SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101395 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
 • GPS tracks aanwezig

Italië - Cinque Terre, 8 dagen

Wandelklassieker langs de Riviera di Levante, wandelvakantie langs hotels en klooster

Volg het wereldberoemde pad langs de loodrechte rotskust van de ’Riviera di Levante’ en ontdek de ’Cinque Terre’: de vijf mooiste dorpjes van de Bloemenrivièra. Wandel met uitzicht op zee over de 'Via del Amore', voorbij de steile landbouwterrassen, door kleurrijke steegjes en langs levendige haventjes, die tot de mooiste van Italië behoren. Geniet tijdens deze wandelvakantie van de uitbundige bloemenpracht en besluit de dag op het terras in een van de parels van de Ligurische kust, Monterosso of Bonassola. Verblijf in twee goede hotels en in een prachtig gelegen klooster. Ook wandelen we hoog de heuvels in van het groene achterland van deze prachtige kuststrook.

 
De reis was best inspannend vanwege het beklimmen van de vele trappen die er in de route zitten. Maar je wordt steeds...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • afwisselende wandelingen
 • ontdek de Cinque Terre
 • wandelen langs Via del Amore
 • omgeven door bloemenpracht
 • verblijf in goede hotels en 1 nacht in een klooster
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
De Riviera di Levante toont zich tussen La Spezia en Sestri Levante van haar meest fotogenieke zijde. Hier, waar de bergen van de Apennijnen steil het diepblauwe water van de Golf van Genua induiken, liggen de Cinque Terre, oftewel ’vijf dorpjes’, die hun naam hebben gegeven aan dit deel van de Ligurische kust. Deze vijf pittoreske dorpjes, per auto vrijwel onbereikbaar, worden onderling verbonden door een spoorlijntje én door één van demooiste kustwandelpaden van Europa. Wandelend langs de beroemde 'Via del Amore' heeft ucontinue panorama’s over zee en over de op terrassen bewerkte heuvels en de steile kliffenkust. Door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van de beroemde lokale witte wijn. De dorpjes liggen zeer fotogeniek tegen de steile kust aangeplakt, op hoge kliffen of verscholen in diepe baaitjes. En natuurlijk is er overal die overweldigende bloemenpracht! Dit is immers niet voor niets de Bloemenrivièra. We maken rustige, afwisselende wandelingen waarbij een pittige klim niet wordt geschuwd. Ook trekken we twee dagen landinwaarts, hoog het achterland in, door de geurende maquisheuvels en bereiken plaatsen waar geen toerist komt. Hier overnachten we één nacht in een eenvoudig maar prachtig gelegen kloostercomplex. De overige dagen verblijven we in de mooie kustplaatsjes Moneglia en Monterosso. Hier is het goed toeven; zeker op een terrasje met zo’n ijskoud glas Cinqueterrewijn.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Italië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Italië - Cinque Terre
Programma
Vlucht naar Pisa, waar een gecharterde bus wacht om ons in ca 1 uur naar het badplaatsje Moneglia te brengen. Hier slapen we in een vriendelijk hotel in het centrum van dit gemoedelijke dorpje. Als ons vluchtschema het toelaat kunnen we 's middags al een heerlijke duik in zee nemen of op een terrasje genieten van een koel glaasje witte wijn.

Overnachting in
Moneglia

 1. Italië - Cinque Terre
Programma
Met de trein gaan we naar Framura, een van de kleine vissersplaatsjes die al bewoond worden sinds het jaar 1000. We maken een rustige wandeling langs parasoldennen en langs de kust met schitterende uitzichten op zee naar Bonassola. Let u op de zeldzame rode kleur van de rotsen, ook wel rode marmer genoemd. Na Bonassola, kunnen degenen die nog verder willen wandelen nog over de 200m hoge en met dennenbomen begroeide La Guardia naar het stadje Levanto doorwandelen. Daar nemen we de trein terug naar Moneglia. Lengte totaal 11 km, 5 uur, 550 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Moneglia

 1. Italië - Cinque Terre
Programma
We verlaten de kust en we zoeken het stille en heuvelachtige achterlangs van de Riviera di Levante op. Terwijl onze bagage naar de volgende overnachtingsplaats wordt gebracht nemen wij het treintje naar Levanto. Door het middeleeuwse dorpje Ridarolo in de vallei bij Levanto klimmen we naar de Monte Bardellone (600m), gelegen op het grensgebied van alpiene en mediterrane klimaatsinvloeden. Onderweg passeren we deels tot ruïnes vervallen kerkjes en kapelletjes. Over een stil weggetje dat door een mooi bos voert, wandelen we naar het klooster van Soviore, dat op bijna 500m boven zee ligt. Hier brengen we de nacht door in de gastenverblijven en genieten ’s avonds van de serene rust van deze bijzondere plek. Lengte 10 km, 800m stijgen en 500m dalen, ca 5 uur wandelen.

Overnachting in
Santuario Soviore

 1. Italië - Cinque Terre
Programma

Over oude pelgrimspaden en door een afwisselend landschap van maquis en kastanjebossen klimmen we geleidelijk naar de top van de Monte Malpertuso (770m ). Dan vervolgen we het pad over de smalle kam en hebben geregeld prachtig uitzicht over het steilste deel van de Riviera di Levante. Over de Monte Gaginara dalen we uiteindelijk af richting zee. We passeren het dorpje Volastra, vanwaar we prachtig uitzicht hebben op Corniglia. Na de steilste  afdaling bereiken we het prachtige plaatsje Manarola, waar we de trein of boot naar Monterosso al Mare nemen. Hier overnachten we in een prima hotel. Lengte 18 km, wandelduur 6 uur, 350m stijgen en 1000m dalen.Overnachting in
Monterosso al Mare

 1. Italië - Cinque Terre
Programma

Vandaag staat de klassieke wandeling langs de vier dorpjes van de Cinque Terre op het programma. Per trein reizen we naar Manarola, dat hoog op een klif ligt. De klokkentoren van de kerk Navita della Vergine rijst hoog boven de okerkleurige huizen van het dorp uit. Een pittige klim brengt ons in het hooggelegen Volastra vanwaar we een hoog boven zee gelegen pad volgen dat ons na een korte afdaling in Corniglia brengt. We vervolgen onze tocht langs hogere steile, groene hellingen en ruige kliffen naar het ooit welvarende vissershaventje Vernazza met zijn ‘arpaie’ ofwel trapsteegjes. Tenslotte bereiken we Monterosso via een hooggelegen pad langs ommuurde terrasjes en lage maquis, geregeld met uitzicht op de zee. Totale lengte is 14 km, 700m stijgen en dalen, max 7 uur. U kunt de wandeling (mbv de trein) zo lang maken als u zelf wilt.Overnachting in
Monterosso al Mare

 1. Italië - Cinque Terre
Programma

Vandaag maken we een korte rondwandeling naar het strategisch gelegen klooster van Sant Antonio, vroeger uitkijkpost voor vijandelijke schepen van de Saracenen. Eerst passeren we het Capucijner klooster boven Monterosso met een aantal fraaie schilderijen en een indrukwekkende begraafplaats. Dan klimmen we door naar de 444m hoge Monte Negro, alvorens we via de Colla dei Bagari naar de 300m hoge Cap Mesco afdalen, waar bovenop de ruïne van het klooster van S.Antonio prijkt. Het uitzicht is hier adembenemend. Tenslotte dalen we weer af naar de terrasjes in Monterosso. Lengte 10 km, 650m stijgen en dalen, 5 uur wandelen.Overnachting in
Monterosso al Mare

 1. Italië - Cinque Terre
Programma
Onze laatste wandeling brengt ons op de uiterste punt van het schiereiland van de Cinque Terre. Per trein gaan we naar Riomaggiore en beginnen hier aan een zeer afwisselende tocht door een prachtig dennen- en kastanjebossen en langs witte kalkrotsen. We starten met een fikse klim. Terugkijkend wisselt het panorama over de Cinque Terre voortdurend. Tussen de wijngaarden klimmen we steil naar het klooster van Montenero, dat 400m boven zee ligt en waar we de inspanningen kunnen wegspoelen met een goede cappuccino. Daarna wordt het terrein opener en genieten we van prachtig vergezicht over de steile kust. Verderop wandelen we door dicht bos en na het dorpje Campiglia, waar we uitkijken over de baai van la Spezia, volgt een prachtig pad hoog boven de steile kliffenkust. We eindigen uiteindelijk in het middeleeuwse Portovenere, dat gelegen tussen kleurrijke rotsen een inspiratiebron vormde voor bekende schrijvers als Byron en Shelley. In het verlengde van de kaap liggen de eilandjes Palmaria en Tina. Per boot of bus en trein keren we terug naar Monterosso. Wandelduur: 6 uur. 12 km, 750m stijgen en dalen.

Overnachting in
Monterosso al Mare

 1. Italië - Cinque Terre
Programma
Per charterbus worden we na een laatste ochtend in Monterosso naar het vliegveld van Pisa gebracht, waar we op het vliegtuig terug naar Nederland stappen.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

De eerste twee nachten verblijven we in het driesterrenhotel Mondial in het badplaatsje Moneglia. Het hotel is tegen een heuvel aangebouwd, met zicht op zee, en ligt op 5 min. wandelen van het treinstation van Moneglia. De kamers zijn voorzien goede badkamer, tv en airco. Het hotel beschikt over een klein binnenzwembad. 
Dan verblijven we één nacht in eenvoudige kamers in het hoog boven zee gelegen kloostercomplex van Soviore. Hier slapen we in eenvoudige tweepersoonskamers met gedeelde badkamers.
De laatste 4 nachten zijn we te gast in een comfortabel hotel in Monterosso al Mare. Tijdens de reizen met vertrek op 1 mei en 14 oktober 2016 verblijven we in Hotel Degli Amici, een 3-sterrenhotel in het historische centrum van Monterosso. Het hotel is rustig gelegen tussen de wijn- en olijfboomgaarden, op slechts 150m van de zee. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en airconditioning. Via de bovenste verdieping bereikt u de tuin met uitzicht op het dorp en de zee. Tijdens de reizen met vertrek op 15 mei en 11 september verblijven we in Hotel Cinque Terre. Dit hotel ligt vlakbij zee en op 1km van het centrum van Monterosso. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, TV en ventilator.

U kunt tegen toeslag in alle accommodaties een eenpersoonskamer boeken. In het klooster van Soviore hebben ook de eenpersoonskamers gedeelde badkamers. Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Alle ontbijten en diners zijn inbegrepen. In Moneglia en Monterosso dineren we in plaatselijke restaurants. In het klooster van Soviore wordt een eenvoudig avondmaal en ontbijt geregeld. Hier wordt ook een lunchpakket verzorgd. De overige dagen kunt u zelf uw lunchinkopen doen.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • lunchpakket dag 4
 • transfers ter plekke per charterbus, trein en boot conform programma
 • bagagevervoer
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overige lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • entrees
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten
De wandelingen variëren in lengte van 10 tot 17 km; u loopt tussen de 4 en 7 uur per dag. Toch is een goede conditie belangrijk, aangezien de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen en u behoorlijke hoogteverschillen overbrugt. Bij de wandelingen hier stijgt u 400 tot 700 meter en daalt tot 1000 meter per dag.  De langste wandeling, op dag 5 is op meerdere manieren in te korten omdat we dabn diverse dorpjes met een treinstation passeren. Op de meeste wandelingen is er volop gelegenheid voor een lange pauze, een duik in zee of in een riviertje, of voor een bezoek aan een stadje of dorpje. Meestal voeren de wandelingen over goed begaanbare paden. Wel zijn de paden vaak stenig en soms steil.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
De Riviera di Levante kent een uitgesproken mediterraan klimaat. Dit betekent dat het voor- en najaar, de perioden waarin deze reis wordt georganiseerd, gekenmerkt worden door stabiel weer, aangename temperaturen (tussen de 20º en 25 ºC) en weinig neerslag, ofschoon een fikse bui zeker voor kan komen vooral in het heel vroege voor- en najaar. Elk van deze seizoenen heeft zo zijn voordelen: in het voorjaar is de natuur op zijn mooist en de bloemenpracht uitbundig; in het najaar is het zeewater heerlijk warm. De zomer is heet en droog en daarom mijden we die periode.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.Veiligheid
Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia). • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Tijdens de wandelingen draagt u een dagrugzak, waarin voldoende ruimte moet zijn voor een of twee grote veldflessen, een lunchpakket, regenkleding en een warm kledingstuk.

 • stevige wandelschoenen, die goed ingelopen zijn, hoogsluitend over de enkels en voorzien zijn van goed profiel
 • eventueel zwemkleding
 • regenkleding
 • luchtige én warme wandelkleding
 • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie
 • zakmes en zitmatje voor lunches in het veld
 • dagrugzak
 • grote veldfles (min. 1,5 liter)
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • contanten of pinpas
 • voorts eventueel verrekijker, fototoestel, fauna, en floragids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: sporttape (breed), middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor de lunch moet u rekenen op ca. € 5,- per persoon per dag. Er kan o.m. in Levanto en Monterosso gepind worden. Gemiddeld heeft u aan ca. € 100,- voor uw persoonlijke uitgaven wel voldoende.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Na aankomst in Pisa, rijden we per charterbus naar de Ligurische kust voorbij La Spezia. Tijdens de wandelingen langs de Riviera di Levante zijn er meerdere korte transfers per trein. Na de laatste wandeling gaan we per boot terug naar Monterosso. Aan het eind van de reis gaan we per charterbus weer terug naar Pisa.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij u voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat uw schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Ligurië is de laatste jaren meerdere malen getroffen door zware regenval en aardverschuivingen, zo ook in de winter 2014-2015. Veel van de schade is reeds hersteld en de meeste wandelpaden zijn weer geopend. Het kustpad Via dell Amore van Manarolo naar Riomaggore is echter nog altijd gesloten. Dit beroemde pad (van nog geen 2 km) zal volgens de laatste berichten van plaatselijke autoriteiten in 2015 niet heropend worden. Ook het pad tussen Corniglia en Manarolo is nog altijd afgesloten. Beide paden maken dan ook geen deel uit van de wandelroute van onze reis.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Pisa of in de eerste accommodatie in Moneglia.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Pisa v.v.

Vluchtschema
HV 5423 Amsterdam - Pisa vertrek om 13.40 aankomst 14:10 uur
HV 5424 Pisa - Amsterdam vertrek om 16.20 aankomst 18.30 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek. • november 2014
 • De reis was best inspannend vanwege het beklimmen van de vele trappen die er in de route zitten. Maar je wordt steeds beloond voor de inspanning met het zien van de mooie natuur onderweg en met de vele mooie uitzichten.
 • juni 2014
 • Dit is een perfecte reis geweest. Met 6 dagen wandelen hebben we het hele kustgebied vanaf Bonassola tot Portovenere bestreken. Mooie variatie in kustwandelingen en wandelingen door het achterliggende gebied. Nico Kloek.
 • mei 2013
 • Flink klimmen en klauteren en vervolgens beloond worden met prachtig uitzicht op de zee en de schitterende stadjes.
 • mei 2013
 • Zeer geslaagde vakantie. Afwisselende wandelingen: bossen, rotspaden, uitzichten over zee, kloosters, dorpjes, boottochten. Veel klimmen en dalen. Lekker eten en de avond afsluiten op een terrasje aan zee.
 • mei 2013
 • Voor het goede leven moet je in Italië zijn.
 • mei 2013
 • het is een schitterende reis. Het pad Via del l ámore was op één wandeling na gesloten, maar de andere paden en het alternatief waren eigenlijk mooier. Het pad is druk en erg toeristisch. De treinreizen zijn echt onderdeel van de dag. Doordat het pad grotendeels gesloten was hebben we 2 keer gebruik gemaakt van de boot, een echte aanrader.
 • Prachtige omgeving, wel goed om rekening te houden met alle trappen die gelopen moeten worden tijdens de wandeling. Veel wandelpaden bestaan namelijk uit trappen die op of af gelopen moeten worden.
 • Een aanrader
 • dat er wel rekening mee moet worden gehouden dat dit deel italie drukker wordt voor wandelaars.
 • fijne reis !
 • behoed u voor zelfoverschatting van uw conditie
 • Mooie reis, wel een vrij toeristisch gebied, je komt bij de meeste wandelingen dus behoorlijk wat andere wandelaars(groepen) tegen en de plaatjes zijn ook behoorlijk toeristisch. Niet bezwaarlijk, maar wel iets om rekening mee te houden.
 • Zeer gevarieerde wandelreis. Kleurrijke dorpjes,bloemen,boten. Steeds zicht op een helderblauwe zee. Een waardevolle belevenis
 • Prachtige wandelingen langs idyllische en kleurrijke dorpjes en prachtige vergezichten op (en een keer vanaf) zee.
 • leuke afwisselende reis, mooie wandelingen door prachtige omgeving langs de kust, niveau 2 klopt, af en toe pittige klimmetjes, mooie dorpjes met een prima sfeer
 • een prachtige wandelroute met pittige beklimmingen en afdalingen
 • Goed kijken naar de zwaarte van de tocht en ook rekening houden met de gemiddelde temperatuur die er in de periode dat je wilt gaan is.
 • Een reis met mooie, afwisselende wandelingen op een klein gebied.
 • Zeker doen, geweldige mooie wandelreis!
 • een bijzonder leuke en afwisselende reis

Data en prijzen

16 oktober 2016 - 23 oktober 2016
€ 1225 / € 1555* eenpersoonskamer
€ 1095 / € 1425* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.
 • U kunt ook kiezen voor een éénpersoonskamer (beperkt beschikbaar); hiervoor betaalt u  een toeslag

Extra mogelijkheden bij Italië - Cinque Terre

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Bologna (Pisa)

Hotel Bologna is gelegen in het historisch centrum van Pisa, op 500m van het treinstation. Het stijlvolle herenhuis ligt op wandelafstand van de dom, de scheve toren en hoofdstraat. In inrichting is warm en typisch Toscaans met zachte kleurschakeringen van oker, perzik en groen. Je kamer beschikt over TV, kluis, minibar en gratis wifi. In het hotel vind je een bar, leeszaal en een bewaakte parkeerplaats. Je ontbijt met vers fruit, brood en gebak van de bekendste traditionele bakker van de stad. Drink voor het diner een aperitief op de aangename binnenplaats, beschut door cipressen.
vanaf € 53,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden