Italië - Amalfi, 8 dagen La Costa Divina

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie langs hotels en agriturismo

Unieke voettocht door Campania, langs misschien wel de beroemdste en mooiste kust van Europa. Korte, maar pittige wandelingen over eeuwenoude trappenpaden, sommige haast verdwenen, andere fraai gerestaureerd. Wandelvakantie langs prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Praiano, Positano, en Ravello. Dichters en filosofen noemden haar La Costa Divina, de Goddelijke Kust.

Uniek aan deze reis

 • Authentieke trappenpaden
 • Klassieke kustroute
 • Stadjes uit een fotoboek
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Amalfi

De veel geroemde Costa Amalfitana ligt ten zuiden van Napels, in de provincie Campania die al bij de Romeinen vol bewondering Campania Felix, het gelukkige land, werd genoemd. Kalksteenrotsen van ruim 1000 meter rijzen hier uit zee op. Op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Eeuwenoude trappenpaden, soms haast verdwenen, soms fraai gerestaureerd verbinden prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Praiano, Positano, en Ravello met elkaar. U maakt wandelingen langs de beroemde villa’s van Ravello, het nauwe dal van Furore, hoog in de bergen door het natuurpark Valle delle Ferriere en als hoogtepunt stapt u in het voetspoor van de goden, op het Sentiero degli Dei, waar het uitzicht ook op ons gewone stervelingen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.De kust van Amalfi is misschien wel de beroemdste - en mooiste- kust van Europa, en trekt dan ook vele toeristen. Met deze unieke tocht van SNP ziet u alle prachtige plekken, de bekende, maar ook de verstilde hoekjes en de prachtige natuur op korte afstand van het drukke dorpsleven.U overnacht in een zeer gastvrije agriturismo in het landelijke Agerola, een rustig gelegen hotel, met een eigen strandje in Amalfi, en een hotel hoog boven de rotskust, met een schitterend uitzicht in Praiano.

Dag 1

Aankomst in Agerola of een nabij gelegen buurtschap. U kunt na aankomst al een korte wandeling naar een van de uitzichtpunten van het dorp maken, misschien wel de mooiste van de Costiera Amalfitana.

Overnachting in

Agerola

Dag 2

Op deze eerste wandeldag gaat u richting het hoogste punt van het schiereiland, het imposante kalksteenmassief van Monte Sant'Angelo, 1444 meter hoog en hemelsbreed op minder dan 2,5 kilometer van zee. Na een korte, niet zware klim bereikt u de bergrug Monte Tre Calli, met schitterend uitzicht over de hoogvlakte van Agerola en de zee aan uw voeten, meer dan duizend meter lager. Vanaf de prachtige pas Capo Muro kunt u via een panoramisch pad rustig afdalen naar Bomerano, of eerst via een korte omweg doorklimmen naar de1326m hoge Monte Catiello, een van de drie toppen van het San Angelomassief. Het uitzicht strekt zich uit over de golven van Napels en van Salerno. Wandeling: 9 km, 700 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Agerola

Dag 3

U verlaat het groene en vruchtbare bekken van Agerola en gaat op weg naar de kust. Langs de grotten van Santa Barbara met schitterende uitzichten op zee, loopt u naar de 'fjord van Furore'. U loopt om de kloof heen, onder de indrukwekkende kliffen langs en komt onder het dorpje San Lazzaro uit, vanwaar het uitzicht op de Costa Amalfitana adembenemend is. Via de historische muilezelpaden en kalkstenen trappen - grotendeels daterend uit de 8e tot 10e eeuw - bereikt u het schitterend gelegen stadje Amalfi. U kunt hier de arsenalen bezoeken, of de kleurrijke dom met het 'Chiostro del Paradiso', een Arabisch lusthof, de oudste papiermolens van Europa, en de mooie karakteristieke straatjes. U kunt natuurlijk ook neerstrijken op een van de terrasjes of een duik nemen in zee. Wandeling: 10,5 km, 200 m stijgen en 850 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Amalfi

Dag 4

Vandaag bezoekt u het vermaarde, hooggelegen dorp Ravello, waar de bijzondere atmosfeer en prachtige uitzichten beroemheden als Goethe, Escher, JF Kennedy en Wagner inspireerden. Vanuit Amalfi loopt u via nauwe steegjes, trapstraatjes en een mooie kustroute naar Atrani, het best bewaarde stadje van de Amalfitaanse kust. Hier begint een steile klim naar Ravello. Daar hebt u de tijd om het centrum, de Dom, met beroemde marmeren spreekstoel, en de prachtige villa’s van Cimbrone en Rufono te bekijken. U daalt af naar Pontone, waar een bezoek aan de fantastisch gelegen Torre dello Ziro niet mag ontbreken. U hebt hier een spectaculair zicht op zowel Amalfi als Atrani, de hele Costiera Amalfitana ligt aan uw voeten! Via eeuwenoude trappen keert u terug naar Amalfi. Wandeling: 9 km, 500 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Amalfi

Dag 5

Vandaag laat u de lijnbus het klimwerk doen en stapt u uit in het hooggelegen Scala. Hier start de wandeling door het fraaie natuurreservaat Valle delle Ferriere, een ruige vallei te midden van hoge kalkrotsen. Na een prachtige wandeling door kloven en langs watervallen bereikt u Pogerola, van waaruit u via middeleeuwse trappen afdaalt naar Amalfi. Wandeling: 10,5 km, 250 m stijgen en 650 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Amalfi

Dag 6

Ook vandaag legt u eerst een stuk met de bus af en stapt uit in Conca dei Marini, bij het - uit de 10e eeuw daterende - klooster van Santa Rosa, dat hoog op een rots boven de baai van Conca uit torent. Via een schitterende panoramische route langs kleine dorpjes, tuinen en wijngaarden bereikt u de 'fjord' van Furore, een nauwe kloof met meer dan 200 meter hoge steile rotswanden. U loopt de kloof door en komt uit bij het karakteristieke vissersgehucht aan de nauwe monding. Van hieruit klimt u weer omhoog naar de kerk van Sant'Elia, met een beroemd fresco. Dan via de 'Via dell'Amore' door de groene Praia-vallei, naar Praiano. Afdalend door de tuinen en karakteristieke straatjes komt u bij uw hotel, hoog boven een klein baaitje gelegen. Wandeling: 8,5 km, 250 m stijgen en 400 m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Praiano/Vettica Maggiore

Dag 7

Vandaag wordt het een soort pelgrimstocht. Via een serie trappen klimt u naar het panoramisch gelegen klooster van San Domenico, waar u even de tijd heeft om bij te komen van de eerste klim. Dan bereikt u na een korte klim het mooiste wandelpad van de Costa Amalfitana: het 'Sentiero degli Dei', oftewel het 'wandelpad der goden'. Het pad kent weinig hoogteverschillen en voert u soms langs diepe afgronden, die overigens alleen voor mensen met erg veel hoogtevrees lastig zullen zijn, naar Positano. Eerst komt u langs twee karakteristieke gehuchten, Nocelle en Montepertuso. Vanaf Montepertuso daalt u langzaam af tussen de olijfboomgaarden en onderlangs indrukwekkende druipsteengrotten naar het centrum van Positano. Na een bezoek aan het stadje, een duik in zee of een drankje op een van de gezellige terrassen keert u per bus terug naar Praiano. Wandeling: 9 km, 400 m stijgen en 600 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Praiano/Vettica Maggiore

Dag 8

Einde van het arrangement in Praiano.

Reis je terug via Napels en wil je nog wat langer blijven, boek dan de verlenging Onderduiken in Napels

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in drie verschillende accommodaties op kamers met douche en toilet: een zeer gastvrije agriturismo in het landelijke Agerola, een goed hotel in het centrum van Amalfi en een hotel in het schitterend boven de rotskust gelegen dorpje Praiano.

Over de maaltijden

Elke ochtend wordt uw ontbijt geserveerd. Lunchinkopen kunt u in de dorpjes doen. Voor het diner kiest u zelf uit een van de vele goede (vis)restaurants.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 3 en 6
 • SNP-reisdocumentatie met Nederlandstalige wandelroutebeschrijvingen
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers
 • lunches
 • diners 
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (EUR 1 tot 3,- pppn)

Over de activiteiten

De wandelingen zijn niet al te lang. Zo heeft u elke dag volop gelegenheid om de prachtige plaatjes te bezoeken, een duik in zee te nemen of neer te strijken op een terras voor een glas wijn of een goede lunch. Toch is een redelijk goede conditie belangrijk, aangezien de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen en u op sommige wandelingen behoorlijke hoogteverschillen overbrugt. Meestal voeren de wandelingen over goed begaanbare paden, ofschoon soms stenig. U wandelt regelmatig over steile trappen(paden). Het wandelen op deze paden, die steeds op en af gaan, vergt flink wat inspanning. Sommige trappenpaden verkeren in slechte staat, andere zijn goed onderhouden. Een paar wandelstokken kunnen goed van pas komen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Vanuit Agerola kunt u relatief eenvoudig een bezoek aan Pompeii brengen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Agerola is 1860 km. U kunt de auto bij de eerste accommodatie parkeren. Aan het eind van het arrangement kunt u per lijnbus van Praiano naar Agerola reizen (bus rijdt frequent, 20 km).

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Napels

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Napels reist u per openbaar vervoer verder door naar uw bestemming. Houdt u bij de keuze van uw vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. U kunt natuurlijk ook altijd een extra overnachting boeken in Napels vooraf of na afloop van uw reis.

Heenreis:
Vanaf de luchthaven van Napels neemt u de rechtstreekse Curreri bus naar Castellamare di Stabia (reistijd half uur). U kunt ook met de bus naar het treinstation van Napels en hier op de trein stappen naar Castellamare. Vanuit Castellamare neemt u de SITA bus naar Agerola (lijn 5080, 1 uur reistijd).

Aan het eind van het arrangement neemt u de SITA bus van Praiano naar Meta (lijn 5070, reistijd 50 min) en stapt daar over op de rechtstreekse Curreri bus van Meta naar het vliegveld van Napels (1 uur, 20 min).

Het openbaar vervoer aan de Costiera Amalfitana is uitstekend, alleen op zon- en Italiaanse feestdagen zult u moeten opletten. Eventueel kunt u dan een transfer bijboeken.
Klik hier voor informatie over de Circumvesuviana.
Klik hier voor informatie over de Sita bus (klik op Orari en zoek met Ctrl-F op 'Praiano', buslijn 5070)
Klik hier voor informatie over de Curreri bus
Klik hier voor informatie over de Italiaanse spoorwegen

Extra's

Verlengingshotels

Neapolis_uitzicht_2.jpg

Hotel Neapolis (Napels)

Hotel Neapolis is gevestigd op de derde verdieping van een voormalig paleis in het historische hart van Napels.  In het hotel maakt u kennis met de tradities en de historie van de stad door middel van verschillende boeken, foto's en software. In het gehele hotel zult u kenmerken vinden die in verband staan met de geschiedenis van Napels. De 24 kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Op elke kamer vind je tevens een computer met gratis internet. Het hotel beschikt over een restaurant, privé parkeergarage en gratis wifi. Het ontbijtbuffet bied je yoghurt, eieren, ham, fruit en Napolitaanse zoetigheden, uiteraard te vergezeld door een heerlijke kopje koffie.

Transfers

Transfer van Napels naar Agerola

Optionele transfer van Napels naar de eerste accommodatie in Agerola. U kunt in Napels opgehaald worden bij het vliegveld of bij het hotel (indien u in Napels overnacht voorafgaande aan het arrangement). Geef dit aub aan.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 3 personen. Tussen 20.00 uur en 7.00 uur geldt er een toeslag (op aanvraag).

Transfer van Praiano naar Napels (vliegveld)

Optionele transfer van de laatste accommodatie in Praiano naar vliegveld Napels.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 3 personen. Tussen 20.00 uur en 7.00 uur geldt er een toeslag (op aanvraag).

Transfer van Praiano naar Napels (centrum)

Optionele transfer van de laatste accommodatie in Praiano naar het centrum van Napels.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per rit voor een gezelschap van max. 3 personen. Tussen 20.00 uur en 7.00 uur geldt er een toeslag (op aanvraag).

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van begin maart tot begin november. In de zomer is het (erg) warm in zuid Italië en met name in augustus kan het druk zijn omdat Italië zelf dan ook vakantie heeft.

26 juli 2017: i.v.m. enkele kleine landverschuivingen in het voorjaar van 2016 en een bosbrand in juli 2017 is het wandelpad door het Fjord van Furore, halverwege Amalfi en Praiano (dag 6), afgesloten. Je krijgt van ons de beschrijving van 2 alternatieven.

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

parels_aan_de_amafikust.jpg

Italië - Amalfi

La Costa Divina

wandelvakantie langs hotels en agriturismo

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen