Terug naar Madagascar

Verblijf vanuit strandhotel

Nosy Be, het grootste eiland voor de noordoostkust, is een paradijselijk. Het wordt ook wel het 'parfumeiland' genoemd vanwege de vele Ylang-Ylangbloemen die hier bloeien. 'Nosy' betekent 'eiland' en ‘Be’ betekent groot. Ontspan heerlijk op dit exotisch eiland met palmbomen, witte stranden en een helderblauwe zee. Verken per catamaran Nosy Komba wier wateren tot nationaal marine park zijn uitgeroepen vanwege de fraaie onderzeese rijkdom. Nosy Be en de eilandjes eromheen staan bekend als de beste duikplek van Madagascar.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 222
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 287721
4 dagen

Madagascar - Nosy Be * Parfumeiland

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Nosy-Be staat bekend als de ultieme strandbestemming van Madagascar, want de stranden zijn er over het algemeen zeer mooi en de zee helder blauw. Dit eiland van 24 km lang en 18 km breed, ligt ten noordwesten van het eiland Madagascar. U vindt er vele ylang ylang bomen (van de bloemen wordt parfum gemaakt), suikerrietplantages, maar ook kruidnagel- en andere kruidenbomen en -planten. Door de verschillende geuren van bloemen en kruiden wordt Nosy-Be ook wel het parfumeiland genoemd. Nosy-Be is heuvelachtig en vanaf één van de heuvels, de Mont Passot van 350 m hoog, heeft u een mooi uitzicht over het eilandje en de omgeving, zeker bij zonsondergang.
Bij aankomst op Nosy Be wordt u opgehaald door een medewerker van uw hotel, die u naar uw charmante accommodatie brengt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Overnachting in

Nosy Be - Grand Bleu

Dag 2-3

De komende dagen kunt u de dagen net zo indelen als u wenst. Ontspan heerlijk aan een van de vele mooie strandjes of ga snorkelen of duiken boven het kleurrijke rif. Met wat geluk kom je zeeschildpadden tegen. Rondom Nosy-Be zijn er verschillende plekken waar u zich in een echt natuurlijk aquarium waant. Een dagexcursie naar de eilandjes Nosy Komba (bekend om zijn halfaapjes) en Nosy Tanin’kely (bekend om het snorkelen) is zeker de moeite waard. Het Lokobe reservaat is voor natuurliefhebbers de moeite waard.  Maak een boottocht (optioneel)  naar het nabijgelegen eiland Nosy Komba en Nosy Tanikely. Verder kunt u een bezoek brengen aan Hell-Ville (Andoany), de hoofdstad van het eiland. Hier loopt de beschermde zwarte lemuur door de straten van het dorp op zoek naar voedsel en vertier. 

Overnachting in

Nosy Be - Grand Bleu

Dag 4

Na het ontbijt volgt uw transfer naar de luchthaven.

NB Programma

Voor het maken van deze reis moet gebruik worden gemaakt van één of meerdere binnenlandse vluchten. Air Madagascar staat met enkele toestellen op de 'zwarte lijst' van de EU. Omdat Air Madagascar de enige luchtvaartmaatschappij in Madagascar is, zijn wij genoodzaakt hiervan gebruik te maken. De ANVR eist van klanten een afstandsverklaring. Wij zullen daartoe een afstandsverklaring toesturen bij boeking van deze reis die binnen 5 werkdagen ondertekend en geretourneerd dient te worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Accommodatie op basis van logies/ontbijt
 • alle transfers en vervoer volgens programma
 • SNP-reispakket

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en excursies
 • binnenlandse vluchten (Antananarivo - Nosy Be v.v.)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf op Madagascar hebt u een paspoort nodig, dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.

N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Madagascar (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf op Madagascar hebt u een visum nodig. U kunt deze op vertoon van een bevestigd retourvliegticket bij aankomst op de luchthaven verkrijgen voor Ariary 80.000 p.p. (ca. € 21-24). Betaal dit zo gepast mogelijk in cash €, het wisselgeld krijgt u in Ariary's. Uw paspoort dient minimaal 1 lege pagina bevatten. Een pasfoto is niet nodig. Het visum is geldig voor een maximaal verblijf van 30 dagen. Omdat de VisumCentrale CIBT de regels van het consulaat van Madagascar in Rotterdam volgt, adviseert het CIBT een visum (single entry ca. € 60 pp plus bemiddelingskosten) in Nederland aan te vragen. Wij raden u aan uw visum te regelen bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. De meest actuele informatie is te vinden op de website van het consulaat.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In een tropisch land als Madagascar komen ziekten voor die bij ons niet bestaan of die al enige tijd naar de geschiedenisboekjes zijn verwezen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne op Madagascar is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gele koorts-gebied op Madagascar aankomt, is een gele koorts-vaccinatie verplicht. Op Madagascar zelf komt geen gele koorts voor. Als u over land Madagascar binnenkomt, is een cholera-verklaring vereist.
Aanbevolen
Malaria profylaxis wordt sterk aanbevolen. Het te gebruiken anti-malariamiddel is persoonsgebonden.
Bijzonderheden: laat u informeren over de risico's op oa. Buiktyfus,  Hepatitis B, Tuberculose, Dengue (Knokkelkoorts), Rabies, Mazelen en Builenpest (regio's Mandritsara, Soanierana, Ivongo, Ikongo en Tsiroanamandidy).

Malaria
In Madagascar komt het hele jaar malaria voor en speciaal in het kustgebied. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen sterk aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen

Zoals overal elders in de wereld moet u ook op Madagascar rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in Antananarivo, extra goed op uw geld en waardevolle spullen. Ga ’s avonds nooit alleen de straat op in Tana; zelfs voor een bezoek aan een restaurant raden we het gebruik van een taxi aan. Waardevolle spullen kunt u het beste in de hotelkluis achterlaten.

Stormseizoen
Van januari t/m maart kunnen tropische stormen over Madagascar trekken.

Recente reisinformatie Voor het meest recente reisadvies voor Madagascar verwijzen we u naar www.minbuza.nl.

Prijsinformatie

25 mei 2018 - 31 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 222
3 personen (driepersoonskamer) € 192
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 266
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 222
4 personen (vierpersoonskamer) € 124

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs