Terug naar Kaapverdië

Dagwandelingen en verblijf in een hotel

Op de flanken van de Rui Vaz-bergen  in de binnenlanden van Santiago komt de ruigheid in alle toonaarden naar boven. De vegetatie rondom de Pico d'Antonia en de Serra Malagueta is uitbundig. Kliffen omsluiten zandstrandjes van dit grootste eiland van de Kaapverdische archipel, waardoor ze bijna aan het oog worden onttrokken.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 256112
4 dagen

Kaapverdië - Kaapverdië * Santiago te voet

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Van de luchthaven van Santiago wordt u opgehaald en het binnenland in gebracht, waar u in een rustig gelegen accommodatie overnacht bij het plaatsje Rui Vaz. Rui Vaz ligt op ongeveer 1000 m hoogte en het is er daardoor aangenaam koel.

Overnachting in

Rui Vaz, Santiago

Dag 2-3

Deze dagen kunt u dit grootste eiland van Kaapverdië verkennen. De meeste bewoners leven van de landbouw. Naast bananen worden er maïs, zoete aardappelen en suikerriet verbouwd. Dat er vele tropische vruchten voorkomen mag u niet verbazen. Uw pension voor de komende twee nachten ligt vlakbij de Monte Tchota (1050 meter hoogte) in het plaatsje Rui Vaz. Vlakbij ligt de Pico de Antonia, die met zijn 1394 meter het hoogste punt vormt van dit eiland. De nabij gelegen botanische tuinen 'Jardim Botanico Nacional' geven u een leerzame kijk op de flora die voorkomt in de archipel.

Overnachting in

Rui Vaz

Dag 4

Ruim op tijd voor uw vlucht wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Santiago.

NB Programma

Ook al zijn er geen binnenlandse vluchten in deze bouwsteen bij de reissom inbegrepen, zonder hiervan gebruik te maken, komt u niet veel verder. Mocht u interesse hebben in meerdere bouwstenen, dan koppelen wij deze graag voor u aan elkaar met de juiste binnenlandse vluchten. Wijzigingen in het vluchtschema van Cabo Verde Airlines zijn echter een veel voorkomend verschijnsel. Ze kunnen direct invloed hebben op het dagschema en zelfs op de internationale heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden zelfs nadat uw ticket al is geprint. Wij doen er natuurlijk alles aan om de gevolgen hiervan met u te overleggen. Van uw kant wordt de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen gevraagd opdat u optimaal geniet van de fantastische wandelmogelijkheden die de diverse eilanden bieden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht op een tweepersoonskamer met douche en toilet. Er is geen airconditioning aanwezig; gezien de hoogte is het er altijd wat koeler en is airco niet nodig.

Over de maaltijden

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op een tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Ontbijt
 • Transfer van luchthaven naar hotel en v.v.
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugvlucht
 • binnenlandse vluchten
 • eventuele transfers nodig voor de wandelingen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • beveiligingstoeslag (Airport Security Fee-TSA)

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting per hotel € 2,- per persoon per nacht

Over de activiteiten

Wandelen op de Kaapverdische Eilanden is een genot! Het land kent een uitgebreid netwerk van eeuwenoude wandelpaden. De wandelingen die u kunt maken variëren van 8 tot 20 kilometer per dag, met hoogteverschillen die kunnen liggen tussen de 200 en de 1200 m. U bent altijd wel aan het klimmen of dalen! De zwaarte van de reis wordt niet bepaald door de lengte van de wandelingen, maar wel door de soms langdurige en vrij steile afdalingen. De meeste wandelingen kunt u laten plaatsvinden in dalende richting. De wandelpaden zijn gericht op een enigszins avontuurlijk publiek en zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Op alle eilanden maakt u dagwandelingen vanuit uw accommodatie. U heeft dus altijd de keuze om zo nu en dan een dag niet te lopen. Het definitieve wandelprogramma bepaalt u zelf aan de hand van het kaartmateriaal dat u van SNP bij uw uitgebreide reisbescheiden ontvangt.

Over de groepssamenstelling

individueel

Praktische informatie

gehele jaar

De Kaapverdische Escudo (CVE) is de nationale munteenheid. Op alle eilanden (behalve Sal) kan alleen worden betaald met Escudos. Op Santiago kun je in de hoofdstad Praia pinnen. Je kunt ook pinnen of eurobiljetten wisselen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. Geld opnemen met je creditcard kan ook. Ter plaatse dien je te rekenen op enkele bijkomende kosten:

 • Airport Service Tax (TSA), bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen (ca. € 31 pp)
 • diners (€ 20-25 per diner pp)
 • toeristenbelasting (€ 2,20 pp per nacht vanaf 16 jaar of ouder

De transfers worden uitgevoerd per minibus of taxi.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren. 

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Airport Security Fee (TSA)

Voor een verblijf van maximaal 30 dagen in Kaapverdië heb je geen visum nodig, maar dien je wel een zogenoemde Airport Security Fee (=TSA) te betalen. Dit is een beveiligingstoeslag die dient ter dekking van de kosten van grensbewaking, preventie en veiligheid. Meestal zijn deze kosten in het internationale vliegticket verwerkt, echter voor Kaapverdië niet. Bij de individuele wandelreis Kaapverdië Santo Antão (reiscode 256210) is deze inbegrepen in de reissom, bij de overige reizen die SNP naar Kaapverdië aanbiedt dien je deze zelf te regelen.

Om de Airport Security Fee te kunnen betalen, dien je je verplicht te registreren via het online platform Ease.gov.cv. Doe dit minimaal 5 dagen voor vertrek naar Kaapverdië indien je een van de volgende reizen hebt geboekt:

 • individuele wandelreis Kaapverdië Santiago & Fogo (reiscode 256120)
 • groep wandelreis Kaapverdië (reiscode 140072)

Omdat de registratie nog niet altijd vlekkeloos verloopt via dit platform, kun je de beveiligingstoeslag ook bij de immigratie bij aankomst op Kaapverdië betalen (cash of per credit card). Er geldt wel een kleine toeslag. Bij de registratie zal men vragen naar je paspoortgegevens, vluchtnummer, datum van aankomst en vertrek, en je verblijfplaats in Kaapverdië. Bij aankomst op de luchthaven in Kaapverdie dien je het bewijs van de registratie te tonen. Indien je dit niet kunt tonen, dien je je alsnog te registreren en het bedrag van de beveilingstoeslag te voldoen.

Bedrag van TSA

Bij aankomst vanaf buiten Kaapverdië betaal je CVE 3.400 (ongeveer € 31) voor de TSA. Voor binnenlandse vluchten is CVE 150 (ongeveer € 1,40) normaliter inbegrepen in de prijs van het vliegticket.

Paspoort

 • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
 • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

Aanbevolen
Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië malaria voor op de eilanden Santiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt weinig tijd. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs