SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 130420 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Engeland - Isle of Wight, 8 dagen

The Beauty of Britain, lichte groepswandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Op het Isle of Wight neem je deel aan een geheel verzorgde wandelreis vanuit een fraai landhuis aan zee. Je wordt begeleid door toegewijde Engelse wandelgidsen en kan elke dag kiezen uit meerdere wandelingen, van kort en licht tot redelijk inspannend. Hierbij volg je deels het Isle of Wight Coastal Path en verken je ook het glooiende binnenland. Op de rustdag wordt een excursie naar het Osborne House, het grootse buitenhuis van Queen Victoria, georganiseerd, maar je kan uiteraard ook op andere dagen naar het strand gaan of op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Alle maaltijden zijn inbegrepen en van zeer goede kwaliteit. Bij deze reis is de heen- en terugreis naar het Isle of Wight voor je geregeld en verblijf je met een Nederlandstalige groep binnen een Engelstalig wandelgezelschap van HF Holidays.

 
Een absolute aanrader voor iedereen die wil wandelen in een prachtige omgeving. Heel fijn dat alles verzorgd is.
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • elke dag keuze uit drie tochten van verschillende lengte
 • geweldig hotel aan zee
 • heen- en terugreis zijn geregeld
 • kustwandelingen boven kalkkliffen
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste wandelvereniging van Engeland, HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben: 100% wandelen.

Deze week maak je in een Nederlandstalige groep deel uit van een internationaal wandelgezelschap, met Engels als voertaal. Je overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere begeleide wandelingen van verschillende lengtes. Je krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt indien nodig met de bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drink je een kopje thee met je mede wandelaars. Engelser kan het niet!

 

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Groot-Brittannië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2-7

 • 8

 • kaart

 1. Engeland - Isle of Wight
Programma

Je vliegt van Schiphol naar Southampton en wordt daar opgehaald door een bus en naar het Isle of Wight gebracht. De rit wordt onderbroken door een oversteek op de veerpont. In het hotel boven de kust van het Isle of Wight maak je kennis met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 uur staat de thee klaar, gevolgd door een korte verkenningswandeling.
 
Iedere dag, vóór het avondeten, bespreken de leaders het programma van de dag erna: de zogenaamde ‘leadertalk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of een quiz.  Hieraan hoef je uiteraard niet mee te doen: er is altijd een rustige plek om te lezen of kletsen.

 Overnachting in
Freshwater Bay

 1. Engeland - Isle of Wight
Programma

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen beginnen en/of eindigen bij het hotel. Vaak begint en eindigt de wandeling echter met een korte busrit, zodat er een groter gebied bestreken kan worden.
Op woensdag is er geen wandelprogramma en kan je het Osborne House bezoeken: het enorme buitenhuis van Queen Victoria, met verfijnde interieurs en 'extensive gardens', op de noordpunt van het eiland. In de namiddag kan je een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiervoor liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.

Wandelen op het Isle of Wight
Het Isle of Wight is een heerlijk wandeleiland met relatief lichte wandelingen. Rondom het eiland loopt het Isle of Wight Coastal Footpath (van in totaal 107 km). Tijdens deze week volg je daarvan de mooiste delen, met zicht op zee. Soms loop je hoog boven het water over spierwitte kalkkliffen, vaak over groene weiden of paarse heide, door bossen en langs akkers. Af en toe kruist de route een levendig haventje.
Daarnaast zijn er glooiende wandelingen in het groene binnenland met vele heggen en houtwallen. Je wandelt langs pittoreske dorpjes, boerderijen, landhuizen en bezienswaardigheden als Carisbrooke Castle.

Isle of Wight kent een glooiend landschap met als hoogste punt St. Boniface Down (240m). De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn dus niet bijzonder groot en de stijgingen zijn meestal niet steil (behalve korte stukjes bij de kliffen). Je wandelt over wandelpaden, graspaden, karrensporen en verharde weggetjes.
Easier Walks zijn ca. 10 km lang met max. 250m hoogteverschil.
Medium Walks zijn ca. 13 km lang met max. 350m hoogteverschil.
Harder Walks zijn ca. 18 km lang met max. 450m hoogteverschil.Overnachting in
Freshwater Bay

 1. Engeland - Isle of Wight
Programma

Na het ontbijt nemen we afscheid van groep en leaders en vertrekken we met de bus naar Southampton om terug te vliegen naar Schiphol.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

Freshwater Bay House ligt direct aan de kust, boven de kliffen, in het westen van het Isle of Wight. Het karakteristieke landhuis uit 1790 ligt in een enorme tuin. Om te zwemmen kan je het openlucht bad induiken of afdalen naar het strand.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar je je modderige wandelschoenen kan schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat…
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, tv en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wil je een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaal je een premiumtoeslag.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème.Over de maaltijden
Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijg je sandwiches mee, plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als je een thermosfles meeneemt kan je die op je kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kan je elke dag kiezen uit vijf heerlijke menukeuzes van drie gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Inbegrepen
 • Vervoer van Southampton naar hotel en vv
 • 7 overnachtingen op tweepersoonskamers met badkamer (eenpersoonskamers beschikbaar tegen betaling toeslag)
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • Diensten lokale Engelstalige wandelgidsen
 • Bustransfers tijdens wandeldagen
 • Busrit naar Osborne House (entree niet inclusief)
 • Reisdocumentatie


Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
• Lunches dag 1 en dag 8
• Entree Osbourne House
• Overige entrees en/of transfers
• Persoonlijke uitgaven
• VerzekeringenReserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)Over de activiteiten

Standaard worden er drie wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, vaker worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil. De Medium Walks zijn tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen. Beide zijn in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschillen
De keuze uit verschillende wandelingen maakt deze reis zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.

 Reisleiding

Ter plekke worden de wandelingen begeleid door Engelse leaders. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Standaard worden er drie wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen leader (bij wat kleinere groepen kan het zijn dat er maar twee leaders zijn).
Eén van de Leaders zal je aanspreekpunt zijn tijdens deze week en komt je met de bus ophalen van het vliegveld.Minimum aantal deelnemers
5


Maximum aantal deelnemers
15


Over de groepssamenstelling
De groepen bij de Engelse wandelvereniging HF bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en je zal dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.
Tijdens deze groepsreis zal een groot deel van de groep uit Nederlanders bestaan, aangevuld met Engelstaligen.


Geschikte reisperiode
Zuid-Engeland heeft een zeer zacht klimaat. Aan de kust is er meer zonneschijn en wind dan landinwaarts. In het najaar kan er heerlijk gewandeld worden, al is een herfststorm natuurlijk niet uit te sluiten.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
Je wandelt met een dagrukzakje (max 25-30 liter) met daarin je lunch, drinkfles, warme kleding en regenkleding.


Bagage mee op reis

• Stevige wandelschoenen met vibram zool
• Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
• Regen- en winddichte kleding, bijv. Gore-Tex jack en fleecevest
• Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
• Dagrugzakje (30 liter)
• Veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
• Eventueel thermosfles
• Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
• Klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
• Vreemde valuta: Engelse Ponden
• GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
• Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
• Voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"Geld mee op reis
Ter plekke kan je geen Britse ponden pinnen. Het beste pin je gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.
In het hotel kan je ook met een creditcard betalen.


Hoe verplaats je je ter plekke
Tijdens de reis zijn er een aantal transfers naar en van de wandeling, die per minibus geschieden. De transfers van vliegveld Southampton naar de accommodatie en terug geschieden per midibus.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen mededelingen.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Als je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je de groep op het vliegveld van Southampton of in de accommodatie in Freshwater Bay.Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met Flybe naar Southampton v.v.

Vluchtschema
BE 1014 Amsterdam-Southampton vertrek om 14.15 aankomst 14.35 uur
BE 1015 Southampton-Amsterdam vertrek om 14:00 aankomst 16:20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
De groep wordt met een bus van het vliegveld van Southampton naar het hotel op het Isle of Wight gebracht. Deze rit duurt 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van de aansluiting op de veerboot.


 • september 2016
 • Een absolute aanrader voor iedereen die wil wandelen in een prachtige omgeving. Heel fijn dat alles verzorgd is.
 • september 2016
 • Geweldige reis, het was heel leuk om met een Nederlandse groep in een Engels gezelschap te wandelen en met hen op te trekken. Het concept van HFholidays is erg geslaagd: je mixt makkelijk met elkaar tijdens het eten, wandelen en de (optionele) avond activiteiten. Zeer geslaagde vakantie!
 • september 2016
 • De reis naar the Isle of Wight is in alle opzichten een topper! De combinatie met HF is erg leuk. Leuke gesprekken met Engelsen en Duitsers. Prachtige vergezichten en heerlijk eten, waaronder een uitgebreid luchpakket. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!
 • september 2016
 • Tip, kies eens voor Engeland. Bijzonder mooi, gastvrij, goed eten en bij het hf holidays concept sluit goed aan bij heel,veel,wandelgenot. Een internationaal gezelschap. Waardoor je een breed aanbod hebt van veel verschillende mensen , verschillende leefwijzes en wandelverhalen. Je maakt kennis met hollanders, engelsen, duitsers etc. Hartstikke sportieve mentaliteit. En dat is het vieren van de vakantie.
 • oktober 2015
 • Bij deze reis was handig om van het reisaanbod van SNP gebruik te maken. Ik doel vooral op vliegveld Southampton. Anders zou bereikbaarheid wat lastig en misschien wat prijzig zijn geweest.
 • september 2015
 • Combinatie met HF Holydays is een mooi concept omdat elke dag gekozen kan worden uit 3 soorten wandelingen van rustig tot zeer actief.
 • september 2015
 • Prima manier om met een groep Nederlanders te vertoeven in Engelse sfeer. De dagelijkse keuze in zwaarte van de wandelingen maakt het mogelijk de dagen naar eigen wens en behoefte in te vullen.
 • september 2015
 • Prachtig landschap en ligging van het hotel. het voelt alsof je even buiten de bewoonde wereld bent. Engelsen zijn prettige, sociale, boeiende wandelgenoten. Ze vinden het geweldig dat wij zo goed Engels spreken en daardoor is het geen probleem dat we natuurlijk taalfouten maken; ook niet als je nauwelijks Engels spreekt
 • juli 2015
 • Het eiland Wight heeft fantastische wandelpaden, die goed gemarkeerd zijn. Ook heeft het eiland veel interessante historische eigenheid.
 • mei 2015
 • De combinatie met HF Holidays is een goeie, zowel bij sociale aangelegenheden in het hotel als tijdens de wandelingen. In het hotel was de herberg gezellig en laagdrempelig om contact te maken. Personeel en leaders zijn zeer vriendelijk.
 • mei 2015
 • Mooi wandeleiland, goed hotel, een overvloed aan lekker eten, kundige vriendelijke gidsen (vrijwilligers!) en een gezellige mix van Nederlanders en Engelsen. Ik heb een prima week gehad!
 • mei 2015
 • Prachtige reis. Schitterende omgeving om te wandelen. Een sfeervol hotel op een fantastische locatie.
 • oktober 2014
 • Wight is een lieflijk eiland met glooiende heuvels en mooie krijtrotsen. HF hollidays zijn zeer goed georganiseerd; een paradijs voor wandelaars. Heel erg genoten van ongedwongen contact met alle HF gasten en vooral van Britse humor. Lekker eten en royale lunchpakketten (HF = heaps of food). Ideaal concept: reizen met SNP groep en daarna opgaan in grotere HF groep met wisselende samenstelling.
 • september 2014
 • Het keuzeprogramma mbt de wandelingen maakt deze reis bijzonder aantrekkelijk. De accommodatie Freshwater Bay House is mooi gelegen, maar erg massaal en redelijk sjofeltjes. Mijn eenpersoonskamer ronduit slecht.
 • september 2014
 • De reis naar Wight is een topper. Prachtige wandelingen op een schitterend eiland.
 • juli 2014
 • Fijne vakantie met prachtige wandelingen samen met de Engelse HF-Holiday wandelaars. Erg gezellig!
 • juli 2014
 • Dagelijks de zwaarte van een wandeling kunnen kiezen is perfect. 3gangen menu als diner, lunchpakket uitstekend, daarnaast ruim aanbod voor snacks.
 • juli 2014
 • Een aanrader voor een ieder die het leuk vindt om met een internationaal gezelschap op stap te gaan.
 • mei 2014
 • Leuke wandelingen (keuze uit 3 verschillende niveaus) met medereizigers uit diverse windstreken en onder leiding van enthousiaste gidsen. Heb er van genoten!
 • mei 2014
 • HF huizen zeer aan te bevelen qua typisch Engelse sfeer. Op voorwaarde dat SNP vervoer regelt.

Data en prijzen

24 juni 2017 - 1 juli 2017 (Vol)
€ 995 / € 1230* eenpersoonskamer
€ 1095 / € 1330* eenpersoonskamer premium
€ 995 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling 

geslacht (in %)
man vrouw
13 87
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 29 71
status reizend (in %)
alleen samen
60 40
2 september 2017 - 9 september 2017
€ 995 / € 1275* eenpersoonskamer
€ 1095 / € 1375* eenpersoonskamer premium
€ 995 / € 1275* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 7 plaats(en) beschikbaar)

23 september 2017 - 30 september 2017
€ 995 / € 1230* eenpersoonskamer
€ 1095 / € 1330* eenpersoonskamer premium
€ 995 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief heen- en terugreis
 • als u de Fly Be vlucht via SNP boekt is 20 kg ruimtebagage inbegrepen.

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden