Kaapverdië - São Nicolau en Santo Antão, 9 dagen een stukje Afrika in de Atlantische Oceaan

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit pensions

Ontdek de mooiste 'kruimels van verlangen' in de Atlantische Oceaan. Deze reis voert je langs São Nicolau, São Vicente en Santo Antão, de mooiste eilanden van deze 500 km voor de West-Afrikaanse kust liggende Kaapverdische archipel. Loop langs scherp gekartelde heuvels, drakenbomen en pijnbomen met zilvergroen baardmos. Akkertjes met zoete aardappelen op weg naar Monte Gordo, het 'dak' van São Nicolau. In de gapende kloof Ribeira do Paúl zie je huisjes verspreid liggen alsof ze uit de lucht zijn komen vallen. Kuier over de verschillende markten van Mindelo, de culturele hoofdstad en eens de woonplaats van de koningin van Kaapverdië, Cesára Evóra. Met de klanken van Kaapverdiaanse muziek in je achterhoofd, keer je beslist weer terug. Net zoals vele Kaapverdianen die buiten Kaapverdië wonen.

Uniek aan deze reis

 • Afrikaans land met Europees tintje
 • Bewandel zigzag wegen door Portugezen aangelegd
 • Directe vlucht Amsterdam-Sal met Transavia
 • Fraaie wandeling Cova-krater naar vallei van Paúl
 • Mix van Creoolse en Afrikaanse cultuur
 • Nooit de weg kwijt met de mooiste wandelingen met GPS tracks
 • Overal bagage transport
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Kaapverdië - Kaapverdië * São Nicolau en Santo Antão

Met de landing op de luchthaven van Sal vangt je (wandel)vakantie aan. Na de eerste overnachting vlieg je de volgende dag door naar het eiland São Nicolau waar je over een lint aan basaltkeien rijdt naar Ribeira Brava, de hoofdstad in pocketformaat ingeklemd tussen gekartelde bergtoppen. Dwaal hier door de smalle straatjes en sla het 'stadsleven' gade vanaf een bankje op het centrale plein. Te voet kun je de groene hellingen van de Monto Gordo vulkaan beklimmen of afdalen naar groene oases waarin dorpjes verspreid liggen. Mindelo is de culturele hoofdstad van Kaapverdië. De stad doet gezellig aan, de groente- en fruitmarkt (met name op zaterdag!) en de vismarkt bij de haven bieden veel couleur locale. 

Het eilandgevoel zal alleen maar toenemen bij het nemen van de boot naar Santo Antão, het wandelparadijs van de Kaapverdische archipel. Verken de spectaculair zigzaggende bergpaden op weg naar het vissersplaatsje Ponta do Sol. Geniet van fantastische uitzichten op diepe groene dalen met bananen-, suikerriet- en koffieplantages. Je kunt over een kustpad naar één van de mooiste dorpen van het eiland wandelen, Fontainhas. Het dorpje lijkt tegen een bergwand te zijn geplakt. De wandeling van de Cova-krater naar de vallei van Paúl is alleen al bijzonder vanwege de kunstig aangelegde, eeuwenoude paden. Hoe heerlijk is het verblijf in deze vallei waarin je door de gastvrouwen Kathelijne en Dominique van Casa das Ilhas wordt verwelkomd. Genietend van de rust zittend onder de fruitbomen en uitkijkend over de vallei, is Nederland ver weg en neem je vakantiegevoel alleen maar toe.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven op Sal word je opgehaald voor de privé transfer naar het hotel. 

Overnachting in

Sal

Dag 2

Een privé transfer voert je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar São Nicolau. Bij aankomst op dit eiland word je naar je pension in Ribeira Brava gebracht, een kleurrijk plaatsje ingeklemd tussen gekartelde bergtoppen, waar je heerlijk door smalle straatjes kunt kuieren. Sla het 'stadsleven' gade vanaf een bankje op het centrale plein. 

São Nicolau kent een grote variatie aan landschappen, van prachtige maanlandschappen tot tropische valleien. Afhankelijk van het aankomsttijdstip van je vlucht, kun je vanmiddag een wandeling maken die vanuit je accommodatie aanvangt. Per taxi (niet inclusief) rijd je via een prachtige kustroute naar Cochaco, het beginpunt van de wandeling. De wandeling gaat over voornamelijk brede paden naar de top van de Monte Gordo vulkaan. Na van het uitzicht genoten te hebben, daal je via dezelfde route terug naar Cochaco voor de verdere afdaling door het prachtige dal van Ribeira Brava. De geluiden van het dorpsleven weerkaatsen tegen de steile rotswanden. De combinatie van berglandschap met diepe valleien waarin maakt deze wandeling tot een heerlijk begin van je vakantie.

Wandeling: 12 km, 3,5 uur. Stijging 550 m, daling 1160 m

Overnachting in

Ribeira Brava (São Nicolau) - Pensão Jardim

Dag 3

Een vrije dag waarop je zelf bepaalt wat je gaat doen. Mocht er gisteren te weinig tijd zijn om de wandeling van Monte Gordo naar Vila da Ribeira Brava (door de locals 'Vila' genoemd) te maken, dan kun je deze 's ochtends inplannen. Een suggestie voor een andere wandeling is die vanaf  Pico Agudo naar de idyllische valleien van het noorden met een paar pittige klimmetjes en een afdaling naar Ribeira Funda. Je wandelt over oude paden die nog steeds door de lokale bewoners worden gebruikt. Zelden dat je op deze wandeling andere toeristen tegenkomt. De paden zijn over het algemeen goed en verhard met kasseien, alleen een klein gedeelte vindt plaats over een overwoekerd pad. De wandeling eindigt op een rustige wijze langs een kustpad totdat je in Estância Brás aankomt. Voor deze wandeling is een goede conditie een vereiste.

Wandeling: 8,5 km, 6 uur. Stijging 330 m, daling 740 m

Overnachting in

Ribeira Brava (São Nicolau) - Pensão Jardim

Dag 4

Met een transfer word je vanaf je pension naar de luchthaven van São Nicolau gereden voor de doorvlucht naar São Vicente. Afhankelijk van het tijdstip van deze vlucht, heb je of nog een heerlijke wandeldag in São Nicolau of je hebt de middag ter vrije besteding in de havenplaats Mindelo, één van de welvarendste steden van de Kaapverdische eilanden. De vrolijke stad, met de kleurrijke huisjes aan de haven, staat bekend om de muziek, die vanuit de kroegjes door de straten klinkt. De muziek is swingend en melodramatisch tegelijk, met Afrikaanse en Portugese invloeden. Breng beslist een bezoekje aan de lokale markt.

Overnachting in

Mindelo (São Vicente) - Residencial Beleza Monte

Dag 5

Met een transfer word je naar de haven gebracht om 's ochtends vroeg de ferry te nemen. Met veel geluk zie je onderweg dolfijnen (kans het grootst in augustus) en vliegende vissen tijdens de boottocht naar Porto Novo, de haven die aan de zuidkust ligt van het eiland Santo Antão. Vanaf deze havenplaats word je naar de noordkust gereden via de adembenemende oude Portugese weg 'Estrada da Corda' die over de hoogste toppen gaat langs diepe ravijnen met kunstig aangelegde terrasvelden. Bij het plaatsje Corda vangt de wandeling aan, terwijl je bagage wordt vervoerd naar je  hotel in het kustplaatsje Ponta do Sol. De wandeling die in Corda aanvangt voert door de vallei van Fiqueral. Het eerste gedeelte gaat over een smal slingerend stenen pad door een steil versneden landschap. In de plaats Coculi, het eindpunt van de wandeling, staan een paar mooie koloniale huizen, een kerk met kerkpleintje om lekker uit te rusten. Met deze korte wandeling - met een pittige afdaling - geniet je volop van de landschappelijke schoonheid van Sãnto Antao. Vanaf Coculi neem je een algueler (lokaal openbaar vervoer) naar het vissersdorp Ponta do Sol. In dit plaatsje is het binnenhalen van de visvangst door gekleurde vissersbootjes een mooi tafereel. De vis wordt verdeeld, ter plekke schoongemaakt en verkocht. Je verblijf op Santo Antão zal het hoogtepunt zijn van deze wandelreis. De afwisseling in landschappen zorgt voor adembenemende vergezichten en verrassende uitzichten.   

Wandeling: 6 km, 2 uur. Alleen afdalen: 860 m.

Overnachting in

Ponta do Sol (Santo Antão)

Dag 6

Vandaag kun je een puike kustwandewling maken van Cruzinha da Garca naar Ponta do Sol. Onderweg kom je fraaie dorpjes tegen zoals Chã da Mar, Formuingas, Corvo en Fontainhas. Het is een eenvoudige maar prachtige kustwandeling. Tijdens het eerste gedeelte zie je het fraaie zandstrand Ribeira Seca met zijn zwarte zandduinen en versteende plantenwortels. Voor Chã de Mar, waar alleen nog wat verlaten huisjes te vinden zijn, is de wandeling landschappelijk het minst mooi, hierna wordt het spectaculair en iets zwaarder.

Wandeling: 15 km, 3,5 uur. Stijging 520m, daling 550 m

Overnachting in

Ponta do Sol (Santo Antão)

Dag 7

Met een privé transfer rijdt u terug het binnenland in over de oude weg naar Cova de Paúl. In deze oude krater vangt de spectaculaire wandeling aan waarmee u afdaalt in de groene vruchtbare vallei van Paúl. Koffie- en bananenplantages bepalen het beeld, afgewisseld door kleine dorpjes. Onderweg komt u een restaurantje tegen om even bij te komen en wat te eten of drinken. De wandeling eindigt bij het pension Casa das Ilhas waar u de komende twee nachten verblijft. Uw bagage die u niet nodig heeft met de wandeling wordt voor u afgezet bij de accommodatie waar u naartoe wandelt.

Wandeling: 8,5 km, 125 m stijgen en 1110 m dalen, 4 uur.

De komende twee nachten verblijft u in het Casas das Ilhas, een verzameling van geelgesausde huisjes op een droomplek!

Overnachting in

Vallei van Paúl (Santo Antão) - Casa das Ilhas

Dag 8

Vanuit Casa das Ilhas zijn diverse wandelingen te maken. Kies uit een van de wandelingen zoals hieronder beschreven. In het SNP-reispakket zijn alle wandelingen uiteraard gedetailleerd beschreven.

 • Lombo Joana (5 km/1,5 uur) - korte wandeling vanuit de accommodatie op de zuidwesthelling van de vallei. Lopend door akkerland met hier en daar huisjes. Wederom met prachtige uitzichten over de vallei. 440 m stijgen en dalen
 • Pedra das Moças (3 km/1 uur) - korte wandeling naar het gezellige dorpje Pedra das Moças 170 m stijgen en dalen
 • Pico d’Antonio (9 km/3uur)- wandeling omhoog tot mooi uitzichtpunt over diverse valleien, lange bochtige afdaling door Figueiral de Paúl met telkens wisselende uitzichten. Je loopt tussen huizen en landbouwgronden door. Stijgen en dalen 460 m
 • Vallei van Fajã de Janela (9 km/3,5 uur) - je start op grote hoogte waardoor je direct de endemische flora kunt waarnemen. via een koel dennenbos daal je af in de open vallei van Fajã de Janela. Stijging 80 m, daling 1550 m

Ook kunt u een van de weinige stokerijen bezoeken waarbij nog het suikerriet wordt geperst door de aandrijving van koeien. Natuurlijk kunt u ook heerlijk relaxen onder de fruitbomen van Casa das Ilhas. Laat u zich verwennen door de kookkunsten van Paolo.

Tip voor verlenging! Om alle wandelingen te kunnen maken en om lekker te genieten van een rustmoment tijdens uw (wandel)vakantie, is het de moeite waard om uw verblijf hier met 1 of meerdere nachten te verlengen. 

Overnachting in

Vallei van Paúl (Santo Antão) - Casa das Ilhas

Dag 9

Een groot gedeelte van de dag heeft u nog ter vrije besteding. In de loop van de middag wordt u met een privé transfer weer naar de haven van Porto Novo gebracht voor de ferry (gepland vertrek 17 uur) naar Mindelo. Bij aankomst in Mindelo heeft u een transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Sal (zie NB Programma) alwaar het reisarrangement eindigt.

Verleng je reis naar Santiago! Verken de binnenlanden van Santiago vanuit een rustig pension op 1000 meter hoogte nabij Rui Vaz met Kaapverdië * Santiago te voet (reiscode 256112).

NB Programma

 • In Kaapverdië is een toeristenbelasting van kracht die ten gunste zal komen aan de ontwikkeling van het toerisme in Kaapverdië. De belasting bedraagt CVE 2.200 per dag (ca. € 2) met een maximum van 10 dagen voor alle toeristen vanaf 16 jaar en ouder.
 • TUI Fly vliegt twee maal per week (onder voorbehoud: maandag & vrijdag) rechtstreeks van Amsterdam naar São Vicente. Zijn er geen directe vluchten mogelijk, dan vlieg je via het eiland Sal of Praia (eiland Santiago). Om er dan zeker van te zijn dat je een goede haalbare binnenlandse vlucht hebt, kan het voorkomen dat je nog een overnachting in Sal of Praia moet bijkoeken. Wij adviseren je hierin graag. 
 • Wijzigingen in het vluchtschema van Binter voor de binnenlandse vluchten komen voor en kunnen invloed hebben op het dagschema en zelfs op de heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden nog nadat je ticket al is geprint. Het hebben van de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen maakt het reizen door de archipel een stuk plezieriger.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in hotels en pensions op een- of tweepersoonskamers met eigen douche/toilet.

Over de maaltijden

De Kaapverdische dis is een echte fusion keuken. Gezien de strategische ligging tussen Afrika en de Caribische archipel en haar koloniale verleden vind je Creoolse, Portuguese, Afrikaanse en zelfs Brazilaanse invloeden die een stempel op de Kaapverdische keuken hebben gedrukt. Vlees- en visliefhebbers komen zeer aan hun trekken. Voor stricte vegetariërs (geen vlees, noch vis) is het een uitdaging om een goede keuken te vinden waar hmet hun wensen rekening gehouden kan worden.  De eilanden zijn een perfecte basis voor de groei van tropsiche vruchten als papaya, guava, mangos en cocus die in sapjes en nagerechten hun weg weten te vinden, smullen maar!

Neem snacks uit Nederland mee voor onderweg. Wat je in Kaapverdië kunt kopen is voor Nederlandse begrippen 'anders', sommigen beweren 'oneetbaar'. Er zijn geen supermarkten alleen piepkleine winkeltjes die allemaal hetzelfde verkopen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • verblijf Casa das Ilhas (dag 6 en 7) o.b.v. half pension
 • alle transfers volgens programma
 • ferryticket São Vicente-Santo Antão v.v
 • wandelbeschrijvingen Rother
 • GPS-tracks 
 • toeristenbelasting Pension Paz e Bem-Sal (dag 1)
 • SNP-informatiepakket
 • visumkosten

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • drie binnenlandse vluchten (Sal-São Nicolau, São Nicolau-São Vicente, São Vicente - Sal; richtprijs vanaf € 300 pp 
 • eventuele transfers nodig voor de wandelingen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting a € 2 per persoon per nacht

Over de activiteiten

Wandelen op de Kaapverdische Eilanden is een genot! Het land kent een uitgebreid netwerk van eeuwenoude wandelpaden van ca. 1,5 tot 2 meter breed en verhard met basaltkopjes. De wandelpaden, gericht op een avontuurlijk publiek, lopen slingerend langs berghellingen met name op de eilanden São Nicolau en Santo Antão. Slechts af en toe is er een smaller paadje langs een dieper stuk als u bijvoorbeeld een pas over gaat, maar niet veel. De zwaarte van de reis wordt niet alleen bepaald door de lengte van de wandelingen, maar ook door de vrij steile afdalingen. De meeste wandelingen kunt u laten plaatsvinden in dalende richting. Vaak is het mogelijk om u per aluguer (minibusje) op een hoog gelegen punt af te laten zetten om dan vervolgens naar beneden te lopen. Op alle eilanden bent u vrij om te doen en laten wat u wilt, ook al zijn er wel een paar vaste verplaatsingen opgenomen waarbij uzelf bij het beginpunt van een wandeling wordt afgezet, terwijl de bagage voor u wordt vervoerd. Vanuit uw accommodatie kunt u de meeste beschreven dagwandelingen maken. U heeft altijd de keuze om zo nu en dan een dag niet te lopen. Het definitieve wandelprogramma bepaalt u zelf aan de hand van het SNP informatiepakket dat u bij uw reisbescheiden ontvangt.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Sal.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
In de periode oktober t/m maart zijn er ook vluchten van Transavia naar Sal (3x per week). 

Praktische informatie

Een belangrijk kenmerk van de Kaapverdische eilanden is dat het er vaak droog is en dat de zon uitbundig schijnt. De dagtemperatuur varieert van gemiddeld 24-25 graden in de winter tot aan 29-30 graden in september. ‘s Nachts daalt de temperatuur in de winter tot 18-19 graden en in de zomer tot 23-24 graden. In de wintermaanden  leert de ervaring van SNP-reizigers dat het klimaat alle kanten op kan. Het is niet altijd stralend blauwe lucht, maar kou en regen zul je zelden ervaren. Neem voor de zekerheid altijd een trui of een dun fleece vest mee. De meeste kans op regen is er tussen augustus en oktober, vooral op Santo Antão, São Nicolau en Santiago. Als het regent kan er een flinke bui vallen en kunnen paden te glad worden om te gaan wandelen. Het gehele jaar door is er te reizen, maar het ideale wandelseizoen loopt van oktober tot aan mei (lagere temperaturen en luchtvochtigheid).  

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Madagascar ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Op Sal kunt u betalen met Euro's en/of Escodos. Op de rest van de eilanden kan alleen betaalt worden met Escudos. In alle eilanden waar u verblijft, kunt u pinnen. U kunt eventueel ook eurobiljetten wisselen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. U kunt ook geld opnemen met uw creditcard.

Ter plaatse dient u toeristenbelasting te betalen bij de hotels waar u verblijft. Het bedrag bedraagt € 2 per persoon per nacht indien u 16 jaar of ouder bent. Alleen voor het Pension Paz e Bem in Espargos op het eiland Sal is deze toeristenbelasting reeds verwerkt in de reissom van deze reis.

 

De transfers worden uitgevoerd per minibus of taxi.

 • Weekendtas
 • dagrugzak
 • Stevige wandelschoenen (goed profiel, hoogsluitend tot boven enkels)
 • Lichte wandelschoenen voor 's avonds
 • Wandelstokken i.v.m. hoogteverschillen
 • Fleece jack
 • Wind- en waterdicht jack
 • Luchtige wandelkleding
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zaklamp
 • Bril voor contactlensdragers i.v.m stof
 • Eventueel verrekijker
 • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
 • Veldfles (min. 1,5 liter)
 • Lippencreme met UV-filter
 • EHBO-benodigdheden
 • GELDIG paspoort (nog 6 maanden geldig bij terugkeer in Nederland)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

 • Voor een verblijf in Kaapverdië heb je een visum nodig. De visakosten bedragen ca. € 25. Check de reis of dit bedrag wel of niet is inbegrepen in de reissom.
 • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
 • Zodra de reis is bevestigd, regelt SNP het visum voor je.
 • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.
 • Bij de reisbescheiden die je van SNP ontvangt zit een formulier die je nodig hebt voor de immigratie. Zelf hoef je dus niets te doen ten aanzien van het regelen van een visum, tenzij je jonger bent dan 18 jaar (zie hiervoor). 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

Aanbevolen
Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië Malaria voor, mn. op de eilanden Sao Tiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Maar ook daarbuiten komt het virus voor. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Het is aan te raden geld, cheques, paspoort en vliegticket in een moneybelt op uw lichaam, onder uw kleding, te dragen. Dit om de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

onverwachte_ontmoetingen.jpg

Kaapverdië - São Nicolau en Santo Antão

een stukje Afrika in de Atlantische Oceaan

Wandelvakantie vanuit pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen