SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121540 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello, 8 dagen

Heerlijk wandelen vanuit Madonna di Campiglio, bergwandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Op 1500m meter hoogte, midden in het Parco Naturale Adamello Brenta, ligt het mondaine Madonna di Campiglio. Blikvangers zijn de imposante, lichtgrijze kalkkliffen van het Brenta Massief, zoals de meer dan 3000m hoge Cima Tosa. Het donkere, kristallijne gesteente aan de westkant van Madonna, oogt minder spectaculair, maar de vele verscholen bergmeertjes zijn een lust voor het oog. Met behulp van een goed netwerk van bussen en gondelbanen, maak je mooie, afwisselende bergwandelingen door de Dolomieten. Na gedane zaken keer je, net als vele andere wandelaars, terug naar een terrasje op het centrale plein, in afwachting van een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd.

 
Schitterend gebied, maar helaas voor mijn knieen minder geschikt, vanwege de vele stenen onderweg.
Bekijk alle reviews (19)
Uniek aan deze reis
 • zeer afwisselende wandelingen
 • UNESCO-werelderfgoed Dolomiti di Brenta
 • goed familiehotel in Madonna di Campiglio
 • inclusief Dolomeetcard voor gondelbanen en wandelbussen
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Madonna di Campiglio is ooit ontstaan rond een eenzaam klooster op een bergpas en inmiddels uitgegroeid tot een toeristische plaats die zich sterk richt op de wintersport. Inmiddels doet men ook veel moeite om in de zomermaanden wandelaars een prettig verblijf te bieden. Het dorp is grondig opgeknapt en grotendeels autovrij, door de aanleg van een ringweg. Hoewel een deel van de appartementen in de zomer niet gebruikt wordt en met de luiken dicht staat, heerst er een gezellige, ontspannen sfeer met groepjes wandelaars en mountainbikers, die rondkeuvelen of wat drinken op een terras. Het verblijf is in een sfeervol familiehotel aan een rustig plein in het centrum, waar heerlijke Italiaanse maaltijden gekookt worden.
Door de ligging tussen twee zeer verschillende bergmassieven – aan de ene kant de loodrechte kalkkliffen van de Dolomiti di Brenta en aan de andere kant het kristallijne gesteente van de Adamello met veel bergmeerrtjes – zijn de wandelingen steeds afwisselend.
Groot pluspunt van wandelen vanuit een wintersportplaats zijn de gondelbanen, een perfect middel om snel hoogte te winnen en meteen te gaan wandelen met mooi uitzicht. Iedereen krijgt de Dolomeetcard, waarmee de hele week gratis gebruik kan worden gemaakt van gondels en bussen en ook musea te bezoeken zijn. Hierdoor is het mogelijk om sommige wandelingen in te korten door zelf eerder af te dalen met de gondelbaan.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Italië

 • extra

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Ontspannen sfeer in Madonna di Campiglio
Ontspannen sfeer in Madonna di Campiglio
Programma
Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Verona. Daar staat een gecharterde bus klaar, die ons in ca 2,5 uur naar ons hotel in het centrum van Madonna di Campiglio brengt. Diner in het hotel.

Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Cima Brenta vanaf Monte Spinale
Cima Brenta vanaf Monte Spinale
Programma
Met de gondel stijgen we snel naar een glooiend plateau, op 2100m hoogte boven Madonna. Het uitzicht op de Brenta en de Adamello is hier gelijk ademstokkend mooi. Na een ronde over het plateau, via Rifugio Graffer, begint de afdaling naar het Vallesinella, met steeds wisselende uitzichten op oa. Cima Tosa, met 3136m een van de hoogste en markantste pieken van de Brenta Dolomieten. Onderweg lopen we door een gebied met spectaculaire Vauclusebronnen en watervallen: na de stilte in de bergen, hier een donderend geraas. Vanaf Rifugio Vallesinella (1516m) kun je met de bus terug naar Madonna of lopend over een mooi bospad.
Wandeling: 14 km, 300m stijgen en 800m dalen, 5,5 uur lopen (met 4 km in te korten door in Vallesinella de bus naar Madonna di Campiglio te nemen).

Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello
Programma
Met de gondelbaan gaan we naar Predalago (2109m) en wandelen dan via een aantal kleine kaarmeertjes, in een grote bergkom onder de Cima Lasté van 2767m, naar het grotere Lago Malghette (1890m) waar we even kunnen neerstrijken op een terras om wat te drinken. Vanwege een ander gesteente is het landschap hier in de Adamello totaal anders dan gisteren in de Brenta. Via het natuurgebiedje Fratta del Bagnol dalen we af naar Madonna di Campiglio.
Wandeling: 16 km, 350m stijgen, 950m dalen, 6 uur lopen (eventueel met 4 km in te korten door met gondel af te dalen)

Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello
Programma

Vandaag gaan we met de Grosté gondel omhoog naar 2400m. Geleidelijk dalend naar de Campo Flavona, een schitterende bergweide, waaruit de bijzonder gevormde Monte Turrion Basso en Alto omhoogsteken. De route gaat om beide rotspartijen heen door de bloemrijke weide en weer terug naar de gondelbaan. Wandeling: 15 km, 700m stijgen en dalen, 5, 5 uur lopen.Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Centrale plein van Trento
Centrale plein van Trento
Programma
Vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld met de bus naar Trento kunt gaan (ca. 2 uur reistijd enkele reis, inbegrepen). De belangrijkste bezienswaardigheden in deze cultuurstad aan de Adige zijn het Castello del Buonconsiglio (eeuwenlang de woonplaats van de bisschoppen van Trento), de Dom met zijn prachtige plein met de Neptunusfontein, de huizen met fresco’s en fraaie musea. Wil je liever gaan wandelen dan zijn er vele mogelijkheden, in overleg met de reisleider.

Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello
Programma
Nogmaals met de gondel naar Pradalago voor een bijzondere wandeling langs 5 schitterende bergmeren. Hoog boven Lago Nambino stijgen we geleidelijk naar Lago Serodoli en Lago Gelato in een alpien landschap op bijna 2400m hoogte. Langs het kleinere Lago Lambin naar Passo Ritort, waar we uitkijken op het gelijknamige Lago. We zijn vlakbij het terras van Rifugio 5 Laghi (waar je eventueel met de gondel kunt afdalen). De afdaling te voet gaat via Malga Ritort, een mooi gelegen alm.
Wandeling: 18 km, 300m stijgen, 900m dalen, 6 uur lopen (eventueel in te korten tot 12 km door met de gondel af te dalen).

Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello
Programma

Met de gondel naar Groste (2400m), voor een van de mooiste wandelingen in het gebied, via Rifugio Tuckett (2273m) over het Sentiero del Fridolin naar Rifugio Brentei (2180m). Een schitterende route onderlangs de imposante kalkwanden van de Cima Brenta (3153m). De afdaling gaat via Rif. Casinei (1826m) naar Vallesinella. Met de shuttlebus rijden we in enkele minuten terug naar Madonna. Wandeling: 17 km, 300m stijgen, 1200m dalen, 6,5 uur lopen (eventueel met 5 km in te korten door gelijk van Rif. Tuckett af te dalen naar Rif. Casinei, bv. bij slecht weer)Overnachting in
Madonna di Campiglio

 1. Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello
Programma
Als het vluchtschema  het toelaat, kunnen de liefhebbers deze laatste ochtend nog een korte wandeling rond het dorp maken. 
Vroeg in de middag rijden we in ca 1,5 uur naar Verona, waar we op de rechtstreekse vlucht naar Nederland stappen.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Hotel Ariston is een comfortabel en sfeervol driesterrenhotel, gelegen op een rustige plek in het centrum van het mondaine Madonna di Campiglio. De kamers zijn modern ingericht en hebben uiteraard een eigen badkamer. De groep wordt verdeeld over Hotel Ariston en de vrijwel ernaast gelegen bed & breakfast Arnica die wordt gerund door dezelfde familie. De kamers zijn van dezelfde standaard; het diner is altijd in het restaurant van Ariston. In de kelder van Hotel Ariston bevindt zich de wellness-afdeling, waar je na de inspanningen van de dag heerlijk kan bijkomen in sauna en zwembad(je). Verder bestaat de mogelijkheid tot een heerlijke massage. In de kelder is verder een droogkamer voor de wandelschoenen.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Iedere morgen is er een uitgebreid ontbijtbuffet.  ’s Avonds heb je in het sfeervolle restaurant een heerlijk Italiaans 4 gangendiner. Lunchinkopen doe je in het dorp. 


Inbegrepen
 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • transfers Verona - hotel v.v. met charterbus 
 • 6-daagse Dolomeetcard (oa. voor gratis gebruik gondelbanen en lijnbussen)
 • gebruik wellness
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Tijdens deze week maken we pittige bergwandelingen, waarbij elke dag gebruik wordt gemaakt van gondelbanen en bussen om de actiradius te vergroten. Op de hogere gedeelten wandel je over vaak stenige, bergpaden, soms op steile hellingen. Lager in het dal zijn er meer brede bospaden en (on)verharde weggetjes.
Omdat iedereen een eigen Dolomeetcard heeft is het op een aantal dagen mogelijk eerder af te dalen met de gondel en de wandeling in te korten.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
Gewoonlijk is het Italiaanse deel van de Alpen aanzienlijk warmer en valt er minder regen dan in de noordelijke Alpengebieden van Oostenrijk en Zwitserland. In het op 1550m hoogte gelegen Madonna di Campiglio is de invloed van de Mediterrannée duidelijk merkbaar en zijn de temperaturen in de zomer aangenaam tot boven de 25°C. Er is veel zonneschijn en er valt maar weinig neerslag. Maar ook de Italiaanse berggebieden delen in de wisselvalligheden van het hooggebergteklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. De hogere valleien en bergmassieven vangen de meeste neerslag. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC of lager.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.Veiligheid
Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia). • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
We adviseren uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"

Voor de wandelingen:
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen


Geld mee op reis
Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. U heeft alleen geld nodig voor lunches, drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 20,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben. Ter plekke kunt u eventueel geld pinnen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Vanaf het vliegveld van Verona naar de accommodatie en terug, reist u met een gecharterde bus.
Voor de wandelingen maken we gebruik van 4 gondelbanen en locale bussen.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie uw vakantie te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Verona of in het hotel in Madonna di Campiglio.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Verona v.v.

Vluchtschema
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 14.05 aankomst 15.45 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 16.25 aankomst 18.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek. • september 2016
 • Schitterend gebied, maar helaas voor mijn knieen minder geschikt, vanwege de vele stenen onderweg.
 • september 2016
 • Ik zou deze reis (Dolomiti di Brenta & Adamello) zo weer doen! Fantastisch, adembenemend, \zeer comfortabel en wij hadden een geweldige reisleider!
 • augustus 2016
 • Prachtige wandelingen.
 • augustus 2016
 • Super wandelreis door een spectaculair berglandschap vanuit goede accommodatie, voor mensen die van wandelen, klimmen en klauteren houden, niet bang zijn voor een afgrondje hier en daar, en die goede knieën hebben voor de lange afdalingen.
 • juli 2016
 • Uitstekend hotel, schitterende tochten door onherbergzaam gebied, wel behoorlijk pittig, maar daardoor bij terugkomst in hotel des te heerlijker om 'savonds van een verrukkelijk diner te genieten!
 • juli 2016
 • Pittig wandelprogramma! Neem stokken mee!
 • juli 2016
 • Prachtige reis met spectaculaire en ruige natuur, heel anders dan andere hooggebergtes in Europa. Veel gemak door de gondels, waarmee je snel boven bent en aan de wandel kunt. Mooie refugio's met heerlijke torta. De regelmatig pittige wandelingen zijn een uitdaging, maar geven veel voldoening en prachtige uitzichten. Niet verkijken op de lange afdalingen, dit vraagt om specifieke conditie. Super reisleider en een zeer gezellige groep.
 • juli 2016
 • Een mooie reis: goed hotel en mooie wandelingen.
 • juli 2016
 • Het gebied is prachtig en het dorp is een ideale uitvalsbasis om te wandelen. Door de stijlen bergen was het wel een pittige week die een goed stel benen vergt.
 • juli 2016
 • Heerlijk gebied met mooie ruige, desolate bergen en vergezichten. Afwisselend ook. Met soms 4 seizoenen in 1 dag :-). Voor de echte bergwandelaars. Ik was er helemaal 'uit'. Super fijne week gehad.
 • juli 2016
 • Deze reis combineert mooie wandelingen met een goed hotel. De wandelingen zou ik middel zwaar willen noemen. Er zitten geen bijzonder moeilijke dingen in. Het hotel is goed gelegen. Mocht u een dag niet kunnen wandelen, dan zijn er in het dorp nog andere dingen te regelen zoals raften en paragliden. Ik heb genoten van de reis.
 • juli 2016
 • Mooie wandelingen, lang en inspannend, die na afloop je geestelijk en lichamelijk fiijn doen voelen. De wijn van het hotel is niet aan te bevelen.
 • september 2015
 • Deze reis is een echte aanrader voor wie van mooie gevarieerde wandelingen houd in het mooie ruige berggebied van de Dolomieten. Je gaat met verschillende gondels naar flinke hoogte om vanaf daar fantastische wandelingen te maken waarbij er veel kans is gemzen, bergmarmotten of zelfs een steenarend te zien. Het rustige hotel staat midden in Madonna de Campiglio, maar daar heb je totaal geen last van. Het personeel is heel vriendelijk en de verzorging zeer uitgebreid te noemen. Ik heb een geweldige vakantie gehad...
 • september 2015
 • Een aanrader deze wandelreis, heel mooi en afwisselend wandelen in de Italiaanse Dolomieten Mogelijkheden om wandeling in te korten is ook fijn als je een mindere dag hebt.
 • september 2015
 • Dit is een mooie reis, met name de mogelijkheid om met de aanwezige gondelbanen in relatief korte tijd naar boven te kunnen en vandaar te gaan wandelen.
 • augustus 2015
 • Schitterend gebied, mooie wandelingen, prima hotel!
 • augustus 2015
 • prachtig gebied, delen van de wandelingen erg druk, toeristisch dorp, prima hotel
 • augustus 2015
 • Fijn huiselijk hotel in een prachtig gebied
 • juli 2015
 • Ga zo door

Data en prijzen

9 juli 2017 - 16 juli 2017 (Vol)
€ 1060 / € 1360* eenpersoonskamer
€ 905 / € 1205* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling 

geslacht (in %)
man vrouw
26 74
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 58 42
status reizend (in %)
alleen samen
33 67
16 juli 2017 - 23 juli 2017
€ 1095 / € 1375* eenpersoonskamer
€ 955 / € 1235* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

23 juli 2017 - 30 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 1165 / € 1445* eenpersoonskamer
€ 995 / € 1275* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
42 58
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 43 57
status reizend (in %)
alleen samen
100 0
30 juli 2017 - 6 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 1045 / € 1325* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 4 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
45 55
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 73 27
status reizend (in %)
alleen samen
63 37
20 augustus 2017 - 27 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 1155 / € 1435* eenpersoonskamer
€ 985 / € 1265* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
20 80
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 25 75
status reizend (in %)
alleen samen
60 40

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief heen- en terugreis
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Extra mogelijkheden bij Italië - Dolomiti di Brenta & Adamello

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

B&B Anfiteatro (Verona)

In het hart van Verona, nabij het beroemde amfitheater en het huis van Julia, vind je B&B Anfiteatro op de eerste verdieping van een 19e eeuw gebouw. De kamers zijn verschillend ingericht, maar allemaal smaakvol, met hoge plafonds en warme tinten. Kamers beschikken over eigen badkamer, airco en TV. 's Morgens is er een ontbijtbuffet, maar je kunt er ook voor kiezen je ontbijt op de kamer bezorgd te krijgen. 
vanaf € 80,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden