Terug naar Ierland

Multi-actief arrangement vanuit hotel

Middenin de ruige bergwereld van Connemara ligt als een oase van comfort het Delphi Mountain Resort. Omgeven door de met heide en veen bedekte ruggen van Mweelrea Mountains en Sheeffry Hills, op loopafstand van het visrijke en prachtige Doo Lough en niet ver van het fjordachtige Killary Harbour vormt dit mooie en gastvrije hotelcomplex -inclusief uitgebreide spa!-  een ideale uitvalsbasis voor verschillende activiteiten. Tijdens dit korte multi-actieve arrangement zijn een drietal activiteiten georganiseerd:  één dag trek je samen met een ervaren mountainguide de ruige en onherbergzame bergwereld in en zoek je je een weg over de hoge kammen en door het uitgestrekte veen van de Mweelrea Mountains, deels over paden, deels cross-country. Daarnaast ga je een halve dag rotsklimmen en een halve dag besteden we aan ‘coasteering’. In een wetsuit gehuld zoek je je al klauterend en zwemmend een weg langs de rotsachtige waterlijn van de fjord van Killarney harbor. Voor een complete uitrusting en professionele begeleiding wordt uiteraard gezorgd! In het restaurant en in de pub van het hotel kun je prima dineren en daarom hebben wij de eerste avond een smaakvol avondmaal in de pub voor je geregeld, en wacht je de tweede avond een uitgebreid diner in het uitstekende restaurant.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 416003
3 dagen

Ierland - Ierse Westkust * Connemara – Delphi Lodge multi actief

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Delphi Mountain Resort, dat in de bergen van Connemara ligt, aan de voet van de Mweelrea Mountains en niet ver van Ierlands enige fjord Killary Harbour.  Als je op tijd arriveert leent de omgeving van het hotel zich uitstekend voor een korte wandeling, bijvoorbeeld langs de oever van het prachtige Doo Lough. Je kunt ook gebruik maken van de comfortabele spa van het hotel. Je kunt ter plekke ook een compleet verzorgingspakket boeken. ’s Avonds dineer je in de gezellige bistro met bar.

Overnachting in

Delphi, Leenane

Dag 2

Vandaag maak je een prachtige en spectaculaire bergwandeling, die je deels van de gebaande paden, cross country dwars door veenmoerassen, over grashellingen en rotspartijen voert. Je bent de hele dag in de goede handen van een zeer ervaren en gekwalificeerde mountain-guide, die alle uithoeken van de hoefijzervormige Mweelrea Mountains op zijn duimpje kent. De route die je volgt hangt uiteraard van het weer af, maar ook van jouw wensen en conditie. Als de omstandigheden meezitten kun je tot op 800 meter hoogte komen. Deels wandel je door de drassige veenlanden van de vallei aan de voet van de bergen. Hogerop wordt het terrein steniger en steil en wacht je uiteindelijk een adembenemend panorama over een groot deel van Murrisk en Connemara. Je krijgt vandaag een smaakvol lunchpakket mee. ’s Avonds diner je uitstekend in het restaurant van het hotel, waar met voornamelijk lokale producten voortreffelijk gekookt wordt.

Overnachting in

Delphi, Leenane

Dag 3

De laatste dag staat in het teken van twee totaal verschillende activiteiten. ’s Ochtends wacht je een paar uurtje rotsklimmen. Op het uitgestrekte terrein van het Mountain Resort is een klimrots gebouwd waar je, als je nog onervaren bent, de basiskneepjes van het rostklimmen door een gekwalificeerde instructeur wordt bijgebracht. Als je al wat ervarener bent en de weersomstandigheden zijn goed, dan kun je ook gaan klimmen op een  natuurlijke klimwand die op ca een half uurtje wandelen van het hotel ligt. Klimuitrusting en picknick zijn inbegrepen. De middag staat in het teken van ‘coasteering’ een nog jonge tak van buitensport, die met name op de Britse eilanden razendsnel aan populariteit wint. Gehuld in een wetsuit en met een klimhelm ga je samen met een instructeur naar Killary harbour waar je een stuk van de rotsige oever volgt. Een kustpad is er niet; jij volgt de waterlijn, klauterend over de rotsen net boven het water, of, na een fikse sprong het diepe in, zwemmend in het heldere zeewater. Een unieke ervaring!  Na de coasteering-sessie wordt je naar het Mountain Resort teruggebracht, waar het arrangement eindigt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Delphi Mountain Resort is een comfortabel hotel dat middenin  de bergen van  Connemara ligt. Het mooiste uitzicht op de omringende bergen heeft u vermoedelijk vanuit de ontbijtruimte op de eerste verdieping van het Delphi Mountain Resort. Door de grote glazen raampartij ziet u de rijke kleurschakeringen op de hellingen van de Mweelrea Mountains. Op deze schitterende, afgelegen plek heeft de eigenaar een uniek hotel gebouwd, waarbij duurzaamheid en comfort hand in hand gaan. Het gebouw is opgetrokken uit steen en hout uit de zeer nabije omgeving. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien; TV's zijn er bewust uit weggelaten, zodat u zich maximaal bewust bent van de prachtige omgeving. Aan het hotel is een activiteitencentrum verbonden. Voor de gasten is er in het hotel een goed restaurant, bar en een kleine spa.

Over de maaltijden

Tijdens dit arrangement is, naast het ontbijt, ook tweemaal een diner en tweemaal een lunchpakket inbegrepen. Op dag 1 dineer je eenvoudig in de pub van het hotel, op dag 2 is er een uitgebreider diner in het restaurant van het hotel gereserveerd.

Inbegrepen

  • 2 nachten in hotel op tweepersoonskamer met badkamer
  • diner in bistro op dag 1
  • diner in restaurant op dag 2
  • 2 picknicks
  • 1 dag gegidste bergwandeltocht
  • 1 halve dag rots klimmen incl gids en volledige uitrusting
  • 1 halve dag coasteering incl gids en wetsuit

Niet inbegrepen

• transfers van en naar arrangement
• lunch dag 1 en diner dag 3
• optionele extra nacht na arrangement
• persoonlijke uitgaven
• verzekeringen

Over de activiteiten

De wandeling op dag 2 is stevig te noemen, maar voor iedereen met een goede wandelconditie goed te doen. Je wandelt deels over kleine, vaak modderige graspaden, maar geregeld wijk je ook van het pad af en zoek je je een weg dwars door het veen. Dit en het fikse hoogteverschil (tot maximaal 800m stijgen en dalen) maakt dit tot een pittige tocht.  Voor het rotsklimmen en coasteering hoef je geen specifieke ervaring te hebben, maar je moet wel kunnen zwemmen en hoogtevreesvrij zijn. De technische kneepjes van het rotsklimmen en coasteering worden je tijdens deze twee dagdelen bijgebracht.

Over de groepssamenstelling

De excursies vinden plaats in internationale groepen.

Extra dagen

Je kunt extra nachten bijboeken.

Speciale verzekering

Voor dit arrangement heb je een speciale reisverzekering nodig met 'avontuurlijke sporten toeslag'. Je kunt deze verzekering bij SNP afsluiten. Neem voor meer informatie contact op met de reiswinkel.

Heen- en terugreis

Trein informatie

 

Praktische informatie

Je kunt het arrangement dagelijks starten in de periode van 1 mei t/m 15 oktober.  Het klimaat van de Ierse westkust is te vergelijken met dat van Nederland. In alle jaargetijden is er kans op mooi weer, en op regenachtig weer. Omdat er bijna altijd een westen wind staat, verandert het weerbeeld snel en kan een dag die start met regen eindigen met prachtig weer, en omgekeerd. Ierland kent vaak meerdere seizoenen op één dag, zeggen de Ieren. De bergen van Connemara kennen een relatief neerslagrijk en winderig klimaat waar het gemiddeld kouder is dan in Nederland. Reken in de zomermaanden op dagtemperaturen van rond de 18 a 20°C. In voor en najaar ligt de dagtemperatuur rond 15°C.

Voor de bergwandeltocht heb je goede, waterdichte en hoogsluitende bergwandelschoenen nodig, plus goede regenkleding en warme kleding of een fleecejack. Wandelstokken en gamaschen zijn aanbevolen. Voor het rotsklimmen heb je gemakkelijk zittende sportkleding en gymschoenen of speciale klimschoenen nodig. Voor het coasteering heb je zwemkleding, een handdoek en gymschoenen nodig die nat mogen worden.  Voor de speciale uitrusting zoals klimgordel, helm en wetsuit wordt gezorgd.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Tijdens alle activiteiten wordt je begeleid door een gediplomeerde Engelstalige gids/instructeur.

Voor een verblijf in Ierland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn tot na uw verblijf. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie(s), over tickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Ierland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Ierland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs