Japan - De Japanse Alpen & Mount Fuji, 15 dagen Bergwandelen op Honshu, van Tokio naar Kyoto

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandel- en cultuurvakantie vanuit hotels, berglodges en ryokan

Van modern tot shintoïsme, van ruige kusten tot gemanicuurde kasteeltuinen tot aan de besneeuwde drieduizenders in de Japanse Alpen. Japan is en blijft een land van contrasten. Deze individuele  wandel- en cultuurreis op het hoofdeiland Honshu is een bijzondere mix van natuurpracht en verkenning van de Japanse cultuur en tradities. De reis voert je langs alpiene flora, herfstkleuren en weidse uitzichten. Wandel naar de top van Mount Mitsutoge en geniet van een klassiek uitzicht op de Mount Fuji. Maak een spirituele wandeltocht naar de Okusya Shrine over een pad omgeven met 400 jaar immense cederbomen. Met ‘shinjuku girls’ trek je op naar de top van Japan’s 3e hoogste piek van de noordelijke Japanse Alpen en overnacht je op hoogte in een berghut. Ervaar het contrast in verblijven in traditionele ryokans met futons en tatami-matten tot aan berglodges en hotels met onsens en oogstrelend avondeten. Je reist bovendien op een duurzame en interessante manier met het openbaar vervoer, met supersnelle bullettrains en lokale bussen. Zo gevarieerd is deze wandelreis door het land van sake's, geisha's en theeceremoniën, maar ook van een fenomenale natuurpracht! 

Uniek aan deze reis

 • Historische steden Tokio, Kyoto en Kanazawa
 • Japanse Alpen, mekka voor de wandelaar
 • Japanse gastronomie: oogstrelend, lekker én zeer gezond
 • Mix aan overnachtingen: hotels, ryokan en (mountain) lodges
 • Reizen met Shinkansen, gondels en bussen
Zwaarte
Comfort

Blog - De vele gezichten van Japan

Tempels en speelpaleizen. Prachtpieken en warmwaterbronnen. Op reis door Japan trekt het land werkelijk alles uit de kast. Lees verder op onze blog...

Dag tot dag

Japan - Japanse Alpen

In het kort ziet je programma voor de komende 15 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Tokio, transfer naar hotel, overnachting hotel in Tokio
 • Dag 2: verkenning Tokio op eigen gelegenheid, overnachting hotel in Tokio
 • Dag 3: transfer per OV naar Kawaguchi-Lake, overnachting hotel in Kawaguchiko
 • Dag 4: wandeling Fuji View Trail, overnachting hotel in Kawaguchiko
 • Dag 5: transfer met OV naar Matsumoto, bezichtiging kasteel, transfer naar Togakushi, overnachting ryokan in Togakushi
 • Dag 6: wandeling Togakushi  Ancient Trail, overnachting ryokan in Togakushi
 • Dag 7: transfer met OV via Nagano naar Hakuba, overnachting hotel in Hakuba
 • Dag 8: wandeling Shio no michi (Zoutroute), overnachting hotel in Hakuba
 • Dag 9: wandeling Tsugaike Nature Park, overnachting hotel in Hakuba
 • Dag 10: met OV (kabelbaan, bus) dwars door Japanse Alpen naar Murodo, overnachting berglodge
 • Dag 11: ochtendwandeling, middag OV naar Kanazawa, overnachting hotel in Kanazawa
 • Dag 12: verkenning Kanazawa op eigen gelegenheid, overnachting hotel in Kanazawa
 • Dag 13: met OV naar Kyoto, verkenning Kyoto op eigen gelegenheid, overnachting hotel in Kyoto
 • Dag 14: verkenning Kyoto op eigen gelegenheid, overnachting hotel in Kyoto
 • Dag 15: met OV naar Kansai Airport Osaka voor terugvlucht

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Tokio (Narita) neem je de trein naar het Tokyo Station (ca 45 min) alwaar je overstapt op de bovengrondse trein (JR Yamanote line) die je snel naar het station Hamamatsucho vervoert. Wandel in nog geen 10 minuten naar het gerieflijke hotel dat vlak bij het Shiba park ligt. Of je neemt een taxi waarbij deuren vanzelf open en dicht gaan en de chauffeur witte handschoenen draagt. Welkom in de wereld die Japan heet! In het hotel vindt een ‘meet & greet’ plaats met de (Engels sprekende) vertegenwoordiger van SNP in Japan die je graag op weg helpt en je vragen kan beantwoorden. 

 

Op loopafstand van het hotel bevindt zich de Zojoji tempel in het Shiba park. De poort van deze tempel, Sangedatsumon, is het enige oorspronkelijk gedeelte van de tempel die oorlogen, branden en aardbevingen heeft overleefd. Veel tempels in Tokio verwijzen nog naar de Tokugawa-familie, shoguns die Japan regeerden tijdens de Edo-periode (1603-1867).

 

Maaltijden inbegrepen

-

Overnachting in

Tokio

Dag 2

Nog een dag om de wereldstad Tokio te verkennen, een land op zich. Met een dagpas voor de metro (niet inbegrepen) verplaats je je snel door de belangrijkste wijken van Tokio. Strak in het pak geklede “salarymen”, buitenissig geklede jongeren en kinderen in schooluniform zijn verdiept in hun manga strips, spelen met hun mobieltjes of vallen staand in slaap. Treed bijvoorbeeld via de imposante tori het heiligdom van Meji binnen. Te midden van Japanse tuinen en parken ligt de schrijn die gewijd is aan de keizer Meij en zijn vrouw die vanaf 1867 een belangrijke politieke omwenteling in Japan teweeg hebben gebracht. De jonge keizer Meji nam de macht over van de krijgsheren, de shoguns, en luidde de Meji-periode in (1868-1912). In wijken als Shinjuku, Asakusa en Shibuya zie je moderne architectuur. In de straatjes met eethuizen, bars en winkels klopt nog het oude hart van Tokio. 

Verken het ‘hippe’ Shibuya, zie de geordende chaos bij het drukste kruispunt ter wereld. Het moderne Nezu museum, een minimalistisch vormgegeven gebouw, herbergt een prachtige collectie Japanse en Oost-Aziatische kunst. De klassieke Zentuin en het theehuis bij het museum mogen er ook zijn qua schoonheid. Een oase in de stad. Verbaas je 's avonds over ‘Tokyo by night’! In de wijk Shinjuku zijn veel uitgaansgelegenheden, schreeuwende neonreclames en gokpaleizen. Vanaf de bar op de 52e etage van het Park Hyatt Hotel, bekend uit de film Lost in Translation, ligt Tokio aan je voeten.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Tokio

Dag 3

Via een paar overstappen, onder andere op het grote Shinjuku station in Tokio, reis je per trein naar Fuji-Kawaguchiko, een stadje aan een van de vijf meren die Mount Fuji (3776m) omringen. Langs de meren en vanaf de omringende bergen en heuvels heb je een prachtig uitzicht op Mount Fuji, áls het helder weer is tenminste. In de omgeving van Kawaguchiko is van alles te doen. Huur vanmiddag bijvoorbeeld een fiets en rijd een rondje rondom Lake Kawaguchi, of gebruik de fiets (of OV) om in het naburige dorp Nurasawa een bezoek te brengen aan de Fuji Yurari onsen (badderen in de buitenlucht met zicht op de heilige berg!) en het plaatselijke museum. 

 

Maaltijden inbegrepen

ontbijt

Overnachting in

Kawaguchiko

Dag 4

Vandaag is de eerste echte wandeldag. ’s Ochtends neem je de bus naar het startpunt. Over een breed bospad loop je door mooi, gemengd bos met veel kastanjebomen naar de top van Mount Mitsutoge. Het is een stevige klim, maar echt steil wordt het niet. Vanaf de top van Mt Mitsutoge (1785m) heb je prachtig zicht op Mount Fuji en rondom op de wijde omgeving. Je daalt geleidelijk af over een bergkam, vanwaar je op verschillende plekken opeens weer zicht hebt op de heilige berg. De wandeling eindigt bij het bovenste station van een kabelbaan. Na het prachtige uitzicht op Lake Kawaguchi en Mount Fuji bewonderd te hebben, daal je met de kabelbaan af naar het dorp. Als deze wandeling op de eerste wandeldag te zwaar is, of als Mt Mitsutoge in de wolken gehuld is, kun je ook een kortere wandeling maken naar Mount Ryugatake bij Lake Motosuko.

 

Wandeling: 11 km, 5 uur

 

Maaltijden inbegrepen

ontbijt

Overnachting in

Kawaguchiko

Dag 5

Je grote bagage kun je laten bezorgen in je hotel in Hakuba op dag 7, zodat je de komende dagen alleen met dagrugzakje reist. Bagage vooruit sturen is een veel gebruikt systeem in Japan en maakt het reizen met openbaar vervoer nog comfortabeler!
Via Otsuki Station en Kofu Station reis je per trein naar de stad Matsumoto. Matsumoto wordt ook wel de ‘kasteelstad’ genoemd vanwege het imposante Matsumoto Kasteel. Wring jezelf omhoog in dit uit 1595 daterende oudste kasteel van Japan en geniet van het uitzicht op de Japanse Alpen.

Daarna reis je verder per trein naar Nagano waar je overstapt op de bus naar Togakushi, een klein dorpje hoog in de Togakushi Mountains. Na een dag reizen is het heerlijk ontspannen in de vriendelijke kleinschalige ryokan (herberg) waar je overnacht. Maak gebruik van de onsen (warmwaterbad) en kleed je om in de yukata (katoenen kimono) en geniet van het uitgebreide en oogstrelende diner dat je geserveerd krijgt.

 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Togakushi

Dag 6

Vanuit je ryokan start je wandeling. Eerst bezoek je het heiligdom Chusya Shrine waarna je het dorpje uitwandelt, het bos in. Halverwege je wandeling kom je bij een fijn bezoekerscentrum aan Kagami Pond, voor een kop koffie en iets lekkers. Dan volgt het spirituele deel, door de houten poort en omgeven door 400 jaar oude immense cederbomen, deel je het pad met pelgrims en Japanse toeristen, naar de Okusya Shrine. Leer te bidden als een Japanner en betreedt het heiligdom met respect.
Aan het eind van de wandeling pik je de bus op, terug naar Togakushi waar men je wederom aangenaam verrast met een authentiek Japans menu.
Wandeling: 11 km; 150 m stijgen en dalen; 4 uur wandeltijd

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Togakushi

Dag 7

Met een lokale bus reis je van Togakushi naar de stad Nagano. Nagano werd bij velen bekend als stad waar de Olympische Winterspelen 1998 plaatsvonden. Voor Japan staat Nagano gelijk aan een tempelstad die rondom de fameuze Zenkoji tempel is ontstaan. De boeddhistische Zenkoji tempel is niet gebonden aan een bepaalde sekte en daarmee een buitenbeentje in Japan. Vrouwen zijn hier van oudsher meer welkom dan in andere tempelcomplexen.
Na een kort bezoek aan het Zenkoji complex reis je verder per bus naar het bergdorpje Hakuba. Je overnacht in een prachtig bergresort, ideaal gelegen voor een paar mooie bergwandelingen. Indien je je bagage hebt vooruitgestuurd vind je het hier in het hotel terug. In het hotel is het Kominka no Yu badhuis met onsen (heetwaterbadden). Het restaurant serveert zowel Japans als Westerse menu's.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Hakuba

Dag 8

De 'Shio no michi' zijn oude handelsroutes waarover in het verleden het waardevolle mineraal zout vanuit het kustgebied naar het binnenland van Honshu werden getransporteerd door dragers en ossenwagens. Vandaag maak je een wandeling over deze Zoutroute van Tsugaike Kogen naar Nakatsuchi, door de Noordelijke Alpen, langs bospaden met heiligdommen en boeddhistische beelden, door gehuchtjes en eenzame boerderijen.
In een prachtige landelijke omgeving kom je Ushikata-yado tegen, een laatste bestaande bouwwerk dat ooit in heel Japan werd aangetroffen en dat een toevluchtsoord bood voor zowel dragers als ossen. Iets verderop vind je de reconstructie van een wachtpost. Dit controlepunt, een buitenpost van de daimyo-samoeraiheer van Matsumoto, controleerde de doorgang van alle reizigers en eiste tol op hen en alle goederen die ze bij zich hadden.
Na afloop van de wandeling kun je het beste een taxi nemen terug naar je hotel (ongeveer 3000 Yen, niet inbegrepen) en kun je de spieren ontspannen in het weldadige warmwaterbad.
Wandeling: 11 km; 125 m stijgen en dalen; 4 uur wandeltijd

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Hakuba

Dag 9

Het is heerlijk wakker worden in dit fijn gelegen resort in de natuur! Na het ontbijt stap je op de shuttlebus naar Tsugaike Kogen. Hier neem je op 840 meter hoogte de kabelbaan naar het Tsugaike Ropeway Station op 1830 meter, onderdeel van het Chubu Sangaku National Park. Strik je veters goed vast en maak je klaar voor wederom een heerlijke wandeling op hoogte. Je volgt een pad, vaak van vlonders voorzien in de natte delen, door een frisgroene vallei in de zomer of vol spetterende kleuren in de herfst. Eindpunt is het Viewing Platform met uitzicht over de Daisekkei vallei en een onbelemmerd uitzicht over de Northern Alps Mountain Range. In de loop van de middag neem je de kabelbaan en de bus weer terug naar het resort.
Wandeling: 6 km; 200 m stijgen en dalen; 3 uur wandeltijd

 

Maaltijden inbegrepen

ontbijt, diner

Overnachting in

Hakuba

Dag 10

Wederom regel je in het resort dat je grote bagage vooruit gestuurd wordt naar je hotel in Kanazawa, zodat je de komende twee dagen met alleen je dagrugzakje de trektocht door de Alpen maakt.
Met de shuttle en openbare bus reis je in een uur naar Oogisawa op1433 meter hoogte, het beginpunt van een spectaculaire route dwars door de Japanse Alpen. De Kurobe Alpine Route bestaat uit kabelbanen, trolley bussen en tandradbanen die je naar Tateyama vervoeren, een traject dat alleen per openbaar vervoer kan worden afgelegd. De schoonheid van het traject zijn de uitzichten op de Tateyama bergreeks in het Chubu Sangaku National Park met zijn diepe valleien en meren.  Rond de middag arriveer je bij het bergstation Murodo op 2450 meter hoogte. Dan is het nog maar een klein stukje lopen naar de Murodo Mountain Lodge. Hier wacht je een uniek verblijf, echt een berghutsfeer, met een overnachting op een meerpersoons kamer.

 

Nadat je je bagage achter hebt gelaten kun je in deze boomloze omgeving heerlijk rondstruinen. Geniet in de maand juni van de laatste sneeuw die in de wintermaanden kan accumuleren tot 20 meter hoogte. In de zomer zijn het de alpine bloemen die veel liefhebbers naar dit gebied trekken, in de herfst (eind september/begin oktober) zijn het de herfstkleuren die het gebied omtoveren tot prachtig gekleurde berghellingen. 

 

Maaltijden inbegrepen

ontbijt, diner

Overnachting in

Murodo

Dag 11

De ochtend kun je goed besteden door te wandelen over het fijnmazige net aan wandelpaden op hoogte. Rond de middag vervolg je het laatste gedeelte van de Kurobe Alpine route. Langs enkele grote Tateyama cederbomen rijdt de de bus naar beneden naar Bijyodaira Station (977m). Met de tandradbaan naar Tateyama (475m) beëindig je de Kurobe Alpine Route. Met de trein naar Toyama alwaar je overstapt op de 'bullettrain' naar Kanazawa.  

 

Kanazawa, ook wel de ‘Jewel of of Japan’ genoemd, is sinds kort verbonden met de Shinkanzen hogesnelheidstrein. De stad ligt aan zee maar die krijg je niet te zien. De komende twee nachten verblijf je in een modern eigentijds hotel met slaapkamers met dit keer nu eens geen tatami-matten, maar ‘gewone’ bedden.  
Hier pik je je grote bagage weer op die je vooruit gestuurd hebt (vanuit Hakuba)

 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kanazawa

Dag 12

Kanazawa, het kleinere broertje van Kyoto,  is een stad die bol staat van de geschiedenis en tradities. Het heeft 2 universiteiten en is een echte studentenstad wat de sfeer ten goede komt. Bezoek de Kenrokuen, behorende tot de top drie van landschapstuinen in Japan.  Proef beslist de groene thee of macha-thee in het Shiguretei theehuis met uitzicht op de privétuin. In de wijk Naga-machi tref je gerestaureerde huizen in ‘samoerai-stijl’ aan, en veel (dure) winkels, stijlvolle restaurants en cafés. Bezoek bijvoorbeeld het Nomura Samurai House, in de theekamer erboven wordt macha-thee geserveerd. De wijk Higashi Chaya is het geisha district. Net zoals Kyoto heeft Kanazawa nog een (kleinschaliger) geisha-cultuur. Een bezoek aan de Omi-cho markt mag niet ontbreken. Vergaap je je aan vis, zeevruchten, groenten en fruit. Er zijn veel restaurants en eethuizen dus plan je bezoek aan de markt rond lunchtijd. In het SNP-reispakket tref je nog meer ideeën aan wat je in Kanazawa zou kunnen doen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kanazawa

Dag 13

Met de trein reis je deze ochtend in sneltreinvaart (ongeveer 2,5 uur) naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Ook al is het nog te vroeg om al in te checken in het hotel, je kunt wel vast je bagage in het hotel opslaan zodat je Kyoto kunt gaan verkennen.

Bijna duizend jaar lang was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Tot de dag van vandaag is het de stad die het meest te bieden heeft op cultureel gebied: ontelbare tempels en schrijnen, minimalistische Zen tuinen en musea die zowel gewijd zijn aan de moderne Japanse manga (strip)kunst als aan klassieke kunst. In de middag kun je een aantal van de mooiste tempels en tuinen nabij het centrum van de stad bezoeken. 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kyoto

Dag 14

In Kyoto kun je je hart ophalen om talloze culturele highlights te bezichtigen. Bezoek bijvoorbeeld het rustige stadsdeel Northern Higashiyama. Hier kun je vanaf de Ginkakuji tempel (de zilveren tempel) een korte wandeling maken naar een mooi uitzichtpunt (Daimonji-yama) waarvandaan je bij goed weer zelfs de hoge gebouwen van Osaka in het zuiden kunt zien. Wandel daarna rustig het zogeheten Filosofenpad langs een Frans aandoend kanaaltje af. Onderweg kun je vele tempels en hun mooie tuinen bezoeken, zoals de Eikando-Ji tempel (wél druk bezocht in de tijd van de herfstkleuren) en de tempels van het Nanzen-ji complex. Als de tuinen je goed bevallen, sluit de dag dan vooral af met een bezoek aan de tuin van de Murin-An Villa, een klein, maar prachtig rustpuntje tussen twee verkeersaders. Of huur een fiets en volg de loop van een van de rivieren. De oostelijke Kamogawa rivier is leuk om te volgen en populair onder fietsers. Als je echter de moeite neemt om naar de westelijke Katsuragawa rivier te fietsen, wacht je daar een prima lange afstandsfietspad dat je weer een andere blik op de stad verschaft. Je fietst door de uiterwaarden vol moestuinen en veldjes met sportende en picknickende mensen richting het noorden. Aan de oevers zitten vissers, aalscholvers en grote zilverreigers zij aan zij naar het water te staren. Toeristen zie je hier niet, ten minste, niet tot je het einde van het fietspad nadert bij de Arashiyama wijk met haar vele bezienswaardigheden. In het SNP-informatiepakket informeren we je uiteraard waar je fietsen kunt huren met een bijpassende handige fietskaart 

In Kyoto is het handig om een dagpas te kopen voor de stadsbus (niet inbegrepen).

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kyoto

Dag 15

Waarschijnlijk vertrekt je vlucht naar Nederland/België aan het eind van de ochtend vanaf de luchthaven Kansai Airport. Vroeg op dus vandaag en nog eenmaal je weg zoeken door het station van Kyoto om op de hogesnelheidstrein naar het vliegveld bij Osaka te stappen. Vanaf het mooie op een 'manmade' eiland gelegen vliegveld, in de baai van Osaka, werp je je laatste blik op Japan voor de terugreis aanvangt.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele verlenging
Velen vinden 2 nachten (1,5 dag) in Kyoto te weinig. Er valt inderdaad genoeg te ontdekken om een extra nacht toe te voegen.

Tevens kun je je reis in Japan uitbreiden met de onderstaande 5-daagse arrangementen in de omgeving van Hiroshima. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Honshu * Hiroshima & Matsuyama

5-daagsarrangement vanuit hotels
Verlenging van je rondreis door Japan vanuit Kyoto. Je neemt de snelle 'bullettrain' naar Hiroshima waar je 2 nachten verblijft. Verken deze stad met een verschrikkelijk verleden maar opmerkelijk positieve sfeer. Zie het A-bomb Dome en Peace Memorial Park. De volgende dag neem je de veerboot (10 minuten) naar Miyajimi Island waar je een wandeling maakt vanaf de top van Mt. Misen (4 km; 100 m stijgen en 535 m dalen) en eindigt bij de 'drijvende' tori-poort van Itsukushima, die op de UNESCO lijst staat.
Op dag 3 neem je de veerboot naar Matsuyama (3 uur) op het eiland Shikoku. Het kasteel is het symbool van de stad en ligt in een parkachtige omgeving op een heuvel midden in het centrum. Aan de rand van de stad ligt Dogo-onsen, de oudste hotspring van Japan dat in vroegere tijden door de keizerlijke familie werd gebruikt. Japanners komen speciaal hiernaartoe om te badderen, thee te drinken en in een katoenen yukata en op geta’s door de winkelstraatjes te struinen. Je verblijft 2 nachten in Matsuyama.
Op dag 4 maak je een pelgrimswandeling. Shikoku is het eiland van de 88-tempel pelgrimage in de voetstappen van de boeddhistische monnik Kukai. In navolging van Kukai dragen de pelgrims witte kleding, een rijsthoed en een lange houten wandelstaf. Haastige pelgrims leggen de route van twaalfhonderd kilometer in vol ornaat per auto of touringcar af maar de echte ‘o-henro’ doet het te voet. Vandaag reis je met het openbaar vervoer naar het binnenland om een prachtige bergetappe van 12 kilometer te lopen (700 meter stijgen en 585 meter dalen). 
Op de laatste dag neem je vanuit Matsuyama de express- en bullettrein terug naar Osaka.

Wil je nog overnachten in Osaka dat kun je een hotel in de stad eraan vast plakken. Vlieg je de volgende dag vroeg vanaf Osaka naar huis, dan kun je beter een hotel nabij het vliegveld bij boeken.

Honshu * Hiroshima & Naoshima Art Island

5-daagsarrangement vanuit hotels
Verlenging van je rondreis door Japan vanuit Kyoto. Je neemt de snelle 'bullettrain' naar Hiroshima waar je 2 nachten verblijft. Verken deze stad met een verschrikkelijk verleden maar opmerkelijk positieve sfeer. Zie het A-bomb Dome en Peace Memorial Park.
De volgende dag neem je de veerboot (10 minuten) naar Miyajimi Island waar je een wandeling maakt vanaf de top van Mt. Misen (4 km; 100 m stijgen en 535 m dalen) en eindigt bij de 'drijvende' tori-poort van Itsukushima, die op de UNESCO lijst staat.
Op dag 3 neem je de trein via Okayama en Chayamachi naar Uno Station van waar je per veerboot de oversteek maakt naar Naoshima Island, aankomst rond 14.00 uur. De rest van de middag en de hele volgende dag heb je de tijd om dit eiland te verkennen dat bekend staat vanwege haar talrijke kunstobjecten in de buitenlucht maar ook goede musea als Chicyu Museum (maandags gesloten) en Teshima Island Museum (dinsdags gesloten). Check het Art House Project, de Yellow Pumpkin, het I Love Yu badhuis of het Benesse House Museum. Het openbaar vervoer (bus) is goed op het eiland maar wat ook leuk is om een (elektrische) fiets te huren voor je verkenningstocht. En natuurlijk kun je ook lekker uitwaaien op de fraaie stranden van het eiland zoals het Gotanji Beach.
Op de laatste dag neem je de veerboot terug naar het vasteland en aansluitend de 'bullettrain' naar Osaka.

Wil je nog overnachten in Osaka dat kun je een hotel in de stad eraan vast plakken. Vlieg je de volgende dag vroeg vanaf Osaka naar huis, dan kun je beter een hotel nabij het vliegveld bij boeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Met deze reis overnacht je in goede middenklasse hotels op tweepersoonskamers met privé douche en toilet in Tokio, Kawaguchiko, Kanazawa en Kyoto. Het hotel waar je bij aankomst de eerste nachten verblijft in Tokio beschikt over ruime kamers, iets wat in Japan niet gebruikelijk is. Kamers hebben vrijwel altijd ook een waterkoker/koffiezetapparaat, wifi en soms de matrassen in een bedombouw. soms direct op de grond. 
Alle accommodaties liggen op minder dan 10 minuten lopen van het dichtstbijzijnde metrostation. Alleen om bij je hotel in Kanazawa te komen dien je 20 minuten te lopen, uiteraard kun je ook een taxi nemen. 

In Togakushi (dag 5-6) wordt overnacht in een Ryokan. Deze kamers zijn volgens eeuwenoude Japanse tradities ingericht. ’s Avonds wordt de futon (matras) op de vloer gespreid die bedekt is met tatami (rieten) matten. In de ochtend wordt de futon weer in de kast opgeborgen. Naast douche en wc op de kamer beschikt de ryokan ook over een onsen, het gemeenschappelijke bad, gescheiden per sexe. Het is gebruikelijk om voor het diner een uitgebreid bad te nemen en gekleed in de verstrekte yukata (katoenen kimono) en haori (kort overjasje) aan het diner te verschijnen.

In Hakuba verblijf je in een prachtig gelegen resort, midden in de natuur, met de faciliteiten van een hotel.

Tijdens je 2-daagse trektocht door de Alpen verblijf je in een berghut op een meerpersoonskamer en kun je alleen gebruik maken van een openbare onsen, de Japanse traditionele manier waarop mannen en vrouwen (gescheiden) zich gaan wassen en baden.

Reisgezelschappen van twee mensen verblijven in een tweepersoonskamer (met gescheiden bedden; tweepersoonsbed kan op aanvraag worden geregeld). Voor reisgezelschappen van drie mensen, wordt in sommige hotels een driepersoonskamer, in andere een combinatie van een twee- en een eenpersoonskamer gereserveerd. Voor alle overnachtingen vragen wij 'non-smoking rooms' aan. Omdat deze niet altijd beschikbaar zijn, kan het voorkomen dat er in de kamer gerookt is.

Over de maaltijden

In alle accommodaties overnacht je minimaal op basis van logies en ontbijt. De diners tijdens je verblijf in de ryokan in Hakuba en de berghut in Murodo zijn inbegrepen. De diners zijn meestal buffets of vaste maaltijden. Een traditioneel Japans diner bestaat uit rijst, (rauwe) vis, (ingemaakte)groenten en misosoep met zeewier. Er zijn geen verschillende gangen, alles wordt tegelijkertijd geserveerd.

In de hotels in de steden wordt een eenvoudig tot goed Japans ontbijtbuffet geserveerd bestaande uit misosoep, salade, rijstballen en soms brood, maar ook deels Westerse items. In ryokans wordt het Japanse ontbijt vaak aangevuld met vis en tofu . De lunches en diners die niet zijn inbegrepen gebruik je meestal in eethuisjes en restaurants. De Japanse keuken is rijk en gezond. Er wordt grote zorg besteed aan de presentatie van de gerechten die vooral in de ryokans oogstrelend zijn.  In de steden is er voor elk budget volop keus. Sushi, sashimi, tepanyaki en tempura.

Inbegrepen

 • 14 nachten accommodatie o.b.v. logies & ontbijt
 • 6x diners
 • Ticket Kurobe Alpine Route Oogisawa-Toyama (dag 11)            
 • Meet & greet in Tokio
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen - en terugreis
 • transport openbaar vervoer per bus, trein en metro
 • overige maaltijden
 • entrees
 • kosten voor optionele excursies
Ter plaatse dien je te rekenen op de nodige uitgaven. Denk hierbij aan kosten die je moet maken voor het openbaar vervoer en maaltijden die niet zijn inbegrepen. Door ter plaatse zelf de kaartjes te kopen voor enkele openbaar vervoer trajecten ben je aanzienlijker goedkoper uit dan de aanschaf van een Japan Railpas (JR pas) die bovendien niet op alle trajecten is te gebruiken. Voor de totale kosten van de hogesnelheidstreinen (Tokio-Matsumoto en Kanazawa-Kyoto), andere treinen (o.a..Tokio Narita International Airport - Tokio-centrum v.v.) en bussen dien je rekening te houden met ca. € 300 per persoon. In het SNP-reispakket tref je informatie aan wat de kosten zijn gespecificeerd per dag, bij welke vervoersmaatschappij en waar je de kaartjes aanschaft. Met een praktische handleiding met overzichtskaartjes ga je je weg makkelijk vinden met het uitmuntende en punktueel geregelde openbaar vervoer in Japan.  

Ter plaatse te betalen

 • tickets openbaar vervoer per bus, metro en trein, ongeveer € 300 pp

Over de activiteiten

Deze wandelreis stelt geen bijzondere eisen aan je conditie, wel is wandelervaring noodzakelijk. De wandelingen variëren tussen 1 en 4 uur. Op de meeste plaatsen waar je wandelt bepaal jezelf hoe lang je wilt wandelen. Alle wandelingen vinden plaats over goed begaanbare paden waarbij zo nu en dan flink geklommen en gedaald moet worden.
Omdat het Engels nauwelijks gesproken wordt in Japan, zal je vermogen om flexibel te zijn en doorzettingsvermogen te hebben, je goed van pas komen. In het reispakket dat je ontvangt word je ondersteund met kaartjes en foto's van locaties en stations, uitgebreide reisschema's met up-to-date vertrek- en aankomsttijden, zodat je zelfstandig kunt rondreizen per openbaar vervoer en de wandelingen kunt maken. Dat is in een land als Japan best een uitdaging en enige reiservaring is dan ook een vereiste.

Extra dagen

Je kunt overal extra dagen plannen, om meer rust in te bouwen. Aan het slot van je reis is een verlenging in Kyoto zeer de moeite waard. De stad zelf is een waar openluchtmuseum: overal zijn oude tempels te vinden en het straatbeeld is telkens weer verrassend. 

Extra's

Aanvullende opties

Cultureel erfgoed Japan

Hiroshima & Matsuyama

5-daagsarrangement vanuit hotels
Verlenging van je rondreis door Japan vanuit Kyoto. Je neemt de snelle 'bullettrain' naar Hiroshima waar je 2 nachten verblijft. Verken deze stad met een verschrikkelijk verleden maar opmerkelijk positieve sfeer. Zie het A-bomb Dome en Peace Memorial Park. De volgende dag neem je de veerboot (10 minuten) naar Miyajimi Island waar je een wandeling maakt vanaf de top van Mt. Misen (4 km; 100 m stijgen en 535 m dalen) en eindigt bij de 'drijvende' tori-poort van Itsukushima, die op de UNESCO lijst staat.
Op dag 3 neem je de veerboot naar Matsuyama (3 uur) op het eiland Shikoku. Het kasteel is het symbool van de stad en ligt in een parkachtige omgeving op een heuvel midden in het centrum. Aan de rand van de stad ligt Dogo-onsen, de oudste hotspring van Japan dat in vroegere tijden door de keizerlijke familie werd gebruikt. Japanners komen speciaal hiernaartoe om te badderen, thee te drinken en in een katoenen yukata en op geta’s door de winkelstraatjes te struinen. Je verblijft 2 nachten in Matsuyama.
Op dag 4 maak je een pelgrimswandeling. Shikoku is het eiland van de 88-tempel pelgrimage in de voetstappen van de boeddhistische monnik Kukai. In navolging van Kukai dragen de pelgrims witte kleding, een rijsthoed en een lange houten wandelstaf. Haastige pelgrims leggen de route van twaalfhonderd kilometer in vol ornaat per auto of touringcar af maar de echte ‘o-henro’ doet het te voet. Vandaag reis je met het openbaar vervoer naar het binnenland om een prachtige bergetappe van 12 kilometer te lopen (700 meter stijgen en 585 meter dalen). 
Op de laatste dag neem je vanuit Matsuyama de express- en bullettrein terug naar Osaka.

Wil je nog overnachten in Osaka dat kun je een hotel in de stad eraan vast plakken. Vlieg je de volgende dag vroeg vanaf Osaka naar huis, dan kun je beter een hotel nabij het vliegveld bij boeken.

Hotel Nikko Kansai Airport

Kunstobject op Naoshima Island

Hiroshima & Naoshima

5-daagsarrangement vanuit hotels
Verlenging van je rondreis door Japan vanuit Kyoto. Je neemt de snelle 'bullettrain' naar Hiroshima waar je 2 nachten verblijft. Verken deze stad met een verschrikkelijk verleden maar opmerkelijk positieve sfeer. Zie het A-bomb Dome en Peace Memorial Park.
De volgende dag neem je de veerboot (10 minuten) naar Miyajimi Island waar je een wandeling maakt vanaf de top van Mt. Misen (4 km; 100 m stijgen en 535 m dalen) en eindigt bij de 'drijvende' tori-poort van Itsukushima, die op de UNESCO lijst staat.
Op dag 3 neem je de trein via Okayama en Chayamachi naar Uno Station van waar je per veerboot de oversteek maakt naar Naoshima Island, aankomst rond 14.00 uur. De rest van de middag en de hele volgende dag heb je de tijd om dit eiland te verkennen dat bekend staat vanwege haar talrijke kunstobjecten in de buitenlucht maar ook goede musea als Chicyu Museum (maandags gesloten) en Teshima Island Museum (dinsdags gesloten). Check het Art House Project, de Yellow Pumpkin, het I Love Yu badhuis of het Benesse House Museum. Het openbaar vervoer (bus) is goed op het eiland maar wat ook leuk is om een (elektrische) fiets te huren voor je verkenningstocht. En natuurlijk kun je ook lekker uitwaaien op de fraaie stranden van het eiland zoals het Gotanji Beach.
Op de laatste dag neem je de veerboot terug naar het vasteland en aansluitend de 'bullettrain' naar Osaka.

Wil je nog overnachten in Osaka dat kun je een hotel in de stad eraan vast plakken. Vlieg je de volgende dag vroeg vanaf Osaka naar huis, dan kun je beter een hotel nabij het vliegveld bij boeken.

Hotel Nikko Kansai Airport

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Tokyo Narita en een terugvlucht vanaf Osaka. SNP regelt graag de vluchten naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel biedt een overnachting incl. ontbijtbuffet en gratis airport shuttle voor amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol. U kunt uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; als u langer wegblijft betaalt u maar €5 per dag.

Voor een bezoek aan de Noordelijke Alpen is de beste reistijd tussen 1 juni en 31 oktober. In juni kan het beslist voorkomen dat er op de hogere delen nog sneeuw ligt. In principe zijn de gondelbanen en stoeltjesliften vanaf juni geopend, maar het kan voorkomen dat enkele hoog gelegen busterminals door de sneeuw nog gesloten zijn. Vanaf eind juni tot en met half juli is de kans op regen iets groter, evenals in de maand september. De maanden juli en augustus zijn droger maar vanwege de schoolvakanties in Japan wat drukker. Temperaturen kunnen in deze zomermaanden makkelijk oplopen tot 35 graden, met name in de lager gelegen delen en steden.. Vanaf half oktober tot in november geniet je van de fraaie herfstkleuren.  

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Japanse Alpen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Hoe modern Japan ook is, veel gaat nog met cash geld. Maar ook met pinpas en creditcard kun je vrijwel overal terecht, tot en meet een koffietje betalen. Je kunt prima pinnen bij postkantoren, op het vliegveld en '7 Eleven' (kleine supermarkten), vaak 24 uur per dag open. Ter plekke heb je geld nodig voor de meeste OV trajecten, per trein, bus en metro. Reserveer daarvoor ongeveer € 300 pp. Daarnaast moet je rekenen voor entreegelden, lunches en diners die niet inclusief zijn op ongeveer € 30-40 per dag. Uiteraard kun je het qua eten zo goedkoop en duur maken als je wilt, dus zie deze bedragen als een richtbedrag. 

Het is niet gebruikelijk om fooien te geven in Japan. Niet aan taxichauffeurs, niet in restaurants, in hotels of waar dan ook. Het kan zelfs als beledigend worden ervaren, men geeft de fooi dan gewoon terug. In sommige dure restaurants kan een fooi wel op de rekening worden gezet. Controleer dit even voordat je betaalt. Bij hotelpersoneel die je koffers draagt mag je beslist een fooitje geven, denk hierbij aan een bedrag tussen de JPY 100-250, afhankelijk van de grootte en zwaarte van je koffer.

Met de reis die op het eiland Honshu plaatsvindt, vinden de meeste transfers plaats met de trein en bus. Het spoornetwerk in Japan behoort tot de beste van de wereld. Treinen zijn snel, rijden precies op schema en zijn ook nog eens betaalbaar. Van de Japanse Railpas maken we geen gebruik, daar de kosten ervan met deze reis niet opwegen tegen de lagere kosten als je de bus- en treinkaartjes ter plaatse aanschaft. Daarnaast kun je met de JR railpas lang niet altijd gebruik maken van alle treintrajecten daar het spoornetwerk in Japan uit geprivatiseerde bedrijven bestaat met elk hun eigen netwerk. 
Van ons agentschap in Japan krijg je een zeer uitgebreid reispakket in het Engels, maar ook met de Japanse namen van locaties en stations, met up-to-date vertrek- en aankomsttijden, reisschema's, zodat je met wat puzzelen toch zelfstandig door dit land kan reizen. Een uitdaging op zich wat je veel voldoening zal geven!

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan deze reis te beginnen. Zorg dat je wandelschoenen goed zijn ingelopen aangezien er een aantal makkelijke dagwandelingen worden gemaakt die je op een aantal dagen zelf kunt verzwaren. Op deze manier zul je meer van de reis kunnen genieten!

Van SNP krijg je een uitgebreid reisinformatiepakket. Dit is informatie conform het standaard programma van deze reis en jouw eventuele persoonlijke aanpassingen zijn daarin niet verwerkt.
Maar tevens ontvang je ook een Engelstalig reispakket, gemaakt door ons agentschap in Japan. Dit pakket is wel geheel op jouw reisprogramma afgestemd, met jouw eventuele aanpassingen, de voor jou bevestigde hotels en een update van alle vertrek- en aankomsttijden voor het benodigde openbaar vervoer. Met kaartjes en foto's om locaties te verduidelijken, zowel voor het openbaar vervoer, als voor bezienswaardigheden en wandelingen. Vaak ook naast de Engelse namen ook de namen in Japanse karakters, wat je ook weer kan helpen.
Al met al is het best puzzelen, maar op deze manier kun je geheel zelfstandig reizen door het land, wat op zich een uitdaging is!

Naast de informatie die je in het reispakket zult vinden wordt het aanbevolen een gedetailleerde reisgids van Japan aan te schaffen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Wandelschoenen (met enkelbescherming)
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Warme kleding in voor- en najaar
 • Handschoenen, muts en sjaal in voor- en najaar
 • Eventueel wandelstokken
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insektenmiddel
 • Zaklamp
 • Toiletartikelen
 • Lippencreme met UV-filter
 • platte stekkers (type A)

Omdat je in Japan nog wel eens met je bagage moet lopen (bijvoorbeeld op treinstations, vliegvelden of in stadscentra), raden wij je aan te reizen met een kleine koffer op wieltjes, een rugzak of een  anderszins makkelijk te verplaatsen tas. Een te grote koffer is onhandig vanwege de beperkte ruimte deze op te slaan in de trein en op veel hotelkamers. Daarnaast is het gemakkelijk een kleinere tas mee te nemen omdat tijdens deze reis het handig is om op minimaal een traject je hoofdbagage door te sturen naar de volgende reisbestemming. Hierdoor wandel je alleen met een dagrugzakje. Zo reis en wandel je overdag licht en comfortabel. In het SNP-informatiepakket lees je meer over hoe deze bagageservice werkt en waar we dit aanraden te doen. 

Ga je binnenkort op reis naar Japan bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/japan. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Japan van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Japan (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op oa. Mazelen en Japanse encefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië, Siberië en Japan. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Japan is een zeer veilig land voor toeristen om zelfstandig of in een groep rond te reizen. Alles is extreem nauwgezet georganiseerd en Japanners zijn een zeer gedisciplineerd volk.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Japan - De Japanse Alpen & Mount Fuji

Bergwandelen op Honshu, van Tokio naar Kyoto

Wandel- en cultuurvakantie vanuit hotels, berglodges en ryokan

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.