SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 362050 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Italië - Valle d’Aosta, 8 dagen

Outdoorweek met voor elk wat wils, multi-activity voor gezinnen vanuit ingerichte tenten

Actieve gezinsvakantie in het noordwestelijkste puntje van Italië. De prachtige Aosta-vallei wordt omringd door machtige bergen, waaronder de Mont Blanc. Beleef een geweldige week vol outdoor-activiteiten in het rustige zijdal Valpelline. Hier is van alles te doen: raften, klimmen, abseilen, bergwandelen, een spannend bivak... Ontspan na een avontuurlijke dag op een fijne bergsportcamping. Deskundige Nederlandse begeleiding met verblijf in ruime en comfortabel ingerichte tenten!

 
Wij hebben een erg leuke week gehad met uitdagende activiteiten in een mooie omgeving. Veel aandacht van instructeurs...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • eigen kamp op bergsportcamping
 • grote 6-persoons ingerichte tenten
 • outdoorprogramma
 • bivak in de bergen
 • Nederlandse instructeurs
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Het prachtige en afgelegen Aosta-dal ligt in de schaduw van de Mont Blanc, wij slaan ons kamp op in een rustig zijdal, het Valpelline. Bergtoppen van 4000 meter hoogte zijn in dit gebied geen uitzondering. Door de vele gletsjers in dit gebied is er overal in het dal genoeg water in de rivieren aanwezig en dat zorgt de hele zomer voor veel waterpret; zoals raften en canyoning. Met ons raft varen we door een prachtige kloof en spectaculaire kloven nodigen uit tot canyoning. Het maken van een Klettersteig/ Via Ferrata is niet inclusief het programma, maar kun je wel ter plekke optioneel bijboeken. Verder zijn er in het gebied meer dan genoeg rotswanden voorhanden waar je prima kunt klimmen en abseilen.  Ook bij ons kampement is voldoende vertier: genoeg andere kinderen en een klein zwembad.
We eindigen de week met een spannende bergwandeling en slaan voor één nachtje in de bergen een bivak op. Hier ervaar je de bergen op zijn best als je je eenvoudige maal kookt en slaapt in een eenvoudig bivaktentje. Er is één dag zonder geplande activiteiten; dan kun je een fraaie bergwandeling maken of een dagje rust nemen (of de Via Ferrata/ Klettersteig).
Na afloop van de met avontuur gevulde dagen kun je lekker chillen bij je comfortabel ingerichte tent op een heerlijke camping. De camping bevindt zich op ongeveer 300 meter van het dorpje Valpelline, wat ongeveer 600 inwoners telt. Hoge besneeuwde bergtoppen als de Tête Blanche (3724 m) en de Dent d’Herent (4171 m), torenen overal bovenuit.
Dit zijdal van de Aostavallei is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Voor de echte rust en authentieke Alpenuitstraling kun je met een gerust hart in Valpelline verblijven.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Italië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Het zwembad van de camping
Het zwembad van de camping
Programma

Jullie komen aan op de camping in Val Pelline. Verken de omgeving en de camping op deze eerste dag. Na 14.00 uur kun je je installeren in je eigen tent, op ons eigen kleine SNP-kamp.
In de avond ga je naar het centrale kamp van de instructeurs elders op de camping. Daar krijgen jullie een uitleg over het programma en het kamp, tijdens een eenvoudige, maar gezellige welkomstmaaltijd, bereid door de outdoorinstructeurs. Het is slim om vandaag op tijd naar bed te gaan, want vanaf morgen begint het activiteitenprogramma!

We wijzen er op dat het programma zoals op onze website van dag tot dag is gepresenteerd, op locatie door omstandigheden soms een andere volgorde kan hebben.Overnachting in
Val Pelline, Camping Grand Combin

 1. Voor je begint goede instructie
Voor je begint goede instructie
Programma
In de ochtend kun je rustig wakker worden en de camping en de omgeving verkennen.
In de middag gaan we klimmen en abseilen met de hele groep. We zoeken een mooie rotswand op waar ook beginners goed uit de voeten kunnen. Vanaf de camping rijden we in ca. 25 min. naar de locatie. Bij de klimrots aangekomen zal de instructeur uitleg geven over het klimmen en het abseilen. De klimrots is een stuk berg waar geen kunstmatige greepjes in zijn gezet, dus alles wat er is om je handen en voeten op te zetten, zijn de natuurlijk afgesleten spleetjes en uitstekende stukjes van de berg. Je bent natuurlijk wel gezekerd aan een touw. Deze leuke en gezellige activiteit duurt ongeveer een halve dag.
Soms is enige wachttijd in verband met de veiligheid onvermijdelijk, maar die blijft beperkt.
Groepsgrootte: maximaal 2x12 deelnemers, duur ca. een halve dag.


Overnachting in
Valpelline, Camping Grand Combin

 1. Klaar voor de afvaart?
Klaar voor de afvaart?
Programma
In de ochtend gaat een deel van de groep raften. Tijdens het raften varen we op het wilde water door heftige golven. Een leuke en zeer spannende activiteit voor het hele gezin! Vooraf krijg je uitleg van een instructeur. Deze instructeur zal de hele tocht achter op het raft plaatsnemen. De rafting excursie vindt plaats in kleine groepjes. In een raft kunnen namelijk maximaal 8 tot 9 deelnemers plaats nemen.
Na de lunchpauze wordt het programma omgedraaid en gaan degenen die nog niet geraft hebben de rivier op en de overige groepsleden kunnen hiervan bijkomen. Zo komt iedereen aan de beurt om te raften! Nog een laatste keer kun je nakletsen met de andere groepsleden en je ervaringen delen.
Groepsgrootte per raftsessie: 2x 8 deelnemers (2 boten); duur ca. een halve dag.


Overnachting in
Valpelline, Camping Grand Combin

 1. Via Ferrata
Via Ferrata
Programma
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Zo kun je vandaag de omgeving van het Aosta dal verkennen of het stadje Aosta! Maar je kunt op eigen gelegenheid ook een speciaal door SNP beschreven wandeling maken. We hebben een fraaie, maar pittige, tocht beschreven in het Val Ollomont.
Als je nog meer spanning en sensatie wil, dan kun je ter plaatse een Via Ferrata (Klettersteig) excursie bijboeken (niet inclusief).
 • Klettersteig/via Ferrata: Een inspannende activiteit hoog in de bergen op een afgelegen plek. Dit is een activiteit die niet zomaar voor iedereen geschikt is. Overleg goed met de locale begeleiding eer je deze trip gaat maken. Via steile trapjes in de berg klim, klauter en wandel je omhoog naar de top van de Becca l’Aoille (2.670 m.). Prijsindicatie: € 35,- p.p.voor de korte tocht (ca. een halve dag) of € 55,00 voor een hele dag (incl. heen- en terugreis; de Via Ferrata's zijn op enige afstand van de camping.
  Groepsgrootte: we doen dit met ten hoogste 3 groepjes van max. 8 personen, die op gepaste afstand van elkaar bezig zijn.


Overnachting in
Valpelline, Camping Grand Combin

 1. In de canyon
In de canyon
Programma
Vandaag gaan we canyoningen.

Canyoning houdt in dat je een spannende, avontuurlijke tocht maakt door een riviertje in een bergkloof, waar door het water in de loop van de jaren glijbanen zijn uitgesleten. Hierbij draag je een wetsuit. Je loopt eerst een stukje omhoog door het bos en dan begint het echte werk. Je volgt de rivier stroomafwaarts, al lopend, zwemmend en klauterend. Onderweg kom je ook natuurlijke glijbanen tegen. Heel vaak spring je ook zomaar het diepe in. De hoogste (optionele) sprong is 7 meter hoog. Een geweldige activiteit voor het hele gezin, waar ook de volwassenen weer even kind kunnen zijn.
Groepsgrootte: ten hoogste 3 groepjes van max. 8 personen, die op afstand van elkaar bezig zijn. Duur: ca. een halve dag.Overnachting in
Valpelline, Camping Grand Combin

 1. Kampvuur tijdens de bivak
Kampvuur tijdens de bivak
Programma
In de ochtend heb je tijd om je spullen voor de bivak bij elkaar te scharrelen. 's Middags beginnen we aan de bergwandeling. Iedereen neemt zijn slaapspullen en eten mee in de rugzak. Ook de kinderen dragen wat spullen mee. Er wordt gelopen naar de kampplaats. Dit is mooie plek in de bergen, waar we wild gaan kamperen en slapen in de open lucht. In het bivakkamp maken we een lekker warm kampvuur. De kinderen kunnen hier appels en aardappels poffen en marshmellows smelten. Het avondeten kan slechts eenvoudig zijn: een pakjesmaaltijd met heet water. We zoeken een bivakplaats met in de buurt een schuur of andere schuilmogelijkheid. Om de kou of slecht weer te trotseren zijn er enkele bivakzakken te verkrijgen. Ook enkele 60 liter rugzakken zijn ter plaatse te huur. Bij slecht weer is het mogelijk dat we deze activiteit naar een ander moment in de week verplaatsen.

Overnachting in
Valpelline, bivak in de openlucht

 1. Ervaar het prachtige Valpelline
Ervaar het prachtige Valpelline
Programma
In de ochtend, als het langzaam weer licht wordt en de dieren wakker worden, zullen ook de eerste kids wakker worden. Het wordt een vroege start met een eenvoudig ontbijt. We lopen weer langzaam terug en hebben de rest van de dag om op de camping te verblijven of op eigen gelegenheid iets te ondernemen.

Overnachting in
Valpelline, Camping Grand Combin

 1. Afscheid van je outdoor-vrienden
Afscheid van je outdoor-vrienden
Programma
Vandaag eindigt het arrangement.en is het tijd om na een drukke en leuke week naar huis te gaan.

NB Programma
Het hier gepresenteerde dagprogramma is te beschouwen als voorbeeldprogramma en dus onder voorbehoud. De genoemde dagvolgorde is het uitgangspunt, maar uiteraard zijn het weer, de beschikbare materialen en andere lokale omstandigheden leidend in de uiteindelijke planning van het programma. Met name kan het zijn dat de bivakovernachting bij slecht weer verplaatst wordt; dat betekent dan ook dat andere activiteiten op andere dagen kunnen plaatsvinden. De begeleiding ter plaatse zal jullie hierover informeren.

Omdat je de auto ook gebruikt om bij de outdooractiviteiten te komen heb je op deze reis een (huur)auto nodigDetailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • verzekering

Over de accommodaties

Je verblijft op Camping le Grand Combin, op ongeveer 300 meter buiten het rustige bergdorp Val Pelline. Vanaf de camping heb je uitzicht op de mooi besneeuwde bergtoppen en omdat de plek populair is bij buitensportmensen heerst er een actieve sfeer. Voor SNP reizigers is er een apart klein kamp op de camping met wat ruimere plaatsen dan elders op het terrein. Ook is er een gemeenschappelijke partytent waar je samen droog kunt zitten. Je auto kun je direct aan de overzijde van het (doodlopende) toegangsweggetje parkeren en in- en uitladen kan zelfs direct bij je tent. Zo staan onze tenten op de beste locatie van de camping.
Elders op de camping, waar de staf haar kampement heeft, is een grote centrale tent waar ook de welkomstmaaltijd is en waar je met de begeleiding en andere gasten in het grote outdoorcamp contact kunt hebben.
De camping heeft een heerlijk zwembad, moderne sanitaire voorzieningen, zoals elektriciteit, warme douches, watertappunten verspreid over de camping, warm afwaswater, toiletten en een wasserette.
Verder is er op de camping een receptie en een klein campingwinkeltje. Net buiten de camping is er een supermarktje voor wie wat uitgebreider boodschappen wil doen. Op 300 meter vanaf de camping zijn de volgende faciliteiten gelegen: postkantoor, bank, apotheek, dokter, tankstation, garagebedrijf, restaurant, VVV, sportwinkel en een kinderspeeltuin.
Gedurende de week maken we een spannende bivak in de open lucht. Slaapspullen en eten nemen we dan mee de bergen in en we slapen onder de sterrenhemel of bij een schuur of schuilhut.

De ingerichte tenten
Jullie overnachten in ruime, ingerichte 6-persoonsfamilietenten, maximaal 4 personen in slapen. De afmetingen zijn: 4.50 m x 7.60 m. De slaapcabines zijn 2.20 m diep met voor de ouders een extra ruime cabine: van de drie beschikbare cabines maken wij er twee. Zijn er meer personen, dan heb je de beschikking over een extra trekkerstent. Voor de ouders is er een echt bed en voor de kids een lekker luxe versie van een self-inflatable slaapmatje. Er is in de tent een complete kookuitrusting voor 6 personen, een tafel en gemakkelijke stoelen (afgestemd op het aantal reizigers), verlichting en elektriciteit completeren het geheel.
Je dient zelf slaapzakken en een tweepersoons hoeslaken mee te nemen.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het eten bij deze reis is niet inbegrepen, behalve een eenvoudige welkomstmaaltijd op de dag van aankomst en voor de nacht op bivak. Er is een complete keukenuitrusting en een koelkastje in je eigen tent om zelf maaltijden te bereiden, met veilige 2 pits-brander, potten, pannen etc.
NOTA BENE: de maaltijden tijdens de bivak zijn, gezien de aard van de activiteit, simpele maaltijden; gekookt wordt daar op kampvuur en met 1 brander.


Inbegrepen
 • Outdoor-activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma.
 • Welkomstmaaltijd en drankje
 • Bivakovernachting incl. slaapmat
 • Avondeten en ontbijt tijdens bivak
 • Klimmen en abseilen (halve dag)
 • Raften (halve dag)
 • Canyoning (halve dag)
 • Deskundige instructeurs tijdens de activiteiten
 • Ingerichte tent voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Bijzettentje bij meer dan 4 personen
 • Eigen kamp SNP met gebruik partytent en banken
 • Gratis warme douches, elektriciteit
 • Parkeerplaats voor de auto
 • Outdoormaterialen voor activiteiten conform programma
 • Welkomstdrankje
 • Travelkids-reispakket


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Kosten optionele activiteit Via Ferrata (incl. materialen) of boogschieten.
 • Evt. huur rugzak (€ 10,00) tijdens de tweedaagse bergwandeling met bivakovernachting
 • Overige maaltijden en drinken
 • Reis- en annuleringsverzekering (let op: met bergsportdekking)
 • Huur koepeltentje als de kinderen apart willen slapen. Bij meer dan 4 personen in een gezin is dit tentje gratis


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Ter plaatse te betalen
 • eventuele toeristenbelasting
 • Borg € 100 per tent
 • Eindschoonmaak (€50,- of zelf schoon achterlaten)


 • Over de activiteiten
  De outdoor-activiteiten zoals genoemd bij het dagprogramma zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Bij de optionele Klettersteig is de leeftijd vanaf ca. 10 jaar.
  De outdoor-activiteiten vinden plaats in de Aosta-vallei en directe omgeving. Alle activiteiten zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en worden bovendien aangepast aan het niveau van de deelnemers. In de canyons zoek je klauterend een weg tussen rotsblokken, soms ga je langs natuurlijke glijbanen naar beneden. Het klimmen en abseilen gebeurt op hoogte, dit is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Bij het raften wordt je zeker nat, maar je bent uiteraard beschermd met helm en zwemvest. Je zult stevig mee moeten roeien.
  Voor deze reis heb je een bergsportverzekering nodig. Vergewis je er bij het afsluiten van de reisverzekering van dat ook deze risico’s gedekt zijn! Je kunt deze verzekering ook bij SNP afsluiten.


  Geschikt voor kinderen
  vanaf 8 jaar en ouder


  Reisleiding
  Er is op deze reis geen aparte SNP reisleiding aanwezig.
  De coördinatie op de camping en de begeleiding van de outdooractiviteiten is in handen van een gecertificeerde buitensportorganisatie, waar SNP hier mee samenwerkt. Alle instructeurs zijn Nederlands en goed opgeleid om de activiteiten veilig en professioneel te laten verlopen. De reisleiding heeft affiniteit en ervaring met Kids en snapt wat het reizen met gezinnen met zich meebrengt.


  Minimum aantal deelnemers
  4


  Maximum aantal deelnemers
  24


  Over de groepssamenstelling
  De outdooractiviteiten ter plekke doen jullie samen met andere gezinnen, maar daarnaast is er ook ruimte in het programma om met het eigen gezin wat te ondernemen of gezellig met vrienden en vriendinnen op de camping te zijn. De meeste activiteiten duren immers ongeveer een halve dag. De reisleiding ter plekke heeft diverse tips en wandelsuggesties voor jullie. Je ontmoet je medereizigers van SNP op de camping, in ons kleine aparte kampement dat voor SNP is gereserveerd.
  Afhankelijk van de grootte van de SNP groep is het ook mogelijk dat tijdens de outdoor activiteiten andere (niet-SNP) gezinnen meegaan, die elders op de camping staan. Dit heeft zowel een logistieke als sociale reden (zo zijn er altijd genoeg kinderen om kennis mee te maken, ook bij een kleine SNP-groep).


  Geschikte reisperiode
  Deze reis is te boeken gedurende de hele zomervakantie. Start elke zaterdag vanaf 9 juli t/m 20 augustus.


  Speciale verzekering
  Kies je voor een reisverzekering via SNP bij Unigarant, dan dien je je aanvullend te verzekeren met een gevaarlijke sportentoeslag.
  Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier


  • reisdocumenten

  • gezondheid

  • vaccinatie

  • veiligheid

  Reisdocumenten

  Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
  N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Rij- en kentekenbewijs
  Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.  Gezondheid

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

  Gezondheidszorg
  Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Gegevens bij de hand
  Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
  N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.  Vaccinatie

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Rabiës (Hondsdolheid)
  In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.  Veiligheid
  Geweldsdelicten zijn zeldzaam
  Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

  Verschillende politiekorpsen
  Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).  • materialen en uitrusting

  • geld op reis

  • overige informatie

  Materiaal & uitrusting

  Alle benodigde bergsportmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende de reis. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuits voor het raften en de canyoning, en gordels en helmen voor het klimmen. Ook voor de bivakovernachting wordt gezorgd voor slaapmatjes. U moet zelf een slaapzak meenemen.
  Verder moet u o.a. zorgen voor geschikt schoeisel (oude bergschoenen die nog wel voldoende profiel hebben en voldoende enkelsteun geven voor de canyoning-tocht of sportschoenen). Het is voor het canyoningen ook mogelijk uw goede bergschoenen te gebruiken, mits u ze maar langzaam laat drogen. Het is van belang dat u ervoor zorgt dat u twee paar stevige schoenen heeft, één paar dat nat mag worden en één paar dat de hele week droog blijft. Daarnaast zijn een paar bad/ sportslippers aan te raden. Ook een paar sneldrogende stevige sandalen (bv. Teva's) zijn ideaal.

  Paklijst:

  • Goed schoeisel (zie toelichting hierboven)
  • Dagrugzak (25 liter)
  • Regenhoes voor rugzak
  • Slaapzak (met evt. extra fleecedeken voor de bivak)
  • Tweepersoons hoeslaken (voor het bed van de ouders)
  • Kussen
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding
  • Warme kleding; incl. muts en handschoenen (bivak)
  • Wind- en waterdicht jack
  • Zonnehoed of pet
  • Zwemkleding
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insektenmiddel
  • EHBO jodium
  • EHBO eenvoudige middelen
  • EHBO sporttape
  • Verrekijker
  • Zaklamp
  • Zakmes
  • Handdoeken
  • Theedoeken
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten


  Geld mee op reis
  Houd rekening met het kopen van het avondeten. De winkels in Italië zijn gemiddeld wat duurder dan in Nederland. Maar het hangt uiteraard af van wat je wilt eten wat de kosten zijn; bij simpele kampeermaaltijden blijven de kosten zeker beperkt, zeker als er gezamelijk gekookt wordt. Verder dien je geld voor uitgaven van persoonlijke aard te hebben. Wil je buiten het programma om nog aan extra outdoor-activiteiten meedoen, dan zijn deze voor eigen rekening. Een indicatie van de kosten van die extra activiteiten staat bij het dag-tot-dagprogramma.


  Hoe verplaatst u zich ter plekke
  Tijdens de tocht maken we gebruik van de aanwezige auto’s van de deelnemers om ‘s morgens naar de start van een activiteit te gaan en ‘s middags weer terug te rijden.


  Voorbereiding op uw reis
  Een speciale voorbereiding op deze reis is niet nodig. Wel raden we je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het bergsportplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt.


  • laatste nieuws

  Laatste Nieuws
  Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


  • per auto

  • per vliegtuig

  Over de route en parkeergelegenheden
  Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om bij de beginpunten van de tochten te komen, heb je bij deze reis een (huur)auto nodig. De afstand Utrecht – Aosta is ca. 1000 km.


  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Turijn.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000  Autohuur optioneel
  Huurauto nodig?
  Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

  klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
  NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

  Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.


  • augustus 2016
  • Wij hebben een erg leuke week gehad met uitdagende activiteiten in een mooie omgeving. Veel aandacht van instructeurs voor veiligheid. Groepsgrootte was ideaal (6 families) en er was speelruimte voor de kinderen op het veld waar de tenten stonden.
  • augustus 2016
  • Prima vakantie. Leuke mensen, goede lokatie, prima begeleiding buffel outdoor bij aktiviteiten.
  • augustus 2016
  • Ideale vakantie met kinderen. Veel leuke activiteiten. Het tentenkamp van SNP is gezellig en kleinschalig. Buffel verzorgt de activiteiten heel goed. BBQ is een extra activiteit en is te duur voor wat je krijgt. Onze slaapmatjes waren lek dus beter eigen slaapmatjes mee nemen voor de kinderen. Locatie is top. Camping is erg gezellig. Vriendelijk personeel op de camping. Sanitair wordt regelmatig schoongemaakt. Deze vakantie is een aanrader
  • september 2015
  • Zeer goed bevallen. Goede activiteiten, kundige leiding, prima sfeer.
  • augustus 2015
  • Leuke actieve vakantie in een schitterende omgeving. Doordat de activiteiten steeds een stukje van de camping af liggen ontdek je de iedere keer weer een nieuw stuk van het Aosta dal.
  • augustus 2015
  • Deze reis is ons heel goed bevallen. Het was leuk om met andere gezinnen vrijblijven op te trekken en de activiteiten waren super leuk. Onze jongens zijn 14 en 16. We vinden het jammer dat we dit niet eerder hebben gedaan.
  • augustus 2015
  • Een hele leuke vakantie gehad met onze kinderen van 10 en 12 jaar. Hele leuke activiteiten met gezellige begeleiders. En verder moet je het natuurlijk met elkaar maken!
  • augustus 2015
  • We hebben genoten van de mooie omgeving en de goed georganiseerde activiteiten. Door de duidelijke instructies en veilige aanpak van de enthousiaste begeleiders konden zelfs gezinsleden met hoogtevrees goed aan de meeste activiteiten deelnemen en hun grenzen verleggen als ze dat wilden. Echt een leuke vakantie voor gezinnen met wat oudere kinderen.
  • augustus 2014
  • Erg leuke week gehad in Aosta. De kinderen (15,12 en 11) vonden het geweldig en willen volgend jaar iets dergelijks doen. Onder professionele begeleiding van Buffel Outdoor de "via ferrata", bivak, raften, canyoning, klimmen en abseilen prima doorstaan!
  • augustus 2014
  • We hebben samen met onze kids, 9 en 11 jaar. een onvergetelijke avontuurlijke vakantie gehad! Mede door het prima activiteiten team, hebben we onder hun deskundige leiding, vele grenzen verlegd. Een vakantie om nooit te vergeten
  • augustus 2014
  • Wij hebben met ons gezin met jongens van 8, 10 en 13 een heerlijke vakantie gehad! De reisleiding was enthousiast, behulpzaam, kundig en vrolijk gezellig. De omgeving is prachtig en de activiteiten zijn uitdagend, maar precies goed van nivo voor sportieve mensen zonder echte bergervaring.
  • september 2013
  • Wil je iets spannends doen met het hele gezin? Houden de kinderen wel van een beetje avontuur? Dan is deze vakantie een absolute aanrader! Wij hebben als gezin enorm genoten van de leuke, spannende activiteiten die deze week op het programma stonden. Vooral het raften en canyoningen vonden wij erg spectaculair. Voor ons gezin (twee jongens van toen 8 en 11 jaar) zeker voor herhaling vatbaar.
  • augustus 2013
  • Buffel team was erg goed en Snp klopt helemaal met onze verwachting
  • augustus 2013
  • Gevarieerde activiteiten, in een schitterende omgeving. Leuk voor ouder EN kind!
  • augustus 2013
  • Een leuke actieve week met genoeg rust tussendoor (halve dagen). Wij hebben de week aan het begin van de vakantie gedaan met 4 kinderen van 12, 14, 17 en 19 jaar oud en lieten daarmee meteen de dagelijkse beslommeringen achter ons. Goede betrouwbare begeleiding waardoor we allemaal grenzen hebben verlegd. De sanitaire faciliteiten op de camping zijn erg schoon en de cappuccino is heerlijk en goedkoop. Veel Nederlandse gasten, prima sfeer en schitterende omgeving. We zouden het zo nog een keer doen!
  • augustus 2013
  • Het programma wordt gedeeld met een andere reisgroep, van een andere reisorganisatie.
  • augustus 2013
  • Hele leuke actieve vakantie gehad in een prachtige omgeving. De kinderen vonden het geweldig om elke dag weer iets anders spannends te gaan doen.
  • augustus 2013
  • Leuke kennismaking met bergsportactiviteiten, voor jong én oud...
  • augustus 2013
  • Dit was een gave outdoor-week. Elke dag stond er een uitdagende activiteit op het programma. Doordat het telkens een halve dag was hadden we voldoende tijd om te zwemmen,napraten en relaxen. Leuke sfeer en goed georganiseerd. Toffe reis!
  • augustus 2013
  • Een afwisselende en grensverleggende outdoorweek met uitstekende instructeurs in een mooie omgeving en een leuke sfeer

  Extra mogelijkheden bij Italië - Valle d’Aosta

  Deze reis is prima te combineren met een van onze reizen in Noord- of Midden-Italië, zoals de Dolomieten of Toscane.

  Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

  Italië - Dolomieten met de kids

  Code 362015 LA individuele reis, 8 dagen
  vanaf € 630,- per persoon
  select

  Italië - Dolomieten

  Code 362017 R groepsreis, 8 dagen
  vanaf € 895,- per persoon
  select

  Italië - Valle di Ledro

  Code 362035 LA individuele reis, 8 dagen
  vanaf € 340,- per persoon
  select

  Italië - Toscane-Vallombrosa

  Code 362025 LA individuele reis, 8 dagen
  vanaf € 485,- per persoon
  select

  Italië - Toscane per fiets

  Code 362012 LA individuele reis, 7 dagen
  vanaf € 615,- per persoon
  select
  Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

  Kunnen wij helpen?

  We geven graag advies
  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden