Italië - Trentino adventure break, 8 dagen Yomads - Avontuur in de Italiaanse Alpen

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Actief en avontuurlijk

Multi-activity voor Young Nomads

Ga je mee op avontuur naar de Italiaanse Alpen? Met leeftijdsgenoten beleef je een spannende, afwisselende week tussen ruige bergpieken, uitgestrekte alpenweides en prachtige meren. Je maakt kennis met canyoning op één van de mooiste plekjes van Europa. Je zoekt uitdagende bergpaadjes op tijdens een via ferrata. We hiken over prachtige bergkammen richting de top met prachtige zichten over het Ledro- en Gardameer. Met kajaks zoeken we de mooiste plekjes van het Ledromeer waar we ons volledig kunnen uitleven met cliffjumpen of gewoon languit chillen op het strand. We genieten van een heerlijke BBQ in de natuur en een gezellig kampvuur tot laat in de avond. We verblijven op een camping in de buurt van het Ledromeer. Oh ja, en we gaan ook nog een dag rotsklimmen. 's Avonds kun je chillen aan de campingbar of kan je nog snel even gaan plonsen in het zwembad voordat we ons vol eten met de heerlijke Italiaanse keuken.

Uniek aan deze reis

 • In het hart van de Italiaanse Alpen
 • Veelzijdige mix van avontuurlijke activiteiten
 • Culinaire verwennerij met de Italiaanse keuken
 • Avontuur met leeftijdsgenoten
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Trentino avontuur

 • Zaterdag: Aankomst op de camping en welkomst aperitief
 • Zondag: Introductie touw- en canyontechnieken & rotsklimmen
 • Maandag: Canyoning Experience
 • Dinsdag: Hiken naar de top
 • Woensdag: Kajaktocht op het Ledromeer en BBQ
 • Donderdag: Via ferrata
 • Vrijdag: Sportieve Canyon
 • Zaterdag: Uitslapen en vertrek
Je hebt een auto nodig om ter plaatse naar de verschillende activiteiten te rijden (15 min tot een uur rijtijd). Kom je met eigen auto, dan gebruik je die. Zo niet, dan kun je misschien met iemand meerijden.

Het decor van jullie avontuurlijke week

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven op een camping in de buurt van het Ledromeer, midden in het dorpje Tiarno di Sopra. Het sanitaire gebouw worden iedere dag schoongemaakt. Warme douches zijn gratis. De camping beschikt over een zwembad en een bar/restaurant.

Over de maaltijden

Maak je geen zorgen over het eten, we zullen worden vertroeteld. ’s Morgens staat een ontbijtbuffet klaar met verschillende soorten cornflakes, yoghurt, brood en beleg. Er is ook water, vruchtensap, melk, thee en koffie. Voor ’s middags nemen we een picknick mee. Voor, tijdens of na de activiteiten krijg je een tussendoortje, zoals fruit. Het avondmaal wordt ook weer in buffetvorm geserveerd, in het restaurant van de camping. Voor het voorgerecht is er een uitgebreid saladebuffet, pastaschotel en soep. Bij het hoofdgerecht is er altijd keuze uit 2 tot 3 gerechten waarvan 1 vegetarisch. We sluiten af met een toetje. Water en één drankje is inclusief

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden (vanaf diner dag 8 t/m ontbijt dag 8)
 • alle activiteiten volgens programma
 • lokale begeleiding

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis en vervoer ter plaatse
 • drank
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 1,- p.p.p.n., te betalen vanaf 14 jaar)

Over de groepssamenstelling

Iedereen is welkom om mee te gaan op deze reis. De ervaring leert dat de meeste deelnemers dertigers zijn. Je ontmoet je reisgenoten van SNP op de camping, in ons aparte kampement dat voor SNP is gereserveerd. Afhankelijk van de grootte van de SNP groep is het ook mogelijk dat tijdens de outdoor activiteiten andere (niet-SNP) reizigers meegaan, die elders op de camping staan.

Speciale verzekering

Check bij het afsluiten van een reisverzekering voor deze reis of alle outdoor-activiteiten gedekt zijn! Kies je voor een reisverzekering via SNP bij de Europeesche, dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd. Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de groep op de camping in Tiarno di Sopra. 

Over de route en parkeergelegenheden

Vanaf zowel Utrecht als Brussel rijd je in ongeveer 1100 km naar de camping in Tiarno di Sopra. Je hebt een auto nodig om ter plaatse naar de verschillende activiteiten te rijden (15 min tot een uur rijtijd). Kom je met eigen auto, dan gebruik je die. Zo niet, dan kun je misschien met iemand meerijden.

Het klimaat in de Alpen is in de zomermaanden perfect voor berg- en watersporten. Temperaturen kunnen er stijgen tot 30°C maar dankzij de droge berglucht en het frisse bergwater is deze warmte prima te doen. Een regenbui valt in de bergen uiteraard niet uit te sluiten. Vanwege de hoogte kan het ’s nachts flink afkoelen.

’s Nachts kan het afkoelen op het kamp. Neem dus een warme slaapzak (comfortzone 5 à 10 °C) en een trui mee voor ’s avonds. Verder neem je mee:

 • zwemkleding (een strakke zwembroek is het meest geschikt voor in een wetsuit)
 • sportieve schoenen waarmee je vlot kunt wandelen
 • voor canyoning: sportieve, gesloten schoenen met stevige zool die nat mogen worden (bv. oude sportschoenen). Dus geen watersandalen, wandelsandalen, zeilschoentjes, duikschoentjes…! Zorg dat je makkelijk kan stappen in deze schoenen.
 • drinkfles, minstens 700 ml
 • waterproof zonnebrand en lippenbalsemr
 • warme kleding voor ’s avonds
 • zaklamp en batterijen
 • oordopjes (voor lichte slapers)
 • goede slaapzak (comfortzone 5 à 10°) en hoofdkussen
 • regenkleding
 • geldig ID-bewijs en verzekeringspapieren

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Er is op deze reis geen aparte SNP reisleiding aanwezig. De coördinatie op de camping en de begeleiding van de outdooractiviteiten is in handen van een gecertificeerde buitensportorganisatie, waar SNP hier mee samenwerkt. Alle instructeurs zijn Nederlandstalig en goed opgeleid om de activiteiten veilig en professioneel te laten verlopen. De buitensportorganisatie beschikt over het ‘Approved Safety Practices’ veiligheidslabel, toegekend door de Belgische Beroepsfederatie voor Natuursportondernemingen (BFNO).

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Groepsreis voor jongvolwassenen in Trentino, Italië

Italië - Trentino adventure break

Yomads - Avontuur in de Italiaanse Alpen

Multi-activity voor Young Nomads

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten