kokosnoot plukt of leer de kunst van het batikken. Interesse in eten? Men laat je graag zien hoe je de lekkerste lokale recepten maakt. Liefhebbers kunnen ook een fietsdagtocht maken in de omgeving. Je komt hierbij door verschillende kampongs, het platteland, met kokosnootplantages, vissersdorpjes en handwerkcentra, waar onder andere vliegers worden gemaakt. De fietstocht (op eigen gelegenheid en fietsen te huur in je accommodatie) voert je aan de hand van een routebeschrijving over goede en stille weggetjes door deze idyllische omgeving.

Na deze dag lees je verder bij programmadag 16.

Programma 19-daagse reis

Verleng je rondreis door Maleisië met een korte fietstocht aan de oostkust, in de omgeving van Kota Bharu in de provincie Kelantan. Want wat is er mooier dan op de fiets te stappen en een relaxte 4-daagse tocht te maken langs authentieke kampungs en langs heerlijke stranden. Op de fiets reis je rustig en ontmoet je de lokale bevolking in hun dorpjes en op de velden, stop je eenvoudig voor een bezoekje aan een tempel en geniet je van de landelijke wegen. Omdat er op de fiets altijd wel een briesje waait is fietsen de ideale activiteit in de tropen. In deze hoek van Maleisië zijn nauwelijks hoogteverschillen en de afstanden zijn 20-40 km per dag. Fietshuur is inclusief reparatiesetje en fietspomp, helm moet je zelf voor zorgen.
Je haalt je huurfiets op in het hotel waar je overnacht en checkt met de verhuurder de route die je de komende dagen gaat fietsen. Voor deze eerste dag staat een rondtocht van 19 km op het programma door verschillende kampongs, het platteland, met kokosnootplantages, vissersdorpjes en handwerkcentra, waar onder andere vliegers worden gemaakt. Heel relaxed dus. Je overnacht opnieuw in Pasir Belanda.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kota Bahru - Pasir Belanda Resort

Dag 13

Programma 19-daagse reis

Je volgt een route van ongeveer 26 km langs de kust van de Zuid-Chinese Zee, door enkele kleine nederzettingen richting Tok Bali. Stop bij een mooie Thaise tempel, neem een pauze op een exotisch strandje, bewonder veelkleurige vissersbootjes en geniet van het verkoelende windje in de tabaksvelden. Je overnacht in een privé vakantiewoning in Bachok nabij het strand.  

Maaltijden inbegrepen
-

 

 

Overnachting in

Bachok - Villa Haiku

Dag 14

Programma 19-daagse reis 

Je verlaat de kust voor een mooie landelijke route landinwaarts naar het dorpje Seterpa. De route van 46 km volgt veelal rustige smalle weggetjes maar enige drukke stukjes zijn nooit te omzeilen. In de loop van de dag arriveer je in het 'homestay' waar je overnacht en eet. Je gastheer is enthousiast te vertellen over het leven in zijn kampung (dorp). Dit is een uitgelezen kans om het lokale leven van nabij mee te maken. De kamers waar je verblijft zijn netjes maar eenvoudig. Soms heb je een eigen (eenvoudige en soms kleine) badkamer, soms deel je hem. Er is niet altijd airco, wel een ventilator en de familie zorgt ook voor jullie eten. Ter plaatse kun je soms met diverse activiteiten meedoen als je wilt (bv rubbertappen of meehelpen op de rijstvelden).

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

 

Overnachting in

Seterpa

Dag 15

Programma 19-daagse reis 

Je verlaat je gastfamilie en fietst 33 km terug naar Pasir Belanda onder andere door rijstvelden. Aankomst tegen de middag.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kota Bharu - Pasir Belanda Resort

Dag 16-18

Programma 16- daagse reis

Na een vroeg ontbijt rijd je in anderhalf uur naar Kuala Besut, waar je de auto inlevert bij een vertegenwoordiger van de verhuurmaatschappij. Vanaf de haven vertrek je om 10.00 of 13.00 uur met een boot om in een uurtje naar Pulau Perhentian te varen. Dit kleine koraaleiland  vormt een lekker relaxed einde van je reis. Het zandstrand is zacht en wit, het water is warm en blauw, de vissen en koralen hebben alle kleuren die je kunt bedenken en de tijd staat gewoon even stil. Het boutique-hotel  ligt aan een baaitje met eigen strand. Je kunt hier fantastisch snorkelen, duiken (ook voor beginners), kajakken rond het eiland, een jungletrekking maken of gewoon relaxen in de schaduw van een kokospalm.

Programma 19-daagse reis

Omdat je de auto op dag 11 al hebt ingeleverd wordt je nu met een taxi naar Kuala Besut gebracht, voor het verblijf op de Perhentian Islands.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Pulau Perhentian - Alunan Resort

Dag 19

Programma bij 16- en 19-daagse reis 

Per boot terug naar het vasteland, waar een chauffeur je opwacht. Deze brengt je in anderhalf uur naar Kota Bharu Airport. Einde van het arrangement.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele uitbreidingen
Als je van Kota Bharu terug naar Kuala Lumpur vliegt, kun je gemakkelijk verlengen met een verblijf in de mooie stad Kuala Lumpur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in comfortabele ***/**** sterren hotels en sfeervolle boutique hotels en resorts, die we gekozen hebben op comfort, een rustige en makkelijk bereikbare ligging. Regelmatig zul je ook verblijven een bungalowtje. Je beschikt altijd over een eigen badkamer en suite en meestal ook wifi. In een enkel geval is er alleen lauw water beschikbaar om mee te douchen, maar dit is in het klimaat van Maleisië niet echt een probleem. Waar nodig zijn de kamers uitgerust met airconditioning en/of een fan. Het is dan ook niet noodzakelijk om zelf een muskietennet (klamboe) mee te nemen.

Indien je met 3 personen op 1 kamer wilt slapen is het belangrijk om te weten dat dit in Maleisië altijd tweepersoonskamers met een extra bed zijn, en geen volwaardige driepersoonskamers. Het bijzetbed is vooral geschikt voor een kind, en minder geschikt voor een volwassenen.

Kies je voor verlenging met het 4-daagse fietsarrangement dan verblijf je 1x in een vakantiewoning en 1x in een 'homestay', dus bij een lokale familie. Houd er rekening mee dat behalve het comfort ook de hygiëne bij een homestay doorgaans wat minder zal zijn; je dient hier je Westerse normen op dat gebied bij te stellen. Je krijgt er echter een onvergetelijke ervaring en leuke contacten met de plaatselijke bevolking voor terug!

Over de maaltijden

De maaltijden kun je desgewenst meestal in de hotels en resorts gebruiken. Je krijgt hier een keur aan lokale en internationale gerechten voorgeschoteld, vaak ook in buffetvorm. Maar zeker in de steden kun je ook in een restaurant uit eten. Het eten in Maleisië is meestal voortreffelijk met veel groentes, vis, kip en rundvlees. De gerechten stammen uit de Maleise, Chinese en Indiase keukens en zijn overwegend mild van smaak (hoewel voor de liefhebbers altijd chili op tafel staat). Het ontbijt is vrijwel altijd westers.

Info kindvriendelijkheid

Dit is een geschikte reis om ook met kinderen te maken. Omdat je een eigen huurauto ter beschikking hebt kun je steeds je plannen aanpassen, je routes kiezen en stoppen waar je wilt. Wel raden we zeker aan om in een rustig tempo te reizen en dus op diverse plaatsen extra dagen in te lassen zodat je overal minimaal 2 nachten verblijft. Hotels zijn niet specifiek geselecteerd voor verblijf met kinderen maar bieden altijd voldoende comfort en ruimte voor een verblijf met gezin.

Inbegrepen

 • huurauto Avis voor dag 3 t/m 13 (16-daagse reis) of 3 t/m 11 (19-daagse reis), inclusief verzekeringen (autotypes A Compact voor 1-2 personen, type C Economy voor 3 personen, type H midsize-MPV voor 4-6 personen)
 • one way afleverkosten huurauto
 • verblijf in hotels en resorts op basis van logies en ontbijt
 • transfer van Kuala Lumpur Airport naar Melaka
 • boottransfers naar Pulau Perhentian en v.v.
 • transfer van Kuala Besut naar de luchthaven van Kota Bharu op dag 16 of dag 19
 • GPS navigatie apparaat in uw huurauto
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Bij 19-daagse reis extra:

 • 4 dagen fietshuur
 • bagagevervoer tijdens fietstocht
 • transfer van Kota Bharu naar Kuala Pesut op dag 16

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel)
 • vaccinaties
 • overige maaltijden
 • entrees en optionele excursies
 • verzekeringen
 • afkoop eigen risico autohuur
 • brandstof kosten
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is het gebruik van een huurauto inclusief. De wegen zijn erg goed en met name op de snelwegen is het gemakkelijk rijden. Wegwijzers zijn duidelijk en begrijpelijk. De huurauto's zijn altijd met automatische versnelling, en ingericht met airconditioning en navigatiesysteem. Hiermee vind je zorgeloos je eindbestemming. Ook vind je in het Engelstalig reispakket van de agent (dat je ter plekke krijgt) een routebeschrijving en routekaart.
Om in het park van Taman Negara te komen en de eilanden voor de oostkust te bereiken maak je gebruik van bootverbindingen. Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

Ter plaatse te betalen

 • Lokale toeristbelastingen, ongeveer MYR 20 per kamer per nacht

Over de activiteiten

Deze rondreis is qua fysieke inspanning niet zwaar en bovendien kunt je je eigen tempo bepalen en beslissen welke excursies je gaat doen en of je daarbij wandelingen gaat maken. De wandelingen die optioneel gemaakt kunnen worden duren maximaal ca. 4 uur en zijn daarmee ook voor kinderen van ca. 6 jaar die plezier in het wandelen en wat doorzettingsvermogen hebben, te doen. Wel kunnen de vele verschillende indrukken die je opdoet op deze reis soms vermoeiend zijn, maar na aankomst is er altijd tijd over om te relaxen en bijna overal is een zwembad bij de accommodatie.

Verleng je rondreis door Maleisië met een korte fietstocht aan de oostkust, in de omgeving van Kota Bharu in de provincie Kelantan. Want wat is er mooier dan op de fiets te stappen en een relaxte 3-daagse tocht te maken langs authentieke kampungs en langs heerlijke stranden. Op de fiets reis je rustig en ontmoet je de lokale bevolking in hun dorpjes en op de velden, stop je eenvoudig voor een bezoekje aan een tempel en geniet je van de landelijke wegen. Omdat er op de fiets altijd wel een briesje waait is fietsen de ideale activiteit in de tropen. In deze hoek van Maleisië zijn nauwelijks hoogteverschillen en de afstanden zijn 20-40 km per dag.

Extra dagen

Dit arrangement is een basisreis met een minimum verblijf per locatie. Op diverse locaties is het aangenaam om een of meerdere nachten bij te boeken voor meer rust in het programma en om meer tijd te hebben voor bezienswaardigheden. Onze tips:

 • Kuala Selangkor: 1 dag extra voor rustiger verkenning omgeving; rustige accommodatie
 • Pulau Banding (Belum forest): 1 of 2 dagen extra voor betere verkenning van dit bijzondere park
 • Taman Negara: een of meerdere dagen extra jungle ervaring en rust
 • Perhentian Islands: voor meer dagen relaxen, watersport of strand

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Kuala Lumpur en een terugvlucht vanaf Kota Bharu, via Kuala Lumpur. Houd er bij de planning van zowel je heen- als terugreis rekening mee, dat je - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op de bestemming.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Het definitieve vluchtschema ontvang je in de week voor vertrek.


* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur wordt u opgewacht door een medewerker van ons agentschap in de aankomsthal. Hij brengt u naar uw eerste hotel. Aan het einde van uw reis heeft u een transfer van de laatste accommodatie naar het vliegveld, waarbij men rekening houdt met uw vluchtschema. Vergeet daarom niet uw vluchtschema door te geven indien u uw vluchten niet bij SNP regelt.

Je kunt dit arrangement elke dag starten in de droge maanden april t/m september. In oktober begint de regentijd en dat is met name voor een bezoek aan de eilanden aan de oostkust een probleem omdat dan ook vele accommodaties sluiten. Wil je nog laat in september reizen dan kun je beter de reis in omgekeerde volgorde maken en dus beginnen met een verblijf op de eilanden aan de oostkust. Vooral in december/januari is er veel kans op neerslag en ook veel wind.

Zowel Borneo als het vasteland van Maleisië hebben een tropisch klimaat, en worden gekenmerkt door een hoge temperaturen met een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag. Het regent het hele jaar rond, maar er wordt wel onderscheid gemaakt tussen de droge en de natte tijd. Het regenseizoen loopt van ergens in oktober tot en met maart en is het heftigst aan de oostzijde van het vasteland. Tijdens deze moesson regent het veel en vaak ook lang achter elkaar. In de wintermaanden zijn vanwege de hevige regenval sommige accommodaties gesloten. De beste reistijd voor Maleisië is daarom de drogere tijd, van april tot en met september. Ook in deze droge tijd kan er af en toe een hevige tropische bui vallen, maar verder is het overwegend zonnig. De temperatuur zakt haast nooit onder de 20 °C, en ligt meestal rond de 30 °C. Onze zomermaanden zijn dus uitermate geschikt voor een bezoek aan Maleisië. In de maanden oktober t/m maart zijn verscheidene accommodaties aan de oostkust gesloten en moet je voor een strandverblijf dus aan de westkust zijn, bijvoorbeeld Langkawi Islands..

Ramadan 2021
Omdat Maleisië een moslimland is, dien je hier rekening mee te houden. De Ramadan vindt in 2021 plaats van 13 april t/m  12 mei. Het openbare leven van de Moslims is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle Moslim restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Wel zijn de Indiase en Chinese restaurantjes vaak gewoon open. Je kunt overdag ook gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. 

Het afsluitende suikerfeest is op 12 mei. Dan wordt er overal feest gevierd en is er overdag weer overal eten en drinken verkrijgbaar. Wel is het dan, vooral in en rond de steden, zeer druk.

 

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar West-Maleisië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 16-daagse en de 19-daagse reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

De Maleise munteenheid is de Ringgit (RM). Met een pinpas met het Cirrus-logo (op giromaat en bankpas) kun je bij de geldautomaten met het Cirrus-logo pinnen. Bij aankomst in Kuala Lumpur (waar je overstapt) kun je op het vliegveld bij een geldautomaat (ATM) pinnen. Deze automaat vindt je in internationale terminal waar jullie aankomen. In de binnenlandse terminal waarvandaan jullie vlucht naar Kota Bharu vertrekt zijn geen geldautomaten. Rond het PCB Resort zijn geen banken of geldautomaten. Deze geldautomaten kom je op de route alleen tegen in Kota Bharu en Kuala Terengganu. Je kunt het beste per keer een groot bedrag opnemen (b.v. minimaal RM 1000) omdat je per keer bankkosten moet betalen. Contant euro’s kun je ook omwisselen. Neem gave biljetten mee. Traveller cheques in euro’s kun je bij de banken ook omwisselen. De banken zijn zaterdag t/m woensdag van 10:00 tot 15:00 uur en op donderdag van 10:00 tot 11:30 uur open. Een creditcard is altijd handig om mee te nemen. Je kunt er bij de duurdere accommodaties vaak mee betalen.

Voor lunch en diner heb je aan ongeveer RM 50-75,- pp per dag voldoende. Voorts zul je geld nodig hebben voor ansichtkaarten, fooien en souvenirs.Maleisie is nog steeds een erg goedkoop land, zeker als je lokale gerechten en niet-alcoholische drankjes neemt. Alcoholische drankjes zijn meteen een stuk duurder.
Het is niet vanzelfsprekend om tipgeld te geven in eenvoudige restaurants en foodstalls. Waar bediening is, of als je koffer naar je kamer gebracht wordt, of bij een taxirit, of voor een gids/chauffeur, dan wordt het wel gewaardeerd.

Met ingang van 1 augustus 2017 wordt er een nieuwe toeristenbelasting geheven door de accommodaties. Deze kan alleen ter plekke door u betaald worden. Deze bedraagt 5-10 Ringit per kamer per nacht.

 

Dag 4: Taman Negara Night Jungle Walk (in internationale groep, minimaal 4 deelnemers) MYR 55.00 per persoon

Dag 5: Taman Negara Jungle Trekking to Canopy & Teresek Hill (in internationale groep, minimaal 4 deelnemers) MYR 60.00 per persoon

Dag 5: Taman Negara Boat Trip to Lata Berkoh (in internationale groep, minimaal 4 deelnemers) MYR 100.00 per persoon

Dag 7: Cameron Highlands Discover Cameron Tours: Full day (in internationale groep, minimaal 2 deelnemers) MYR 240.00 per persoon

Dag 7: Cameron Highlands Gunung Brinchang Tour: Halfday (in internationale groep, minimaal 3 deelnemers) MYR 180.00 per persoon

Deze excursies kunt u vooraf reserveren maar het is ook mogelijk om ter plekke te boeken. De betaling geschiedt altijd ter plekke bij het hotel.

 

Informatie over je huurauto
Maleisië is een land dat goed met een huurauto bereisd kan worden, vandaar onze keuze voor deze vorm van vervoer bij deze reis. In de reissom van deze reis is het gebruik van een GPS-navigatie systeem inbegrepen.

Bij deze reis is de autohuur inbegrepen van dag 3 t/m dag 13. Op dag 13 lever je de auto in en verblijf je nog 3 nachten aan het strand op Pulau Perhentian. Op dag 16 wordt je vanaf daar teruggebracht naar de luchthaven van Kota Bharu waar de reis eindigt. Onderstaand overzicht geeft aan welke autotypen standaard zijn inbegrepen bij de reissom afhankelijk van met hoeveel personen je reist. Jekunt dit type desgewenst upgraden naar een groter type met bijbetaling.

 • bij 2 personen reis je in een Proton Saga of vergelijkbare auto (automaat)
 • bij 3 personen reis je in een Honda City of vergelijkbare auto (automaat)
 • bij 4 tot 6 personen reis je in een Toyota Innova (MPV), of vergelijkbare auto (automaat)

Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter en bovendien loopt u minder kans om ziek te worden of last van het tijdsverschil en het klimaat te hebben. Wilt u zich inhoudelijk voorbereiden, dan heeft u wellicht iets de literatuursuggesties bij de toeristische informatie over Maleisië.

Uitrustingslijst:

 • luchtige kleding (ook lange mouwen ivm muggen 's avonds)
 • regenkleding of poncho
 • lichte wandelschoenen
 • evt. sokjes tegen bloedzuigers
 • dagrugzak met regenhoes
 • veldfles van 1,5 liter of stevige waterfles ter plaatse
 • petje of zonnehoedje
 • zonnebrandcrème en zonnebril
 • zwemkleding
 • handdoek of badlaken (1 pp als extra - gewone handdoeken zijn in de hotels aanwezig)
 • zaklamp
 • eenvoudige EHBO-middelen
 • vaccinaties en evt. malaria profylaxe na overleg met huisarts of GGD
 • anti-insectenmiddel met voldoende DEET (bijvoorbeeld van Care plus)
 • paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is
 • kopieën van reisdocumenten en verzekeringsgegevens

Een klamboe heeft u, zoals u in de lijst kunt zien, niet nodig (overal zijn ofwel ventilatoren, ofwel airco en horren aanwezig), maar het kan natuurlijk ook nooit kwaad om er voor de zekerheid een mee te nemen (als bv elektriciteit uit zou vallen).

Bij de 19-daagse reis is 3 dagen fietshuur inclusief. De fiets wordt geleverd met reparatiesetje en een fietspompje. Er wordt verwacht dat je zelf in staat bent kleine reparaties (banden plakken) kunt uitvoeren. In geval van niet op te lossen pech wordt een nieuwe fiets geleverd. De fietshuur is exclusief helm. Wil je een helm dragen (altijd aan te bevelen), dan moet je hem zelf meenemen.

Voor een verblijf in Maleisië hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Maleisië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Maleisië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen (minstens USD 500,00).

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Maleisië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Maleisië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Bij een reis door de tropen, is er altijd het risico van ziektes die we in Nederland niet (meer) tegenkomen. De gezondheidsvoorzieningen in Maleisië zijn niet overal te vergelijken met die in de Westerse wereld. Slaap in muggenrijke gebieden onder een muskietennet en gebruik een goed muggenwerend middel. Zowel Malaria als Dengue komen voor in Maleisië. Vraag voor vertrek advies aan uw arts of GGD.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. Maleisië is een relatief modern land, waar meestal verstandig met voedsel en hygiëne wordt omgegaan, maar met name in de binnenlanden is het een goed idee om toch enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.
Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.
In Maleisisch Borneo kunt u overal gezuiverd water in flessen kopen, ongezuiverd kraanwater is niet overal betrouwbaar. Voor vegetariërs zijn meestal goede maaltijden te verkrijgen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch 

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Maleisië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Maleisië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malaria
In Maleisië komt het hele jaar Malaria voor in enkele gebieden in het binnenland. In stedelijke en kustgebieden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.
Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Maleisië is in het algemeen een veilig land om in rond te reizen. Hoewel diefstal zeker voor kan komen, zult u over het algemeen weinig problemen hebben. Houdt u uw geld en waardevolle spullen uit het zicht en ga niet in het donker alleen op pad in de steden. Past u ook op voor mensen op scooters die schoudertassen willen meenemen. Bij creditcard betalingen moet u uw kaart altijd in het zicht houden.

Islam
Maleisië is in zijn geheel een overwegend islamitisch land, overwegend van de gematigde, niet-fundamentalistische soort en ver afstaand van de manier waarop ze beleefd wordt in Arabische landen. Alleen in de noordelijke staten van West-Maleisië is de islam wat strenger en zult u merken dat de godsdienst een grotere stempel op het dagelijks leven drukt.

Multireligieuze diversiteit
In Sarawak en Sabah is sprake van een zeer grote etnische en religieuze diversiteit. Sarawak en Sabah zijn de afgelopen decennia ware havens van multiculturaliteit gebleken. Etnische rellen, die wel in de buurprovincie Kalimantan zijn voorgekomen, zijn in Maleisisch Borneo onbekend. De vele verschillende bevolkingsgroepen leven hier vredig en productief samen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

070_Ubdiah_Moskee_Kuala_Kangsar.jpg

Maleisië - Rondreis West-Maleisië per huurauto

Kampongs, jungle en koraaleilanden

Self-drive langs boutique-hotels en resorts, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten