Italië - Florence, 4 dagen Bakermat van de Renaissance

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Stedentrip vanuit een Florentijns villahotel

Bijzondere stadswandelingen door Florence, de bakermat van de Renaissance, vanuit een uitstekend viersterrenhotel gelegen in het groen. Breng tijdens deze stedentrip een bezoek aan het wereldberoemde Uffizi paleis, waar de kaartjes voor je klaarliggen. En strek eventueel de benen op het platteland van Toscane, rond het Chianti-wijndorp Greve, torenstad San Gimignano of het Etruskische Fiesole met zijn fraaie villa’s.

Uniek aan deze reis

 • Wandelingen in het centrum én langs de Arnorivier
 • Te voet langs bijzondere kerken en monumenten
 • Verblijf in fraai hotel in het groen
 • Ook wandelingen buiten de stad
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Florence

Florence… Stad van de Medici, van Michelangelo en van Machiavelli. Van David, het Uffizi en Il Duomo. Met om zich heen wondermooie plaatsjes als San Gimignano en Fiesole. Het is bovendien het centrum van de wereldberoemde Chianti wijnen, waarvan de druivenstokken zich in een golvend tapijt rond de stad uitstrekken. Baad je in de culturele weelde van een stad, waarin elke oogopslag een verbluffend beeld oplevert. Ontspan je met een cappuccino op één van de lommerrijke ‘piazzale’ in het oude centrum of duik onder in de bruisende chaos van deze cultuurtempel. Wij reserveren vast een kaartje voor je voor het schitterende Uffizi-museum, zodat je niet hoeft aan te sluiten bij de lange rijen wachtenden. Wie de stad wil verruilen voor de weldadige rust van het Toscaanse platteland, hoeft slechts een steenworp ver. Je kan een gemakkelijke wandeling maken rond Grève in Chianti, naar het wereldberoemde San Gimignano of het amfitheater in Fiesole bezoeken. Je zal genieten van het zachtglooiende heuvellandschap van Toscane, waarin kaarsrechte cipressen afsteken tegen een strakblauw hemel. Je uitvalsbasis is een sfeervol viersterrenhotel net buiten het drukke stadshart. Je gebruikt hier alleen het ontbijt, zodat je elke avond zelf kan kiezen op welk gastronomisch hoogstandje de Florentijnen je mogen trakteren.

Dag 1

Aankomst in Florence. Afhankelijk van je aankomsttijdstip kan je Florence vast verkennen via één van de stadswandelingen of gewoon ontspannen genieten van een cappuccino op één van de fraaie pleinen.

Overnachting in

Florence - Hotel Park Palace (Florence)

Dag 2

In de ochtend bezoek je het vermaarde Uffizi-museum waarvoor wij al kaartjes hebben gereserveerd. De lange rij wachtenden voor de ingang mag je dus passeren! Voor de middag hebben wij een aantal stadswandelingen voor je uitgezet (2, 3, 5 of 9 km). Iedere wandeling toont Florence van een andere kant. De ene route voert je langs de buitenste ring van het historische centrum en doet de belangrijkste kerken en monumenten aan. Een andere route blijft dichter rond de oude kern en loopt onder andere langs het Palazzio Vecchio en de Duomo, waarvan de koepel (een architectonisch wonder) tussen 1418 en 1436 door Brunelleschi werd gebouwd. Verder is er een rondwandeling die je begeleidt langs de groene oevers van de Arno en een andere voert omhoog naar het uitzichtpunt Piazzale Michelangelo.

Overnachting in

Florence - Hotel Park Palace (Florence)

Dag 3

Vandaag heb je de keus uit een van de volgende wandelingen buiten Florence. Voor elke wandeling zal je een half tot een heel uur met de bus moeten reizen (of met de eigen auto).
 
Vanuit Greve, de ‘hoofdstad van de Chianti’ met haar unieke marktplein, wandel je over typische ‘stradabianchi’ door wijngaarden en onder olijfbomen. Je klimt geleidelijk aan de heuvelrug achter Greve op en hebt een formidabel uitzicht op het vestingdorpje Montefioralle. Een bezoek aan deze middeleeuwse ‘borgo’ maakt dit bezoek aan het Toscaanse platteland compleet. Of sluit je het liever af met een bezoek aan wijnmuseum en proeflokaal ‘le Cantina’ in Greve?
Wandeling: 6,5 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur.
 
Een bezoek aan San Gimignano, ‘het Manhattan van Toscane’, mag eigenlijk niet ontbreken aan je verblijf hier. Het schilderachtige vestingstadje is wereldberoemd en natuurlijk niet voor niets. Na dit met eigen ogen aanschouwd te hebben, verlaat je San Gimignano voor een korte wandeling. Het is verbazingwekkend hoe snel je de drukte van het stadje achter je laat en over strada bianchi het Toscaanse platteland van wijngaarden, olijfbomen en eenzame boerderijen verkent. Maar wél met een fantastisch panorama op de tientallen torens van San Gimignano.
Wandeling: 9 km, 200 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
 
Aan de rand van de agglomeratie van Florence ligt het stille dorpje Settignano, vanwaar je aan een rustige, geleidelijk stijgende wandeling kan maken. Je komt langs de Monte Cecere, waar Leonardo da Vinci met zijn vliegmachine experimenteerde en gaat naar het oude Etruskische stadje Fiesole. Tijdens de wandeling heb je steeds uitzicht op Florence, waar de enorme 91 meter hoge Domkoepel het stadsbeeld domineert. De restanten van het Romeinse amfitheater en de vele fraaie villa’s maken van Fiesole een aangenaam plaatsje om heerlijk te verpozen.
Wandeling: 7 km, 300 m stijgen en 200 m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Florence - Hotel Park Palace (Florence)

Dag 4

Einde van het arrangement. Misschien heb je voor vertrek nog tijd voor een wandeling.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Park Palace ligt aan de zuidelijke rand van Florence in het groen. Het is een klassieke Florentijnse villa met grote tuin en zwembad, waar je na een bezoek aan het drukke centrum heerlijk tot rust kan komen.

NB. Hotel Park Palace is de laatste week van januari en de hele maand februari gesloten. In deze periode boeken we een ander goed hotel in Florence voor je.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt door het hotel verzorgd. Voor het avondeten kan je in de stad terecht.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Reservering van Uffizi
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Transfers
 • Entree overige bezienswaardigheden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Ticket Uffizi (ca. EUR 20)
 • Toeristenbelasting (ca. EUR 5,- p.p.p.d.)

Over de activiteiten

Je hebt de keuze uit vier stadswandelingen in Florence die je zo lang en zo kort kan maken als je zelf wil. Daarnaast zijn er drie wandelingen in de omgeving van Florence (naar Fiesole, vanuit San Gimignano en vanuit Greve in Chianti) beschreven. Deze wandelingen gaan allemaal over ‘strade bianchi’ of rustige asfaltweggetjes. Je overbrugt heel geleidelijk hoogteverschillen.
 

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Er zijn genoeg wandelingen in het programma opgenomen voor zeker drie extra dagen.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Bologna (Pisa)

Hotel Bologna is gelegen in het historisch centrum van Pisa, op 500m van het treinstation. Het stijlvolle herenhuis ligt op wandelafstand van de dom, de scheve toren en hoofdstraat. In inrichting is warm en typisch Toscaans met zachte kleurschakeringen van oker, perzik en groen. Je kamer beschikt over TV, kluis, minibar en gratis wifi. In het hotel vind je een bar, leeszaal en een bewaakte parkeerplaats. Je ontbijt met vers fruit, brood en gebak van de bekendste traditionele bakker van de stad. Drink voor het diner een aperitief op de aangename binnenplaats, beschut door cipressen.

Aanvullende opties

Reserveren parkeerplaats

Je kunt een parkeerplaats reserveren bij Hotel Park Palace in Florence.

Voorwaarden: Je betaalt de parkeerplaats ter plaatse (ca. EUR 15,- per dag).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Florence is 1350 km. Je parkeert je auto bij het hotel. Je kunt een parkeerplaats op een afgesloten terrein reserveren (zie aanvullende opties) of je parkeert op een openbare parkeerplaats in de buurt (€ 1,-/€ 2,- euro per dag).

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Florence

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Pisa of Florence.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis op Pisa (PSA):
Vanaf het vliegveld van Pisa is het ca. 50 km naar Florence. Neem eerst shuttletrein Pisa Mover naar treinstation Pisa Centrale. Vanaf hier vertrekken rechtstreekse treinen naar Florence. Je stapt uit bij het treinstation Santa Maria Novella. Je kan ook gebruik maken van een speciale shuttlebus van vliegveld Pisa naar Florence treinstation Santa Maria Novella. Deze bus bereikt in 70 minuten Florence en vertrekt zo’n 10 maal per dag.

Heenreis op Florence (FLR):
Je reist per tram of bus bus van het vliegveld van Florence naar station Santa Maria Novella. De tram gaat zeer regelmatig, je bent ca. 20 minuten onderweg. De bus van SITA gaat elk uur. Reistijd: ca. 30 min. Vanaf Santa Maria Novella neem je de bus (lijn 12) die vertrekt aan de voorkant van het station (tussen Largo Alinari en Piazza Adua). Je stapt uit bij Piazzale Galileo. Aan dit plein is je hotel te vinden.

Terugreis:
Je reist per bus van Piazzale Galileo naar station Santa Maria Novella in Florence (buslijn 13). Vanaf hier keer je terug naar het vliegveld van je keuze voor de thuisreis.

Je kan natuurlijk ook altijd een verlengingsnacht in Pisa of Florence boeken vooraf of na afloop van je reis.

Informatie treinen: klik hier.
Informatie bus Pisa - Florence: klik hier

Je kunt dit arrangement starten van begin januari tot eind december. Het Uffizi, dat op dag 2 op het programma staat, is gesloten op maandag. Valt dag 2 voor jou op maandag, dan bezoek je het Uffizi op dag 3.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Toscane ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

florence_en_de_renaissance.jpg

Italië - Florence

Bakermat van de Renaissance

Stedentrip vanuit een Florentijns villahotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten