Kaapverdië - Wandelreis, 13 dagen de wandel-eilanden van Cabo Verde

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels en guesthouses

Wandel door het grillige landschap op de westelijke eilanden van Kaapverdië, de eilanden-archipel in de Atlantische Oceaan met zijn twee gezichten. Terwijl zonaanbidders op de stranden van Sal en Boa Vista liggen, verkennen wij de ruigere westelijke eilanden Santiago, Fogo en Santo Antão. Op Fogo wandel je over de beboste hellingen van Mosteiros en uitgestrekte zwarte lavavelden met als grootste uitdaging de top van de vulkaan Pico Grande, de hoogste top van Kaapverdië. Op Santo Antão en Santiago passeer je akkertjes met suikerriet, wandel je over droge hellingen en door groene valleien met mango- en guavebomen. Dorpjes liggen hier in ‘the middle of nowhere’. De ruige kusten worden weer afgewisseld door vrolijk gekleurde vissersbootjes in de haventjes. De oceaan is bijna overal wel te zien. Kaapverdianen, doorgaans vrolijk en vriendelijk, leven voornamelijk buiten. Kinderen ontmoet je op elk vlak veldje na schooltijd waar ze de nieuwe Ronaldo willen worden. Markten zijn er levendig en kleurrijk. Aan comfort zal het je met deze nieuwe wandelreis niet ontbreken, maar de luxe moet je zoeken in het er zijn, genieten en de mooie ontmoetingen met Kaapverdianen.

Uniek aan deze reis

 • Afrikaans land met Europees tintje
 • Door Portugezen aangelegde zigzag wegen
 • Kustwandeling Cha d'Igreja naar Ponta do Sol
 • Mix van Creoolse en Afrikaanse cultuur
 • Prachtige vallei van Paúl en Ribeira da Torre
Zwaarte
Comfort

Vriendelijk Kaapverdië

Kaapverdië heeft twee gezichten. Zonaanbieders kiezen voor de oostelijke eilanden; de veel ruigere westelijke eilanden zijn ideaal om te wandelen. 'Wacht met Kaapverdië niet te lang', tipt SNP-reisexpert Sandra van der Linden. Lees verder...

Dag tot dag

Kaapverdië - Kaapverdië Wandelvakantie

In het kort ziet je programma voor de komende 13 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Praia (Santiago), overnachting Praia
 • Dag 2: wandeling Serra Malagueta NP en Cidade Velha, overnachting Praia
 • Dag 3: vlucht naar Fogo, bezoek Salinas, overnachting São Filipe
 • Dag 4: naar Chã das Caldeiras, wandeling Pico Pequeno, overnachting Portelo
 • Dag 5: wandeling Pico Grande, overnachting Portelo
 • Dag 6: wandeling caldera naar Mosteiros, overnachting São Filipe
 • Dag 7: vlucht naar São Vicente, overnachting Mindelo
 • Dag 8: ferry naar Porto Novo, wandeling Alto Mira naar Chã de Morte, overnachting Pedracin
 • Dag 9: transfer naar Agua das Caldeiras, wandeling vallei XoXo, overnachting Pedracin
 • Dag 10: transfer Cruzinha, kustwandeling naar Ponta do Sol, overnachting Ponta do Sol
 • Dag 11: transfer naar Vallei Paúl, wandeling, overnachting Vila das Pombas
 • Dag 12: wandeling Pinhão naar Sinagoga, transfer Porto Novo, ferry naar Mindelo, overnachting Mindelo
 • Dag 13: vertrek

 • Voor meer details klik je op de betreffende dag.

  Dag 1

  Vlucht via Lissabon naar Santiago, het hoofdeiland van de archipel. We worden verwelkomd en opgehaald om naar Praia te rijden waar we de komende twee nachten in een comfortabele accommodatie aan de kust verblijven.

  Inbegrepen maaltijden: -

  Overnachting in

  Praia (Santiago)

  Dag 2

  Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt worden we in ongeveer anderhalf uur door het prachtige bergachtige landschap van Santiago naar het nationale park Serra Malagueta gebracht. Al wandelend in het grillige landschap merk je dat je in ‘Afrika’ bent, je komt geiten en schapen tegen, de mensen die er wonen leven van de kleinschalige landbouw. Tijdens de ruige wandeling heb je steeds adembenemende uitzichten over het voornamelijk droge berglandschap. De wandeling  voert via de GomGom Vallei waar een deel redelijk groen blijft. We dalen verder af naar Hortelao voor een welverdiend koel drankje voordat we teruggebracht worden naar ons hotel in Praia. Afstand 11 km, stijgen ong. 300m, dalen ong. 1000m, duur: 4-5 uur.

  Inbegrepen maaltijden dag 2: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  Praia (Santiago)

  Dag 3

  Vlucht naar Fogo, rondwandeling Sao Filipe en een bezoek aan Salinas. In de ochtend vliegen we naar Fogo, het eiland waar in 2014 nog een grote vulkaanuitbarsting plaatsvond. Na aankomst verkennen we het mooie centrum van Sao Filipe, dat tegen de berghelling van het kleine eiland ligt. In de middag volgt een rit naar het noordwesten van het eiland naar de rotspoelen van Salinas. Als de zee rustig is, kun je een duik nemen en anders even lekker uitwaaien op het kleine zwarte strand.

  Inbegrepen maaltijden: ontbijt

  Overnachting in

  Vlucht naar Fogo, verblijf São Filipe

  Dag 4

  Na het ontbijt worden we naar de zwarte wereld van Cha das Caldeiras gebracht, dat in 2014 opgeschrikt werd door een enkele maanden durende vulkaanuitbarsting. In het dorpje Portela bleven slechts 5 huizen gespaard, de rest ligt bedolven onder een dikke laag lava. We wandelen over de zwarte hellingen naar Pico Pequeno, deze kleine krater barstte in 1995 voor het laatst uit. Vanaf deze Pico heb je een weids uitzicht over de grote krater en zien we in de verte Portela liggen, waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen. De onderaardse warmte in deze omgeving is op veel plaatsen goed te voelen.

  Wandeling: 7 km, 350 meters stijgen en dalen, duur ca. 3 uur

  Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  Chã das Caldeiras (Fogo)

  Dag 5

  Nog in het donker zullen we vertrekken vandaag om de grootste warmte voor te zijn. De beklimming van de iconische Pico Grande vergt tredzekerheid en doorzettingsvermogen, maar als je na 4 uur klimmen boven op de kraterrand staat, ben je alle zweetdruppels snel vergeten. Geniet van een adembenemend uitzicht van 360 graden! Na een korte pauze hebben we weer alle aandacht nodig voor het eerste deel van de afdaling, voordat we in het losse gruis verder naar beneden kunnen ‘skiën’. Wandeling: afstand: ongeveer 11 km, stijgen en dalen 1100m, duur 5-6 uur

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  Chã das Caldeiras (Fogo)

  Dag 6

  We verlaten het droge zwarte landschap van Cha das Calderas via de noordoostelijke kant naar de vochtige groene wereld van Mosteiros, een groter contrast bestaat bijna niet. De afdaling is pittig, de eerste 800m door bos en vanaf 1000m hoogte door gecultiveerd landschap met allerhande gewassen en fruitbomen. Na 4-5 uur arriveer je in het kleine en rustige gehucht Pai Antonio, waar de bus op ons staat te wachten om ons terug te brengen naar Sao Filipe. Afstand: ongeveer 10km; dalen: 1400m, duur 4-5 uur

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  São Filipe (Fogo)

  Dag 7

  Vandaag is een reisdag. We vliegen vanaf Fogo, via Santiago naar São Vicente. In Mindelo nemen we onze intrek in centraal gelegen hotel met uitzicht op de haven.

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt

  Overnachting in

  Mindelo (São Vicente)

  Dag 8

  Vroeg uit de veren om met de ferry in een uur naar Santo Antão te gaan. Bij aankomst rijden we naar het weinig bezochte westelijk deel van het eiland waar de vulkanische oorsprong van het eiland nog goed zichtbaar is. In een landschap van spectaculaire rotsformaties in een sterk geërodeerd berglandschap maken we een wandeling over muilezelpaden van ongeveer 3,5 uur alvorens we naar onze accommodatie aan de noordoostkant van het eiland gebracht worden.

  Wandeling: afstand 6 km, duur ca. 3,5 uur, stijgen en dalen ca. 500m

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Overnachting in

  Pedracin (Santo Antão)

  Dag 9

  Na het ontbijt worden we via de spectaculaire oude weg naar Agua das Caldeiras in het hart van het eiland Santo Antão gebracht, op een hoogte van 1450 meter. In de vallei Ribeira da Torre is gedurende het gehele jaar water beschikbaar, wat goed te zien in het groene landschap. Prachtig om de steile terrassen te zien tegen de berghellingen, dat dwingt respect af! Stokken worden aanbevolen voor de lange afdaling in deze prachtige vallei waarin veel landbouw bedreven wordt.

  Wandeling: afstand 8 km, duur 4-5 uur, dalen 1200m

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Overnachting in

  Pedracin (Santo Antão)

  Dag 10

  Vandaag staat de beroemde kustwandeling van Santo Antão op het programma. Het oude handelspad langs de kliffenkust met aan uw linkerhand de oceaan en aan uw rechterhand het indrukwekkende berglandschap stijgt en daalt gedurende de gehele dag. Het eerste deel van de dag lopen we in de schaduw, maar tegen de tijd dat we door het plaatsje Fontainhas lopen zullen we zeker uitkijken naar een welverdiend en verkoelend drankje in Ponta do Sol.

  Wandeling: afstand 15 km, duur ca. 6 uur, stijgen en dalen ca. 700m

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  Ponta do Sol (Santo Antão)

  Dag 11

  Vandaag bezoeken we de meest groene vallei van Santo Antão, de vallei van Paul. De vallei is omgeven door hoge bergen en rotsen. In de vallei wordt vooral heel veel suikerriet verbouwd voor de beroemde grog die gestookt wordt op Kaapverdië. Via kleine muilezelpaadjes tussen de landbouwveldjes wandelen we tussen de weelderige vegetatie van mangobomen, sinaasappelbomen en suikerriet naar prachtige uitzichtpunten. Voordat we de vallei uitrijden brengen we een bezoek aan een grogdistilleerderij.  Afstand 6-7 km, stijgen en dalen ong. 350m, duur 3-4 uur.

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  Vila das Pombas (Santo Antão)

  Dag 12

  Met een korte transfer worden we via een klein slingerweggetje naar Pinhao gebracht waar onze wandeling naar Sinagoga aanvangt. Het pad gaat op en neer, door groene vruchtbare valleien en over pasjes naar de volgende vallei, maar altijd is de zee in zicht. We zullen mensen aan het werk zien op hun akkertjes en kunnen onderweg bij een van hen een kopje thee drinken. De wandeling eindigt aan de kust bij het gehucht Sinagoga waar in de tweede helft van de 19e eeuw een Joodse nederzetting was. Na de wandeling worden we naar Porto Novo gebracht waar we de ferry nemen naar Mindelo. Wandeling: afstand 9km, 800m dalen, 400m stijgen, duur 4-5 uur.

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

  Overnachting in

  Mindelo (São Vicente)

  Dag 13

  Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Nederland/België

  NB Programma

  • In Kaapverdië is een toeristenbelasting van kracht die ten gunste zal komen aan de ontwikkeling van het toerisme in Kaapverdië. De belasting bedraagt CVE 220 per dag (ca. € 2) met een maximum van 10 dagen voor alle toeristen vanaf 16 jaar en ouder.
  • Wijzigingen in het vluchtschema van Binter voor de binnenlandse vluchten komen voor en kunnen invloed hebben op het dagschema en zelfs op de heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden nog nadat tickets  al zijn geprint. Het hebben van de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen maakt het reizen door de archipel een stuk plezieriger.

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Over de accommodaties

  Je overnacht in hotels en pensions op een- of tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. We geven je hieronder een korte beschrijving van de mix aan accommodaties:

  • Santiago - Praia: luxe hotel aan de kust met zwembad, uitgebreid ontbijt
  • Fogo-São Filipe: mooi gelegen huisjes/appartementjes met een zwembad, een trap geeft toegang naar het zwarte zandstrand van Fogo
  • Fogo - net buiten dorpje Portela; alle kamers van het pension liggen op de begane grond rondom een vulkanische binnentuin (rotstuin). Kamers zijn eenvoudig maar prima. Gezien de schaarsheid aan water, kun je je hierin alleen wassen (geen douche) 
  • São Vicente -  Mindelo: hotel  ligt nabij de haven, uitgebreid ontbijt
  • Santo Antão - Pedracin Village: leuke huisjes van natuursteen, een beetje grauw, maar de douches zijn goed en er is een leuk terras bij het zwembad en een bar
  • Santo Antão - Ponta do Sol: prima hotel, nieuw, wit en strak, direct aan de kust.
  • Santo Antão - Vila das Pombas: hotel direct aan het water, prima hotel

  Over de maaltijden

  De Kaapverdische dis is een echte fusion keuken. Gezien de strategische ligging tussen Afrika en de Caribische archipel en haar koloniale verleden vind je Creoolse, Portuguese, Afrikaanse en zelfs Braziliaanse invloeden die een stempel op de Kaapverdische keuken hebben gedrukt. Het nationale gerecht is cachupa, een bonenschotel met maïs en worst. De groenten die lokaal worden verbouwd (wortel, zoete en gewone aardappel, pompoen en courgette) zie je vaak terug in de diners. Er wordt vanzelfsprekend veel vis gegeten en rijst ontbreekt nooit op tafel, maar ook vlees en kip is bijna altijd op het menu te vinden. Voor vegetariërs is de keuze beperkt, maar dat wordt steeds beter. Op alle eilanden zijn tropische vruchten als papaya, guava, mango en cocos verkrijgbaar die in sapjes en nagerechten hun weg weten te vinden, smullen maar! 

  Neem snacks uit Nederland mee voor onderweg. Er zijn geen supermarkten alleen piepkleine winkeltjes die allemaal hetzelfde verkopen.

  Inbegrepen

  • heen- en terugreis en aansluitende transfers (optioneel)
  • drie binnenlandse vluchten (Santiago-Fogo; Fogo-Santiago; Santiago-São Vicente)
  • alle overige transfers per minibus volgens programma
  • alle overnachtingen (incl. 12x ontbijt)
  • 9x lunch en 2x diner
  • toeristenbelasting (€ 2 pp per nacht)
  • entrees nationale parken 
  • ticket veerboot São Vicente-Santo Antão v.v
  • lokale Engelssprekende gids tijdens wandelingen
  • SNP-reisleider
  • digitale reisinformatie

  Niet inbegrepen

  • beveiligingstoeslag (Airport Security Fee-TSA)
  • overige maaltijden voor zover niet inbegrepen
  • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes, souvenirs en fooien)

  Reisinformatie

  Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

  Over de activiteiten

  De wandelingen op Kaapverdie zijn qua afstand meestal niet ver, maar toch pittig vanwege het grillige vulkanische berglandschap enerzijds en de warmte anderzijds. De wandelpaden bestaan veelal uit stenige verbindingspaden die vroeger door lastdieren gebruikt werden. Sommige paden zijn verhard door (ongelijkmatige) natuursteen (cobble stones), andere zijn onverhard en kunnen glad zijn als het vochtig is. De afdalingen zijn vaak erg steil, stokken worden dan ook ten zeerste aanbevolen. 

  Praktische informatie

  Waar ontmoet ik de groep

  Als je op eigen gelegenheid reist ontmoet je de groep op het vliegveld van Santiago of in de eerste accommodatie in Praia. 
  De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

  Vluchtinformatie

  Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen dan vlieg je met TAP Air Portugal naar Praia en terug vanaf Sao Vicente

   

  TP 673 Amsterdam  - Lissabon  13.55 15.55 uur   

  TP 1543 Lissabon - Praia vertrek 20.45  23.05 uur 

  TP 1558  Sao Vicente -Lissabon vertrek 07.00   12.55 uur

  TP 672  Lissabon-  Amsterdam 14.40  18.40 uur

   

   Bovenstaande vluchtschema's bieden een indicatie en kunnen nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je e-ticket kort voor vertrek

   

   


  Vluchtschema 29september
  Vluchtschema 29september

  Een belangrijk kenmerk van de Kaapverdische eilanden is dat het er vaak droog is en dat de zon uitbundig schijnt. De zonintensiteit is hoog, soms heb je dat niet door omdat het ook regelmatig flink waait. De dagtemperatuur varieert van gemiddeld 24-25 °C in de winter tot aan 29-30 °C in september. ‘s Nachts daalt de temperatuur in de winter tot 18-19 °C en in de zomer tot 23-24 °C. In de wintermaanden kan het klimaat alle kanten op. Het is niet altijd een stralend blauwe lucht, maar kou en regen zul je zelden ervaren. Neem voor de zekerheid altijd een trui of een fleece vest mee. De meeste kans op regen is er tussen augustus en oktober, vooral op Santo Antão.Als het regent kan er een flinke bui vallen en kunnen paden glad worden om te wandelen. Het gehele jaar door is er te reizen, maar het ideale wandelseizoen loopt van oktober tot aan mei (lagere temperaturen en luchtvochtigheid).

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kaapverdië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

   

  De Kaapverdische Escudo (CVE) is de nationale munteenheid. Tijdens deze reis kun je alleen betalen met de lokale valuta, de Escudo. Je kunt ook pinnen (met VISA card € 2 per transactie) of steeds vaker met je 'normale' pinpas.  Soms lukt het echter niet en zul je binnen in de bank met paspoort geld moeten afhalen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. Geld opnemen met je creditcard kan ook. Neem voor de zekerheid ook wat contante euro’s mee, die kun je op de luchthavens van Santiago en Mindelo kunt wisselen tegen Escudo’s.

  Ter plaatse dien je te rekenen op enkele bijkomende kosten:

  • paar lunches en diners (€ 20-25 per diner)
  • drankjes (frisdrank/biertje € 1,50-2,- / fles water € 1) 
  • toeristenbelasting (€ 2,20 p.p. per nacht vanaf 16 jaar of ouder)
  • Airport Service Tax (zie voor meer informatie het kopje 'Visum Kaapverdië')
  • fooien (ongeveer € 30-40)
  • persoonlijke uitgaven  (o.a. souvenirs)

  Alle transfers worden uitgevoerd met een minibus, een ferry en drie binnenlandse vluchten.

  Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

  • Weekendtas
  • dagrugzak
  • Stevige wandelschoenen (goed profiel, hoogsluitend tot boven enkels)
  • Lichte wandelschoenen voor 's avonds
  • Wandelstokken i.v.m. hoogteverschillen
  • Warme fleece/vestje voor de avond 
  • Wind- en waterdicht jack
  • Luchtige kleding
  • Blouses/sweatshirts met lange mouwen (bescherming tegen de zon)
  • Regenkleding
  • Zwemkleding
  • Waterfles/bidon
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Hoed/pet (die niet kan wegwaaien)
  • Goede zaklamp
  • Bril voor contactlensdragers i.v.m stof
  • Eventueel verrekijker
  • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
  • Veldfles (min. 1,5 liter)
  • Lippencreme met UV-filter
  • EHBO-benodigdheden
  • GELDIG paspoort (nog 6 maanden geldig bij terugkeer in Nederland)

  Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

  Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

  Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

  Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

  N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren. 

  N.B.
  Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Airport Security Fee (TSA)

  Voor een verblijf van maximaal 30 dagen in Kaapverdië heb je geen visum nodig, maar dien je wel een zogenoemde Airport Security Fee (=TSA) te betalen. Dit is een beveiligingstoeslag die dient ter dekking van de kosten van grensbewaking, preventie en veiligheid. Meestal zijn deze kosten in het internationale vliegticket verwerkt, echter voor Kaapverdië niet. 

  Om de Airport Security Fee te kunnen betalen, dien je je verplicht te registreren via het online platform Ease.gov.cv. Doe dit minimaal 5 dagen voor vertrek naar Kaapverdië.

  Omdat de registratie nog niet altijd vlekkeloos verloopt via dit platform, kun je de beveiligingstoeslag ook bij de immigratie bij aankomst op Kaapverdië betalen (cash of per credit card). Er geldt wel een kleine toeslag. Bij de registratie zal men vragen naar je paspoortgegevens, vluchtnummer, datum van aankomst en vertrek, en je verblijfplaats in Kaapverdië. Bij aankomst op de luchthaven in Kaapverdie dien je het bewijs van de registratie te tonen. Indien je dit niet kunt tonen, dien je je alsnog te registreren en het bedrag van de beveilingstoeslag te voldoen.

  Bedrag van TSA

  Bij aankomst vanaf buiten Kaapverdië betaal je CVE 3.400 (ongeveer € 31) voor de TSA. Voor binnenlandse vluchten is CVE 150 (ongeveer € 1,40) normaliter inbegrepen in de prijs van het vliegticket.

  Paspoort

  • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
  • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
  • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

  Aanbevolen
  Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

  Malaria
  In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië malaria voor op de eilanden Santiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt weinig tijd. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Kaapverdië - Wandelreis

  de wandel-eilanden van Cabo Verde

  Wandelvakantie vanuit hotels en guesthouses

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Groepsreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten