Kaapverdië - Kaapverdië * Santo Antão, 8 dagen wandelparadijs in de Atlantische Oceaan

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit pensions

Deze korte wandelreis laat je kennis maken met Santo Antão, een van de mooiste wandeleilanden van de 500 km voor de West-Afrikaanse kust liggende Kaapverdische archipel. Loop langs scherp gekartelde heuvels, drakenbomen en pijnbomen met zilvergroen baardmos. In de gapende kloof Ribeira do Paúl zie je huisjes verspreid liggen alsof ze uit de lucht zijn komen vallen. Kuier over de verschillende markten van Mindelo, de culturele hoofdstad en eens de woonplaats van wijlen Cesára Evóra, de zangeres die met haar melancholieke liederen het leven bezong op Kaapverdië. Met de klanken van haar muziek in je achterhoofd, keer je beslist weer terug naar Kaapverdië. Net zoals vele Kaapverdianen doen die buiten Kaapverdië wonen.

Uniek aan deze reis

 • Afrikaans land met Europees tintje
 • Bagage transport inbegrepen
 • Door Portugezen aangelegde zagzag wegen
 • Kustwandeling Cha d'Igreja naar Ponta do Sol
 • Mix van Creoolse en Afrikaanse cultuur
 • Prachtige vallei van Paúl
 • Wandelingen met GPS tracks
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Kaapverdië - Kaapverdië * Santo Antão

Mindelo is de culturele hoofdstad van Kaapverdië en lang de woonplaats geweest van de in 2011 overleden diva Cesária Évora. Bezoek in deze levendige plaats beslist de groente- en fruitmarkt (met name op zaterdag!) en de vismarkt bij de haven. Veel couleur locale! Het eilandgevoel zal alleen maar toenemen bij het nemen van de boot naar Santo Antão, het wandelparadijs van de Kaapverdische archipel. Verken de spectaculair zigzaggende bergpaden van Covo naar Coculi en de mooie kustwandeling van Cha d'Igreja naar het vissersplaatsje Ponta do Sol. Met deze wandeling bezoek je een van de mooiste dorpjes van het eiland, Fontainhas. Het dorpje lijkt tegen een bergwand te zijn geplakt. De wandeling van de Cova-krater naar de vallei van Paúl is alleen al bijzonder vanwege de kunstig aangelegde, eeuwenoude paden. Hoe heerlijk is het verblijf in deze vallei waarin je door de gastvrouwen van Casa das Ilhas wordt verwelkomd. Genietend van de rust zittend onder de fruitbomen en uitkijkend over de vallei met zijn diepe groene dalen met bananen-, suikerriet- en koffieplantages, is Nederland ver weg en neemt je vakantiegevoel alleen maar toe.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven op São Vicente die zich ten zuidoosten van de havenplaats Mindelo bevindt. Je wordt begroet door onze lokale vertegenwoordiger. Een transfer brengt je in een klein half uur naar je accommodatie in één van de welvarendste steden van de Kaapverdische eilanden: Mindelo. De vrolijke stad, met de kleurrijke huisjes aan de haven, staat bekend om de muziek, die vanuit de kroegjes door de straten klinkt. De muziek is swingend en melodramatisch tegelijk, met Afrikaanse en Portugese invloeden.

In Mindelo verblijf je een boutique hotel dat bekend staat om haar vriendelijk en gastvrij personeel. Alle kamers beschikken over een mini-bar, Wi-Fi en airconditioning. Het ligt in het centrum en toch dichtbij de haven, met zijn lokale markt beslist een bezoek waard!

Inbegrepen maaltijden: - 

 

Overnachting in

Mindelo (São Vicente)

Dag 2-3

Nadat je van het ontbijt met veel vers gemaakte producten hebt genoten, is het tijd om met de ferry naar Santo Antão te gaan. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen (periode vnl. augustus) en vliegende vissen. Na aankomst op Porto Novo - de haven die aan de zuidkust ligt van het eiland Santo Antão - heb je een privé transfer naar de noordkust. Via een adembenemende oude Portugese weg - de Estrada da Corda - rijd je over de hoogste toppen langs diepe ravijnen met kunstig aangelegde terrasvelden. Bij het plaatsje Corda vangt de wandeling aan naar Coculi. Terwijl je (hoofd)bagage wordt vervoerd naar Ponta do Sol (waar je morgen naartoe wandelt), wandel je vanaf Corda door de vallei van Fiqueral. Het eerste gedeelte gaat over een smal slingerend stenen pad door een steil versneden landschap. In de plaats Coculi, het eindpunt van deze korte maar prachtige wandeling, staan een paar mooie koloniale huizen, een leuke kerk met kerkpleintje om lekker uit te rusten. Vanaf Coculi word je opgewacht voor de transfer naar Chã de Igreja.

Je verblijft de komende twee nachten in een kleinschalige ecolodge met zicht op de Atlantische Oceaan die nabij is. De bungalows waarin je verblijft zijn uit natuursteen opgetrokken en allen smaakvol ingericht. Er wordt heerlijk gekookt en vruchten en groenten komen uit de eigen tuin. Vergeet 's nachts niet de sterrenhemel te bewonderen, er is bijna geen lichtvervuiling. 

Wandeling dag 2: 6 km, 2 uur. Alleen afdalen: 860 m.

Wandeling dag 3: er zijn diverse wandelmogelijkheden vanuit de lodge mogelijk, je maakt het zo zwaar of licht als je zelf wilt 

Inbegrepen maaltijden dag 2-3: ontbijt, diner

Overnachting in

Chã de Igreja (Santo Antão)

Dag 4

Vandaag maak je een puike kustwandeling van Chã de Igreja naar Ponta do Sol. Onderweg kom je fraaie dorpjes tegen zoals Chã da Mar, Formuingas, Corvo en Fontainhas. Tijdens het eerste gedeelte zie je het fraaie zandstrand Ribeira Seca met zijn zwarte zandduinen en versteende plantenwortels. Voor Chã de Mar, waar alleen nog wat verlaten huisjes te vinden zijn, is de wandeling landschappelijk het minst mooi, hierna wordt het spectaculair en zwaarder.

Wandeling: 15 km, 4-5 uur. Stijging 520m, daling 550 m

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Overnachting in

Ponta do Sol (Santo Antão)

Dag 5

Met een privé transfer rijd je het binnenland weer in over de oude weg naar Cova de Paúl. In deze oude krater vangt de spectaculaire wandeling aan waarmee je afdaalt in de groene vruchtbare vallei van Paúl. Koffie- en bananenplantages bepalen het beeld, afgewisseld door kleine dorpjes. Onderweg kom je een restaurantje tegen om even bij te komen en wat te eten of drinken. De wandeling eindigt bij het pension Casa das Ilhas waar je de komende twee nachten verblijft. Je bagage die je niet nodig hebt met de wandeling van vandaag, wordt voor je afgezet bij de accommodatie waar je naartoe wandelt. 

Wandeling: 8,5 km, 125 m stijgen en 1110 m dalen, 4 uur.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner 

Overnachting in

Vallei van Paúl (Santo Antão) - Casa das Ilhas

Dag 6

Vanuit Casa das Ilhas zijn diverse wandelingen te maken. Kies uit een van de wandelingen zoals hieronder beschreven. In het SNP-reispakket lees je hoe alle wandelingen gedetailleerd zijn beschreven.

 • Lombo Joana (5 km/1,5 uur) - korte wandeling vanuit de accommodatie op de zuidwesthelling van de vallei. Lopend door akkerland met hier en daar huisjes. Wederom met prachtige uitzichten over de vallei. 440 m stijgen en dalen
 • Pedra das Moças (3 km/1 uur) - korte wandeling naar het gezellige dorpje Pedra das Moças 170 m stijgen en dalen
 • Pico d’Antonio (9 km/3uur)- wandeling omhoog tot mooi uitzichtpunt over diverse valleien, lange bochtige afdaling door Figueiral de Paúl met telkens wisselende uitzichten. Je loopt tussen huizen en landbouwgronden door. Stijgen en dalen 460 m
 • Vallei van Fajã de Janela (9 km/3,5 uur) - je start op grote hoogte waardoor je direct de endemische flora kunt waarnemen. via een koel dennenbos daal je af in de open vallei van Fajã de Janela. Stijging 80 m, daling 1550 m

Ook kun je een van de weinige stokerijen bezoeken waarbij de suikerrietpers wordt aangedreven door koeien of ga relaxen onder de fruitbomen van Casa das Ilhas. Laat je verwennen door de kookkunsten van Paolo.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Tip voor verlenging! Om alle wandelingen te kunnen maken en om lekker te genieten van een rustmoment tijdens je (wandel)vakantie, is het de moeite waard om je verblijf hier met 1 of meerdere nachten te verlengen. 

Overnachting in

Vallei van Paúl (Santo Antão) - Casa das Ilhas

Dag 7

Een groot gedeelte van de dag heb je nog ter vrije besteding. In de loop van de middag word je met een privé transfer naar de haven van Porto Novo gebracht voor de ferry (gepland vertrek 17 uur) naar Mindelo. Bij aankomst in Mindelo vindt de transfer plaats 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Overnachting in

Mindelo (São Vicente)

Dag 8

Na het relaxte uitgebreide ontbijt in het boutique hotel, check je uit en vindt de transfer plaats naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.   

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Verleng je reis naar Santiago! Verken de binnenlanden van Santiago vanuit een rustig pension op 1000 meter hoogte nabij Rui Vaz met Kaapverdië * Santiago te voet (reiscode 256112).

NB Programma

 • In Kaapverdië is een toeristenbelasting van kracht die ten gunste zal komen aan de ontwikkeling van het toerisme in Kaapverdië. De belasting bedraagt CVE 2.200 per dag (ca. € 2) met een maximum van 10 dagen voor alle toeristen vanaf 16 jaar en ouder.
 • TUI Fly vliegt twee maal per week (onder voorbehoud: maandag & vrijdag) rechtstreeks van Amsterdam naar São Vicente. Zijn er geen directe vluchten mogelijk, dan vlieg je via het eiland Sal of Praia (eiland Santiago). Om er dan zeker van te zijn dat je een goede haalbare binnenlandse vlucht hebt, kan het voorkomen dat je nog een overnachting in Sal of Praia moet bijkoeken. Wij adviseren je hierin graag. 
 • Wijzigingen in het vluchtschema van Binter voor de binnenlandse vluchten komen voor en kunnen invloed hebben op het dagschema en zelfs op de heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden nog nadat je ticket al is geprint. Het hebben van de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen maakt het reizen door de archipel een stuk plezieriger.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in hotels en pensions op een- of tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. Op Santo Antão breng je de laatste twee nachten door in Casa das Ilhas in de vallei Paúl. Het is een heerlijke familiaire plek om bij te komen van je wandelinspanningen. De huisjes en de tuin liggen verspreid over een groot terrein. Onder de bougainville tussen de bomen en de huisjes in, is het heerlijk zitten op het terras in de schaduw. Je verblijft in kamers met een privé badkamer. Alle douches beschikken over warm water, op de piekuren (als iedereen onder de douche staat) kan het wat minder warm zijn.

Op Santo Antão is het aanbod van restaurants beperkt. De meeste restaurants hebben een vast dagmenu, bereid door de familie van het restaurant. Mocht je in een restaurant willen eten, dan is het gebruikelijk dit in de ochtend te (laten) reserveren zodat men op je komst 's avonds rekent. Bij de meeste accommodaties is het eveneens mogelijk om te eten.

Over de maaltijden

De Kaapverdische dis is een echte fusion keuken. Gezien de strategische ligging tussen Afrika en de Caribische archipel en haar koloniale verleden vind je Creoolse, Portuguese, Afrikaanse en zelfs Brazilaanse invloeden die een stempel op de Kaapverdische keuken hebben gedrukt. Vlees- en visliefhebbers komen zeer aan hun trekken. In de meeste restaurants tref je een grote keuze aan visgerechten. Het nationale gerecht is cachupa, een bonenschotel met maïs en worst. Salades en groente zijn in beperkte mate verkrijgbaar. Voor stricte vegetariërs (geen vlees, noch vis) is het een uitdaging om een goede keuken te vinden waar met hun wensen rekening gehouden kan worden. In Mindelo is het aanbod van restaurants groter maar tijdens het verblijf op Santo Antao ben je beperkt tot het aanbod en de mogelijkheden voor de vaste avondmaaltijd bij de accommodaties waar je verblijft. Op alle eilanden zijn tropsiche vruchten als papaya, guava, mangos en cocus verkrijgbaar die in sapjes en nagerechten hun weg weten te vinden, smullen maar! 

Neem snacks uit Nederland mee voor onderweg. Wat je in Kaapverdië kunt kopen is voor Nederlandse begrippen 'anders', sommigen beweren 'oneetbaar'. Er zijn geen supermarkten alleen piepkleine winkeltjes die allemaal hetzelfde verkopen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen (incl. ontbijt)
 • diners in Chã de Igreja en Vallei van Paúl
 • alle transfers volgens programma
 • bagagetransport (dag 2 en 4)
 • ferryticket São Vicente-Santo Antão v.v
 • GPS-tracks 
 • wandelkaart Santo Antão (1:50.000)
 • SNP-informatiepakket
 • visumkosten
 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting a € 2 per persoon per nacht

Over de activiteiten

Wandelen op Santo Antão is een genot! Dit eiland kent een uitgebreid netwerk van eeuwenoude wandelpaden van ca. 1,5 tot 2 meter breed en verhard met basaltkopjes. De wandelpaden, gericht op een avontuurlijk publiek, lopen slingerend langs berghellingen. Slechts af en toe is er een smaller paadje langs een dieper stuk als je bijvoorbeeld een pas over gaat, maar niet veel. De zwaarte van deze wandelreis wordt niet alleen bepaald door de lengte van de wandelingen, maar ook door de vrij steile afdalingen. De meeste wandelingen kun je laten plaatsvinden in dalende richting. Op dag 6 ben je vrij om te doen en laten wat je wilt, op de andere dagen hebben wij de mooiste wandelingen voor je geselecteerd waar je keurig bij aanvang van de wandeling wordt afgezet en de bagage vervolgens naar je accommodatie wordt vervoerd. Vanuit de accommodatie in de vallei van Paúl heb je de keuze uit een aantal dagwandelingen die wij allemaal in het SNP-pakket voor je hebben beschreven en voorzien van waypoints (GPS tracks beschikbaar). 

De drie standaard wandelingen die je op deze wandelreis maakt variëren van 6 tot 15 km met een maximale daling van ruim 1100 meter. Het wandeleiland Santo Antão kent nauwelijks een vlak stuk, je bent altijd wel aan het klimmen of dalen! De zwaarte van deze wandelreis zit hem dus niet zozeer in het aantal km's, maar de combinatie van de lengte, het stijgen en dalen en dat alles met een warme temperatuur. Alle wandelingen maak je met GPS-tracks en een wandelbeschrijving. 

De wandelpaden zijn gericht op een enigszins avontuurlijk publiek en zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Vanuit je verblijf in de Vallei van Paul, bepaal je zelf hoe makkelijk of zwaar je de wandeling wilt maken. 

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht vanaf Schiphol-Amsterdam met TUIFly op Mindelo (Saõ Vicente). TUIFly vliegt twee maal per week op deze bestemming (maandag en vrijdag). SNP regelt graag deze vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Strandverlenging Sal
Tussen november en maart zijn er ook meerdere vluchtmogelijkheden naar Sal. TUIFly vliegt 6x per week (behalve maandag) op Sal met een geplande aankomst rond 13.30-15.15 uur. Transavia vliegt 3x per week op Sal met een vroege vlucht (06.45-11.30 uur). TAP Portugal vliegt dagelijks via Lissabon op Sal met een late geplande aankomst rond 23.45 uur.

Praktische informatie

Een belangrijk kenmerk van de Kaapverdische eilanden is dat het er vaak droog is en dat de zon uitbundig schijnt. De dagtemperatuur varieert van gemiddeld 24-25 graden in de winter tot aan 29-30 graden in september. ‘s Nachts daalt de temperatuur in de winter tot 18-19 graden en in de zomer tot 23-24 graden. In de wintermaanden  leert de ervaring van SNP-reizigers dat het klimaat alle kanten op kan. Het is niet altijd stralend blauwe lucht, maar kou en regen zul je zelden ervaren. Neem voor de zekerheid altijd een trui of een dun fleece vest mee. De meeste kans op regen is er tussen augustus en oktober, vooral op Santo Antão. Als het regent kan er een flinke bui vallen en kunnen paden te glad worden om te gaan wandelen. Het gehele jaar door is er te reizen, maar het ideale wandelseizoen loopt van oktober tot aan mei (lagere temperaturen en luchtvochtigheid). 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Madagascar ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Tijdens deze reis kun je alleen betalen met de lokale valuta, de Escudo. Je kunt ook pinnen of eurobiljetten wisselen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. Geld opnemen met je creditcard kan ook.

Ter plaatse dien je toeristenbelasting te betalen bij de accommodaties waar je verblijft. Het bedrag bedraagt € 2 per persoon per nacht indien je 16 jaar of ouder bent. 

 

De transfers worden uitgevoerd per minibus of taxi.

 • Weekendtas
 • dagrugzak
 • Stevige wandelschoenen (goed profiel, hoogsluitend tot boven enkels)
 • Lichte wandelschoenen voor 's avonds
 • Wandelstokken i.v.m. hoogteverschillen
 • Fleece jack
 • Wind- en waterdicht jack
 • Luchtige wandelkleding
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zaklamp
 • Bril voor contactlensdragers i.v.m stof
 • Eventueel verrekijker
 • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
 • Veldfles (min. 1,5 liter)
 • Lippencreme met UV-filter
 • EHBO-benodigdheden
 • GELDIG paspoort (nog 6 maanden geldig bij terugkeer in Nederland)

oktober 2018: voor de kerstperiode 2018 zijn helaas alle accommodaties vol. 

Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

 • Voor een verblijf in Kaapverdië heb je een visum nodig. De visakosten bedragen ca. € 25. Check de reis of dit bedrag wel of niet is inbegrepen in de reissom.
 • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
 • Zodra de reis is bevestigd, regelt SNP het visum voor je.
 • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.
 • Bij de reisbescheiden die je van SNP ontvangt zit een formulier die je nodig hebt voor de immigratie. Zelf hoef je dus niets te doen ten aanzien van het regelen van een visum, tenzij je jonger bent dan 18 jaar (zie hiervoor). 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

Aanbevolen
Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië Malaria voor, mn. op de eilanden Sao Tiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Het is aan te raden geld, cheques, paspoort en vliegticket in een moneybelt op uw lichaam, onder uw kleding, te dragen. Dit om de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandeling_Pico_d

Kaapverdië - Kaapverdië * Santo Antão

wandelparadijs in de Atlantische Oceaan

Wandelvakantie vanuit pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen