SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101165 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Italië - Amalfi, 8 dagen

De ’verticale kust’, wandelvakantie langs hotels

De stille kliffenkust van de Costa Amalfitana: de verticale kust. Wandelend over spectaculaire bergpaden en trappensteegjes; langs historische dorpen en stadjes, hoog boven de azuurblauwe zee. Bezoek het fotogenieke Atrani en geniet van het beroemde uitzicht vanuit Ravello. Met een privébootje keer je terug naar je hotel. Dagwandeling langs de villa's op het eiland Capri als slotakkoord. Verblijf in fijne hotels aan de prachtige kust.

 
Prachtige wandelreis met fenomenale uitzichten, zeer verschillende wandelingen en 3 unieke locaties om te overnachten.
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • het echte dolce vita gevoel in prachtige stadjes
 • panoramische wandelpaden hoog boven de kust
 • 6 diners inclusief
 • wandelen op het eiland Capri
 • diverse boottochtjes inclusief
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Heerlijke wandelvakantie langs de veelgeroemde Costa Amalfitana, de verticale kust, ten zuiden van Napels. Meer dan 1000 meter rijzen de kalksteenrotsen hier uit zee op. Op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Een heerlijk mild klimaat zorgt voor een uitbundige mediterrane plantengroei en het echte 'dolce vita'-gevoel. Voor de opkomst van de auto, werd het gebied al doorkruist door een uitgebreid netwerk van paden die het transport tussen de verschillende stadjes garandeerden. Amalfi was in de 10e en 11e eeuw een van de belangrijkste steden van het Middellandse zeegebied, en verschillende paden dateren uit die tijd. Paden is misschien een wat denigrerende term voor wegen van vaak twee meter breed, en volledig geplaveid met natuursteen. Een van de mooiste is het ‘Sentieri degli Dei’, het Pad der Goden, vanwaar men inderdaad als een God op aardse gekrioel in de diepte overziet. Eeuwenoude trappenpaden, soms haast verdwenen, soms fraai gerestaureerd verbinden prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Praiano, Positano, en Ravello met elkaar. Uitbundig bloeiende oleanders en acacia's, weelderige akkers met fruitbomen en wijngaarden flankeren de paden. Hoger op de hellingen geurt de mediterrane maquis. Na het prachtige pad van de Goden en een bijzondere overnachting in een afgelegen casa forestal maken we een wandeling langs de oogverblindende villa’s en tuinen en Romeinse monumenten op het eiland Capri.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Italië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Italië - Amalfi
Programma
U vliegt naar Napels en met een midibus rijden we naar Amalfi, waar we overnachten in een centraal gelegen hotel, vlak aan zee. Amalfi was de hoofdstad van de oudste zeerepubliek van het Italiaanse schiereiland, die haar bloeiperiode in de 10e en 11e eeuw kende. Men dreef handel met Costantinopel en de Arabische wereld en volgens de Italianen werd hier het kompas uitgevonden. De gehele ‘Costiera Amalfitana’ is - terecht - door de UNESCO op de ‘World Heritage’-lijst gezet.

Overnachting in
Amalfi

 1. Italië - Amalfi
Programma
Vanuit het centrum van Amalfi maken we een prachtige wandeling door het achterland, langs terrassen vol fruitbomen, prachtige panorama's en spectaculair gelegen dorpjes. Via het fotogenieke Atrani en Pontone klimmen we naar de 'Torre dello Zirro', een van de vele, oude wachttorens langs de kust. Hier kunnen we genieten van een mooi uitzicht op de Amalfitaanse kust. Vervolgens wandelen we naar de beroemde ’Valle dei Mulini’, een vallei met ruïnes van aquaducten, watermolens en oude papierfabrieken. Door de weelderig groene vallei lopen we weer omlaag naar Amalfi. Lengte 12 km, 350 m stijgen en dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in
Amalfi

 1. Italië - Amalfi
Programma
De bus brengt ons naar Ravello, beroemd om zijn kathedraal en vooral om de tuinen van de villa's Rufolo en Cimbrone. De uitzichten op zee zijn adembenemend. Na een tweede busrit starten we onze wandeling in Scala, het oudste stadje van de streek. Vanuit Scala gaat het via een zeer panoramisch pad, een eeuwenoude handelsroute, bovenlangs de Valle delle Ferriere. Een wandeling door kloven en langs watervallen voert ons richting de hoogvlakte van de Monte Molignano. Door de kastanjebossen en via Pogerola dalen we af naar Amalfi.
Lengte 10,5 km, 600 m stijgen en 900 m dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in
Amalfi

 1. Italië - Amalfi
Programma
Vanuit Amalfi nemen we de bus naar Bomerano. Vanaf dit hooggelegen dorp wandelen we over misschien wel het beroemdste wandelpad in Italië: het ‘Sentiero degli Dei’, oftewel het ’wandelpad der goden’. Door een adembenemend landschap met ongekende panorama’s lopen we richting Positano. Na een lunchstop in het dorpje Nocelle wandelen we naar het dorpje Montepertuso, waar we prachtig uitzicht op de tegen de helling aangeplakte huizen van Positano hebben. Via steile trappen dalen we af naar het mondaine centrum van Positano, met haar prachtige kerk, vele boutiques en restaurants. We kunnen hier ook een duik in zee nemen. Een privébootje brengt ons in Praiano, waar we onze intrek nemen in een goed hotel met mooi uitzicht. Lengte 12 km, 250m stijgen en 850 m dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in
Praiano

 1. Italië - Amalfi
Programma
's Ochtends worden we met de bus naar het hooggelegen gehuchtje Colli San Pietro gebracht. Hier beginnen we aan de schitterende wandeling die ons eerst flink klimmend naar de bijna 900m boven zee gelegen top van de Monte Comune brengt. Het uitzicht over de steile kustbergen van de Amalfi is hier prachtig. Dan volgen we enige tijd de bergkam en hebben uitzicht naar weerszijden van het schiereiland. Links van ons de baai van Napels met de vulkaankegel van de Vesuvius, rechts in de steile diepte de kalkwanden van het Amalfi schiereiland. Tenslotte dalen via een steil pad door een weelderig begroeide kom af naar Positano. Hier stappen we weer in een privébootje dat ons terug brengt naar Praiano. Wandeling 11 km, 800m stijgen en 900m dalen. Duur 5 uur.

Overnachting in
Praiano

 1. Italië - Amalfi
Programma
We worden opgehaald bij het hotel en rijden naar het dorp Termini, dat helemaal op de zuidwestpunt van het Amalfi schiereiland ligt. Na een rondwandeling vanuit Termini dalen we via een pad dat hoog boven de kale en steile kust voert langzaam af naar het visserdorpje Marina del Cantone. Hier verblijven we in een vriendelijk hotel. Lengte 10 km, 350m stijgen, 500m dalen, duur 4 uur.

Overnachting in
Marina del Cantone

 1. Italië - Amalfi
Programma
Op de laatste wandeldag gaan we naar misschien wel het bekendste eiland van de Middellandse zee: Capri. Uiteraard is dit een mondain eiland, maar het is ook terecht beroemd geworden. De Feniciërs en Romeinen beschouwden het al als het paradijs op aarde. Met een gecharterd bootje varen we langs de steile kliffen van het eiland en gaan in Marina Piccola aan land. We maken een prachtige wandeling vanuit het haventje Marina Piccola, die niet alleen een aantal ‘musts’ van het eiland aandoet, maar u ook kennis laat maken met de andere kant van het eiland: prachtige natuur, mooie kalksteenkliffen en indrukwekkende ruïnes. Lengte 10 km, 400m stijgen en dalen, 5 uur. Aan het eind van de dag keren we met ons gecharterde bootje weer naar het vasteland terug. 

Overnachting in
Marina del Cantone

Programma
Het verblijf in Campania zit er op. Per bus rijden we naar de luchthaven van Napels en vliegen terug naar Nederland. Als het vliegschema het toelaat, houden we op weg naar Napels nog een paar uur halt bij de beroemde opgravingen van de Romeinse stad Pompeï, aan de voet van de Vesuvius  (entree niet inclusief).

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

U overnacht in accommodaties van uiteenlopend karakter. De eerste 3 nachten in Amalfi verblijft u in een sfeervol hotel aan het gezellige centrale plein van Amalfi. Dan bent u 2 nachten te gast in een goed hotel in het dorp Praiano. Het hotel ligt onder de doorgaande weg, waar u in de kamers geen last van heeft. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en hebben balkon en uitzicht op zee. De laatste 2 nachten in Marina del Cantone slaapt u in een eenvoudig maar gastvrij dorpshotel, in het karakteristieke vissersplaatsje, pal aan de haven en aan het strand. Het hotel is gesitueerd in de oude bijgebouwen van een voormalig klooster. Een deel van de kamers kijkt uit over zee en heeft een klein terras. Een deel van de kamers heeft geen zeezicht of terras.


Tijdens een aantal reizen in 2017 verblijven we de laatste 2 nachten in Marina del Cantone in een wat moderner, comfortabel viersterrenhotel eveneens gelegen aan de haven en het strand. Het betreft de volgende vertrekdata:
- 28 mei, 11 juni, 10, 17 en 24 september
De kamers in dit hotel beschikken over TV, minibar en airconditioning. Het hotel biedt verder tegen betaling wifi en een wellnesscentrum met een hydromassagezwembad, een Turks bad en een sauna.

Tegen betaling van een toeslag kunt u bij deze reis een éénpersoonskamer boeken.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De diners en ontbijten zijn bij de reissom inbegrepen. In Amalfi dineren we tweemaal in een goed restaurant in het centrum. Op dag 3 is het diner in Amalfi niet inbegrepen en kunt u zelf een keuze maken uit een van de vele restaurants van het stadje. 
In Praiano wordt het avondeten geserveerd in het hotel. In Marina del Cantone dineren we in een restaurant aan zee. Voor de lunch dient u zelf zorg te dragen. Er is elke dag gelegenheid om lunchinkopen te doen.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 diners
 • transfers van en naar het vliegveld per charterbus
 • privétransfers dag 5 en 6 (beide ochtend) per bus
 • privétransfers dag 4, 5 (beide avond) en dag 7 per boot
 • overige transfers per openbaar vervoer conform programma
 • bagagevervoer
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overige maaltijden
 • verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard
 • evt. entrees (o.m. Pompeii)
 • extra buskosten bij bezoek aan Pompeii dag 8 (ca. EUR 10 p.p.)
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De wandelingen variëren in lengte van 8 tot 16 km. U loopt tussen de 4 en 7,5 uur per dag. Toch is een goede wandelconditie belangrijk, aangezien de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen en u redelijke hoogteverschillen overbrugt. Tijdens de wandelingen stijgt u 100 tot 600 meter per dag en daalt tot maximaal 900 meter per dag. Op de meeste wandelingen is er volop gelegenheid voor een lange pauze of voor een bezoek aan een stadje of culturele bezienswaardigheid. Na de wandeling is er soms gelegenheid voor een duik in zee. Meestal voeren de wandelingen over goed begaanbare paden. Wel zijn de paden vaak stenig. Soms moet er geklauterd worden. Langs de Amalfikust wandelt u over steile trappenpaden. Het wandelen op deze paden die steeds op en af gaan, vergt flink wat inspanning. Sommige trappenpaden verkeren in matige staat, andere zijn goed onderhouden. Sommige korte stukken van de wandelingen voeren dicht langs dieptes. Daarom is de reis voor mensen die veel last van hoogtevrees hebben niet aan te raden.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
7


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
Campania kent een uitgesproken mediterraan klimaat. Dit betekent dat het voor- en najaar, de perioden waarin deze reis wordt georganiseerd, gekenmerkt worden door stabiel weer, aangename temperaturen (tussen de 20º en 25 ºC) en weinig neerslag, ofschoon een fikse bui zeker voor kan komen vooral in het heel vroege voor- en najaar. Elk van deze seizoenen heeft zo zijn voordelen: in het voorjaar is de natuur op zijn mooist en de bloemenpracht uitbundig; in het najaar is het zeewater heerlijk warm. De zomer is heet en droog en daarom mijden we die periode.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.Veiligheid
Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia). • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Tijdens de wandelingen draagt u een dagrugzak, waarin voldoende ruimte moet zijn voor een of twee grote veldflessen, een lunchpakket, regenkleding en een warm kledingstuk.

 • stevige wandelschoenen, die goed ingelopen zijn, hoogsluitend over de enkels en voorzien zijn van goed profiel
 • zwemkleding, en eventueel snorkel en duikbril
 • regenkleding
 • luchtige én warme wandelkleding
 • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie
 • zakmes en zitmatje voor lunches in het veld
 • dagrugzak
 • grote veldfles (min. 1,5 liter)
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • contanten of pinpas
 • eventueel verrekijker, fototoestel, fauna- en floragids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals sporttape (breed), middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor de lunch moet u rekenen op ca. € 7,- per persoon per dag. Er kan in Amalfi en andere plaatsen gepind worden. Gemiddeld heeft u aan ca. € 150,- voor uw persoonlijke uitgaven wel voldoende.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Na aankomst in Napels rijden we per charterbus naar Amalfi, dat aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento ligt. Tijdens de wandelingen langs de Costiera Amalfitana zijn er diverse korte transfers per lijnbus. Op dag 5 en 6 is er 's morgens privévervoer geregeld. Op dag 4 en 5 varen we met een privébootje van Positano terug naar Praiano. Bij slecht weer nemen we de bus.

Het eiland Capri bezoeken we met een kleine boot, die excursies voor toeristen verzorgt. Als deze boot vanwege harde wind of hoge golfslag niet vaart, gaan we per ferry vanaf Sorrento naar Capri. We nemen de lijnbus vanaf Marina del Cantone naar de veerhaven van Sorrento en 's avond weer terug van Sorrento naar het hotel. De laatste dag reizen we per charterbus van ons hotel naar Napels.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij u voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat uw schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Napels of in de eerste accommodatie.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Napels v.v.

Vluchtschema
HV 6411 Amsterdam - Napels vertrek om 13.00 aankomst 15.20 uur
HV 6412 Napels - Amsterdam vertrek om 16.00 aankomst 18.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek. • mei 2017
 • Prachtige wandelreis met fenomenale uitzichten, zeer verschillende wandelingen en 3 unieke locaties om te overnachten.
 • mei 2017
 • Prachtige wandelingen langs stijle kusten. Wel erg veel traptreden.
 • mei 2017
 • Heerlijke week aan de Amalfische kust gehad. Af en toe pittige wandelingen, maar dat werd meer dan beloond met de prachtige uitzichten vanaf de bergen. Gids Evelien was een toppertje. Erg handig dat ze ook goed Italiaans sprak. Cliché maar waar: La Vita e Bella!!
 • mei 2017
 • De Amalfi kust reis is een mooie afwisseling van wandelen en cultuur. Door de rijke historie van het gebied is er veel te zien en te vertellen. Ik had het geluk dat er een medereiziger was die thuis was in de (voor) romeinse geschiedenis en Latijnse taal waardoor er veel extra informatie bij de bezienswaardigheden werd gegeven. De wandelingen zijn niet heel lang maar de niveau 2 waardering is zeker terecht. De paden zijn niet moeilijk maar door de hoogte verschillen (veel trappen) zijn ze toch pittig genoeg. De vele uitzichten, vaak naar meerdere richtingen, zijn fantastisch. De mogelijkheid om na de wandeling de verkoeling in de Middellandsezee te zoeken is heel prettig.
 • mei 2017
 • Mooie en erg afwisselende reis.
 • april 2017
 • Leuke reisbegeleiding
 • april 2017
 • Prachtige wandelingen aan de Amalfi kust met adembenemende uitzichten en veel citroenen. ik vond het fijn dat de cultuur, naast de natuur, een plek had in deze reis: Capri, Ravello, Pompei, villa's etc. Heel bijzonder!
 • oktober 2016
 • Verstandig om vooraf in Nederland al vast te oefenen met traplopen
 • oktober 2016
 • Deze reis is zeker de moeite waard. Je wandelt door een prachtige omgeving. Vergis je echter niet in de zwaarte. Klimmen, klauteren en heel veel trappen op en af.
 • oktober 2016
 • Prima vakantie. Door de inspanning voelde het langer dan de boeking. Heerlijk om zo ruim een weekje weg te zijn. De reis is qua volgorde mooi opgebouwd. Aanrader.
 • oktober 2016
 • Een zeer goede conditie is een vereiste, gezien de hoogteverschillen die overbrugd worden door heel veel trappen. Geweldige reis met overnachtingen in goede hotels op prachtige locaties, Een aanrader!
 • oktober 2016
 • Prachtig landschap met mooie vergezichten. Wel pittige wandelingen, met name door de vele trappen en de steile bergen.
 • oktober 2016
 • Wandelen langs de Amalfikust is prachtig maar wel inspannend vanwege het klimmen en dalen. We waren blij dat we vooraf goed getraind hadden. Jammer dat niet alle wandelingen vanuit een hotel startten of eindigden, met als gevolg veel busreistijd. De keuze voor de hotelplaatsen kan beter. De kwaliteit van de diners stelde ons teleur. SNP Natuurreizen: ''We vinden het jammer dat u over enkele reisonderdelen niet tevreden bent. We proberen altijd zoveel mogelijk wandelingen bij uw accommodatie te laten starten of eindigen. Helaas is dat – zeker bij een steile kustwandeling als deze – niet altijd mogelijk en zijn verplaatsingen onvermijdelijk. Uw opmerking over de kwaliteit van de diners nemen we mee in de planning van de restaurant voor toekomstige groepen.''
 • september 2016
 • Een mooie afwisselende wandelreis, maar als negatief puntje het veelvuldig bijkomend vervoer in overvolle locale bussen. SNP Natuurreizen: op de trajecten met grote drukte in de lokale lijnbussen is voortaan privévervoer geregeld
 • september 2016
 • Reeds vaak geprezen en inderdaad ja, een prachtige kust met geweldige vergezichten. Schitterende wandelroutes, zeer zeker voor de traploop verslaafden. Daarbij cadeau het echte onvervalste Italië, heerlijk.
 • september 2016
 • De meest luxe vakantie van SNP die ik tot nu toe heb meegemaakt. Met boottochten en twee keer lunchen aarvan een keer op de meest paradijselijke plek op Capri: hoog boven op de rotsen met uitzicht op zee. Je moet er wel rekening mee houden dat je ook veel plaatsjes aandoet en tussendoor met de bus reist om weer ergens anders te komen. Je bent ook in de bewoonde wereld met al haar dynamiek en dat kan soms minder rust geven.
 • juni 2016
 • Leuke afwisseling tussen wandelingen, waarbij we veel bloemen hebben gezien en fantastische uitzichten. Ook de dorpjes en Capri zijn het bekijken waard. Een aanrader!
 • juni 2016
 • Mooie wandelingen met prachtige uitzichten, afwisselende landschappen met veel verscheidenheid aan bloemenpracht in juni. Pittoreske dorpjes. Bij de dorpjes veel trappen op en af, te merken aan de kuiten en knieën.
 • juni 2016
 • Fantastische reis die je verwachtingen zal overtreffen. Weergaloze uitzichten, heerlijke geuren en vriendelijke lokale bewoners. Heb trappen lopen vergt een goede conditie en optimale gezondheid.
 • juni 2016
 • Een goede training is noodzakelijk.

Data en prijzen

28 mei 2017 - 4 juni 2017 (Garant vertrek)
€ 1545 / € 1790* eenpersoonskamer
€ 1240 / € 1485* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1240 / € 1485* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ -50 korting (deze aanbieding geldt niet voor reeds gemaakte boekingen)

groepssamenstelling (nog 7 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
50 50
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 57 43
status reizend (in %)
alleen samen
100 0
10 september 2017 - 17 september 2017
€ 1635 / € 1880* eenpersoonskamer
€ 1255 / € 1500* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1255 / € 1500* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

17 september 2017 - 24 september 2017 (Garant vertrek)
€ 1645 / € 1890* eenpersoonskamer
€ 1270 / € 1515* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1270 / € 1515* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

24 september 2017 - 1 oktober 2017
€ 1645 / € 1890* eenpersoonskamer
€ 1270 / € 1515* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1270 / € 1515* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

8 oktober 2017 - 15 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 1265 / € 1510* eenpersoonskamer
€ 1130 / € 1375* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1130 / € 1375* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

15 oktober 2017 - 22 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 1265 / € 1590* eenpersoonskamer
€ 1130 / € 1455* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1130 / € 1455* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.
 • Er zijn op deze reis maar enkele eenpersoonskamers beschikbaar. Boek daarom snel!

Extra mogelijkheden bij Italië - Amalfi

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Neapolis (Napels)

Hotel Neapolis is gevestigd op de derde verdieping van een voormalig paleis in het historische hart van Napels.  In het hotel maakt u kennis met de tradities en de historie van de stad door middel van verschillende boeken, foto's en software. In het gehele hotel zult u kenmerken vinden die in verband staan met de geschiedenis van Napels. De 24 kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Op elke kamer vind je tevens een computer met gratis internet. Het hotel beschikt over een restaurant, privé parkeergarage en gratis wifi. Het ontbijtbuffet bied je yoghurt, eieren, ham, fruit en Napolitaanse zoetigheden, uiteraard te vergezeld door een heerlijke kopje koffie.
vanaf € 55,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden