SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121315 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Italië - Dolomieten-Rosengarten, 8 dagen

Onderlangs de stenen muur van de Rode Wachter, lichte bergwandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Vanuit een gastvrij en comfortabel Wanderhotel, dat aan de voet van de indrukwekkende kalkgraat van de Rosengarten ligt, maak je ontspannende wandelingen in een van de mooiste delen van de Dolomieten. Dagelijks heb je keuze uit een lichte en een iets inspannendere wandeling, door de bloemenweiden, almen en bossen van het Tierser Tal, langs de zomerboerderijen van het Tschamintal en naar het hooggelegen kasteel Prosels. Ook de uitgestrekte Seiseralm en het spectaculaire pad onderlangs de Rosengarten staan op het programma, evenals een bezoek aan de boeiende stad Bolzano. De reis wordt begeleid door twee SNP-reisleiders. ’s Avonds, als de ondergaande zon de wand van de Rosengarten in een roze gloed zet, wacht een heerlijk diner en het wellnesscentrum van het hotel.

 
Prachtige wandeltochten gemaakt met de groep. Uitstekende begeleiding. Ligging van Hotel Dosses leent zich om ook zel...
Bekijk alle reviews (12)
Uniek aan deze reis
 • wandelen in UNESCO-werelderfgoed Rosengarten
 • hotel met uitzicht op de Rosengarten
 • verblijf in gastvrij 'Wanderhotel'
 • twee reisleiders
 • dagelijks de keuze uit 2 wandelingen
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Nergens laat de indrukwekkende Dolomietenwand van de Rosengarten zich zo mooi aanschouwen als in het dal van Tiers. De Rosengarten staat inmiddels op de UNESCO World Heritage-lijst vanwege haar landschappelijke schoonheid en bijzonder geomorfologische karakter. Aan de voet van het massief ligt het gastvrije en comfortabele viersterrenhotel Dosses, helemaal ingericht voor de wandelliefhebber en ideaal gelegen te midden van een uitgebreid net van wandelroutes. Omdat er twee reisleiders meegaan heb je dagelijks keuze tussen een lichte wandeling en een iets inspannendere wandeltocht en kan je elke dag zelf bepalen of je het rustig aan wil doen of voor een iets uitdagendere wandeling kiest. Een goede keuken met typisch Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten, een welnesscentrum en de smaakvolle inrichting geven je het perfecte vakantiegevoel.
Vijf dagen maken we prachtige wandelingen over de hellingen van de Latemar en de nabijgelegen, uitgestrekte Seiseralm. We wandelen door mooie bossen, langs zomerboerderijen en langs bergweiden vol bloemen in het Tschamintal. Een wat uitdagendere wandeling voert vlak onderlangs de imposante kalkwanden van de Rosengarten, boven de boomgrens en langs puinhellingen, over de befaamde Sent Hirzl Höhenweg. Strategisch gelegen kastelen, zoals Schloss Prösels herinneren aan de roerige tijden die dit gebied op de grens van Zuid- en Midden-Europa eeuwenlang gekend heeft. Een dagje gaan we naar de fraaie stad Bolzano, met zijn sierlijke huizen, de dom en vele musea, zoals het archeologische museum waar de beroemde ijsmummie Ötzi de hoofdrol speelt.
En vanuit de luie ligstoelen in de tuin van het hotel geniet je van het prachtige lichtspel op de imposante wand van de 'Rode Wachter van de Dolomieten'.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Italië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. de Rode Wachter
de Rode Wachter
Programma
We vliegen naar Verona waar een gecharterde bus klaar staat die ons in ca. 2 uur naar ons hotel te brengt. We verblijven net voorbij het dorpje Tiers in het prachtige Tierser Tal, aan de voet van de indrukwekkende wanden van de Rosengarten.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. zomeralm boven Tiers
zomeralm boven Tiers
Programma
Tijdens deze eerste wandeldag verkennen we de directe omgeving van het hotel. Het Tiersertal, met zijn mooie kerkjes, zomerboerderijen en hooilanden die in de vroege zomer volop in bloei staan, vormt een perfect wandelgebied. Met de lijnbus, die voor het hotel stopt, rijden we in 5 minuten naar het centrum van het dorp. Hier maken we een korte wandeling  door het dorp en langs de boven het dorp gelegen hooi- en weidelanden, langs zomerboerderijen, kapelletjes en vooral ook langs prachtige panorama’s! We hebben voortdurend zicht op de indrukwekkende westwand van de Rosengarten. Wie kiest voor de lange wandeling, start de tocht vanuit het hotel en wandelt via de boerderijen van Weisslahnbad en de tussen de bossen gelegen zomerboerderij van Wuhnleger naar Tiers. Na de wandeling is het 5 minuten met de bus terug naar het hotel. Liefhebbers kunnen terug wandelen (3.5km extra). 
Korte variant: 8 km, 350m stijgen en dalen. Duur: 3,5 uur.
Lange variant: 10,5 km, 525m stijgen en dalen. Duur:  4,5 uur.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. Haniger Schwaige
Haniger Schwaige
Programma
We nemen de bus naar de Frommeralm, een zomerweide die op 1740m vlak onder de kalkwand van de Rosengarten en midden tussen de uitgestrekte  sparrenbossen van het Tiersertal ligt. Een geleidelijk stijgend pad voert ons naar de boomgrens, waar het bos overgaat in steile grashellingen, die vlak onder de kalkwanden van de Rosengarten liggen. We bereiken de eenzame alm van Hanicker Schwaige, een prachtige lunchplek.  Bijna 100m boven ons reiken de grillige kalkpieken van de Vajolet Turme naar de hemel. Na de picknick en een siësta dalen we over een onverharde weg af naar de asfaltweg, waar we weer op de bus naar Tiers stappen. Wie wat langer wil wandelen kan nog wat verder door de bossen afdalen, via de boerderijen van Plafötsch, en wat lager aan de weg op de bus wachten.
Korte variant: 9 km, 375m stijgen en 600m dalen. Duur: 3,5 uur.
Lange variant: 11 km, 375m stijgen en 900m dalen. Duur: 4 uur.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. Schloss Prösels
Schloss Prösels
Programma
Na een korte busrit maken we een afwisselende wandeling over de flanken van het Tiersertal, hoog boven het dorp Tiers en dicht onderlangs de rotsmassieven van de Tschafonwände. We passeren fraai gelegen boerennederzettingen, met mooie houten schuren en een aantal kleine kapelletjes. Ons doel vandaag is de indrukwekkende en hoog boven het diepe Eisacktal gelegen Schloss Prösels. Deze burcht  is gebouwd in de 13e eeuw en eeuwenlang een strategische controlepost geweest aan de belangrijkste handelsroute over de Alpen. We bezoeken de burcht, voordat de deelnemers aan de korte wandeling op de bus stappen die ons terug naar het hotel brengt. Liefhebbers van een langere wandeling stappen nog even verder voor ze op de bus stappen.  
Korte variant: 7.5 km, 250m stijgen en 400m dalen. Duur: 3 uur.
Lange variant: 11 km, 400m stijgen en 525m dalen. Duur:  4 uur.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. schloss Maretsch, Bolzano
schloss Maretsch, Bolzano
Programma
Vandaag is er geen wandeling gepland. Voor de liefhebbers nemen we de bus naar Bolzano, de hoofdstad van Süd-Tirol. Deze fraaie stad met zijn mooie straten vormt qua architectuur en sfeer een echte mix tussen het Duitstalige cultuurgebied van Centraal-Europa en Italiaanse invloedsfeer van de Alto-Adige. De fraaie arcade straten doen bijvoorbeeld echt Italiaans aan, terwijl de herenhuizen en de Dom van Bolzano er eerder Oostenrijks uitzien. In deze levendige stad kan je heerlijk rondslenteren, de befaamde markt bezoeken of de ijsman Ötzi met een bezoek vereren in het Zuid-Tiroler Archeologisch Museum, waar zijn 5300 jaar oude gemummificeerde  lijk ligt. Aan het eind van de middag stappen we weer op de lijnbus die ons in ca. 45 minuten weer bij ons hotel terugbrengt. 
Wie vandaag toch een wandeling wil maken, kan vanuit het hotel het prachtige Tschamintal in wandelen, dat aan drie kanten wordt omgeven door indrukwekkende kalkmassieven en spitsen.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. spiegeling in de Karersee
spiegeling in de Karersee
Programma
We nemen nogmaals de bus naar de Frommeralm voor het hoogtepunt van de reis. Per stoeltjeslift gaan we vanaf de Frommeralm naar de 600m hoger gelegen Rosengartenhütte, die op 2334m hoogte pal onder de enorme steilwand van de Rosengarten ligt. Het uitzicht vanaf de hut is adembenemend!  We wandelen over het prachtig aangelegde Sent Hirzl Höhenweg, die boven de boomgrens vlak onderlangs de steilwanden van de Tschager- en Tscheinerspitze en de Rotwand voert. Boven je zie je de puinblokken en kalkrichels van dit ongenaakbare massief, rechts heb je voortdurend een adembenemend panorama over het Eggental, de vallei van Bolzano en de bergen van de Meranergruppe, de Brenta en de Ortler. Bij de berghut Rifugio Paolina dalen de liefhebbers van een korte wandeling per lift af naar Carezza om vervolgens naar het prachtige heldergroene water van het bergmeer Karersee te wandelen. Voor de lange wandeling dalen we vanaf de Rifugio Paolina te voet af naar de Karer pass, die onder het indrukwekkende massief van de Latemar ligt. Van daar volgen we geleidelijk dalende bospaden tot het fraaie Karersee.
Vanaf de Karersee rijden we met de lijnbus via de Karerpas weer terug naar Tiers.
Korte variant: 7.5 km, 160 m stijgen en 350m dalen. Duur: 3 uur.
Lange variant: 11 km, 50m stijgen en 800m dalen. Duur:  4,5 uur.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. wandelen op de Seiseralm
wandelen op de Seiseralm
Programma
We gaan vroeg op pad om de bus te nemen die ons in het dorp Seis brengt. Hier stappen we in de gondelbaan die ons naar het uitgestrekte alpenweidengebied van de Alpe di Siusi (Seiseralm) brengt. Deze vlakte ligt op ca. 2000m hoogte en is ‘s zomers één grote bloemenzee. Bij de hutten van Compatsch maken we een langere of kortere rondwandeling over de hoogvlakte.  De kortere wandeling voert je onder meer via de Laurinerhütte en de drassige graslanden van het Ladsiner Moos naar de Panoramahütte en dan weer terug naar Compatsch. De langere route gaat via de Laurinhütte en de Sattnerhütte, die onder de fraaie kalkwand Die Platten ligt, en is pittig. Steeds hebben we uitzicht op de markant afgekapte top van de Santner. Na de Sattnerhütte wandelen we naar de zomerboerderijen en kleine vennetjes van de Peterlunger Schaige. Via de Panoramahütte keren we over goede paden terug naar het kabelbaanstation van Compatsch. Hier stappen we weer in de gondel die ons naar het 1000m lager gelegen dorp Seis brengt. Daar nemen we de lijnbus weer terug naar Tiers. 
Korte variant: 8.5 km, 200m stijgen en dalen. Duur: 2,5 uur.
Lange variant: 10.5 km, 300m stijgen en  dalen. Duur:  3,5 uur.

Overnachting in
Tiers am Rosengarten, Hotel Dosses

 1. de tuin van Hotel Dosses
de tuin van Hotel Dosses
Programma
Als het vluchtschema het toelaat, kunnen de liefhebbers deze laatste ochtend nog een korte wandeling door het prachtige Tschamintal maken, dat aan drie zijden door imposante kalkwanden en pieken wordt omgeven. Vroeg in de middag rijden we in ca. 2,5 uur naar Verona, vanwaar we terugvliegen naar Nederland.

NB Programma
Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Omdat wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Hotel Dosses is een comfortabel en sfeervol viersterrenhotel aan de voet van de Rosengarten in de zuidelijke Dolomieten, aan de rand van het dorpje Tiers. De tweepersoonskamers zijn alle ruim en comfortabel en uiteraard met bad/douche en wc. De kamers hebben een groot tweepersoonsbed met gescheiden matrassen en aparte dekbedden. In de uitgebreide wellness-afdeling is een Finse sauna, een stoombad en een whirlpool en kan je na de inspanningen van de dag heerlijk bijkomen. Het hotel beschikt over een mooie tuin met ligstoelen en fraai panorama.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Ontbijt, lunchpakket en diner zijn inbegrepen. Iedere morgen is er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de lunch krijg je een beperkt lunchpakket mee. Het lunchpakket is niet al te uitgebreid zodat je in de hutten die je tijdens de wandeling tegenkomt nog van een lokale specialiteit kunt genieten. Aan het eind van de middag, na de wandeling, staat er in het hotel een klein buffet klaar met salades en gebak.
 ’s Avonds geniet je in het sfeervolle restaurant van een vier-/zes-gangendiner, bestaande uit Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten. Op donderdag is er altijd een zeer uitgebreid buffet. De koks weten er iedere avond een bijzonder feest van te maken.


Inbegrepen

• alle overnachtingen
• alle ontbijten
• 6 lunches
• 7 diners
• Transfers per lijnbus en charterbus conform programma
• Stoeltjeslift Frommeralm - Kölnerhütte retour (dag 6)
• Kabelbaan Seiseralm retour (dag 7)
• 6-daagse Südtirol Mobilcard (ook voor gebruik lijnbussen van dag 2 t/m 7, buiten het programma om)
• Entree Schloss Prösels
• Toeristenbelasting
• Diensten 2 SNP-reisleidersNiet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
• Lunches dag 1 en 8
• Overige entrees
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven
• Entrees en overig gebruik kabelbanen en bussen buiten de MobilcardReserveringskosten
• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet meewandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten. Omdat we veelvuldig gebruik maken van de openbare bussen die frequent door het Tiersertal rijden, en we tweemaal gebruik maken van kabelbaan of stoeltjeslift, kunnen de hoogteverschillen beperkt blijven tot hooguit enkele honderden meters. De wandelingen zijn niet lang en voeren vrijwel steeds over goed onderhouden bergpaden, al is een stenig pad af en toe onvermijdelijk. De meeste wandelingen duren 3 à 4 uur en de hoogteverschillen blijven beperkt tot maximaal 300m stijgen en 500m dalen. Omdat er twee reisleiders meegaan is het op de meeste dagen mogelijk ook te kiezen voor een uitbreiding van de wandeling of een iets inspannendere variant. Deze is meestal 2 tot 3 uur langer dan de standaardwandeling en kent hoogteverschillen tot maximaal 500m stijgen en 800m dalen. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.Reisleiding
Deze lichte wandelvakantie wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders.  Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
7


Maximum aantal deelnemers
19


Geschikte reisperiode
Gewoonlijk is het Italiaanse deel van de Alpen aanzienlijk warmer en valt er minder regen dan in de noordelijke Alpengebieden van Oostenrijk en Zwitserland. In Tierserta is de invloed van de Mediterrannée duidelijk merkbaar en zijn de temperaturen in de zomer aangenaam tot boven de 25°C, is er veel zonneschijn en valt er maar weinig neerslag. Maar ook de Italiaanse berggebieden delen in de wisselvalligheden van het hooggebergteklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. De hogere valleien en bergmassieven vangen de meeste neerslag. Hier moet je rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven je losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC of lager.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.Veiligheid
Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia). • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis

Gedurende de dagwandelingen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

• GELDIG paspoort
• Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
• Voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"
 
Voor de wandelingen:
• (Berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
• Schoenvet
• Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
• Regen- en winddichte kleding (bijv. Gore-Tex jack en fleecevest)
• Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
• Handschoenen, sjaal en muts
• Dagrugzak (25 liter)
• Grote veldfles (minimaal 1,5 liter) voor koude dranken
• Zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
• Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschenGeld mee op reis
Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Je hebt eigenlijk alleen geld nodig voor drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 15,- per dag zal je waarschijnlijk genoeg hebben.


Hoe verplaats je je ter plekke
Vanaf het vliegveld van Verona naar de accommodatie en terug, reis je met een gecharterde bus. Om van het hotel naar het beginpunt van de wandelingen te komen en vice versa, maken we een aantal keren gebruik van de streekbus die zeer frequent rijdt, en vlakbij het hotel een halte heeft. Bovendien maken we een keer gebruik van een kabelbaan en een keer van een stoeltjeslift om het hoogteverschil te kunnen beperken.


Voorbereiding op je reis
Wij raden je aan om je vakantie uitgerust en met een goede conditie te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. 


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Verona of in het hotel in Tiers am Rosengarten.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Verona v.v.

Vluchtschema - vertrek 16 juni 2017
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 07.05 aankomst 08.45 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 08.50 aankomst 10.45 uur

Vluchtschema - vertrek 30 juni 2017
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 07.05 aankomst 08.45 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 16.25 aankomst 18.20 uur

Vluchtschema - vertrek 28 juli 2017
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 14.05 aankomst 15.45 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 16.25 aankomst 18.20 uur

Vluchtschema - vertrek 25 augustus 2017
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 14.05 aankomst 15.45 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 09.35 aankomst 11.30 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek. • september 2016
 • Prachtige wandeltochten gemaakt met de groep. Uitstekende begeleiding. Ligging van Hotel Dosses leent zich om ook zelf mooie wandeltochten te maken zoals ik heb gedaan nadat ik de reis met enkele dagen heb verlengd. Maaltijden in het hotel iedere dag een feestje.
 • september 2016
 • Italië - Rosengarten: een betoverende omgeving - schitterende wandelpaden. Alles goed onderhouden. Een uitstekend hotel met culinaire hoogstandjes. Het is fijn om alle dagen in hetzelfde hotel door te brengen. Dat geeft rust. De keuze van licht of zwaardere wandeling is prettig.
 • augustus 2016
 • Lichte gevarieerde wandelingen in de prachtige Dolomieten. Uitstekend hotel met geweldig goed eten. De twee reisleiders maken het mogelijk om te kiezen uit twee lengtes en zwaartes van een route.
 • augustus 2016
 • Rosengarten- zonder doornen!
 • juli 2016
 • Prachtige wandelreis in een zeer mooi gebied dat als UNESCO erfgoed is aangewezen. Niveauverschil van wandelingen met 2 reisgidsen als zeer prettig ervaren, daardoor elke dag in overleg met de groep voor elk wat wils. Hotel accommodatie en keuken uitstekend.
 • juni 2016
 • Veel afwisseling in landschappen (bos, alm, rotsen, puinhelling) en toch steeds vanuit hetzelfde hotel. Geschikt voor mensen met meer of met minder conditie, omdat er twee gidsen mee gaan. Er zijn twee kleine culturele uitstapjes ingebouwd, een leuke afwisseling. De kok krijgt een 10+ voor variatie en originaliteit.
 • juni 2016
 • Zeer ontspannende wandelvakantie in heerlijk hotel. Zo is bergwandelen voor iedereen toegankelijk.
 • september 2015
 • We hebben van deze reis genoten en wij kunnen hem aan iedereen die van wandelen houdt aanbevelen.
 • juli 2015
 • Prachtig gebied om in te wandelen, zeer gevarieerd landschap, hier en daar een tikkeltje uitdagende paden voor het vermelde niveau. Fijn dat je elke dag kunt kiezen tussen 2 wandelingen. En een heerlijk hotel met een voortreffelijke keuken om bij te komen van alle inspanningen.
 • juni 2015
 • mooie reis in een prachtige omgeving
 • juni 2015
 • Nieuwe SNP reis , die via het logboek door de reisleiders wordt geoptimaliseerd. Wandelingen zijn geschikt voor ieder niveau. Hotel is uitstekend.
 • juni 2015
 • een geweldige reis in een super hotel en een indrukwekkend mooie omgeving, als het weer goed is.

Data en prijzen

16 juni 2017 - 23 juni 2017 (Garant vertrek)
€ 1215 / € 1440* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1215 / € 1440* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed met gescheiden matrassen)

groepssamenstelling (nog 5 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
21 79
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 27 73
status reizend (in %)
alleen samen
71 29
30 juni 2017 - 7 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 1195 / € 1420* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1195 / € 1420* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed met gescheiden matrassen)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
20 80
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 10 30 60
status reizend (in %)
alleen samen
80 20
28 juli 2017 - 4 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 1295 / € 1575* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1295 / € 1575* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed met gescheiden matrassen)

groepssamenstelling (nog 6 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
30 70
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 36 64
status reizend (in %)
alleen samen
30 70
25 augustus 2017 - 1 september 2017 (Garant vertrek)
€ 1290 / € 1545* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1290 / € 1545* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed met gescheiden matrassen)

groepssamenstelling (nog 5 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
15 85
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 20 80
status reizend (in %)
alleen samen
69 31

Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief heen- en terugreis
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Extra mogelijkheden bij Italië - Dolomieten-Rosengarten

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

B&B Anfiteatro (Verona)

In het hart van Verona, nabij het beroemde amfitheater en het huis van Julia, vind je B&B Anfiteatro op de eerste verdieping van een 19e eeuw gebouw. De kamers zijn verschillend ingericht, maar allemaal smaakvol, met hoge plafonds en warme tinten. Kamers beschikken over eigen badkamer, airco en TV. 's Morgens is er een ontbijtbuffet, maar je kunt er ook voor kiezen je ontbijt op de kamer bezorgd te krijgen. 
vanaf € 80,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden