Terug naar Italië

Verblijf in agriturismo

Verder wandelen? Verleng je verblijf in de Cilento met twee overnachtingen in Sicignano. Wandel door beukenbossen en open karstvlaktes naar het lieflijke stadje Petina en reis door naar Sicignano. Maak de volgende dag een rondwandeling langs het prachtige klooster van San Francesco. Dit arrangement is alleen te boeken als verlenging van de individuele wandelreis Cilento (reiscode 312080).

Zwaarte
Comfort
vanaf € 155
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 312081
3 dagen

Dag 1

Na het ontbijt word je per auto van Sant'Angelo a Fasanella naar de hoogvlakte van de Alburni gebracht (ca. 25 km). Terwijl je bagage verder wordt gebracht naar het overnachtingsadres, begin je een prachtige wandeling. Je loopt door beukenbossen en open karstvlaktes en krijgt tot slot een spectaculair uitzicht over de vlakte van de Sele tot aan de kust van Amalfi. Dan begint de afdaling via een middeleeuws muilezelpad, dat je in korte tijd in het lieflijke stadje Petina brengt. Vanaf hier neem je de bus naar Sicignano.
Lengte wandeling is afhankelijk van het afzetpunt 7,5 tot 13 km, 200m tot 400m stijgen en 650-850m dalen.

Overnachting in

Sicignano

Dag 2

Je wandeling begint in de middeleeuwse straatjes van Sicignano, gedomineerd door de ruïnes van het kasteel. Via een oude pelgrimsroute daal je af naar het dorpje Galdo en vandaar naar het prachtig gelegen klooster van San Francesco. Door de kastanjebossen loop je door naar Terranova, een klein gehucht, als een burcht gelegen boven de vlakte. Door wijngaarden en kastanjebossen wandel je terug naar Sicignano.
Lengte wandeling ca. 13 km met 600m hoogteverschil.

Overnachting in

Sicignano

Dag 3

Na het ontbijt eindigt je arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je overnacht in een moderne, vriendelijke agriturismo met ruime tuin, gelegen in het kastanjebos aan de rand van het lieflijke plaatsje Sicignano. De kamers zijn voorzien van privé badkamer. Het eten dat in deze agriturismo wordt bereid is gebaseerd op lokale specialiteiten. Het dorp Sicignano, op slechts enkele minuten lopen, heeft alle noodzakelijke winkels en enkele bars en terrasjes.

Over de maaltijden

Ontbijt en diner is inbegrepen. De lunch koop je zelf in of je bestelt een lunchpakket in je accommodatie.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 ontbijten
 • 2 diners
 • transfer Sant'Angelo a Fasanella - Alburni hoogvlakte
 • bagagevervoer Sant'Angelo a Fasanella - Sicignano 
 • SNP reisdocumentatie
 • eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel)
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • buskaartje Petina - Sicignano (dag 1)
 • evt. toeristenbelasting

Over de activiteiten

De tocht voert door heuvelachtig terrein, soms zijn de paden steenachtig en lastiger te bewandelen. Af en toe moet er een stukje ’gestruind’ worden. De wandelingen zijn niet lang. De hoogteverschillen blijven op een uitzondering na beperkt. Aangezien er weinig gewandeld wordt in deze regio, zijn de paden soms moeilijk te vinden en/of overgroeid. Daarom wordt het gebruik van een GPS ontvanger aanbevolen (de data kunt u na boeking gratis downloaden bij MijnSNP). In de zomer moet er rekening gehouden worden met de hitte (hoewel een groot deel van de tocht door schaduwrijk gebied gaat). In het voor- en naseizoen kunnen sommige paden bij regen glad en/of modderig zijn. Een goede wandelkaart van het gebied is de lokaal verkrijgbare: Parco Nazionale Cilento e Vallo di Diano van uitgever Matonto Editore – schaal 1:50.000.

Extra dagen

Je kunt extra dagen bij boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten van begin maart tot eind november. In de zomer is de warmte een verzwarende factor, waar je terdege rekening mee moet houden, al loopt je regelmatig in de schaduw en zijn de wandelingen niet lang.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Prijsinformatie

20 juli 2019 - 30 november 2019
eenpersoonskamer € 210
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 155
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 155

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs