Terug naar Kaapverdië

Verblijf in een pension

De stad Praia ligt op een plateau, dat een weids uitzicht biedt over de prachtige baai. De hoge stadsmuren met op zee gerichte kanonnen zijn overblijfselen van vervlogen tijden, toen vele ontdekkingsschepen de Kaapverdische Eilanden aandeden als pleisterplaats op de route naar de nieuwe wereld. Vlakbij  Praia ligt de oude hoofdstad Cidade Velha, de enige stad van de Kaapverdische Eilanden die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Een bezoek meer dan waard.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 97
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 256113
3 dagen

Kaapverdië - Kaapverdië * Santiago Praia

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Santiago wordt u naar uw pension gebracht, aan het Praia do Santa Maria.

Overnachting in

Praia, Santiago

Dag 2

Deze dag is ter eigen besteding. U kunt genieten van zon en zee, maar u kunt ook de stad Praia verkennen, de hoofdstad en administratief centrum van de archipel. De kleurige kerkjes zijn een bezoek waard, alsmede de levendige groente- en fruitmarkt. Misschien treedt u wel in Darwins voetsporen door hier de bananen uit te proberen?

Overnachting in

Praia, Santiago

Dag 3

Ruim op tijd voor uw vlucht wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Praia, Santiago. Als u van hieruit terugvliegt naar Amsterdam vertrekt uw vlucht vaak pas na middernacht. Tegen meerkosten kunnen we de kamer voor u aanhouden zodat u zich nog kunt opfrissen voor de terugvlucht.

NB Programma

Ook al zijn er geen binnenlandse vluchten in deze bouwsteen bij de reissom inbegrepen, zonder hiervan gebruik te maken, komt u niet veel verder. Mocht u interesse hebben in meerdere bouwstenen, dan koppelen wij deze graag voor u aan elkaar met de juiste binnenlandse vluchten. Wijzigingen in het vluchtschema van Cabo Verde Airlines zijn echter een veel voorkomend verschijnsel. Ze kunnen direct invloed hebben op het dagschema en zelfs op de internationale heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden zelfs nadat uw ticket al is geprint. Wij doen er natuurlijk alles aan om de gevolgen hiervan met u te overleggen. Van uw kant wordt de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen gevraagd opdat u optimaal geniet van de fantastische wandelmogelijkheden die de diverse eilanden bieden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in een pension op tweepersoonskamers met douche en toilet.

Over de maaltijden

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op een tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Ontbijt
 • Transfer van luchthaven naar hotel en v.v.
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • binnenlandse vluchten
 • eventuele transfers nodig voor de wandelingen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • beveiligingstoeslag (Airport Security Fee-TSA)

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting per hotel € 2,- per persoon per nacht

Over de groepssamenstelling

individueel

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vliegt u met Cabo Verde Airlines  naar Sal.

Cabo Verde Airlines (donderdag heen en terug)

Amsterdam - Sal  VR6240 vertrek10.20 aankomst 16.25
Sal - Amsterdam VR6240 vertrek 00.05 aankomst  09.00

gehele jaar

De Kaapverdische Escudo (CVE) is de nationale munteenheid. Op alle eilanden (behalve Sal) kan alleen worden betaald met Escudos. Op Santiago kun je in de hoofdstad Praia pinnen. Je kunt ook pinnen of eurobiljetten wisselen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. Geld opnemen met je creditcard kan ook. Ter plaatse dien je te rekenen op enkele bijkomende kosten:

 • Airport Service Tax (TSA), bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen (ca. € 31 pp)
 • diners (€ 20-25 per diner pp)
 • toeristenbelasting (€ 2,20 pp per nacht vanaf 16 jaar of ouder

De transfers worden uitgevoerd per minibus of taxi.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort. 

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

 • Voor een verblijf in Kaapverdië heb je geen visum nodig. 
 • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
 • Zodra de reis is bevestigd, regelt SNP standaard de verplichte registratie voor de zogenaamde beveiligingstoeslag (TSA)
 • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

Aanbevolen
Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië Malaria voor, mn. op de eilanden Sao Tiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Het is aan te raden geld, cheques, paspoort en vliegticket in een moneybelt op uw lichaam, onder uw kleding, te dragen. Dit om de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden.

Prijsinformatie

21 oktober 2019 - 31 december 2019
2 personen (tweepersoonskamer) € 102
3 personen (driepersoonskamer) € 93
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 102

01 januari 2020 - 30 april 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 97
3 personen (driepersoonskamer) € 88
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 97

01 mei 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 102
3 personen (driepersoonskamer) € 93
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 102

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs