Terug naar Ierland

Fietsen vanuit hotel

Aan de voet van Ierlands Heilige berg Croagh Patrick, ligt een baai die bezaaid is met kleine eilandjes: Clew Bay. Het tijdens de laatste IJstijd ontstane landschap van kleine heuveltjes, de zogenaamde drumlins, is met het geleidelijk stijgen van de zeespiegel gedeeltelijk onderwater gelopen. Een labyrint van inhammen met gras bedekte schiereilanden en eilanden is het resultaat: een legpuzzel in blauwe en groene tinten. Het vriendelijke en sfeervolle stadje Westport, dat achterin de baai ligt, is het startpunt voor twee afwisselende fietstochten per moderne en comfortabele e-bike langs de ‘greenroads’ en ‘greenways’ van County Mayo. Wind en heuvels vormen geen enkel probleem, dankzij de trapondersteuning en zo wordt fietsen over de voormalige spoorlijn (de greenway) tussen Westport en Newport een waar genot. De smalle wegen door de bergen van Murrisk vormen geen serieuze uitdaging meer. ’s Avonds geniet je van het comfort van een goed hotel, proef je de Ierse sfeer in een van de pubs, en een avond eet je in een ‘award winning’ restaurant. Voor twee dagen is er een e-bike voor je geregeld en je krijgt goed kaartmateriaal en Engelstalige fietsroutes mee van drie verschillende routes, zodat je kunt kiezen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 370
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 416006
3 dagen

Ierland - Ierse Westkust * Clew Bay e-biking

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in het levendige stadje Westport, dat aan de boorden van de Clew bay ligt. Je verblijft in een B&B aan de rand  van dit marktstadje. Als je op tijd arriveert is het de moeite waard een kijkje te nemen in het mooie park van landgoed Westport House. Vanavond dineer je in een uitstekend en sfeervol restaurant dat in het dorpje Murrisk ligt, aan de voet van Croagh Patrick, ca 15 minuten fietsen en 5 minuten rijden van de accommodatie. 

Overnachting in

Westport

Dag 2-3

’s Ochtends worden de e-bikes bij het hotel afgeleverd en heb je 2 dagen de beschikking over moderne Kalkhoff e-bikes. Je krijgt Engelstalige routebeschrijving van 3 fietsroutes. De lichtste route is 30 km en voert van Westport  door het prachtige ‘drumlin’-landschap van Clew Bay: een wirwar van groene, in de laatste ijstijd ontstane heuveltjes. Met het stijgen van de zeespiegel, na de ijstijd, is dit landschap gedeeltelijk onder water gelopen en is een wirwar van eilandjes en schiereilandjes ontstaan waar het prachtig fietsen is. Enkele van de eilandjes zijn bij laag water via dammen te bereiken. Uiteindelijk bereik je het sfeervolle Newport, waar je kunt lunchen. Terug volg je de nieuwe ‘Greenway’, een fietspad dat is aangelegd op het traject van een oude spoorlijn. Deze route is vlak en voert uitsluitend over rustige wegen en de autovrije greenway: 30 km.
De tweede route gaat over de greenway naar Newport en van daar fiets je langs de kust door het drumlin-landschap aan de noordzijde van Clew Bay, je passeert de abdijruïne van Burrishole, waar je kans maakt otters in de riviermonding te zien. Via het piratenkasteel van Carrickahowly fiets het binnenland weer in waar je de greenway weer oppikt . Links van je liggen nu de bergen van de Nephin Beg range en passeer je heet meer Furnace Lough, voordat je via Newport over de greenway weer naar Westport terug fiets. Ook deze route is vlak en voert uitsluitend over rustige wegen en de autovrije greenway: 45 km.
De pittigste route gaat vanuit Westport zuidwaarts en voert je door het prachtige berglandschap van Murrisk. De eerste kilometers volg je een wat drukkere weg, dan rij je via een rustiger weg de Owenmoore Bridge naar de voet van de ruige bergen van Sheeffry Hills. Een pittige klim van 2 km brengt je op de 200m hoge Seeffry Pass. Dan daal je geleidelijk af en geniet je van de prachtige uitzichten over Tawnyard Lough. Je bereikt de steile boorden van het prachtige Doo Lough, een van de mooiste bergmeren van Ierland, tussen Sheeffry Hills en Mweelrea Mountains. Dan fiets je noordwaarts en bereik je bij Louisburgh de kustlijn van Clew Bay, langs kleine gehuchtjes, mooie stranden en onderlangs Ierlands beroemdste berg, de Heilige Berg Croagh Patrick, fiets je naar Westport terug.
Deze route is 50 km, voert over wegen die deels wat meer verkeer hebben; je overbrugt in totaal 300m hoogteverschil.
Aan het eind van dag 3 lever je je fietsen weer in en eindigt je arrangement.

Overnachting in

Westport

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft twee nachten in een een goede en gastvrije B&B op 1 km van het centrum van het marktstadje Westport, in een rustige en groene omgeving. Je verblijft op een tweepersoonskamer met eigen badkamer. De B&B beschikt over een gezellige woonkamer met open haard, gratis wifi en een grote tuin met prachtig uitzicht over Clew bay. De accommodatie heeft een eigen, afgesloten parkeerruimte, waar je ook de fietsen kunt stallen.

Over de maaltijden

Tijdens dit arrangement is, naast 2x een uitgebreide fully cooked breakfast in de B&B, ook één diner inbegrepen: op dag 1 dineer je in een uitstekend en sfeervol restaurant in het havenkwartier van Westport. Het restaurant heeft met zijn uitstekende keuken en lokale producten diverse prijzen gewonnen. Voor lunchinkopen en diners op de overige dagen kun je in Westport terecht. Hier zijn diverse restaurants en winkels.

Inbegrepen

 • 2 nachten in ***-hotel op tweepersoonskamer met badkamer, op basis van logies en ontbijt
 • diner op dag 1 in restaurant
 • 2 dagen huur e-bike (plus helm)
 • Engelstalige routebeschrijving + kaartmateriaal van 3 fietsroutes

Niet inbegrepen

 • transfers van en naar arrangement
 • lunches
 • diner dag 2 en 3
 • optionele extra nacht na arrangement
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je krijgt voor de twee fietsdagen drie Engelstalige fietsroutes mee zodat je kunt kiezen uit een route van 30km, 45 of 50 km. De routes voeren over verharde wegen en fietspaden. Twee routes voeren door het vrijwel vlakke gebied langs de oevers van Clew Bay; de langste route kent meer hoogteverschil en gaat onder meer over de 200m hoge Sheeffry Pass Tijdens deze toch fiets je door de valleien van de Murrisk Mountains.
Omdat je gebruik maakt van een moderne en krachtige Kalkhoff e-bike is het bedwingen van deze heuvels geen probleem, en vormt tegenwind geen  belemmering.

Over de groepssamenstelling

De excursies vinden plaats in internationale groepen.

Extra dagen

Je kunt  extra nachten bijboeken.

Praktische informatie

Trein informatie

 

Je kunt het arrangement dagelijks starten in de periode van 22 april t/m 31 oktober. Het klimaat van de Ierse westkust is te vergelijken met dat van Nederland. In alle jaargetijden is er kans op mooi weer, en op regenachtig weer. Omdat er bijna altijd een westen wind staat, verandert het weerbeeld snel en kan een dag die start met regen eindigen met prachtig weer, en omgekeerd. Ierland kent vaak meerdere seizoenen op één dag, zeggen de Ieren.   In voor en najaar ligt de dagtemperatuur rond 15°C.

Voor de fietstochten heb goede regenkleding en warme kleding of een fleecejack nodig.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ierland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn tot na uw verblijf. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie(s), over tickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Ierland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Ierland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Prijsinformatie

20 juni 2019 - 30 juni 2019
eenpersoonskamer, samenreizend € 420
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 370
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 370

01 juli 2019 - 30 september 2019
eenpersoonskamer, samenreizend € 450
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 400
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 400

01 oktober 2019 - 31 oktober 2019
eenpersoonskamer, samenreizend € 420
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 370
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 370

22 april 2020 - 30 juni 2020
eenpersoonskamer, samenreizend € 428
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 377
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 377

01 juli 2020 - 30 september 2020
eenpersoonskamer, samenreizend € 459
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 408
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 408

01 oktober 2020 - 31 oktober 2020
eenpersoonskamer, samenreizend € 428
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 377
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 377

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs