Terug naar Italië

MTB tochten vanuit fietshotel

Het stadje Randazzo ligt op de flanken van de Etna-vulkaan. Op miraculeuze wijze ontsnapte het aan vernietiging toen een grote lavastroom in 1981 op zo'n honderd meter van de bebouwde kom tot stilstand kwam. Vanuit een MTB-hotel maak je een fraaie tocht per mountainbike door dit bizarre landschap waarbij je naar grote hoogte wordt gebracht. Een andere rondrit brengt je tot in het nabijgelegen Nebrodi-gebergte. De ideale manier om dit landschap op actieve wijze te leren kennen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 412004
3 dagen

Italië - Sicilië

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Randazzo bij het MTB-hotel. In de namiddag kan je met de eigenaar een kleine wandeling door het dorp maken met een bezoek aan het plaatselijke Grand Café voor een 'smaakvolle' kennismaking met Randazzo. In je reispakket vind je restauranttips voor het avondeten.

Overnachting in

Randazzo

Dag 2

Na het ontbijt selecteer je een een voor jouw passend model mountainbike. Daarna volgt de transfer bergop naar de Etna-vulkaan. Gewapend met veel drinkwater en een lunchpakket begin je aan de overwegend dalende tocht terug naar Randazzo (lengte: 25 km).

Overnachting in

Randazzo

Dag 3

Vandaag maak je een rondtocht richting het Nebrodi-gebergte. Van Randazzo fiets je naar Floresta en vandaar ga je over een fraaie route weer terug naar Randazzo (40 km). Aan het einde van de dag lever je de MTB's weer in bij het hotel en eindigt je arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Het MTB hotel is een eenvoudig B&B en ideaal voor de actieve fietser aangezien men hier helemaal op ingesteld is. Het hotel ligt aan de rand van Randazzo, de kamers zijn sober maar voorzien van noodzakelijk gemak en er zijn een aangename tuin en een lobby.

Over de maaltijden

Het verblijf is op basis van ontbijt en lunchpakket. Voor het avondeten kan je terecht in Randazzo waar een paar uitstekende restaurants zijn.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 x ontbijt
 • lunchpakket dag 2
 • huur mountainbikes inclusief uitrusting op dag 2 en dag 3
 • korte stadswandeling Randazzo
 • transfer dag 2
 • digitale BED&2DO reisinformatie
 • Engelstalige routebeschrijving ter plekke

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Randazzo
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting

niveau

De MTB-tochten zijn niet lang of zwaar. Wel zijn er hoogteverschillen om te overwinnen dus enige conditie en ervaring met MTB-fietsen is handig. Voor de eerste tocht word je weggebracht naar grote hoogte en daal je weer af naar Randazzo.

extra dagen

Je kunt dit arrangement uitstekend uitbreiden met extra nachten in het hotel in Randazzo. Je dient dit bij boeking duidelijk te vermelden.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement boeken van begin april tot eind oktober. In de maand augustus is vertrek niet mogelijk in verband met de hoge temperaturen en de Italiaanse vakantieperiode.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs