Terug naar Italië

Onderdompeling vanuit 2 hotels

Verken op een originele manier Napels en omgeving. Breng een bezoek aan de mythische Campi Flegrei, de Brandende Velden ten westen van Napels. Loop hier de krater van de nog werkende Solfataravulkaan binnen. Snorkel boven Romeinse ruïnes en wandel met uitzicht op de Baai van Napels. Slenter 's avonds door Napels, fascinerende metropool van het zuiden. De aantrekkelijke chaos in de straten contrasteert scherp met de rust in de onbekende ondergrondse stad.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 225
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 412036
3 dagen

Dag 1

Bezoek de antieke stad Pozzuoli. Wandel door de krater van de nog actieve Solfataravulkaan. Eet 's avonds een visje in een van de vele restaurants in het centrum of aan zee.

Overnachting in

Pozzuoli

Dag 2

Snorkel boven Romeinse ruïnes. Wandel langs het meer van Averno, voor de Romeinen de ingang van de hel. Pak 's middags het treintje naar Napels.

Overnachting in

Napels

Dag 3

Laat je omhoog brengen door de funiculare, de kabelbaan van Napels. Kijk vanaf Castel Sant'Elmo uit over de stad en de baai. Kuier op je gemak terug naar het centrum en verken de vergeten ondergrondse stad, compleet met theaters en grotwoningen. Einde arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Pozzuoli verblijf je in een fijn hotel, vlakbij zee. Er is een welnesscentrum met sauna, Turks bad en binnenzwembad. Je kamer biedt TV, airco en gratis wifi.
Je hotel in Napels bevindt zich in het historische centrum. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals eigen badkamer en gratis internet.

Over de maaltijden

In beide hotels begin je de dag aan het ontbijtbuffet. Je lunch koop je zelf in. 's Avonds een restaurantje zoeken voor het diner is in zowel Pozzuoli als Napels geen enkel probleem; er is keuze genoeg.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 x ontbijt
 • snorkelexcursie
 • SNP-reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting

niveau

De beschreven wandelingen zijn kort en optioneel. De snorkelexcursie is prima te doen voor beginners; je hoeft alleen te kunnen zwemmen.

Extra overnachting

Je kunt in beide hotels extra nachten boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement boeken in de periode van begin april tot eind oktober en op alle dagen van de week starten.

Voor het snorkelen hoef je - buiten je zwembroek - geen speciale uitrusting mee te nemen. Je krijgt de benodigde uitrusting ter plaatse.

november 2018: na een dodelijk ongeval in september 2017 is de krater van de Solfatara nog altijd afgesloten. Het is nog niet bekend wanneer de krater weer toegankelijk is.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Prijsinformatie

20 augustus 2019 - 31 augustus 2019
eenpersoonskamer, alleenreizend € 360
eenpersoonskamer, samenreizend € 340
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 250
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 250

01 september 2019 - 29 oktober 2019
eenpersoonskamer, alleenreizend € 335
eenpersoonskamer, samenreizend € 315
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 225
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 225

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs