SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 111040 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Schotland - Binnen Hebriden Zeilwandelreis, 10 dagen

Met de Flying Dutchman langs Schotse lochs en eilanden, wandelreis per zeilboot

Een ontspannende zeilcruise in combinatie met prachtige en rustige wandelingen op de eilanden van de Binnen Hebriden en langs de Schotse westkust, onder begeleiding van onze enthousiaste SNP reisleider. Wij nemen je mee door het land van rust en ruimte, waar de natuur de boventoon voert. Laat je verrassen Schotlands ruige kust, eilanden en schitterende vergezichten. Verblijf op de prachtige en comfortabel ingerichte klipper de Flying Dutchman, met Nederlandse bemanning.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • unieke cmbinatie van varen en wandelen
 • beleef de Schotse eilanden en westkust op een bijzondere manier
 • sfeer en comfort aan boord van zeilschip de Flying Dutchman
 • lichte wandelingen op o.m. Mull; Skye; Iona; Rum en Eigg
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Tijdens deze  zeil-wandelvakantie ervaar je het adembenemende landschap van de Schotse westkust en de eilanden van de Inner- Hebrides, zoals Mull, Rum, Iona, Staffa, Eigg en Skye, vanaf het water èn vanaf het land. Mooie zeiltochten door lochs, en zee-engtes worden afgewisseld met rustige en niet al te lange wandelingen. Tijdens het zeilen kun je genieten van een doorlopende vliegshow van vele zeevogels: Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten enz. Bovendien bestaat er grote kans om dolfijnen en walvishaaien in het vizier te krijgen.
Na een ochtendje varen, word je per rubber boot aan land gebracht voor een kustwandeling langs de oevers van Loch Nevis, of langs de vogelrijke kliffen en basaltzuilen van Staffa of op het historische eiland Iona. Of we maken een tocht door de bergen van bijvoorbeeld Skye of Rum, die rijk aan wild zijn. We bezoeken prachtige havenstadjes, zoals Tobermory, en er is ruim gelegenheid om het rijke culturele erfgoed te bewonderen, zoals de abdij van Iona. Na de wandeling treffen we de Flying Dutchman weer, aan de kade van een haventje, of voor anker in een rustig baaitje. Met zijn bijna veertig meter lengte is deze tweemaster één van de grotere zeil klippers op het Nederlandse water. De imposante tuigage, de gezellige kuip en de uitgebreide zitgelegenheid rondom het stuurwiel zijn zo ingericht dat er een uniek zicht op het zeilen is. Klaas van Twillert en zijn bemanning zorgen ervoor dat op het schip een open en ontspannen sfeer heerst. ’s Avonds dineren we aan boord en genieten van een heerlijk drankje of een goede malt whisky. Je slaapt in kleine, maar comfortabele tweepersoonshutten met eigen sanitaire voorzieningen.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Groot-Brittannië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5 - 6

 • 7 - 8

 • 9

 • 10

 • NB Programma

 • kaart

 1. Schotse malts in de scheepsbar
Schotse malts in de scheepsbar
Programma
Rechtstreekse vlucht naar Glasgow, waar een gecharterde bus klaarstaat om ons in ca 2,5 uur naar de haven van Oban te brengen.  We maken kennis met de crew en installeren ons aan boord van de Flying Dutchman.  Oban is een belangrijke haven en toegangspoort tot de zuidelijke eilanden van de Binnen Hebriden en de eilanden van de Buiten Hebriden. Oban dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de whisky die hier geproduceerd wordt. Het is één van de kleinere whiskystokerijen van Schotland maar heeft dankzij zijn uitmuntende kwaliteit zijn plekje op de whiskymarkt verdient. Een bezoek aan de destilleerderij is de moeite waard. Ook kun je naar de hoog boven het stadje uittorende McCraigs Tower wandelen,  een 19e eeuwse replica van het Colosseum. ‘s-Avonds volgt het ontvangstdiner en krijg je informatie over onze rondreis.  

Overnachting in
Oban

 1. Duart Castle, Mull
Duart Castle, Mull
Programma
Na het ontbijt zetten we de zeilen en varen naar het enkele kilometers verderop gelegen eiland Mull, één van de grootste Hebriden eilanden. We zeilen langs de indrukwekkende kust met hoge kliffen afgewisseld met rotsachtige lochs met grotten en schitterendede watervallen. Op een eenzame punt zien we Duart Castle liggen, een dramatische setting. Doel van de korte zeiltocht van vandaag is Loch Buie, een beschutte baai aan de zuidkust van Mull, een van de mooiste locaties op Mull. Hier gaat ons schip voor anker en maken we een rondwandeling  in de omgeving van het gehuchtje Lochbui. Onderweg ontdekken we een kleine kerk, een groot huis, een middeleeuws kasteel, een zandstrand, een mausoleum en een prehistorische stenen cirkel. We nemen ook een kijkje bij het meer Loch Uisg, met haar beboste oevers, waar meerdere zeearenden nestelen. Lengte 10 km, 75m stijgen en dalen, duur 2,5 uur.

Overnachting in
Lochbuie, Mull

 1. Iona Abbey
Iona Abbey
Programma

Al vroeg varen we naar de uiterste zuidwestpunt van Mull,  naar het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch Chaluim Chille: het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later sint Columba zou worden. Dit kleine eiland neemt  een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland in, en trekt nog jaarlijks vele pelgrims, monniken en clanhoofden. Het zacht glooiende granietlandschap van weilanden en heide en de prachtige afwisseling van hagelwitte zandstranden en rotsen, maken dit kleine eiland tot een uitgelezen wandeleiland. En natuurlijk mag u een bezoek aan het eeuwenoude klooster niet missen. En bij mooi weer is er geen mooiere plek denkbaar om heerlijk te zonnebaden of een duik in zee te nemen. Er is een uitgebreide wandeling die u over dit prachtige eiland leidt. We kunnen een wandeling maken naar de noordpunt (7,5 km) of naar de zuidpunt (8,5 km), of een combinatie van de twee (ca 15 km). Hoogteverschil beide wandelingen ca 100 m, duur 2,5 uur per wandeling.

Achter in de middag varen we door naar het onbewoonde eiland Staffa, beroemd om Fingal's Cave. Deze indrukwekkende, op een kathedraal lijkende grot van bazaltzuilen, is 70m lang en 20 m hoog. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot "Hebridean Ouverture". We maken ook een kleine wandeling bovenlangs de vogelrijke basaltkliffen.Overnachting in
Staffa

 1. Tobermory, Mull
Tobermory, Mull
Programma
Vandaag gaat onze zeiltocht verder naar Tobermory,  een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende en gelijknamige whiskydistilleerderij.  De levendige haven is het vertrekpunt van een  kleine vissersvloot. Tobermory is de kleurrijke hoofdplaats van Mull. Het heeft een gezellig centrum met leuke pubs en restaurantjes. Hier wordt nog een prachtige wandeling gemaakt.  Als we bijtijds in Tobermory zijn, kun je ook een mooie, korte wandeling naar Aros Park, maken, waar dichte bossen, een klein met lelies bedekt meer en een kleine waterval te zien zijn (5,5 km, 125m stijgen en dalen). ’s-Avonds  kun je genieten van een heerlijke maaltijd aan de wal (niet inclusief).

Overnachting in
Tobermory

 1. Zeearend
Zeearend
Programma
We verlaten na een vroeg ontbijt de haven van Tobermory en varen in een paar uur naar de Small Isles, een archipel van vier kleine eilandjes ten zuiden van Skye: Eigg, Muck, Rum en Canna. Elk eiland is anders. De Small Isles zijn van internationaal belang vanwege de wilde planten, biotopen en vogels, waaronder zeearenden, papegaaiduikers, noordse stormvogels, pijlstormvogels en drieteenmeeuwen. We wandelen deze 2 dagen op twee van de eilanden , afhankelijk van getij en wind. We maken een goede kans om tijdens de onze wandeling edelherten, zeehonden, verwilderde geiten, otters en arenden te zien. Op het bergachtige Rum kent de wandeling iets meer hoogteverschil en steken we het eiland dwars over, van Kilmory naar Kinloch. Op Eigg en Mug zijn de wandelingen nagenoeg vlak.  Maximaal 14 km, 250m stijgen en dalen, duur 4 uur.

Overnachting in
Rum of Eigg

 1. met de schpper aan het roer
met de schpper aan het roer
Programma

Vandaag zetten we koers naar Skye, het grootste en meest gevarieerde eiland van de Binnen Hebriden. Het eiland Skye is een absolute must en heeft een aantal van de meest indrukwekkende landschappen: ruige bergen van de Black Cuillins, de veelgekleurde poeltjes en watervallen Faery Pools, oude vulkanische rotsen van de Quiraing, schilderachtige kusten, een beroemde whiskydistilleerderij (Talisker) en vele bezienswaardigheden. We leggen aan in een van de baaien van de westkust, bijvoorbeeld Loch Brittle, dat omgeven is door de steile, zwarte vulkanische toppen van de Cuillins, en waar je prachtige wandelingen kunt maken, bijvoorbeeld door de vallei van Glen Brittle, naar de mooie Fayre Pools. De volgende dag leggen we mogelijk aan in de beschutte fjord van Loch Harport, waar ook de Talisker distilleerderij ligt en vanwaar we per busje naar de spectaculaire rotspieken van de Quiriang kunnen gaan om daar een prachtige wandeling te maken naar o.m. de rotsnaald Old Man of Storr. Wandelingen maximaal 10 km en 350m stijgen en dalen. Op dag 8 is het diner niet inbegrepen, en kun je in de gezellige pub van Carbost aan Loch Harport dineren.Overnachting in
Isle of Skye

 1. Fishing Station Westcoast
Fishing Station Westcoast
Programma

We nemen afscheid van Skye en varen richting Loch Nevis, één van de mooiste loch's van Schotland, omringd door de prachtige bergwereld van Knoydart. Bij het kleine strand van Airor worden we aan land gebracht en maken een rustige wandeling over een stille landweg naar het gehuchtje Inverie, waar de Flying Dutchman inmiddels aan het steiger is aangemeerd. Lengte 12 km, 100m stijgen en dalen, duur 3,5 uur.
Voor de laatste maal bereidt de kok een heerlijke maaltijd. Deze laatste dag sluiten we af in de lokale (en enige) pub van het gehucht. Wie weet is er vanavond wel live muziek.Overnachting in
Lochinver

 1. De Flying Dutchman
De Flying Dutchman
Programma
Na een kort stukje varen bereiken we de haven van Mallaig, waar we afscheid nemen van de Flying Dutchman en de crew. Een bus brengt ons in ca 4 uur terug naar de luchthaven van Glasgow, vanwaar we naar Nederland terug vliegen.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden, wind en getijde. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider en de schipper.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

De Flying Dutchman is gebouwd in 1903. Ze is na vele omzwervingen  met deskundigheid en liefde voor detail gerestaureerd. Bij de renovatie van het interieur zijn comfort en sfeer de uitgangspunten geweest. De mahoniehouten betimmering roept de sfeer op van verre landen en vervlogen tijden.  De hutten zijn uitgerust met sanitaire voorzieningen zoals eigen douche, toilet en verwarming. Buiten is er een groot dek met genoeg banken en tafels om van uit  verschillende plaatsen heerlijk van de natuur en buitenlucht te genieten. De Flying Dutchman is voorzien van moderne navigatie, communicatieapparatuur en adequate reddingsmiddelen en volgens internationale veiligheidsvoorschriften wereldwijd gecertificeerd. Kapitein Klaas van Twillert en zijn crew zorgen ervoor dat op het schip een open en ontspannen sfeer heerst.

De Salon
Het voorste dekhuis is voor de gasten als dagverblijf ingericht. De banken met gezellige tafels bieden genoeg plaats voor alle gasten. Hier staat ook de Hifi-, CD speler. En natuurlijk een kleine maar gezellige bar.

Hutten
De “Flying Dutchman” heeft 11 tweepersoons hutten. In totaal kunnen er 22 gasten slapen. Elke hut heeft een eigen douche, toilet en centrale verwarming.

Het dek
Het achterdek is verhoogd en met hout bekleed. De rest van het dek is evenals het schip van staal. Aan Dek, in de buitenlucht staan tussen de twee dekhuizen ruime tafels met vaste (beklede) banken Hier is plek genoeg om gezamenlijk te eten en te ontspannen. Een vaste overkapping zorgt ervoor dat u ook bij regen droog buiten kunt zitten in Schotland niet geheel onbelangrijk.


Geschiedenis Flying Dutchman

Machiël
In 1903 liep bij Scheepswerf Vuyk te Capelle aan de IJssel zo’n typisch Hollandse stalen zeillogger van stapel. Het schip werd onder nummer KW 33 en de naam ‘Machiël’ in Katwijk ingeschreven. Tot 1929 werd er uitsluitend onder zeil gevaren echter ook de ‘Machiël’ ontkwam niet aan de motorisering en kreeg een Kromhout, motor. In 1962 werd de logger eigendom van de Noor A. Nilssen. Ze kreeg een vrachtluik en laadboom en werd ingezet voor het vervoer van levende zalm van de zalmkwekerijen.  In 1993 werd ze eigendom van De Wit van Terschelling en op 13 augustus 1994 weer van ene J. Meutgeert te Sneek, die er de chartervaart mee in gewild zou hebben.

Trix
Na circa negentig jaar hard en trouw werken lag ze onder de naam Trix langzaam weg te rotten tot ze door de Haagse Stichting De Nieuwe Aanpak werd gekocht. Met de restauratie tot zeillogger en daaraan verbonden activiteiten zijn er bijna zestig personen via de opleidingen bij en het werken aan de Trix aan een baan geholpen. De logger ‘Trix’ zou weer tot zeillogger gerestaureerd worden. Als het casco in 2002 zo goed als klaar is, ziet de gemeente echter niets in afbouw tot zeillogger en wordt het casco te koop aangeboden. Klaas van Twillert koopt het Casco en bouwt het schip verder op onder de naam Flying Dutchman. Het moet ‘Zo goed als zeker’ het eerste vier sterren schip van de zeilchartervaart worden. De accommodatie zal plaats bieden aan tweeëntwintig passagiers. Die worden ondergebracht in elf hutten met elk een eigen toilet en douche en airconditioning. De logger zal als tweemasttopzeilschoener in de vaart gebracht worden. Het tuigen doet Klaas zelf. In 2014 is de Flying Dutchman volledig gerestaureerd en kunnen er wereldwijd weer prachtige zeiltochten gemaakt worden.

 Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Tijdens de reis zijn alle ontbijten aan boord inbegrepen. De lunches op dag 2 t/m 9 zijn eveneens inclusief; soms lunch je aan boord, op andere dagen maak je een picknick klaar voor tijdens de wandelingen. Ook zijn alle diners aan boord inbegrepen, inclusief koffie en thee en sapjes/frisdrank. Uitgezonderd zijn 2 diners: op dag 4, wanneer je zelf in  Tobermory uit eten kunt gaan. In dit havenplaatsje zijn diverse restaurants. Ook op dag 8 is het diner niet inbegrepen, dan kun je in de lokale pub van Carborst dineren.
Alle maaltijden worden verzorgd door de Nederlandse kok die mee vaart op de Flying Dutchman. Alleen de laatste avond gaan we in een bijzonder sfeervolle pub in Inverie uit eten (drank is dan niet inbegrepen). Voor de drankjes die je buiten de maaltijden om neemt, en voor alle alcoholische dranken wordt een drankenlijst bijgehouden.


Inbegrepen
 • diensten SNP reisleider
 • diensten bemanning Flying Dutchman
 • transfers op Skye van en naar de wandeling
 • transfers op dag 1 en 10 tussen Glasgow airport en Oban en Mallaig en Glasgow airport
 • havengelden
 • gebruik zodiak voor landingen
 • overnachtingen op Flying Dutchman in tweepersoonshutten met beddengoed en handdoeken (enkele eenpersoonshutten optioneel te boeken)
 • verblijf op basis van halfpension vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 10 (uitgezonderd diner op dag 4 en dag 8). Diners aan boord zijn inclusief frisdrank, koffie en thee
 • Lunches van dag 2 t/m dag 9


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • diner op dag 4 en dag 8
 • lunch op dag 1 en 10
 • uitgaven van persoonlijke aard (oa alcoholische dranken aan boord en drankjes buiten de maaltijden)
 • eventuele entrees
 • excursies destileerderijen
 • verzekeringen

 Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Tijdens deze reis maak je rustige wandelingen, deels over onverharde of verharde stille weggetjes, deels over kleine paden, die bij nat weer modderig en drassig kunnen zijn. Af en toe lopen we een stukje 'cross country' dwars door een heide- of veengebied. De meeste wandelingen zijn niet lang (tussen de 5 en de 12 km) kennen weinig hoogteverschillen (van vlak tot maximaal 300m stijgen en dalen). De wandelingen duren van 2 tot 5 uur.
Aan boord worden tijdens het varen wat hand en spandiensten van je verwacht. Onder begeleiding van de matroos en schipper trekken we de zeilen de lucht in en maakt de touwen vast met de door de matroos voorgedane knopen. De schipper legt het schip op koers: de zeiltocht is begonnen, op weg naar de volgende wandelbestemming! Na de inspanning van het zeilen zetten is het aan boord relaxen en genieten. Sommige passagiers kleuren bij in de zon, anderen helpen de schipper mee met het sturen en navigeren, en enkelen besluiten tot het leggen van een kaartje in het dagverblijf. Alles mag, niets hoeft.


Reisleiding

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

De bemanning van de Flying Dutchman bestaat uit de kapitein, Klaas van Twillert, een stuurman en een kok.Minimum aantal deelnemers
9


Maximum aantal deelnemers
20


Geschikte reisperiode
Schotland heeft een Atlantisch klimaat. Dat wil zeggen zachte winters, koele zomers en kans op regen in alle jaargetijden. Op één dag kunt u zowel zon als regen, mist en harde wind treffen. Typerend voor het Schotse weer zijn dan ook de snelle weersveranderingen. Met name langs de westkust is de kans op dit instabiele weer het grootst. Het instabiele weer brengt ook een voordeel met zich mee: prachtige luchten en een heldere atmosfeer. Het kan tijdens de Schotse zomer echter ook aangenaam warm en rustig weer zijn. Dan zijn het de ‘midges’, heel kleine steekvliegjes, die in de vochtigste en windstille delen van de Highlands tijdens de schemering bij miljoenen actief worden en u binnenshuis drijven. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer tussen 15º en 20 ºC. Rond de toppen van de Cairngorms kan het, mede door de wind, een stuk frisser zijn.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis

Tijdens de wandelingen draag je  een dagrugzakje waarin in ruimte moet zijn voor: een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch.

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij je je wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (voor tijdens de wandelingen en voor aan boord)
 • goede regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest; geen poncho)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • anti-muggen olie (bijv. jungle-oil) of zalf tegen de "midges"
 • eventueel fijnmazig muskietennetje voor over het hoofd
 • handschoenen, sjaal en muts
 • slippers of sloffen voor aan boord
 • eventueel zwemkleding
 • dagrugzakje (min. 20 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje (optioneel) voor eventuele lunches in het veld
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • pinpas
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband,sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. Compeed, zeeziektepilletjes,


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen hoeft je  maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Zo zijn alleen 2 diners (in Tobermory en op Skye), eventuele entrees en prsonnlijke uitgaven, zoals drankjes voor eigen rekening. Er is bij aankomst op het vliegveld gelegenheid om geld te pinnen. Vergewis je er van dat je bij terugkeer naar Nederland Engels ponden mee terug neemt, omdat Schotse ponden buiten Schotland niet ingewisseld kunnen worden. Reken voor persoonlijke uitgaven op ca. € 150,- aan persoonlijke uitgaven, Groot-Brittannië heeft een hoog prijspeil.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Een gecharterde midibus breng ons van de luchthaven van Glasgow naar Oban en aan het eind van de reis van de haven van Mallaig weer naar Glasgow aiprt terug. Tijdens de reis zijn er op Skye een paar korte transfers per taxibusje naar en van de wandelingen.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust aan de reis door Schotland te beginnen. Het vakantieplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op de luchthaven van Glasgow of in Oban.


Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM naar Glasgow v.v.

Vluchtschema
KL 1475 Amsterdam - Glasgow vertrek om 12.05 aankomst 12.40 uur
KL 1478 Glasgow - Amsterdam vertrek om 16.55 aankomst 19.30 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jou bestemming.Data en prijzen

9 juli 2017 - 18 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 2075 / € 2315* eenpersoonshut
€ 1650 / € 1890* gedeelde tweepersoonshut

groepssamenstelling (nog 1 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
22 78
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 38 62
status reizend (in %)
alleen samen
55 45

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • voor deze reis zijn enkele eenpersoonshutten beschikbaar.

Extra mogelijkheden bij Schotland - Binnen Hebriden Zeilwandelreis

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Argyll Hotel (Glasgow)

Het traditionele Argyll Hotel wordt door een familie gerund en ligt 800 meter van het Kelvingrove Art Gallery & Museum. Het hotel biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid, serveert gerechten met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en heeft kamers met een eigen badkamer.
vanaf € 61,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden