Terug naar Madagascar

Verblijf vanuit hotels

Morondava, een aangename kuststad, is de uitvalsbasis voor een spectaculaire 4x4 jeeptocht naar het Tsingy de Bemaraha reservaat. U treft hier unieke kartsformaties aan met daarbij een ongekende rijke flora en fauna: 11 soorten lemuren, 90 soorten vogels en 350 soorten planten. Wandel langs (erotisch gevormde) graven en grotten. De meest gefotografeerde plek van Madagascar - de 'Avenue des Baobabs' - geeft een prachtige indruk van de schoonheid van de natuur in het westelijk gedeelte van dit half-continent.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 679
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 287725
5 dagen

Madagascar - Madagascar West * Tsingy de Bemaraha

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vroeg in de ochtend zal de auto met chauffeur je naar de luchthaven brengen voor de vlucht naar Morondava. Bij aankomst op de luchthaven reis je verder met een transfer naar je hotel aan zee, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt. De rest van de dag ben je vrij. Morondava, eens het centrum van het Sakalava koninkrijk, is een gezellige stad. De temperaturen kunnen hoog oplopen, het is een van de warmste gebieden van Madagacasr. De stad is ondermeer bekend om de vele baobabs, met even ten noorden de beroemde Baobab Allee. In de omgeving tref je een welvarend rijstgebied aan. Maak een wandeling door de stad of besluit vast met een taxi naar de Baobab Allee te gaan, iets dat je ook morgenochtend op weg naar Bekopaka kunt doen. 

Overnachting in

Morondava

Dag 2

Vandaag belooft een enerverende reisdag te worden. Per 4x4 rijd je - van Morondava naar Bekopaka - over zanderige wegen. Met twee pontjes word je de rivier overgezet. Je passeert de beroemde ‘Allée des Baobabs’, een beeld dat veelvuldig in reisboeken en TV-films is vastgelegd. Op Madagascar komen maar liefst zeven soorten baobab bomen voor terwijl er op het Afrikaanse vasteland slechts één soort voorkomt. Je rijdt dwars door de regio waar de Sakalava bevolking woont. Tegen het einde van de middag - het is een lange rijdag - zul je in Bekopaka aankomen, een dorpje dat aan de voet ligt van het Tsingy de Bemaraha Nationaal Reservaat aan de Manambolo rivier. Verbaas je over de vele plant-, vogel- en lemuursoorten die dit natuurreservaat rijk is. Grotten en graven kenmerken dit gebied en de rotsformaties zijn stuk voor stuk uniek. De lemuren komen je tegemoet tijdens je bezoek aan dit prachtige reservaat. Je overnacht in een hotel en op basis van volpension.

Overnachting in

Bekopaka 

Dag 3

Je bezoekt vandaag het gedeelte van het park dat Grote Tsingy heet. Vroeg in de ochtend rijd je over een piste van 15 km naar de ingang. De hele dag is er tijd om door de spitsige punten van het karststeen te dwalen en de flora en fauna te bewonderen. In één van de grotten ga je picknicken. Ook bij het bezoek aan dit gedeelte van het park zijn er meerdere type wandelingen die je kunt maken. Houd er wel rekening mee dat wandelen door de Grote Tsingy een pittige uitdaging is en dat er af en toe even geklommen moet worden over stenen en dat sommige passages hoogtevrees gevoelig zijn. In overleg met de gids kun je een goede keuze maken. In de middag rijd je weer terug naar het hotel waar je weer overnacht op basis van volpension.  

Optie tot verlenging! Indien je het verblijf in het Tsingy de Bemaraha nationaal reservaat met 1 dag verlengt, heb je op de extra dag alle tijd om het gedeelte van het park nabij het hotel, Kleine Tsingy, te bezoeken. Je hebt de keuze om in overleg met de parkgids welk type circuit je wenst te doen. Bezoek grotten en graven, wandel door het woud, maar tevens behoort een tochtje op een uitgeholde boomstam over de Manambolo rivier ook tot de mogelijkheden. Verder kun je hier 11 soorten halfaapjes, 90 soorten vogels en 350 soorten planten aantreffen. Bij deze verlenging breng je de nacht weer door in het hotel op basis van vol pension. 

 

 

Overnachting in

Bekopaka

Dag 4

's Ochtends vroeg begint u aan de tocht per 4x4 terug naar Morondava. Wederom een lange tocht van 8 uur waarbij ook weer de 2 pontjes genomen moeten worden die soms wat wachttijd vergen. Alvorens Morondava binnen te gaan tegen zonsondergang, kan de beroemde 'baobab allée' bewonderd worden. U overnacht in een hotel aan zee op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Vandaag wordt u weer naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. 

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Transfer luchthaven Antananarivo 
 • 2 nachten Morondava o.b.v. logies & ontbijt
 • 2 nachten Bekopaka o.b.v. vol pension
 • 3 dagen 4x4 met chauffeur (dag 2, 3 en 4)
 • entree nationaal park Tsingy de Bemahara en parkgids
 • transfer naar de luchthaven in Morondava

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden en excursies
 • binnenlandse vlucht (Antananarivo - Morondava v.v.)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

De ideale reisperiode voor dit gedeelte van Madagascar is mei tot en met november. In de periode december tot en met april raden wij af om te reizen door het nationale park Tsingy de Bemaraha vanwege de regenperiode waardoor de wegen zwaar moeilijk begaanbaar zijn.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf op Madagascar heb je een paspoort nodig, dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.

N.B.
Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van het paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Madagascar (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor reizigers met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit is een visum voor Madagascar vereist voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Dit visum kun je vooralsnog op de luchthaven bij aankomst in Antananarivo aanschaffen en betalen in cash (€ 35 pp of US$ 37 pp). Daarnaast dien je uiterlijk 72 uur van tevoren een “elektronische registratie” aan te vragen om het land binnen te mogen reizen. Klik op deze LINK om je elektronisch te registreren.

Deze registratie is onlangs (juli 2019) ingevoerd en behelst o.a. een snellere doorstroming bij aankomst op de luchthaven. Deze  registratie dien je uiterlijk 72 uur voor aankomst in Madagascar aan te vragen. Wij raden je aan dit ruim op tijd te doen en niet tot het laatste moment te wachten.

Je paspoort dient minimaal 1 lege pagina te bevatten. Een pasfoto is niet nodig. Het visum is geldig voor een maximaal verblijf van 30 dagen.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk. Ook wanneer je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. De meest actuele informatie is te vinden op de website van het consulaat van Madagascar in Rotterdam of de ambassade van Madagascar in Brussel. 

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In een tropisch land als Madagascar komen ziekten voor die bij ons niet bestaan of die al enige tijd naar de geschiedenisboekjes zijn verwezen.
Zorg ervoor dat je met een goede ziektekosten- en/of reisverzekering afreist naar Madagascar.

Medicijnen

Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Let op mogelijke invoervoorwaarden van de medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Mocht er (plaatselijke) reisleiding zijn, licht hen dan in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen. 

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je reis. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne op Madagascar is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat je eet. Wees voorzichtig met het eten van o.a. vlees, salades, ijs en geschild fruit. Vaak wordt gefrituurd eten in vervuilde palmolie bereid, iets waar je erg ziek van kunt worden. Voorzichtigheid geboden! Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om je hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Het boekje 'Hoe blijf ik gezond in de tropen’  verstrekt praktische informatie over hoe gezond te blijven in het buitenland. De boekjes zijn te koop bij website winkels, betere boekhandels en buitensportzaken. 

Verplicht

Als je een overstapt hebt via een land waar gele koorts voorkomt dan is een gele koorts-vaccinatie verplicht. Op Madagascar zelf komt geen gele koorts voor. Een cholera stempel is altijd vereist. 

Aanbevolen

Malaria profylaxis wordt sterk aanbevolen. Het te gebruiken anti-malariamiddel is persoonsgebonden. Laat je informeren over de risico's op o.a. buiktyfus, hepatitis B, tuberculose, dengue (knokkelkoorts), rabies, mazelen en builenpest (regio's Mandritsara, Soanierana, Ivongo, Ikongo en Tsiroanamandidy).

Malaria

In Madagascar komt het hele jaar malaria voor en speciaal in het kustgebied. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen sterk aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen

Zoals overal elders in de wereld moet je op Madagascar rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de hoofdstad Antananarivo, extra goed op je geld en waardevolle spullen. Ga ’s avonds nooit alleen de straat op; zelfs voor een bezoek aan een restaurant raden we het gebruik van een taxi aan. Waardevolle spullen kun je het beste in een kluisje in je hotelkamer achterlaten.

Recente reisinformatie

Voor het meest recente reisadvies voor Madagascar verwijzen we je naar www.minbuza.nl.

Prijsinformatie

05 augustus 2020 - 15 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 679
3 personen (driepersoonskamer) € 513
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 582
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 481
4 personen (vierpersoonskamer) € 424

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs