Italië - Toscane, 9 dagen Van Volterra naar Siena

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs sfeervolle hotels

Wandelvakantie door het klassieke Toscaanse landschap, langs wijngaarden, cipressenlanen, door eikenbossen en prachtige dorpjes. Van het Etruskische vestingstadje Volterra naar de middeleeuwse woontorens van San Gimignano. Door de wijnheuvels van de Chianti naar monumentaal Siena. We zijn te gast in uitstekende hotels in historische centra van de mooiste stadjes.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere combinatie van wandelen en cultuur
 • Door het historische hart van Toscane
 • Langs de wijngaarden van de Chianti
 • Overnachten middenin de historische centra van Volterra; S. Gimignano en Siena
 • Slot in Siena
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen over witte wegen in de Chianti

Vuurvliegjes! We zien ze in de Chianti, in de tuin van wijnlandgoed San Donato, even buiten San Gimignano. Betoverend, hoe ze heen en weer dansen. Lees verder...

Dag tot dag

Italië - Toscane, Van Volterra naar Siena

Deze voettocht door het ‘voorportaal van het paradijs’ voert ons door het historische hart van Toscane, van Volterra via San Gimignano naar het kleurrijke Siena. Onderweg is er het onmiskenbare Toscaanse landschap van cipressenlanen, wijngaarden, zilvergrijze olijfbomen en wuivende korenvelden. De dagelijkse wandelingen eindigen in de best bewaarde vestingstadjes van Italië, waar we overnachten in comfortabele hotels en waar ‘s avonds het genot van de Toscaanse keuken wacht. Het Etruskische stadje Volterra, gelegen op een steile, grillig verweerde heuvel, is het fraaie startpunt van deze trektocht. In de directe omgeving bezoek je de indrukwekkende muren en ‘necropoli’, overblijfselen van de mysterieuze en rijke Etruskische cultuur. Dan gaan we op pad naar San Gimignano waar vijftien hoge, middeleeuwse woontorens boven de stadsmuren uitsteken. Vanuit een fraai gelegen agriturismo midden tussen de wijngaarden van de Chianti, wandelen we langs kleine gehuchtjes, lommerrijke eikenbossen en fraaie boerenhoeves door de streek waar de befaamde Chianti classico vandaan komt. Deze middeleeuwse voettocht eindigt geheel in stijl in Siena, de stad waar de tijd ongemerkt aan voorbij lijkt te gaan. Het schelpvormige Piazza del Campo vormt het zonnige hart van deze levendige en tegelijk intieme stad.

Dag 1

Na de vlucht naar Pisa worden we met de minibus in anderhalf uur naar Volterra. In deze prachtig op een heuveltop gelegen middeleeuwse stad verblijven we in een hotel in het centrum. We dineren vanavond in een restaurant in het centrum van het stadje.

Overnachting in

Volterra - Hotel San Lino

Dag 2

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de stad Volterra te bezoeken. Je kunt op zoek gaan naar de Etruskische stadsmuren die grotendeels rondom de stad zichtbaar zijn gebleven. Neem een kijkje bij het oude Romeinse theater. Er is bovendien voldoende tijd voor een bezoek aan het Etruskische museum, de dom met baptisterium en het oude Palazzo dei Priori (uit de twaalfde eeuw). Een echte cultuurdag dus, met de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te slenteren door de middeleeuwse stadskern van Volterra. De huizen zijn hier allen in de typische grijze steensoort ‘de panchino’ opgetrokken.

Overnachting in

Volterra - Hotel San Lino

Dag 3

De eerste echte wandeldag voert ons naar het ‘Manhattan van de Middeleeuwen’, het stadje San Gimignano. Na een korte transfer beginnen we aan de eerste dagtocht. Talrijke ‘strade bianche’ voeren ons door met bloemen bezaaide velden, door kleine donseikbossen, langs wijngaarden en verlaten akkers. Aan het eind krijgen we de indrukwekkende ‘skyline’ van San Gimignano in zicht. Vijftien hoge, middeleeuwse woontorens steken hoog boven de stadsmuren uit. We wandelen door naar San Donato of Montauto vanwaar we per minibus naar ons hotel in San Gimignano gebracht worden. Totale lengte is 14,5 of 18 km, wandelduur 5,5 of 6,5 uur. 500 m stijgen en dalen.

Overnachting in

San Gimignano - Hotel la Cisterna

Dag 4

Na de inspanning van gisteren is het heerlijk bijkomen in dit kleurrijke stadje. Voordat de grote toeristenstroom de nauwe straatjes vult, heb je ‘s ochtends vroeg de gelegenheid om het ware karakter van San Gimignano te ontdekken. Er is veel te zien, zoals de Collegiata Santa Maria Assunta, de hoofdkerk (ook wel Duomo genoemd) met haar schitterende fresco’s, de woontorens en het Palazzo del Popolo uit 1288. In de middag maken we met de liefhebbers een korte rondwandeling (8,5 km, 3 uur, 225 m stijgen en dalen) door de heuvels die de stad omringen. Zo krijg je de ‘skyline’ steeds vanuit een andere hoek te zien. Een fotogenieke wandeling.

Overnachting in

San Gimignano - Hotel la Cisterna

Dag 5

Na een korte transfer naar Montauto wacht ons een prachtige wandeldag door de heuvels, olijfboomgaarden en wijngaarden naar Colle di Val d’Elsa. Hier wordt de witte ‘Vernaccia di San Gimignano’ geproduceerd. Colle bestaat uit een druk en levendig centrum en een oud, rustig stadsdeel bovenop de heuvel. Lengte 12,5 km, 4,5 uur, 325 m stijgen en 375 m dalen. Na we het stadje gezien hebben, worden we naar de accommodatie even buiten Radda gebracht.

Overnachting in

Radda in Chianti - Hotel Podere Le Noci

Dag 6

Na een korte transfer via Radda naar Volpaia en een kopje koffie wandelen we via kleine landweggetjes en cipressenlaantjes terug naar onze accommodatie. De wandeling voert langs olijf- en wijngaarden, door bossen en landelijk gelegen middeleeuwse dorpen.
Wandeling: 13,5 km, wandelduur 5,5 uur. 350 m stijgen en 550 m dalen

Overnachting in

Radda in Chianti - Hotel Podere Le Noci

Dag 7

Vanuit le Noci klimmen we langs wijngaarden en een oude cipressenlaan omhoog naar een fraaie kam met uitzicht op Radda. Verder wandelen we door het typische Chianti-landschap langs een oud klooster, verborgen middeleeuwse huizen en dorpen. Deze bijzondere wandeling eindigt in Vagliagli. De bus brengt ons vervolgens naar Siena. Het hotel ligt pal in het centrum van Siena op loopafstand van het beroemde schelpvormige plein ‘Piazza del Campo’.
Wandeling: 13 km, 4 uur, 475 m stijgen en 400 m dalen

Overnachting in

Siena - Hotel Chiusarelli

Dag 8

Je hebt de hele dag om Siena met haar vele interessante gebouwen, musea en kerken te bezichtigen. Omdat de stad betrekkelijk klein is, liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel. Niet alleen de prachtige, uit witte en zwarte marmer opgetrokken, dom, het schelpvormige Piazza del Campo en het Palazzo Publico trekken de aandacht. Een drankje op het Piazza del Campo tussen de flanerende Italianen maakt de dag compleet.

Overnachting in

Siena - Hotel Chiusarelli

Dag 9

Vandaag rijden we in 2,5 uur terug naar het vliegveld van Pisa.

NB Programma

Let op: De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten in vier goed verzorgde en sfeervolle hotels, elk met een unieke Toscaanse sfeer. Het gaat om kleine, door lokale families gerunde hotels, waar gastvrijheid en authenticiteit hoog in het vaandel staan. Drie hotels liggen in de historische centra van Volterra, San Gimigniano en Siena.

In het historische centrum van de door de Etrusken gestichte stad Volterra ligt Hotel San Lino. Het hotel ligt in een rustig deel van het oude centrum. Je verblijft in een prachtig gerestaureerd vijftiende-eeuws kloostergebouw, dat in 1982 tot hotel werd omgebouwd. Na de restauratie is de authentieke sfeer bewaard gebleven en zijn historische elementen zoveel mogelijk intact gehouden. De uitstekende kamers zijn voorzien van alle comfort. Het hotel heeft een binnenhof, tuin, zonneterras en zwembad, dat overigens in oktober gesloten is.

In het centrum van het beroemde stadje San Gimignano ligt hotel La Cisterna. Het hotel is gesitueerd in een 13e eeuws stadspaleis en is in 1918 door de familie Salvestrini geopend. Sindsdien is het hotel in dezelfde familie gebleven. De kamers hebben een comfortabele inrichting en zijn gemeubileerd in de Florentijnse stijl. Het hotel beschikt over een fraaie bar, gesitueerd in een 14e eeuwse gewelfde hal, een tv-kamer, leeskamer, dakterras met schitterend uitzicht en een goed restaurant, van waaruit men eveneens een fraai uitzicht over de stad en de omgeving heeft. . 
Het hotel Podere le Noci is gesitueerd middenin de Chianti streek, dichtbij het plaatsje Radda ten zuiden van Florence. De accommodatie is rustig en landelijk gelegen. De kamers zijn comfortabel ingericht in een klassieke Toscaanse stijl. In de tuin is een buitenzwembad met terras, vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de omringende heuvels. 
Hotel Chiusarelli ligt in het centrum van Siena, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. De kamers zijn voorzien van de moderne gemakken. Op de plafonds van de gemeenschappelijke ruimtes zoals de receptie en eetzaal tref je mooie fresco's aan. 

 

Over de maaltijden

In San Gimignano en Radda dineren we in het restaurant van onze accommodatie. In Volterra en Siena dineren we de eerste avond in een uitstekend restaurant in de stad. De diners zijn uitstekend, echt Italiaans en met een keur aan lokale gerechten. Uiteraard kun je ‘s avonds proeven van de uitgelezen Toscaanse wijnen. Het diner op de tweede avond in Volterra en Siena is niet inbegrepen. 
Voor de lunches dien je zelf te zorgen. Je wordt dagelijks in de gelegenheid gesteld in een dorp of een stadje lunchinkopen te doen. Op de dagen dat we in een stadje zijn, kun je er uiteraard ook voor kiezen om in een restaurant te lunchen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel)
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 diners
 • bagagetransfers
 • alle transfers per minibus conform het programma
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • eventuele entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van je eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

Tijdens deze reis worden wandelingen afgewisseld met cultuur en stadsbezoek. Langere dagtrajecten worden afgewisseld met kortere wandelingen of dagen waarop we een stadje bezoeken. De paden zijn in het algemeen goed te belopen. Onverharde ‘strade bianche’ wisselen we af met kleine bospaadjes. Soms zijn kortere stukken over stille asfaltweggetjes niet te vermijden. De lengte van de vier wandelingen varieert tussen de 8 en 15 km (een enkele wandeling kan verlengd worden tot max. 18 km). Op basis hiervan hebben we de zwaarte van deze reis ingeschaald op niveau 2. Toch is een redelijk goede conditie belangrijk. In de Toscaanse heuvels wordt tijdens elke wandeling geklommen en gedaald met hier een daar een steile klim. De hoogteverschillen lopen uiteen van 200 tot 550 m stijgen en dalen per dag.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgenoten op het vliegveld van Pisa.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Pisa v.v.

Vluchtschema
HV 5423 Amsterdam - Pisa vertrek om 13.10 aankomst 15.05 uur
HV 5428 Pisa - Amsterdam vertrek om 22.00 aankomst 00.05 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Toscane kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn droog en zonnig met temperaturen die in juli en augustus kunnen oplopen tot 35 ºC. Het regent dan zelden. In het voor- en najaar is de temperatuur aangenamer, zo rond de 25 ºC, maar een bui is dan wel mogelijk en de nachten kunnen fris zijn. Indien nodig passen wij het reisprogramma aan door vroeg te vertrekken en een langere siësta te houden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Toscane ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houd er wel rekening mee dat Italië geen goedkoop land is. Reken voor de lunch op ongeveer € 10,- per dag. In de meeste plaatsen waar je verblijft vind je geldautomaten. Neem vanuit Nederland voldoende geld mee voor de eerste dagen van de reis. Reken voor de gehele reis op ca. € 150,- aan persoonlijke uitgaven.

Ter plaatse geschieden de verplaatsingen tussen Florence en het begin- en eindpunt van de hoteltrektocht per midibus. Kleinere transfers tijdens de wandeltocht geschieden met een minibusje.

http://agritur.org/volterra/citta/it/bus.htm#Volterra à Siena

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.

Je wandelt dagelijks met een lichte dagrugzak, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee drinkflessen en wat versnaperingen. Je bagage wordt vervoerd.

 • max. 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • pinpas

Voor de wandelingen:
 • stevige, hoogsluitende en goed ingelopen wandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
 • warme en luchtige wandelkleding
 • regenkleding
 • lichte lange wandelbroek
 • zonnebrandolie en zonnebril
 • zitmatje
 • dagrugzak (min 25 liter)
 • 1 of 2 grote drinkfles(sen) (minimaal 1,5 liter)
 • eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
 • enige EHBO-benodigdheden zoals bijv. rekverband, sporttape, pijnstillers, middelen tegen maag- en darmklachten

SNP Natuurreizen houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers.

Voor het actuele reisadvies m.b.t onze reizen naar Italië kijk je hier.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Toscane

Van Volterra naar Siena

Wandelvakantie langs sfeervolle hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten