Italië - Südtirol - Dolomieten, 9 dagen Op sneeuwschoenen door het UNESCO werelderfgoed

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Sneeuwwandeltrektocht langs berghutten

In het hart van de Dolomieten, op grote en eenzame hoogte, ligt het Parco Naturale Fanes Sennes. Een ruig kalkplateau omzoomd door steile, soms loodrechte rotswanden vormt deze winter onze speeltuin. Deze reis biedt een alpiene sneeuwwandeltrektocht met bagagevervoer vanuit uitstekende berghutten voor ‘die-hards’ die op sneeuwschoenen het UNESCO-werelderfgoed willen doorkruisen. De beloning: heerlijk eten, maagdelijke sneeuw, rust, ruimte en de fraaiste bergpanorama’s van Italië. We zitten immers in de Dolomieten!

Uniek aan deze reis

 • Hoogalpiene huttentrektocht
 • Trekking met bagagevervoer
 • UNESCO-werelderfgoed
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Südtirol - Dolomieten

In de Italiaanse Dolomieten ligt het verstilde en onherbergzame Parco Naturale Fanes Sennes. Een magnifiek gebied van uitgestrekte karstplateaus, steile wanden, spitse bergtoppen en fantastische vergezichten. De in de avondzon roodgekleurde kalkwanden vormen een ideaal decor voor een avontuurlijke wintervakantie. In het park vind je geen skiliften; alleen de rust en stilte van een puur natuurreservaat. Een week lang maken we de meest bijzondere tochten op grote hoogte. Vanwege de ligging en de hoogte treffen we hier vrijwel altijd sneeuw aan. We banen ons een weg door de diepe sneeuw van onze eerste onderkomen op de Plätzwiese richting de Senneshütte of Rifugio de Sennes, want dit is tenslotte het Alto Adige: de Oostenrijkse-Italiaanse grensstreek. Voor twee nachten tijdens deze vakantie in de Dolomieten vormt deze accommodatie onze uitvalsbasis. De sneeuwschoenen maken het mogelijk om op een eenvoudige manier het Sennesplateau te ontdekken, evenals Porta Sora el Fan, Vallon Piccolo en het Lago Grande. Via de Pederühut komen we bij het volgende overnachtingsadres: de gezellige Lavarellahut. Onderweg is gesjouw met bagage niet nodig want deze wordt door een rupsvoertuig vervoerd. Zo imposant als de Dolomieten zijn, zo magnifiek zijn de toeren die wij hier maken. Op eigen kracht lopen we langs steile wanden, met uitzicht op de machtige, spitse bergtoppen van het Dolomietenmassief. Vanaf het Fanesplateau dalen we af naar de Valle di Rudo voor een laatste overnachting in de witte bergwereld.

De reis met vertrek 16 februari 2020 is een 8-daagse reis met een eerste overnachting in een hotel in Dobbiaco. De volgende dag worden we naar San Uberto gebracht en volgen we verder het reguliere programma zoals beschreven vanaf dag 3.
De reis met vertrek 7 maart 2020 volgt het reguliere 9-daagse programma met de eerste 2 overnachtingen op de Platzwiese.

Dag 1

Vertrek per dagtrein naar de Dolomieten. Na aankomst in Dobbiaco gaan we per minibus verder naar de Plätzwiese. Deze bergweide - in de winter bedekt met een maagdelijke laag sneeuw - is gelegen op een hoogte van ca. 2000m tussen ruige bergpieken. 

Tijdens de 8-daagse reis met vertrek 16 februari 2020 overnachten we vandaag in een hotel in Dobbiaco. Op dag 2 worden we 's morgens naar San Uberto gebracht waar we de wandeling beginnen naar Rifugio Sennes.

Overnachting in

Plätzwiese

Dag 2

We maken vanuit Plätzwiese een dagtocht om twee toppen te beklimmen. We starten met de Col Rotondo dei Canope en lopen via Rifugio Vallandro / Dürrensteinhütte naar de Monte Specie (2307 m). Een indrukwekkende tocht door het machtige Dolomieten massief.
Tochtinformatie: duur: 6 uur, hoogteverschil: 650 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Plätzwiese

Dag 3

We nemen afscheid van onze accommodatie en maken ons op voor de stevige tocht naar de Rifigio Sennes. We dalen af naar Schluderbach. Hier staat een taxi te wachten om ons naar het kleine kerkje van San Uberto te brengen (15 min rijden). Vanaf hier klimmen we omhoog naar de prachtig gelegen Rifugio Sennes (2116 m): ons onderkomen voor de komende twee nachten.
Tochtinformatie: duur: 7 uur, hoogteverschil: 700 m stijgen en 600 m dalen.

Tijdens de 8-daagse reis met vertrek 16 februari 2020 worden we 's morgens vanuit het hotel in Dobbiaco naar San Uberto gebracht waar we de wandeling beginnen naar Rifugio Sennes (4 uur, 700m stijgen). De reis volgt verder het reguliere programma.

Overnachting in

Rifugio Sennes

Dag 4

Vandaag staat er een mooie dagtocht op het programma. We lopen eerst richting Seekofelhütte om vandaar naar de Porta Sora el Fan te klimmen (2388 m). Vanaf hier dalen we af naar het Lago Gran de Foses, om via de Alta Via Dolomiti weer terug te keren naar de Senneshütte.
Tochtinformatie: duur: 6 uur, hoogteverschil: 400 m stijgen en 400 m dalen.

Overnachting in

Rifugio Sennes

Dag 5

We dalen af naar de Rifigio Fodara Vedla en via een besneeuwd pad dalen we af naar de Pederuhütte, om na de koffie aldaar omhoog te gaan naar het Fanesplateau (2080 m).
Tochtinformatie: duur: 6-7 uur, hoogteverschil: 650 m dalen en 600 m stijgen.

Overnachting in

Lavarella Hütte

Dag 6

Vandaag staat een boeiende kennismaking met het Fanesplateau op het programma. Via de Fanesalm trekken we het Vallun Blanch in, richting Monte Castello (2760 m). Een zware tocht die beloond wordt met prachtige uitzichten vanaf het vlakbij de top gelegen bivacco. Je waant je hier echt in een andere wereld.
Tochtinformatie: duur: 6-7 uur, hoogteverschil: 900 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Lavarella Hütte

Dag 7

We vertrekken in westelijke richting voor een prachtige tocht naar de op 2612 meter hoogte gelegen Passo de Santa Croce. Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving en op de machtige Punta Cavallo (2907 m.) Via een variant keren we terug naar het uitnodigende terras van de Lavarella Hütte.
Tochtinformatie: duur: 7 uur, hoogteverschil: 700 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Lavarella Hütte

Dag 8

Vanuit Lavarella maken we nog een mooie ronde zodat we nog één keer vol kunnen genieten van de wondere witte bergwereld van het Fanesplateau. Vervolgens dalen we af naar de 500m lager gelegen Valle di Rudo. We brengen de laatste nacht van de reis door in een gezellige hut aan het eind van dit dal. 
Tochtinformatie: duur: 4 uur, hoogteverschil: 300 m stijgen en 800 m dalen.

Overnachting in

Pederü Hütte

Dag 9

We worden 's morgens vroeg in een klein uur naar het station van San Lorenzo gebracht waar we op de dagtrein stappen richting Nederland.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We starten in een bijzondere accommodatie: een zeer comfortabel berghotel op de Plätzwiese. Het hotel biedt wellness met binnenzwembad, sauna, jacuzzi en Turks stoombad. We verblijven op 2- tot 4-persoonskamers die sfeervol zijn ingericht met veel hout. De kamers beschikken over TV en eigen badkamer.

Tijdens de reis met vertrek 16 februari 2020 starten we met één overnachting in een hotel in Dobbiaco op twee- tot driepersoonskamers. Sommige kamers beschikken alleen over een 2-persoonsbed met gescheiden matrassen en dekbedden. We verblijven tijdens deze reis niet op de Platzwiese maar wandelen op dag 2 naar Sennes. De reis duurt hiermee in totaal 8 dagen i.p.v. de gebruikelijke 9.

Vanaf dag 3 overnachten we in berghutten op meerpersoons slaapzalen die slaapgelegenheid bieden aan ca. 10 personen. Vanwege de meerpersoonskamers en het gedeelde sanitair hebben we deze reis ingeschaald op comfortniveau 1. De sfeervolle hutten zijn echter comfortabel te noemen en doen in veel andere opzichten niet onder voor een goed berghotel.
De gemeenschappelijke ruimtes zijn sfeervol ingericht. In alle hutten zijn warme douches aanwezig. Je moet een eigen lakenzak en handdoek meenemen. Dekens zijn aanwezig.

Tegen toeslag kun je in de hutten overnachten op 2- tot 4-persoonskamers. Ook in deze kamers zijn dekens beschikbaar, maar je dient zelf een lakenzak en handdoek mee te nemen.

Over de maaltijden

De hutten en het bergpension hebben een prima keuken en serveren een stevig ontbijt en 's avonds een heerlijk meergangen menu. Op dag 1 krijgen we vanwege de late aankomst een licht diner voorgeschoteld. Tijdens het ontbijt kan je je zelf meegebrachte thermosfles laten vullen met thee. De lunchpakketten zijn eenvoudig. Wij adviseren je om zelf 'tussendoortjes' vanuit Nederland mee te nemen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 7 lunchpakketten (vertrek 16 feb: 6 lunchpaketten) 
 • 8 diners (vertrek 16 feb: 7 diners) 
 • alle transfers ter plaatse
 • bagagevervoer
 • gebruik lawine-uitrusting
 • toeristenbelasting Platzwiese
 • SNP-sneeuwwandelinstructeur

Niet inbegrepen

 • Huur sneeuwwandeluitrusting (bij te boeken)
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Het wandelen op sneeuwschoenen is zwaarder dan gewoon wandelen, afhankelijk van de sneeuwcondities. Je maakt flinke tochten van 4 tot 8 uur, waarbij aanzienlijke hoogteverschillen (tot 900 m) overwonnen dienen te worden. Een uitstekende conditie is dan ook een vereiste. Ervaring in het wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist voor deze trektocht. Op de dagen dat je naar de volgende hut loopt, wordt je bagage vervoerd met taxi en rupsvoertuig.

Extra's

Aanvullende opties

Huur sneeuwschoenen

Wil je ter plaatse sneeuwschoenen huren, dan dien je dit bij de boeking te vermelden. De sneeuwschoenen en de stokken liggen dan voor je klaar. Je betaalt ter plaatse: EUR 70,-

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het station van Dobbiaco.
Op dag 9 reis je met de groep mee naar het station van San Lorenzo. Ben je met eigen auto gekomen dan reis je vanuit San Lorenzo per trein terug naar Dobbiaco.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Na aankomst worden we per minibus naar de eerste accommodatie gebracht.

Treinschema

Heenreis Treinschema Tijden Treinnr.
Arnhem CS- Duisburg Hbf 07:37 - 08:32 ICE 121
Duisburg Hbf-München Hbf 09:02 - 15:09 ICE 1223
München Hbf -Fortezza/Franzenfeste 15:34 - 18:44 EC 83
Fortezza/Franzenfeste -Dobbiaco/Toblach 18:50 - 20:05 REX 1889

Terugreis Treinschema Tijden Treinnr.
San Lorenzo- Fortezza/Franzenfeste 10:07 - 10:40 R 178
Fortezza/Franzenfeste - München Hbf 11:15 - 14:26 EC 88
München Hbf-Duisburg Hbf 14:51 - 19:59 ICE 622
Duisburg Hbf - Arnhem CS 20:44 - 22:14 ABR20036

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Dolomieten ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je hebt niet veel geld nodig voor onderweg. Alle maaltijden zijn inbegrepen en je bent tijdens de reis buiten de bewoonde wereld. Huur je sneeuwschoenen via SNP, dan dien je er rekening mee te houden dat deze ter plaatse betaald dienen te worden. Neem verder wat geld mee voor privé-uitgaven, zoals drankjes in de hutten. Tijdens de reis kan je niet pinnen.

Een goede sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar skistokken. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Deze huur dien je bij de boeking te vermelden (zie aanvullende opties). De sneeuwschoenen worden na aankomst in Dobbiaco uitgereikt. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn (enkelhoog, B of C categorie). Daarnaast gebruik je twee verstelbare skistokken. 

SNP stelt lawinepieps en -sondes en sneeuwscheppen beschikbaar op deze reis. Het gebruik van een goede lawine-uitrusting is verplicht in de winter in hoogalpien terrein. Op de tweede dag oefen je het gebruik van de lawinepieps, zodat de wandeltochten op een veilige manier kunnen worden uitgevoerd. Tijdens het sneeuwwandelen draagt iedereen zijn eigen lawinepiep; sondes en scheppen worden verdeeld over de groep.
Denk bij kleding aan een goede wind- en sneeuwdichte jas en broek, fleecetrui, muts en warme handschoenen. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn.

Paklijst:

• EHBO eenvoudige middelen
• EHBO sporttape
• Aluminium reddingsdeken
• Dagrugzak (35 liter)
• Bergschoenen
• Sandalen of (hut-)slippers
• Lakenzak
• Fleecejack
• Handschoenen
• Muts
• Sjaal
• Wind- en waterdicht jack
• Zonnehoed of pet
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Zaklamp
• Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
• Thermosfles
• Handdoeken
• Lang ondergoed
• Skipully
• Winddichte en sneeuwafstotende (sneeuw)broek
• Skibril
• Lippencrème met UV-filter
• Gamaschen

SNP Natuurreizen houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers.

Voor het actuele reisadvies m.b.t onze reizen naar Italië kijk je hier.

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

sneeuwwandelen_op_het_fanes_plateau.jpg

Italië - Südtirol - Dolomieten

Op sneeuwschoenen door het UNESCO werelderfgoed

Sneeuwwandeltrektocht langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten