713005banner

Kroatië - Noord-Dalmatië, 8 dagen Eilandhoppen in de Kvarner Bocht

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fietsen

Fiets- & vaarvakantie

Lekker varen van het ene naar het andere sprookjeseiland. Daar kan je heerlijk fietsen met de zon in het gezicht en de zeewind door je haren. Onderweg zie je olijven, vijgen en laurieren. Ook heb je prachtige uitzichten over de Adriatische zee. Bezoek historische, maritieme plaatsen zoals Mali Losinj en de fraaie 'vier-toren stad' Rab. Besluit na een duik in zee de zwoele avond met een goed glas wijn aan dek.

Uniek aan deze reis

 • Internationale groep
 • Maaltijden inclusief
 • Overnacht op schip
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Kroatië - De Kvarner Bocht

De Kroatische kust behoort zonder meer tot de mooiste van Europa. Je vindt hier duizend prachtige eilanden in kristalhelder en azuurblauw water, machtige witte kalkkliffen en ontelbare intieme, groen omzoomde baaien. In de Kvarner Bocht is ieder eiland anders en kent elk eiland haar eigen geschiedenis. Op de fiets ontdek je op eigen houtje - of als je wil met een reisleider - gedurende een week het land en het volk van deze archipel. Weer terug aan boord van het ruime en comfortabele motorschip beleef je de schoonheid van dit noordelijke deel van de Adriatische zee weer op een heel andere wijze. Je reist in een internationaal gezelschap. Een dag ziet er als volgt uit: in de ochtend ga je na een stevig ontbijt met de fiets op pad, je zwemt wat of luncht onderweg. Je overnacht op het schip, maar niet voordat je bij zonsondergang hebt genoten van een welvoorziene maaltijd uit de voortreffelijke boordkeuken. De rest van de avond slenter je rond in een havenplaatsje of pak je een terrasje, om daarna heerlijk te slapen in je comfortabele kajuit of gewoon op het dek onder de flonkerende sterrenhemel.

Dag 1

Aankomst in Omisalj op het eiland Krk. Vanaf een uur of 2 kan je aan boord van het schip. Om 15.00 uur vaart het schip af en brengt je naar het eiland Cres (ca. 4 uur varen). 's Avonds wandelen we door het oude Venetiaanse centrum van Cres.

Overnachting in

Cres - Motorjacht 'Linda'

Dag 2

Cres – Martinscica, ca. 28 km.
's Morgens fietsen we naar Martinscica, aan de westkust van het eiland Cres. De lunch wordt aan boord geserveerd, tijdens de oversteek naar Lošinj. Bij mooi weer regelt de kapitein een zwempauzevoordat we verder varen naar het oude zeemansplaatsje en kuuroord Mali Lošinj. In de gezellige haven met zijn talrijke cafeetjes en bontgekleurde huizen is het 's avonds goed vertoeven.

Overnachting in

Mali Losinj - Motorjacht 'Linda'

Dag 3

Losinj – Molat, ca. 20 + 10km.
Langs de brede promenade, die langs de vele schilderachtige baaien kronkelt, fietsen we naar het meest zuidelijke deel van het eiland Losinj. We brengen een bezoek aan Veli Losinj, vroeger de thuishaven voor zeevaarders en kapiteins. Ook nu is de martieme sfeer nog duidelijk aanwezig in de smalle steegjes. Na de lunch gaan we met de boot naar het bloemeneiland Molat, waar we nog een stukje fietsen en ook zullen overnachten.

Overnachting in

Molat - Motorjacht 'Linda'

Dag 4

Dugi Otok, ca. 32 km
Tijdens het ontbijt verlaat het schip Molat en varen we langs talrijke kleinere eilanden. Bij het kruideneiland Dugi Otok word je aan land gezet, waar in de groene baai van Božava je tocht begint. Deze leidt ons eerst naar het meest noordelijke puntje van het eiland, waar de vuurtoren van Veli Rat sinds 1849 schepen de juiste kant op wijst. We fietsen verder naar het vredige haventje van Savar of Bribinj.  's Middags is er volop zwemgelegenheid. Daarna steken we over naar het eiland Olib, waar we overnachten.

Overnachting in

Olib - Motorjacht 'Linda'

Dag 5

Fietstocht op het eiland Pag (ca. 34 km)
's Morgens komen we aan op het eiland Pag en maken we een mooie fietstocht langs vele olijf- en vijgenbomen. Onderweg zie je talrijke muren die door de bewoners werden gebouwd als beschutting tegen de immer waaiende wind. Vanaf Mandre fietsen we over het steeds smaller wordende schiereiland tot we de zee bereiken. Hier wacht de boot om je over te zettent naar het eiland Rab. Het eiland behoort tot een van de zonnigste gebieden van Europa en het ommuurde vestingstadje Rab is één van de hoogtepunten van deze reis. Na het diner kun je de nauwe straatjes met talrijke gezellige bars ontdekken.

Overnachting in

Rab - Motorjacht 'Linda'

Dag 6

Fietstocht op het eiland Rab (25 km).
Langs de oeverpromenade fiets je het maanlandschap binnen van de vegetatieloze oostzijde van het eiland Rab. De weg voert je naar een baai met een mooi zandstrandje, een zeldzaamheid op de Kvarnereilanden. Je luncht op het schip in de haven van Rab. Na een zwempauze varen we naar buureiland Krk, waar we de avond doorbrengen in de oude, gelijknamige hoofdstad van het eiland.

Overnachting in

Krk - Motorjacht 'Linda'

Dag 7

Krk – Omisalj, ca. 45 km.
Vandaag een mooie laatste tocht: eerst over de rug van het eiland, daarna door een dal met wijnvelden naar het museumstadje Vrbnik in het noordoosten. De stad is gebouwd op een 50m hoge rots en is door wijnvelden omgeven. Dit is de bakermat van de witte Zlahtina wijnen. Je fietst verder over het eiland en passeert oude dorpjes. Onderweg kun je een duik nemen in de baai van Soline. Je overnacht deze laatste avond in Omisalj. Je geniet samen met je medereizigers van een slotdiner aan boord van het schip.

Overnachting in

Omisalj - Motorjacht 'Linda'

Dag 8

Na het ontbijt ga je om 09.00 uur weer van boord. Hier eindigt het arrangement.

NB Programma

Op grond van verschillende wind- en weersomstandigheden kunnen er in de route en het programma aanpassingen worden gedaan. Dit kan betekenen dat de reis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht de gehele week op het schip. Dit is geen luxe zeiljacht, maar een motorschip. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Op je boekingsbevestiging zie je de naam van het schip. Een voorbeeldbeschrijving van één van deze schepen die wordt gebruikt vind je via de link in het dag-tot-dagprogramma.
Elk schip beschikt over een gemeenschappelijke salon, een zonnedek met matjes en 10 tot 17 tweepersoonshutten, die allemaal voorzien zijn van een tweepersoonsbed of stapelbed, douche en toilet. Er zijn beneden- en bovendekse hutten. Op aanvraag is er een driepersoonshut te boeken. Dit is een tweepersoonshut - benedendeks - met een extra bed boven het tweepersoonsbed (stapelbed). Deze zijn beperkt beschikbaar. 
De hutten hebben een eenvoudige, functionele uitrusting. De benedendekse hutten zijn in het algemeen wat rustiger en koeler. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Een badlaken neem je zelf mee.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8, m.u.v. de lunch op dag 5 en 7. De meereizende kok bereidt dagelijks een uitgebreid ontbijt en diner. Tevens verzorgt hij viermaal een warme lunch aan boord. Op dag 5 en 7 zoek je voor de lunch voor eigen rekening een restaurantje op aan vaste wal.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 4x lunch aan boord
 • Alle vaarten
 • Begeleide fietstochten volgens programma
 • Overzichtskaarten van de routes (ter plaatse aan boord)
 • Beddengoed en handdoeken
 • Duits- en Engelssprekende reisleiding
 • SNP reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • 3x lunch aan vaste wal
 • Drankjes
 • Fooien
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)
 • Bewaakte parkeerplaats (zie aanvullende opties)

Ter plaatse te betalen

 • drinkwater, toeristen- en havenbelasting: EUR 50,- p.p.

Over de activiteiten

De fietsetappes vragen van de deelnemer een zekere basisconditie. De eilanden zijn tussen de 200 en 500 meter hoog. De dagetappes liggen tussen de 20 en 45 km en gaan door stevig heuvelachtig terrein. Wellicht dat je een enkele keer moet afstappen. De routes voeren grotendeels over geasfalteerde wegen, met buiten het hoogseizoen weinig verkeer. Je kan elke dag zelf beslissen of je je aansluit bij de reisleider voor een begeleide fietstocht of een dag niet gaat fietsen en lekker aan boord van het schip blijft en een duik neemt.

Geschikt voor kinderen

Vanaf 10 jaar en ouder.

Over de groepssamenstelling

Internationale groep. Het max. aantal deelnemers per vertrekdatum is 29

Extra dagen

Het is niet mogelijk om tijdens de reis een extra rustdag te boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

In de haven van Omisalj.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Omisalj is ca. 1350km. We kunnen een bewaakte parkeerplaats voor je reserveren (zie aanvullende opties).
De snelste route naar Omisalj voert via Oostenrijk en Slovenië. Voor beide landen is een autobahnvignet vereist.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Zagreb, Triëste. De vliegvelden van Rijeka en Pula liggen dichterbij Omisalj, Deze bestemmingen worden een aantal keer per week door Transavia gevlogen. Informeer bij boeking. Houd er bij de planning van je heen- en terugreis rekening mee dat het schip op dag 1 om 15.00 uur afvaart.

Informeer naar mogelijkheden en tarieven via  info@snp.nl of telefoonnummer 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld Rijeka/Krk neem je een taxi naar Omisalj (5km).

Vlieg je op Zagreb, dan reis je vanaf het vliegveld per bus naar het busstation, waar je op de bus stapt naar Rijeka (duur: ca. 3 uur). Vervolgens reis je per bus of taxi naar Omisalj (25km). Je kunt ook een transfer reserveren vanaf het vliegveld naar Omisalj (zie transfers).

Vanaf vliegveld Pula neem je de bus naar het busstation. Hier stap je op de bus naar Rijeka. Je bent ca. 1,5 uur onderweg. In Rijeka neem je de bus of een taxi naar Omisalj (25km). Je kunt ook op aanvraag een transfer reserveren vanaf het vliegveld naar Omisalj. Geef dit bij boeking aan.

Vanaf vliegveld Trieste (Italië) neem je de bus of taxi naar het busstation. Hier stap je op de bus naar Rijeka. Je bent ca.  2 uur onderweg. In Rijeka neem je de bus of een taxi naar Omisalj (25km). Je kan op aanvraag een transfer reserveren van Trieste naar Omisalj. Geef dit bij boeking aan.

Voor meer informatie over de busdienstregeling van Pula of Zagreb naar Rijeka, klik je hier
(klik onder 'Croatia - bus terminals' op Pula of Zagreb).
Voor meer informatie over de busdienstregeling van Trieste (Italië) naar Rijeka, klik je hier.

Je kan deze reis op elke zondag starten van 2 mei t/m 10 oktober 2021.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar noord-Dalmatië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Wel dien je allle drankjes aan boord zelf te betalen. Aan boord betaal je verder de lokale belastingen (zie 'ter plaatse te betalen'). Je kunt alleen contant betalen, niet met creditcard. In Omisalj  kun je geld wisselen en pinnen.

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig m.u.v. een fietshelm. Een fietshelm is verplicht. Deze zijn ter plaatse aanwezig, maar je kan beter een eigen helm meenemen. Dan heb je zeker de juiste maat en het is wel zo hygiënisch.

Eigen fietsen
Neem je je eigen fiets mee, dan adviseren we een fiets met min. 21 versnellingen i.v.m. het heuvelachtige terrein. Je fiets mag niet zwaarder zijn dan 22KG i.v.m. het max. gewicht dat de lokale gidsen mogen tillen. M.i.v. 2020 is het niet toegestaan eigen e-bikes mee te nemen. Wil je op een e-bike fietsen, dan kun je deze via ons huren.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

De bemanning van het schip bestaat uit een kapitein/stuurman en enkele assistenten. Daarnaast is er minimaal één lokale reisleider aan boord. Bij groepen groter dan 20 personen zijn er twee reisleiders. De gids begeleidt de groep en je kan met hem meerijden tijdens de ritten op de eilanden. Eén gids fietst achteraan zodat je altijd hulp zal vinden in geval van problemen. Je bent echter vrij om de dag in te delen zoals je dat wil. Als je een pauze wil, hetzij om foto's te maken, hetzij om te gaan zwemmen: ga gerust je gang. Ook hoef je niet met de gidsen mee te fietsen: de kaarten die dagelijks worden uitgedeeld zorgen dat je de route gemakkelijk zelf kan rijden. De gidsen hebben altijd een reparatiesetje bij zich en de belangrijkste reserve-onderdelen voor de fietsen. In ieder geval één van hen spreekt vloeiend Engels en Duits. De reisleiders zijn kundig bij het begeleiden van fiets- en wandeltochten.

Voor een verblijf in Kroatië heb je een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn gedurende je verblijf.

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend. Voor bromfietsen is een bromfietscertificaat of geldig rijbewijs vereist. Bij een andere eigenaar is een machtiging vereist, maar bij een huurauto is een huurcontract voldoende. Een inventarislijst is verplicht voor caravan of aanhanger. Deze moet getoond worden aan douane. Nederlandse voertuigen moeten voorzien zijn van een NL-sticker. Dit geldt ook voor aanhangwagens, caravans en fietsdragers. Een WA-verzekeringsbewijs is verplicht. De groene kaart wordt erkend

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Er zijn ziekenhuizen en klinieken in alle grotere steden. Centra voor eerste hulp en ambulante gezondheidszorg zijn er in alle lokale centra. Buitenlandse toeristen betalen geen medische behandeling als tussen Kroatië en het land van herkomst een overeenkomst bestaat betreffende gezondheidszorg. Geneeskundige kosten bij personen uit landen waarmee geen overeenkomst is gesloten, moeten direct volgens de bestaande prijsopgave worden betaald.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Apotheken zijn geopend van 08.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen tot 14.00 uur. In de grotere steden is er altijd een dienstdoende apotheek die 24 uur geopend is. Voor patiënten in levensgevaar bestaat de mogelijkheid van noodtransport per helikopter en per speedboot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wegen en de openbare ruimte zijn veilig en de politie is verantwoordelijk voor de bescherming en veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers van het land. De misdaadcijfers in Kroatie zijn vrij laag en geweldsdelicten komen niet veel voor. Ook diefstal komt weinig voor, al is het risico op drukke trein en busstations natuurlijk wel groter. Houd hier rekening mee.

Rondreizen
In geheel Kroatië kan in principe veilig worden gereisd. Dit geldt zeker voor alle doorgaande wegen en voor alle toeristencentra. Gebieden die gevaarlijk zouden kunnen zijn om te betreden, worden overal duidelijk aangegeven.

Landmijnen
Sommige afgelegen gebieden van Kroatië, alhoewel veilig en welkom hetend, zijn niet volledig van landmijnen gevrijwaard. Deze omvatten het Donau-gebied in oostelijk Slavonië en Krajina. Het is onverstandig om in dit gebied af te dwalen en verlaten dorpen te bezoeken.

Policija
De politie (policija) zal het de toeristen niet gauw lastig maken, tenzij ze natuurlijk de wet overtreden. De politie is zeer behulpzaam in Kroatië.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

KVA_Mali_Losinj_(2).jpg

Kroatië - Noord-Dalmatië

Eilandhoppen in de Kvarner Bocht

Fiets- & vaarvakantie

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten