San_Michele_from_below.JPG

Italië - Amalfi, 4 dagen Hoog boven de goddelijke kust

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

minitrek langs agriturismo's

De Amalfikust is zonder twijfel de beroemdste kust van Italië. Tijdens dit korte wandelarrangement zul je ontdekken waarom, maar kom je ook op plekken waar je alleen bent met de natuur. Wandel door de bergen en over eeuwenoude trappenpaden hoog boven de goddelijke kust. Geniet van authentieke maaltijden in kleinschalige accommodaties in het achterland. Beklim de hoogste top en kijk uit over pittoreske kustplaatsjes, de Vesuvius en Baai van Napels.

Uniek aan deze reis

 • Diners inclusief
 • Originele overnachtingsplekken
 • Spectaculaire wandelingen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Amalfi

De Amalfikust biedt een geweldige combinatie van zee, schilderachtige plaatsjes en bergen en daarnaast een overvloed aan natuurlijke en culturele rijkdommen. Het landschap is zeer gevarieerd en biedt fantastische vergezichten. Soms typisch mediterraan, met geurende kruiden als tijm en rozemarijn, dan weer bijna alpien met weiden en kale rotsen. De Alta Via dei Monti Lattari is een lange afstandswandelpad hoog boven de Amalfikust, van Cava dei Tirreni in het oosten tot de uiterste westpunt: Punta Campanella. Tijdens deze minitrek wandel je een deel van de lange afstandsroute. Deze route volgt ruwweg de rug van het Latterigebergte, de ruggengraat van het schiereiland. Het landschap tijdens de tocht is dan ook bergachtig, hoewel je regelmatig afdaalt naar het mozaïek van terrassen in de valleien.

Je wandelt door kleine dorpen, wijngaarden, bossen en langs olijfbomen en rotsformaties. Overal kom je culturele schatten tegen als kleine kerken, kasteelruïnes en oude boerderijen. Geniet van de rurale omgeving, ver van de modieuze plaatsen aan de kust. Er zijn vele wandelpaden aan de Amalfikust, maar deze minitrek voert over paden die niet veel mensen te zien krijgen.

Dag 1

Aankomst in Agerola, hoog boven de Amalfikust. Als je vroeg aankomt kun je vanuit Bomerano een korte wandeling maken (ca. 4km) over het Sentiero degli Dei, het 'pad van de goden', met spectaculaire vergezichten. Dineer met lokale specialiteiten in je charmante agriturismo.

Overnachting in

Agerola

Dag 2

Vanuit Agerola wandel je de hoogste bergen in van het schiereiland van Sorrento. De 'berg met 3 pieken' staat garant voor een adembenemend landschap met kliffen, grotten en ruisende berkbossen. Je wandelt om de vallei van Agerola en klimt naar de kam vanwaar je uitzicht hebt op de gehele Amalfikust, de baai van Napels en de Vesuvius. Een fraai pad langs de noordflank van de Monte Sant'Angelo brengt je bij het kerkje van San Michele, aan de rand van de vlakte van Faito. Hier werd vroeger sneeuw opgeslagen waarmee het hof in Napels werd voorzien van koude sorbets in de zomer. Langs de rand van het plateau daal je af naar een gebied dat bekend staat onder de naam 'Belvedere'. De uitzichten op de Baai van Napels zijn dan ook zeer fraai te noemen. Je overnacht in een gastvrij berghotel. 
Wandeling: 13.5 km, 500m stijgen, 200m dalen, duur: ca. 5 uur

Overnachting in

hotel op de Monte Faito

Dag 3

Vanaf de vlakte van Monte Faito wandel je vandaag naar de bergen boven Positano. De Alta Via leid je naar de hoogste berg van de omgeving. De start is rustig; je wandelt door berkenbossen voor je aan de klim begint naar de Monte San Michele (1444m hoog). Geniet hier van het uitzicht, het is een mooie plek voor een picknick. Vervolgens wandel je westwaarts over één van de meest panoramische paden van de streek, met uitzichten op Nationaal Park Cilento, Capri en de Baai van Napels. Door een parkachtig landschap met cipressen en olijfboomgaarden daal je af naar je agriturismo in Santa Maria del Castello. Het oude kasteel verdedigde in vroeger tijden het smalle dal tussen de bergen aan de Amalfizijde en de Sorrentozijde van het schiereiland. Je kunt nog even een korte wandeling maken naar een weergaloos uitzichtpunt met Positano letterlijk aan je voeten.
Wandeling: 11 km, 350m stijgen en dalen, duur: ca. 4 uur

Overnachting in

Santa Maria del Castello

Dag 4

Na het ontbijt eindigt je arrangement. Wellicht wil je nog wat plekken aan de kust bezoeken, zoals fraai Amalfi. Of reis door naar Napels voor een verkenning van deze broeierige, fascinerende stad.

Wil je het vulkanische gebied ten westen van Napels en de stad zelf op een originele manier verkennen, boek dan de verlenging Onderduiken in Napels

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je verblijf in gastvrije agriturismo's of kleine hotels hoog boven de kust. Je beschikt overal over een kamer met eigen badkamer.

Over de maaltijden

Elke ochtend word je ontbijt geserveerd. Lunchinkopen doe je onderweg. 's Avonds geniet je van een authentiek diner in je accommodatie. 

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3 x ontbijt
 • 3 x diner
 • bagagevervoer
 • Engelstalige routebeschrijving en kaartmateriaal (krijg je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • evt. toeristenbelasting (ca. EUR 1,- p.p.p.n.)

niveau

Een goede conditie is belangrijk. Je overbrugt tijdens deze bergwandeling behoorlijke hoogteverschillen. Meestal voeren de wandelingen over goed begaanbare paden, ofschoon soms stenig. Je wandelt regelmatig over steile trappen(paden). Het wandelen op deze paden, die steeds op en af gaan, vergt flink wat inspanning. De temperaturen kunnen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen.

Extra overnachting

Je kunt in overal een extra overnachting boeken. Vanuit Santa Maria al Castello kun je een spectaculaire wandeling (10km, 700m dalen) maken naar het aan de kust gelegen Positano. Je keert terug met de openbare bus.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Napels.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Napels reis je per openbaar vervoer verder door naar je bestemming. Houdt u bij de keuze van je vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. Je kunt natuurlijk ook altijd een extra overnachting boeken in Napels vooraf of na afloop van je reis.

Heenreis:
Vanaf de luchthaven van Napels neem je de rechtstreekse Curreri bus naar Castellamare di Stabia (reistijd half uur). U kunt ook met de bus naar het treinstation van Napels en hier op de trein stappen naar Castellamare. Vanuit Castellamare neem je de SITA bus naar Agerola (lijn 5080, 1 uur reistijd).

Aan het eind van het arrangement reis je per SITA bus vanuit Santa Maria del Castello naar Vico Equense  - Stazione Circumvesuviana. In Vico Equense stap je op de Circumvesuviana trein naar Napels.

Het openbaar vervoer aan de Costiera Amalfitana is uitstekend, alleen op zon- en Italiaanse feestdagen zul je moeten opletten. Eventueel kun je dan een transfer bijboeken.
Klik hier voor informatie over de Circumvesuviana.
Klik hier voor informatie over de Sita bus (klik op Orari en zoek met Ctrl-F op 'Praiano', buslijn 5070)
Klik hier voor informatie over de Curreri bus

Extra's

Verlengingshotels

Neapolis_uitzicht_2.jpg

Hotel Neapolis (Napels)

Hotel Neapolis is gevestigd op de derde verdieping van een voormalig paleis in het historische hart van Napels.  In het hotel maakt u kennis met de tradities en de historie van de stad door middel van verschillende boeken, foto's en software. In het gehele hotel zult u kenmerken vinden die in verband staan met de geschiedenis van Napels. De 24 kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Op elke kamer vind je tevens een computer met gratis internet. Het hotel beschikt over een restaurant, privé parkeergarage en gratis wifi. Het ontbijtbuffet bied je yoghurt, eieren, ham, fruit en Napolitaanse zoetigheden, uiteraard te vergezeld door een heerlijke kopje koffie.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement boeken van half mei tot eind oktober en starten op alle dagen van de week.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Running_the_ridge.jpg

Italië - Amalfi

Hoog boven de goddelijke kust

minitrek langs agriturismo's

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen