Terug naar Madagascar

Verblijf vanuit strandhotel

Nosy Be, het grootste eiland voor de noordoostkust, is een paradijselijk. Het wordt ook wel het 'parfumeiland' genoemd vanwege de vele Ylang-Ylangbloemen die hier bloeien. 'Nosy' betekent 'eiland' en ‘Be’ betekent groot. Ontspan heerlijk op dit exotisch eiland met palmbomen, witte stranden en een helderblauwe zee. Verken per catamaran Nosy Komba wier wateren tot nationaal marine park zijn uitgeroepen vanwege de fraaie onderzeese rijkdom. Nosy Be en de eilandjes eromheen staan bekend als de beste duikplek van Madagascar.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 222
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 287721
4 dagen

Madagascar - Nosy Be * Parfumeiland

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Nosy-Be staat bekend als de ultieme strandbestemming van Madagascar, want de stranden zijn er over het algemeen zeer mooi en de zee helder blauw. Dit eiland van 24 km lang en 18 km breed, ligt ten noordwesten van het eiland Madagascar. U vindt er vele ylang ylang bomen (van de bloemen wordt parfum gemaakt), suikerrietplantages, maar ook kruidnagel- en andere kruidenbomen en -planten. Door de verschillende geuren van bloemen en kruiden wordt Nosy-Be ook wel het parfumeiland genoemd. Nosy-Be is heuvelachtig en vanaf één van de heuvels, de Mont Passot van 350 m hoog, heeft u een mooi uitzicht over het eilandje en de omgeving, zeker bij zonsondergang.
Bij aankomst op Nosy Be wordt u opgehaald door een medewerker van uw hotel, die u naar uw charmante accommodatie brengt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Overnachting in

Nosy Be - Grand Bleu

Dag 2-3

De komende dagen kunt u de dagen net zo indelen als u wenst. Ontspan heerlijk aan een van de vele mooie strandjes of ga snorkelen of duiken boven het kleurrijke rif. Met wat geluk kom je zeeschildpadden tegen. Rondom Nosy-Be zijn er verschillende plekken waar u zich in een echt natuurlijk aquarium waant. Een dagexcursie naar de eilandjes Nosy Komba (bekend om zijn halfaapjes) en Nosy Tanin’kely (bekend om het snorkelen) is zeker de moeite waard. Het Lokobe reservaat is voor natuurliefhebbers de moeite waard.  Maak een boottocht (optioneel)  naar het nabijgelegen eiland Nosy Komba en Nosy Tanikely. Verder kunt u een bezoek brengen aan Hell-Ville (Andoany), de hoofdstad van het eiland. Hier loopt de beschermde zwarte lemuur door de straten van het dorp op zoek naar voedsel en vertier. 

Overnachting in

Nosy Be - Grand Bleu

Dag 4

Na het ontbijt volgt uw transfer naar de luchthaven.

NB Programma

Voor het maken van deze reis moet gebruik worden gemaakt van één of meerdere binnenlandse vluchten. Air Madagascar staat met enkele toestellen op de 'zwarte lijst' van de EU. Omdat Air Madagascar de enige luchtvaartmaatschappij in Madagascar is, zijn wij genoodzaakt hiervan gebruik te maken. De ANVR eist van klanten een afstandsverklaring. Wij zullen daartoe een afstandsverklaring toesturen bij boeking van deze reis die binnen 5 werkdagen ondertekend en geretourneerd dient te worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Accommodatie op basis van logies/ontbijt
 • alle transfers en vervoer volgens programma
 • SNP-reispakket

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en excursies
 • binnenlandse vluchten (Antananarivo - Nosy Be v.v.)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf op Madagascar heb je een paspoort nodig, dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.

N.B.
Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van het paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Madagascar (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf op Madagascar heb je een visum nodig. Je kunt deze op vertoon van een bevestigde retourvliegticket bij aankomst op de luchthaven verkrijgen voor Ariary 80.000 p.p. (ca. € 21-24). Betaal dit zo gepast mogelijk in cash €, het wisselgeld krijgt u in Ariary's. Je paspoort dient minimaal 1 lege pagina te bevatten. Een pasfoto is niet nodig. Het visum is geldig voor een maximaal verblijf van 30 dagen. Omdat de VisumCentrale CIBT de regels van het consulaat van Madagascar in Rotterdam volgt, adviseert het CIBT een visum (single entry ca. € 60 pp plus bemiddelingskosten) in Nederland aan te vragen. Wij raden je aan je visum te regelen bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk. Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. De meest actuele informatie is te vinden op de website van het consulaat van Madagascar in Rotterdam of de ambassade van Madagascar in Brussel. 

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In een tropisch land als Madagascar komen ziekten voor die bij ons niet bestaan of die al enige tijd naar de geschiedenisboekjes zijn verwezen.
Zorg ervoor dat je met een goede ziektekosten- en/of reisverzekering afreist naar Madagascar.

Medicijnen

Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Let op mogelijke invoervoorwaarden van de medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Mocht er (plaatselijke) reisleiding zijn, licht hen dan in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen. 

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je reis. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne op Madagascar is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat je eet. Wees voorzichtig met het eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om je hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Het boekje 'Hoe blijf ik gezond in de tropen’  verstrekt praktische informatie over hoe gezond te blijven in het buitenland. De boekjes zijn te koop bij website winkels, betere boekhandels en buitensportzaken. 

Verplicht

Als je een overstapt hebt via een land waar gele koorts voorkomt dan is een gele koorts-vaccinatie verplicht. Op Madagascar zelf komt geen gele koorts voor. Een cholera stempel is altijd vereist. 

Aanbevolen

Malaria profylaxis wordt sterk aanbevolen. Het te gebruiken anti-malariamiddel is persoonsgebonden. Laat je informeren over de risico's op o.a. buiktyfus, hepatitis B, tuberculose, dengue (knokkelkoorts), rabies, mazelen en builenpest (regio's Mandritsara, Soanierana, Ivongo, Ikongo en Tsiroanamandidy).

Malaria

In Madagascar komt het hele jaar malaria voor en speciaal in het kustgebied. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen sterk aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen

Zoals overal elders in de wereld moet je op Madagascar rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de hoofdstad Antananarivo, extra goed op je geld en waardevolle spullen. Ga ’s avonds nooit alleen de straat op; zelfs voor een bezoek aan een restaurant raden we het gebruik van een taxi aan. Waardevolle spullen kun je het beste in een kluisje in je hotelkamer achterlaten.

Recente reisinformatie

Voor het meest recente reisadvies voor Madagascar verwijzen we je naar www.minbuza.nl.

Prijsinformatie

11 december 2018 - 31 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 222
3 personen (driepersoonskamer) € 192
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 266
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 222
4 personen (vierpersoonskamer) € 124

01 januari 2019 - 31 december 2019
2 personen (tweepersoonskamer) € 258
3 personen (driepersoonskamer) € 225
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 319
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 256
4 personen (vierpersoonskamer) € 194

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs