SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101190 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

IJsland - Ultima Thule, 8 dagen

Spectaculaire kennismaking met IJsland, wandelvakantie vanuit pensions

Tijdens deze kennismakingsreis verkennen we het zuiden van IJsland. We maken dagwandelingen in het Hengillgebergte waar stoombronnen en dampende riviertjes het landschap versieren en op het schiereiland Reykjanes wandelen we over dikke mospakketten en grillige lavavelden. Met de ferry naar de Westmaneilanden en beklimming van de Eldfell. Ook bezoeken we de highlights Gullfoss, Geysir, Thingvellir en de gezellige hoofdstad Reykjavik. En in mei en oktober kans op het noorderlicht, aurora borealis!

 
Een fantastische kennismaking met IJsland! Soms kunnen de weersomstandigheden zodanig zijn (storm, horizontale regen)...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • korte kennismaking met IJsland
 • mooie wandelingen en highlights
 • speciale noorderlicht-vertrekdata!
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Wanneer je op IJsland aankomt, word je aangenaam verrast door de rust en de stilte van dit onmetelijke land. De eerste dagen van deze IJsland wandelvakantie ervaren we dit al op onze wandelingen door het vulkaangebergte van Hengill en naar de zwavelige stoom- en pruttelpoelen van Krísuvik. Het is er zo stil dat het gepruttel bijna tegen de tufstenen hellingen weerkaatst. Bij de ijzige gletsjertong van de Solheimajökull wordt duidelijk dat ook op IJsland de gletsjers zich terugtrekken.
Met de ferry varen we naar Heimaey. Dit eiland werd in 1973 opgeschrikt door de explosie van de Eldfell. Natuurlijk beklimmen we tijdens deze vakantie in IJsland de vulkaan. In Thakgill, aan de voet van de Myrdalsjökull maak je nog een mooie wandeling door een grillig landschap vol trollen.
Een kennismaking met IJsland is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Gullfoss, Geysir en Thingvellir. Een middag in de gezellige en kleurrijke hoofdstad Reykjavik vormt het sluitstuk van deze populaire kennismakingsreis naar het land van vuur en ijs.
Om het noorderlicht te kunnen zien moet het 's nachts donker zijn en natuurlijk onbewolkt. De vertrekdata in april, mei en oktober zijn dus zeer geschikt om dit bijzondere natuurverschijnsel waar te nemen. In de maand juli zitten er aan de zuidkust zeer veel papegaaiduikers bij Dyrholey.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang IJsland

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Met Icelandair naar IJsland
Met Icelandair naar IJsland
Programma
Na een 3 uur durende vlucht landt u op het vliegveld Leifur Eriksson / Keflavik en rijden we (1,5 uur) we over het schiereiland van Reykjanes naar het ten oosten van Selfoss gelegen Vatnsholt. Natuurlijk stoppen we even bij de spectaculaire kliffen bij Reykjanesviti en de geothermische bronnen van Gunnahver!

Overnachting in
omgeving Selfoss

 1. Warme beek in Reykjadalur
Warme beek in Reykjadalur
Programma
Na het ontbijt maken we een korte rit naar Hveragerdi, aan de zuidkant van het Hengill-gebergte, een oud vulkaangebergte dat langzamerhand tot rust is gekomen. Op diverse plaatsen zien we de gloeiende en kokende littekens die duiden op een roerigere periode uit de geologische geschiedenis. We maken een wandeling door het dampende Reykjadalur en liefhebbers kunnen een bad nemen in de warme beek. Tijdens de voorjaarsreis zal er nog veel sneeuw liggen in het Hengill-gebergte. Na de wandeling kunnen we een duik nemen in het kleine zwembad van Hveragerdi en lekker bijkomen in de hot tub. Het is ongeveer 30 min rijden naar het begin- en eindpunt van de wandeling. Wandeling: 4 uur, 12 km en 500 m stijgen en dalen.

Overnachting in
omgeving Selfoss

 1. bemoste lavavelden
bemoste lavavelden
Programma
Na het ontbijt bezoeken we de lavagrot van Raufarholshellir en vervolgens wandelen we over de oude wandelpaden van de Reykjavegur, een van de oudste trails van IJsland. De wandeling gaat door een bijzonder vulkanisch landschap met bemoste touwlava’s, explosiekraters en palagonietheuvels en eindigt bij de kleurrijke geothermische pruttelpoelen van Krísuvik. Na de wandeling rijden we weer terug naar Selfoss (1 uur rijden). Wandeling: 15 km, 5 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in
omgeving Selfoss

 1. De vuurtoren op Dyrholey
De vuurtoren op Dyrholey
Programma

De dag begint met een tocht langs de zuidkust. Als eerste bezoeken we de Uridafoss en bij de Seljalandsfoss kun je achter langs de waterval lopen. Nadat we de Skogarfoss bezocht hebben, rijden we naar de rand van de Solheimajökull. Deze gletsjer trekt zich de laatste jaren met 200 m per jaar terug!
Tenslotte bezoeken we de rots van Dyrholey, het zuidelijkste punt van IJsland, met een prachtig uitzicht over de zwarte stranden. Aan het einde van de middag komen we aan in ons nieuwe guesthouse.Overnachting in
Hvolsvöllur

 1. Thakgill
Thakgill
Programma
Na het ontbijt rijden we langs de spectaculaire klifkust naar de zwarte stranden nabij Vik. Als het eb is kunnen we in de mooie basaltgrot en zien we het trollenschip voor de kust liggen. Na een korte koffiestop in Vik rijden we naar Thakgil, gelegen aan de voet van de Myrdalsjökull. Vanuit dit mooie en nog vrij onbekende dal maken we een wandeling richting ijskap. Na de wandeling rijden we weer terug naar Hvolsvöllur. De wandeling duurt ongeveer 4 uur, de afstand is 9 km en het hoogteverschil bedraagt 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Hvolsvöllur

 1. Op de Eldfellvulkaan
Op de Eldfellvulkaan
Programma
Met de ferry varen (30 min) we ’s morgen naar het eiland Heimaey. Bij helder weer heb je een mooi uitzicht over de zuidkust. Het grootste eiland van de Westmaneilanden werd in januari 1973 opgeschrikt door een spectaculaire explosie van de Eldfell en een deel van het dorp werd bedekt door een dikke lavalaag. We maken een wandeling over de nieuwe lavavelden en wandelen naar de top van de vulkaan. Liefhebbers kunnen na de wandeling het nieuwe museum bezoeken dat over de eruptie van 1973 gaat. Aan het einde van de middag varen we weer terug naar het vaste land. Wandelinformatie: 3 uur, 7 km, 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Hvolsvöllur

 1. De geiser Strokkur
De geiser Strokkur
Programma
Vanmorgen bezoeken we een aantal ‘highlights’ die je niet mag missen. De dag begint met een bezoek aan de Gullfoss. De Gouden Waterval dankt haar naam aan de kleurrijke regenbogen die ontstaan als het opspattende water door de zon wordt beschenen. Vlakbij ligt de Geysir, naamgever van alle geisers. In betere tijden spoot hij regelmatig een kokende water- en stoomfontijn de lucht in. Tegenwoordig is het de Strokkur die iedere 10 minuten een geothermische show geeft. Over de Lyngdalsheidi rijden we tenslotte naar het slenkdal van Thingvellir. Hier werd in 930 na Chr. de Althing opgericht, de oudste volksvertegenwoordiging ter wereld.
's Middags kun je nog enkele uren door het oude centrum van Reykjavik struinen. Behalve diverse musea en beeldentuinen zijn er vele gezellige koffiehuizen te bezoeken. ‘s Avonds is er ter afsluiting van deze kennismakingsreis een diner in een restaurant in het centrum van de stad.

Overnachting in
Reykjavik

 1. veilig weer thuis
veilig weer thuis
Programma
's Morgens zeer vroeg, rijden (¾ uur) we naar de internationale luchthaven in Keflavik en vliegen terug naar Nederland.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Tijdens deze reis logeren we in pensions, in twee- en driepersoons kamers met opgemaakte bedden en in Reykjavik in een hostel met vier- en zespersoons kamers. In Hvolsvöllur worden ook tweepersoons cottages gebruikt. Er zijn eenvoudige gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De avondmaaltijden worden meestal door de SNP kok/chauffeur bereid. Een enkele keer zorgt de eigenaresse van de accommodatie voor de maaltijden. Wel wordt van u enige hulp bij het voorbereiden, opruimen en afwassen verwacht. Het lunchpakket kunt u zelf klaarmaken aan het ontbijt. Koffie of thee kunt u voor de wandelingen meenemen in de eigen thermoskan.
De laatste avond in Reykjavik bezoeken we een sfeervol restaurant in het oude centrum.


Inbegrepen
 • alle transfers met 8-persoons busje
 • verblijf in pension/guesthouse op twee en driepersoonskamers
 • verblijf op basis van volpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • slotdiner op dag 7
 • diensten 1 SNP reisleider, 1 SNP kok/chauffeur


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • entrees zwembaden
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De lengte van de wandelingen varieert van 7 tot 15 km en de hoogteverschillen zijn maximaal 400 meter. De wandelingen duren gemiddeld 3 tot 5 uur. U wandelt vaak over onregelmatig terrein, geregeld verlaten we het pad.


Reisleiding

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de 'sleutelfiguren tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

De kok/chauffeur van SNP verzorgt de maaltijden tijdens de reis. Terwijl u lekker wandelt, is de kok in de weer met inkopen doen en treft de noodzakelijke voorbereidingen voor een heerlijke warme maaltijd.Minimum aantal deelnemers
8


Maximum aantal deelnemers
16


Geschikte reisperiode
Het weer op IJsland heeft een veranderlijk karakter en dagelijks kunnen zon, regen, mist en zelfs sneeuw elkaar afwisselen.In het voor- en najaar zal de gemiddelde dagtemperatuur in het zuiden van IJsland liggen tussen de 0° en 10° C en 's nachts kan het zeker vriezen! De zon gaat in het voorjaar ongeveer om 5 uur ‘s morgen op en om ongeveer 22.00 uur weer onder. In het najaar is dit tussen 7.30 uur en 19.00 uur. De daglengte is dus ruim voldoende om de in het dagprogramma genoemde wandelingen en excursies uit te voeren. Tijdens de nachten is er kans op het waarnemen van het noorderlicht, tenminste als het onbewolkt is.
Tijdens de zomerreizen is het 24 uur licht. De temperaturen overdag liggen tussen de 10° C en de 15° C. Hoewel de weertabellen in oktober een grote hoeveelheid neerslag laten zien, is de kans op meerdere dagen mooi weer echter groot.
Om het noorderlicht te kunnen zien moet het 's nachts donker zijn en natuurlijk onbewolkt. De vertrekdata in april en oktober zijn dus zeer geschikt om dit bijzondere natuurverschijnsel waar te nemen.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf op IJsland hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die bij vertrek nog minstens 3 maanden geldig zijn.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf op IJsland hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De levensverwachting in IJsland is de op één na hoogste ter wereld. Mannen worden gemiddeld 77 jaar oud, vrouwen gemiddeld 81. De gezondheid wordt ondersteund met een zeer goede gezondheidszorg, gezonde voeding met veel vis en regelmatig zwemmen in warm mineraalrijk water het hele jaar door in thermale openluchtzwembaden.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Voor een verblijf op IJsland hebt u geen vaccinaties nodig.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid
IJsland is een land met zeer weinig criminaliteit, je kunt dan ook overal en altijd op je gemak zijn. Natuurlijk moet je geen problemen zoeken, spring zoals overal verstandig om met je geld en papieren. In geval van nood : het telefoonnummer voor politie, ambulance en brandweer is : 112. Voorzichtigheid in het verkeer is op de slechte wegen wel aan te raden.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

 • reisverslagen

Bagage mee op reis

Tijdens de wandelingen heeft u alleen een dagrugzakje nodig waarin ruimte moet zijn voor uw lunchpakket, een warm kledingstuk,regenkleding en eventueel een fototoestel.

Paklijst:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen(in verband met eventueel overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack, regenbroek en fleecevest
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzakje
 • thermosfles (minimaal 1 liter)
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zitmatje voor lunch in het veld
 • licht schoeisel (huttensloffen) voor in de accommodaties
 • zaklamp (niet in de zomer)
 • handdoeken voor het zwemmen
 • zwemkleding
 • GELDIG paspoort of ID-kaart (mogen niet verlopen zijn)
 • kopiëen van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker en fototoestel
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Het prijspeil ligt op IJsland erg hoog; reken er op dat alles tweemaal zo duur is als in Nederland. U kunt het beste een creditcard meenemen. Op IJsland is na aankomst op het vliegveld voldoende gelegenheid om te wisselen of te pinnen. Wij adviseren u geen IJslandse Kronen in Nederland te kopen. De koers is immers op IJsland gunstiger. Bovendien kunt u overal met creditcard betalen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Op de luchthaven Keflavik staan twee 4x4 terreinbusjes klaar. Hiermee kunnen we over de soms ruige pistes naar de wandelgebieden rijden. De busjes zijn ruim en comfortabel.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken.Bekijk hier de reis- en fotoverslagen van eerdere reizen: • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Momenteel zijn er geen bijzonderheden • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het internationale vliegveld Keflavik.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Icelandair naar Reykjavik v.v.

Vluchtschema
FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek om 14.00 aankomst om 15.10 uur
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek om 07.40 aankomst om 12.40 uur

Vluchtschema - vertrek 17 en 24 juni 2017
FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek om 14.00 aankomst om 15.10 uur
FI 504 Reykjavik - Amsterdam vertrek om 16.30 aankomst om 21.30 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek. • oktober 2016
 • Een fantastische kennismaking met IJsland! Soms kunnen de weersomstandigheden zodanig zijn (storm, horizontale regen) dat bepaalde wandeltochten behoorlijk pittig worden. Een goede regenbroek is dan een absolute must. Ook wandelstokken komen dan goed van pas (gladheid). Verder had ik spijt dat ik mijn A/B wandelschoenen had meegenomen i.p.v. mijn B/C's.
 • oktober 2016
 • Door weer en wind IJsland leren kennen, prachtig!
 • juni 2016
 • Prachtige kennismaking met IJsland, door de perfecte mix van wandelen en toeristische highlights bezoeken.
 • mei 2016
 • Indrukwekkende kennismaking met een prachtig land! Het is bijna overweldigend om in korte tijd zoveel te zien en te doen. Het voelt alsof je weken van huis bent. Ik heb heel erg genoten van deze reis.
 • november 2015
 • 't Is een mooie introductie van IJsland.
 • juli 2015
 • deze reis biedt een heerlijke mogelijk om kennis te maken met een spectaculair land
 • juli 2015
 • Mooie reis. Heel apart landschap, veel riviertjes en watervallen. Kale rotsen met daartussen schitterende bloemen. Overal geluiden van vogels en onderweg veel mooie paarden. Leuke eerste kennismaking met Ijsland!
 • juli 2015
 • Wie heel belangrijk zijn bij een groepsreis zijn volgens mij de gids, de chauffeurs en de kok. Mijn ervaring deze eerste reis was wat dat aangaat heel positief.
 • juli 2015
 • Een fantastische reis met hele mooie wandelingen!
 • mei 2015
 • Koud, veel wind, rauw landschap, ik heb genoten.
 • mei 2015
 • Prima reis gehad, uitzonderlijke plekken bezocht en dat alles in goed gezelschap en prachtig weer!
 • mei 2015
 • Deze reis is ook leuk voor kinderen die VAN WANDELEN HOUDEN!
 • oktober 2014
 • Heel veel zeer diverse aspecten van met name de Ijslandse natuur ervaren, met als topper prachtig noorderlicht!
 • juli 2014
 • Mooi combinatie van wandelen en het bekijken van watervallen en geisers.
 • juni 2014
 • IJsland ontdekken in een dag of acht? Bezoek met SNP de zuidkust en je krijgt een prima indruk van de natuur en mensen op dit onwaarschijnlijk mooie eiland.
 • mei 2014
 • Met Leon en Aukje naar IJsland is een feest, wat een energie en kennis. Prima accommodaties, geweldige maaltijden, goede sfeer en veilig vervoer. Een SNP-reis naar IJsland is van harte aan te bevelen.
 • oktober 2013
 • Mooie wandeltochten door uniek ruig landschap met geisers, watervallen, pruttelpoelen, stoomgaten en indrukwekkende ijskappen. Gezellige accomodaties en goede begeleiding door gids en kok. Af en toe heerlijk relaxen in een warm buitenbad na een mooie wandeling. En dat allemaal op maar drie uurtjes vliegen!
 • oktober 2013
 • De natuur leeft tijdens deze reis!!!
 • oktober 2013
 • Wat een prachtig en indrukwekkend land en wat een uitstekende reisleider en kok. Fantastisch Noorderlicht gezien, wandelingen gemaakt en genoten van overweldigende uitzichten. Ik kijk uit naar mijn volgende reis met SNP.
 • oktober 2013
 • Een mooie reis waarin je kennis kunt maken met de verschillende landschappen op IJsland. Van de uitgestrekte uitstroomvlaktes tot een tocht over een gletsjer.

Data en prijzen

29 april 2017 - 6 mei 2017 (Vol)
€ 1505 / € 1910* meerpersoonskamer

groepssamenstelling 

geslacht (in %)
man vrouw
28 72
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
17 8 25 50
status reizend (in %)
alleen samen
57 43
24 juni 2017 - 1 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 1630 / € 2195* meerpersoonskamer

groepssamenstelling (nog 2 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
28 72
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 40 60
status reizend (in %)
alleen samen
57 43
14 oktober 2017 - 21 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 1470 / € 1875* meerpersoonskamer

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

21 oktober 2017 - 28 oktober 2017
€ 1470 / € 1875* meerpersoonskamer

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 21 april 2018 t/m 28 april 2018
van 28 april 2018 t/m 5 mei 2018
van 23 juni 2018 t/m 30 juni 2018
van 30 juni 2018 t/m 7 juli 2018
van 13 oktober 2018 t/m 20 oktober 2018
van 20 oktober 2018 t/m 27 oktober 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij IJsland - Ultima Thule

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Guesthouse 101 (Reykjavik)

Het guesthouse is gevestigd op de tweede etage van een modern gebouw en is te bereiken met een lift. De 16 ruime, eenvoudig ingerichte kamers hebben een wastafel en comfortabele bedden. Toiletten en douches zijn gemeenschappelijk. Er wordt een ontbijt geserveerd. Restaurants liggen op loopafstand en om in het oude centrum van de stad te komen, hoeft u slechts de Laugavegur af te lopen.
vanaf € 113,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden