SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101465 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Kroatië - Dalmatische Kust, 8 dagen

Wandelen over de eilanden en bergen van Dalmatië, wandelvakantie vanuit 2 hotels

Wandelweek naar de zonovergoten Dalmatische kust, waar de ruige kalkbergen van Biokovo en Omiska Dinara hoog naar de hemel reiken, waar je kunt genieten van het goede leven aan de Makarska Riviera en waar fotogenieke dorpjes, kapelletjes en kloosters verscholen liggen op de met geurig mediterraan struikgewas bedekte hellingen van het eiland Brac. Overdag afwisselend rustige wandelingen en pittige bergtochten, ’s avonds het comfort van een prima hotel en genieten van de smaakvolle keuken van de Balkan. En altijd is er het azuurblauwe, heldere water van de Adriatische Zee…

 
Erg leuke reis met mooie wandelingen en af en toe een pittig klimmetje: een aanrader !
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • wandelend door de kalkbergen achter de Makarska Rivièra
 • het vriendelijke eiland Brac
 • vanuit 2 prima hotels
 • na de wandeling duik in zee
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
De Dalmatische kust leent zich uitstekend voor een korte wandelvakantie in het voor- of najaar. Dankzij het zonnige weer en de aangename temperatuur noemen de bewoners van de kuststreek ten zuiden van Split hen regio vol trots de 'Makarska Rivièra'.  In het voorjaar is de natuur fris en uitbundig bloeiend. De kalkhellingen staan vol orchideeën en de maquis en garrigue, de zeedennen hebben lichtgroene naalden en het mediterrane struikgewas geurt uitbundig. In  het najaar is het zeewater heerlijk warm en hangen de weelderige tuinen vol citrusfruit, druiven en vijgen.  Het vriendelijke stadje met zijn kade, gezellige terrassen, kliffen en kleine strandjes ligt beschut onderaan de indrukwekkende kalkrug van het Biokovogebergte. De eerste dagen maken we hier wandelingen die ons over de dichter bevolkte lagere hellingen voeren, langs kleine dorpjes en kapelletjes. Maar ook maken we pittige bergwandelingen die ons naar de hogere pieken leiden en waar de blauwe Adriatische zee diep onder ons ligt te spiegelen. De uitzichten over de eilanden Hvar, Brac en Korcula in de verte zijn adembenemend.
Voor het tweede deel van deze wandelweek stappen we op de ferry naar Sumartin, op het eiland Brac. Brac is het grootste eiland van de Dalmatische kust. Opvallend groen, met vriendelijke en prachtige dorpjes en havenplaatsjes. Het eiland bestaat uit een grote, schuin naar het noorden afhellende plaat spierwitte kalksteen en marmer. Overal stenen muurtjes en stapels stenen die van het land zijn verwijderd in de hoop er een schamel akkertje van te maken. In het voorjaar is de maquis en het naaldwoud een grote geuren- en kleurenpracht. Naast de witte steen is het eiland vooral ook bekend vanwege zijn bijzondere kruiden. De noordkust is zacht glooiend en groen; de zuidkust is steil en ruig. Aan de voet van de bijna 800 meter hoge en steile bergwand ligt het vriendelijke kustplaatsje Bol, onze uitvalsbasis voor de laatste dagen van de reis. We maken wandelingen via het verscholen klooster van Blaca en langs de ruige zuidkust, en naar de hoogste top van het eiland: de berg Vidova Gora.   
’s Avonds is er het comfort van een prima hotel en genieten van de smaakvolle keuken van de Balkan. En altijd is er het azuurblauwe, heldere water van de Adriatische Zee…
GEZIEN IN REISMAGAZINE
lees het artikel uit SNP.NL reismagazine over deze reis naar het artikel
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Kroatië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Kroatië - Dalmatische Kust
Programma
Rechtstreekse vlucht van Rotterdam Airport naar Split. Hier wordt u opgewacht door een busje dat u in ca. anderhalf uur naar het levendige kuststadje Makarska, aan de voet van de Biokovo bergrug brengt. Makarska is het centrum van de gelijknamige ‘Makarska Riviera’.  Diner in het hotel.

Overnachting in
Makarska, Hotel Biokovo

 1. bovenlangs de kust ten zuiden van Makarska
bovenlangs de kust ten zuiden van Makarska
Programma

Na het ontbijt maken we een eerste rustige kennismakingswandeling over de lagere hellingen van de Biokovo bergrug. Geleidelijk stijgend   laten we de huizen van Makarska achter ons en langs weelderige tuinen en door geurig, laag struikgewas klimmen we geleidelijk naar het op 300m gelegen dorpje Strida Sela, pal onder de steile wanden van de Mali Vrh. Een mooie afdaling brengt ons vervolgens in het badplaatsje  Tucepi, waar we een duik in zee kunnen nemen en kunnen relaxen op één van de terrasjes. Dan wacht ons nog een kort klimmetje waarna we bovenlangs de kliffenkust naar Makarska terug wandelen. Lengte 16,5 km, 400m stijgen en dalen, duur 5,5 uur. Overnachting in
Makarska, Hotel Biokovo

 1. begin van de wandeling in Bast
begin van de wandeling in Bast
Programma
’s Ochtends wacht een korte rit naar het dorpje Bast, dat op 300m hoogte ligt. Hier begint onze wandeling van vandaag die ons via een mooi kapelletje stijgend tot pal onder de ongenaakbare steilwanden van de  1550m hoge Korenik brengt. We volgen  een prachtig panoramisch pad dat ons onderlangs de rotswanden voert, naar het dorpje Veliko Brdo. Van daar dalen we steil af tot we uiteindelijk weer de boulevard van Makarska bereiken.  Lengte 14 km, 450m stijgen en 750m dalen. Duur 5 uur. 

Overnachting in
Makarska, Hotel Biokovo

 1. op de hoge kalkkam van het Biokovo gebergte
op de hoge kalkkam van het Biokovo gebergte
Programma
Vandaag zoeken we het hoger op en wacht ons de pittigste wandeling van deze vakantie. In ca 45 minuten rijden we naar het oude piratendorp Omis, dat op de plek ligt waar de Cetina rivier  via een nauwe doorgang een weg naar de zee vindt. Een steile, schaduwrijke klim brengt ons eerst bij het fort dat op een rotspiek 300m boven het stadje ligt. Dan volgt, na een korte afdaling, een pittige klim naar de 863m hoge bergtop Kula. Naarmate we hoger komen, wordt het  landschap steeds ruiger. Tussen de witte door de zon en wind geblakerde kalksteenrotsen groeien geurige kruiden en een uitbundige mediterrane bloemenpracht. Het Biokovo berggebied, één van de 11 beschermde natuurgebieden van Kroatië,  is vooral bekend vanwege de rijkdom aan orchideeën.  Het laatste stuk naar de top voert over rotsachtig terrein en moeten we wat klauteren. Het uitzicht vanaf de top over de eilanden Brac en Hvar en over de bergen van het Kroatische binnenland en van Bosnië is adembenemend. Wie niet meewil naar de top kan een siesta houden in de schaduw onder de top. Een prachtig pad over de kam en door het bos brengt ons uiteindelijk tot onderin de kloof van de Cetina rivier, waar de bus bij een restaurant wacht om ons weer naar Makarska terug te brengen. Lengte 14 km, 950m stijgen en dalen. Duur 7 uur. 

Overnachting in
Makarska, Hotel Biokovo

 1. op de ferry naar Sumartin, terugblik naar het vasteland
op de ferry naar Sumartin, terugblik naar het vasteland
Programma

’s Ochtends nemen we de ferry naar Sumartin op het eiland Brac. Hier staan busjes te wachten om ons naar het historische stadje Bol aan de zuidkust van Brac te brengen. Na het inchecken in het hotel heb je de rest van de dag de gelegenheid om de smalle straatjes van het oude centrum van Bol te verkennen, een lekker plekje uit te zoeken op een van de terrasjes, of naar het beroemde strand van Zlatni rat (de ‘Gouden Hoorn’) te gaan, op 15 minuten lopen van Bol. Overnachting in
Bol, Villa Daniela

 1. het afgelegen klooster van Blace
het afgelegen klooster van Blace
Programma
Met taxibusjes worden we na een vroeg ontbijt naar het kalkplateau bij het dorpje Nerezisca gebracht, dat midden op het eiland Brac ligt. Hier beginnen we aan de langste wandeling van de reis. Eerst wandelen we over een droog plateau van struiken, herdershutjes en maquis. Dan dalen we door een weelderig, groen valleitje af tot we het eenzame klooster van Blaca bereiken. Na een bezoek aan deze bijzondere plek (incl. rondleiding)  volgen we het valleitje verder totdat we uiteindelijk de kreek bereiken waar de Blace valley in zee uitmondt. Hier kunnen we een duik in zee nemen, voordat we het eerst nog smalle pad langs de kustlijn volgen.  Verderop wordt het pad breder en vlakker en gaat het over in een asfaltweg. Uiteindelijk bereik je het dorpje Murvica, van waar we worden opgehaald en terug naar Bol worden gebracht.
Lengte 18 km, 75m stijgen en 625 m dalen. Duur 5,5 uur.

Overnachting in
Bol, Villa Daniela

 1. het indrukwekkende panorama vanaf Vidova Gora, het hoogste punt van Brac
het indrukwekkende panorama vanaf Vidova Gora, het hoogste punt van Brac
Programma
Bol ligt in de luwte van de hoogste berg van Brac: de 780m hoge Vidova Gora. Deze wandeling voert via een klein pad door de maquis en tegen de steile berghelling omhoog naar de top van deze berg met een adembenemend panorama. Eenmaal boven genieten we van het adembenemende panorama over de zee, het langgerekte eiland Hvar  en daarachter Korcula. Diep onder ons ligt het markante strandje van Zlatni Rat. Via hetzelfde pad dalen we weer af naar Bol, waar we genieten van onze laatste avond aan de Dalmatische kust. Lengte 14 km, 775m stijgen en dalen, duur 5 uur. 

Overnachting in
Bol, Villa Daniela

 1. Split
Split
Programma
Na een heel vroeg ontbijt stappen we in Bol op de snelle katamaran naar Split.  Als de tijd het toelaat kunnen we nog even rondkijken in deze mooie stad met haar beroemde paleis van de Romeinse keizer Diocletianus, dat het grootste deel van de oude binnenstad beslaat. Vanaf Split is het nog 45 minuten rijden naar het vliegveld, vanwaar we naar Rotterdam terugvliegen. 

NB Programma
Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

In Makarska verblijf je in Hotel Biokovo, dat aan de levendige boulevard van het stadje ligt, op 150m van het strand. De kamers in dit viersterrenhotel zijn comfortabel en hebben een goede badkamer, satelliet-tv, airco, wifi en mooi uitzicht op de haven of de stad en de bergen. Het hotel beschikt over een restaurant en pizzeria met terras aan de boulevard. 
NB: tijdens de reis met vertrek 29 april, 6 mei, 13 mei en 16 september 2017 verblijf je niet in Hotel Biokovo, maar in het op 500m gelegen Aparthotel Miramare. Dit hotel beschikt eveneens over 4 sterren en ligt net als Biokovo aan zee. In Miramare vind je een binnen- en buitenzwembad, welness en sauna, alle gratis te gebruiken door klanten. Je beschikt over een ruime kamer met zeezicht en een kitchenette.

In het plaatsje Bol, aan de zuidkust van het eiland Brac verblijven we in Vila Daniela. Het hotel ligt op een rustige plek, vlakbij het historische centrum van Bol. De boulevard van Bol ligt op enkele minuten lopen en het beroemde strand van Zlatni rat ligt op 15 minuten wandelen. De kamers hebben een goede badkamer, airco en tv, en de meeste kamers hebben een terras. In de lobby is wifi, er is een zonneterras en een klein zwembad. Het hotel beschikt eveneens over een restaurant.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Tijdens de reis zijn alle ontbijten en diners inbegrepen, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8. Het ontbijt wordt verzorgd in de restaurants van de twee hotels waar we verblijven. In zowel Makarska als Bol dineren we 2 avonden in een lokaal restaurant. De overige diners worden gereserveerd in de hotels.


Inbegrepen
 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • transfers per charterbus conform programma
 • ferries op dag 5 en 8
 • entree fort Omis
 • entree en rondleiding Blaca klooster
 • opslag bagage Split (dag 8)
 • diensten SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • overige  entrees
 • eventuele transfers naar of van verlengingshotels
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Tijdens deze reis maak je afwisselend langere en kortere dagwandelingen door heuvelachtig en bergachtig terrein. Je wandelt afwisselend over kleine, stenige paadjes, en over zandwegen of steenslagwegen. De paden in dit kalklandschap zijn stenig en de optionele beklimming van de top van de berg Kula op dag 4 vergt wat klauterwerk (niet technisch). De lengte van de wandelingen varieert van 10 tot 18 km; een wandeling (dag 6 is 24 km). Je wandelt dagelijks 3 tot 6 uur (dag 6: 7 uur wandelen).  De hoogteverschillen lopen uiteen van 300 tot 950m stijgen en dalen per dag. Uiteraard kunt je altijd beslissen een dag niet mee te wandelen en in of rondom het hotel te relaxen of een duik in zee te nemen.


Reisleiding

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.Minimum aantal deelnemers
3


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode

Dalmatië heeft een uitgesproken mediterraan klimaat met een lange, warme en droge zomer. In het voorjaar en de nazomer en herfst is het weerbeeld zeer geschikt voor een wandelvakantie. Het kwik loopt in mei overdag op tot ongeveer 25ºC; in juni en september zijn uitschieters tot 30ºC mogelijk, zeker aan de kust. Wel staat er vaak een verkoelende zeebries. Ofschoon in deze periode de kans op neerslag gering is, moet u toch altijd bedacht zijn op een enkele regenachtige dag of een onweersbui, met name hoger in de bergen. Zowel het voor- als het najaar hebben zo hun pluspunten: in het voorjaar is de natuur nog groen en in september is de Adriatische zee heerlijk warm. • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Kroatië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn gedurende uw verblijf.

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend. Voor bromfietsen is een bromfietscertificaat of geldig rijbewijs vereist. Bij een andere eigenaar is een machtiging vereist, maar bij een huurauto is een huurcontract voldoende. Een inventarislijst is verplicht voor caravan of aanhanger. Deze moet getoond worden aan douane. Nederlandse voertuigen moeten voorzien zijn van een NL-sticker. Dit geldt ook voor aanhangwagens, caravans en fietsdragers. Een WA-verzekeringsbewijs is verplicht. De groene kaart wordt erkendGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Er zijn ziekenhuizen en klinieken in alle grotere steden. Centra voor eerste hulp en ambulante gezondheidszorg zijn er in alle lokale centra. Buitenlandse toeristen betalen geen medische behandeling als tussen Kroatië en het land van herkomst een overeenkomst bestaat betreffende gezondheidszorg. Geneeskundige kosten bij personen uit landen waarmee geen overeenkomst is gesloten, moeten direct volgens de bestaande prijsopgave worden betaald.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Apotheken zijn geopend van 08.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen tot 14.00 uur. In de grotere steden is er altijd een dienstdoende apotheek die 24 uur geopend is. Voor patiënten in levensgevaar bestaat de mogelijkheid van noodtransport per helikopter en per speedboot.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).Veiligheid

Wegen en de openbare ruimte zijn veilig en de politie is verantwoordelijk voor de bescherming en veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers van het land. De misdaadcijfers in Kroatie zijn vrij laag en geweldsdelicten komen niet veel voor. Ook diefstal komt weinig voor, al is het risico op drukke trein en busstations natuurlijk wel groter. Houd hier rekening mee.

Rondreizen
In geheel Kroatië kan in principe veilig worden gereisd. Dit geldt zeker voor alle doorgaande wegen en voor alle toeristencentra. Gebieden die gevaarlijk zouden kunnen zijn om te betreden, worden overal duidelijk aangegeven. Het natuurpark van de Plitvice-meren kan veilig worden bezocht. Wij raden u echter ten zeerste aan om in dit park de paden te volgen.

Landmijnen
Sommige afgelegen gebieden van Kroatië, alhoewel veilig en welkom hetend, zijn niet volledig van landmijnen gevrijwaard. Deze omvatten het Donau-gebied in oostelijk Slavonië en Krajina. Het is onverstandig om in dit gebied af te dwalen en verlaten dorpen te bezoeken.

Policija
De politie (policija) zal het de toeristen niet gauw lastig maken, tenzij ze natuurlijk de wet overtreden. De politie is zeer behulpzaam in Kroatië. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Tijdens de wandelingen loopt u met een dagrugzakje met daarin een warm kledingstuk, regenkleding, de lunch, een of meerdere veldflessen en eventueel een fototoestel en verrekijker.
 • wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen. Wij raden u aan tijdens de vlucht uw wandelschoenen te dragen of in de handbagage mee te nemen i.v.m. mogelijke vertraging van de bagage.
 • schoenvet
 • luchtige wandelkleding
 • regenkleding, bijv. gore-tex jack (geen poncho's)
 • winddicht jack of fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • zwemkleding en badhanddoek
 • eventueel snorkeluitrusting
 • pinpas en/of creditcard
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • eventueel: pilletjes tegen zeeziekte, zoals primatour
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Rekent u voor de lunches en drankjes op ongeveer € 15- per dag. U kunt op het vliegveld van Split, in Makarska en in Bol geld pinnen. De Kroatische munt is de kuna.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Tijdens deze reis zijn er diverse kortere ritten per taxibus(sen) van en naar de wandeling. De rit van  vliegveld Split naar Makarska en van Split terug naar het vliegveld gaan per gecharterde bus. Verder zijn er twee oversteken per ferry van Makarska naar Sumartin op Brac en aan het eind van de reis van Bol naar Split per snelle katamaran.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis in Kroatië te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat u vermoeid aan de start verschijnt. Door middel van een paar stevige wandelingen in de weken voorafgaand aan de reis kunt u evt. uw wandelconditie wat bijspijkeren. Bovendien kunnen uw voeten en schoenen weer aan elkaar wennen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Er zijn momenteel geen bijzonderheden. • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid, dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Split.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia van Rotterdam Airport naar Split v.v.

Vluchtschema
HV 6259 Rotterdam - Split vertrek om 12.45 aankomst 14.45 uur
HV 6260 Split - Rotterdam vertrek om 15.30 aankomst 17.40 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Hoe Rotterdam Airport per O.V. te bereiken:

Vanuit Den Haag naar Rotterdam The Hague Airport:
Met de RandstadRail reis je vanaf Den Haag Centraal naar halte Meijersplein (metrolijn E). Vanuit daar reis je met de Airport Shuttle naar Rotterdam The Hague Airport (RET lijn 50) .

Van/naar Rotterdam:
Vanaf Rotterdam Centraal reis je met Buslijn 33 naar Rotterdam The Hague Airport.
Voor dienstregelingen: zie www.ret.nl • mei 2017
 • Erg leuke reis met mooie wandelingen en af en toe een pittig klimmetje: een aanrader !
 • mei 2017
 • Leuke reis met mooie uitzichten. Wandelingen zijn prima te doen. Alleen de wandeling waarbij je vanuit Omis gelijk met een steile klim begint, is wel even echt pittig. Voor die mensen die een keer niet mee wilde wandelen was het geen enkel probleem om eens een dagje over te slaan, maar er zit ook al een rustdag in de reis als je doorgaat naar het eiland Brac. Wat niet in het programma zit, maar wat zeker een zeer unieke ervaring was (al was het maar om de bijzondere gids), was de wijnexcursie en proeverij bij Stina in Bol. Lekkere wijntjes hebben ze daar.
 • mei 2017
 • Vreselijk goed werk afgeleverd voor onze reisleider Eric, onze dank voor de sfeer! We hadden daardoor een fantastische ontspannen week met leuke mensen, de wandelingen, de restaurants etc.
 • mei 2017
 • Mooie reis met voldoende afwisseling, zeker als je mooi weer hebt.
 • oktober 2016
 • Prachtige tochten gemaakt en altijd de zee binnen handbereik, echt geweldig!!!!
 • oktober 2016
 • Ik wist niet dat Kroatië zo mooi was. De wandelingen waren prachtig, met grootse vergezichten. Als extraatje hadden we bijna elke dag gelegenheid om lekker te zwemmen in de heldere Adriatische zee. Daarbij was ik blij met mijn sandalen voor de kiezelstrandjes.
 • oktober 2016
 • Leuke reis met veel tijd voor jezelf.
 • oktober 2016
 • Goed verzorgde reis!
 • juni 2016
 • Wandelingen zijn goed te doen (die van dag 3 is te lang en aan het eind niet aangenaam). De uitzichten prachtig op de gevarieerde kustlijnen.
 • mei 2016
 • Ik heb een geweldige week gehad in Kroatië van 21 t/m 28 mei 2016. Prachtig land sowieso en heerlijk om daar te lopen. Veel hoogteverschillen, dus soms wel zwaar maar alleszins de moeite waard. Zeker onder begeleiding van Pol van Mill. Ik pleit bij dezen voor invoering van SNP Pol Reizen! Altijd boeken zonder over na te denken!
 • mei 2016
 • Een mooie wandelvakantie in een heel rustig en mooi gebied in Europa met passende wandelingen en volop mogelijkheden om vogels en planten te zien. Op een waarlijk mooie manier begeleidt door een zeer ervaren SNP gids.
 • mei 2016
 • De reis naar Kroatië viel goed bij mij in de smaak. Leuke uitdagende tochten met accommodaties in leuke plaatsen.
 • mei 2016
 • Deze reis geeft een goed beeld van de Kroatische kust. De tochten zijn niet zwaar, soms een steil klimmetje maar nergens hoogtevreesgevoelig. De gezellige plaatsen geven echt een vakantiegevoel!
 • mei 2016
 • Een prachtige wandelvakantie langs de Dalmatische kust!
 • mei 2016
 • De wandelreis langs de Dalmatische Kust en op het eiland Brac biedt prachtige uitzichten op zee, hier en daar pittig klimmen en dalen, verblijf in leuke havenstadjes aan zee, op de dag van vertrek nog met de fast ferry naar Split, alwaar, als bunus, een stadswandeling.
 • mei 2016
 • Wandelreis langs de schitterende Dalmatische kust. Genieten van sportiviteit en na de wandeling heerlijk genieten van zon, zee & gezellige terrasjes!
 • oktober 2015
 • Mooie en soms stevige wandelingen, zeer fraaie uitzichten, comfortabele hotels in sfeervolle dorpjes: het zijn de ingrediënten voor een heerlijk weekje nazomeren in Kroatië!
 • oktober 2015
 • Prachtige wandelingen in het mooie Kroatië met wandelingen langs olijfgaarden, vijgenbomen en schitterende Agaves. De rijpe granaatappels kunnen eind september zo van de boom gegeten worden. Het water is glashelder en de uitzichten prachtig. Echt een aanrader als je er even helemaal tussenuit wilt.
 • september 2015
 • Mooie reis, goede accommodatie en deskundige prettige begeleiding.
 • juni 2015
 • De Dalmatische kust is wonderschoon! Prachtige vergezichten, overvloedige natuur en de kleur van de zee is moeilijk te omschrijven, zo mooi. De sfeer is een mix van Zuid-Frankrijk en Griekenland en ik ben er zo enthousiast over dat ik zeker een keertje terug ga naar deze mooie regio! Een aanrader!

Data en prijzen

9 september 2017 - 16 september 2017 (Garant vertrek)
€ 975 / € 1255* eenpersoonskamer
€ 870 / € 1150* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
60 40
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 20 80
status reizend (in %)
alleen samen
20 80
16 september 2017 - 23 september 2017 (Garant vertrek)
€ 930 / € 1210* eenpersoonskamer
€ 815 / € 1095* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

23 september 2017 - 30 september 2017 (Garant vertrek)
€ 875 / € 1155* eenpersoonskamer
€ 785 / € 1065* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • alle vertrekdata zijn met gegarandeerd vertrek
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Extra mogelijkheden bij Kroatië - Dalmatische Kust

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Tragos (Trogir)

In het hart van het historische centrum van Trogir vind je Hotel Tragos. Het hotel maakt deel uit van een barok 18e eeuws paleis. De comfortabele kamers beschikken alle over een eigen badkamer, TV, airconditioning en gratis wifi. Het restaurant van het hotel is gevestigd in de gerenoveerde wijnkelder; men serveert Dalmatische en Kroatische specialiteiten. 's Zomers kun je ook buiten dineren op de sfeervolle binnenplaats. 
Het vliegveld van Split bevindt zich op slechts 5km van Trogir. 
vanaf € 47,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden