Glencoe

Groot-Brittannië - Western Highlands, 8 dagen 100% wandelen in Glen Coe

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Alltschellach House

Overnacht in een schitterend gelegen landhuis aan Loch Leven en geniet van de geheel verzorgde maaltijden. Je wordt begeleid door toegewijde Engelse wandelgidsen en wandelt mee in een internationale groep wandelaars. Je maakt elke dag de keuze uit meerdere wandelingen: kies voor rustige wandelingen langs de Lochs of voor 'scrambling' naar de top van een Munro. De rustdag breng je door in een levendige havenstad of in het zwembad.

Uniek aan deze reis

 • Bagging Munros
 • Elke dag keuze uit 3 tochten van verschillende zwaarte
 • Geweldig hotel aan Loch Leven
 • Goede prijs voor eenpersoonskamer
 • Overweldigend landschap
 • Uniek wandelconcept
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Western Highlands

SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte wandelvereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben, 100% wandelen!

Deze week maak je deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. Je overnacht tijdens je Schotland-vakantie in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere begeleide wandelingen van verschillende lengte. Je krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt indien nodig met de bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt een kopje thee met je mede-wandelaars. Engelser kan het niet....

Dag 1

Aankomst in het hotel aan Loch Leven, waar je kennismaakt met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 staat de thee klaar, vaak gevolgd door een korte verkenningswandeling. Naast het historische landhuis ligt de nieuwe vleugel met hotelkamers en het ruime, overdekte zwembad.

Iedere dag, vóór het avondeten, bespreken de leaders het programma van de dag erna, de zogenoemde ‘leadertalk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz.  Hieraan hoef je uiteraard niet mee te doen; er is altijd een rustige plek om te lezen of te kletsen.

Overnachting in

North Ballachulish (Glencoe)

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. In het hotel vind je een beschrijving voor elke dag. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij hotel. Vaak begint en eindigt de wandeling echter met een korte busrit, zodat een groter gebied bestreken kan worden.
Op één dag in de week (woensdag) is er geen wandelprogramma. Je kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.

Wandelen in de Western Highlands
De Schotse Highlands zijn een mekka voor wandelaars, met gegarandeerd mooie uitzichten over de moors en lochs.  Als je laag blijft, in de dalen, langs de meren en in de bossen, kun je ontspannen wandelingen maken over goede paden, karrensporen en verharde weggetjes. Dit zijn de Easier Walks.
Maar je kunt ook de hoogte in en dan wordt het meteen een stuk inspannender, met stevige stijgingen, zompige paden en rotsige klauterpartijen. Bij sommige van de Medium Walks kun je maar beter geen hoogtevrees hebben.
Dit geldt ook voor de Harder Walks, die deze week echt pittig te noemen zijn, met veel klauterpartijen en grote hoogteverschillen. Als de omstandigheden meewerken kan er een flink aantal Munro's (toppen boven de 3000 feet) bijgeschreven worden.

Easier Walks zijn ca. 11-15 km lang met 300-400m hoogteverschil
Medium Walks zijn ca. 12-16 km lang met max. 1050m hoogteverschil
Harder Walks zijn ca. 12-17 km lang met max. 1500m hoogteverschil

Overnachting in

North Ballachulish (Glencoe)

Dag 8

Het arrangement eindigt na het ontbijt. Je neemt dan afscheid van de groep en de leaders.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Alltshellach House kijkt uit over het schitterende Loch Leven in de Western Highlands. Het karakteristieke landhuis, dat ooit bewoond werd door de Bishop of Argyll, ligt in een enorme tuin die grenst aan het Loch. Zwemmen kunt u in het grote overdekte zwembad; de diehards springen in Loch Leven.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar u uw modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat....
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, TV en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wilt u een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een 'better room' of een 'best room' toeslag. De 'best rooms' zijn bovendien recentelijk opnieuw gemeubileerd.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème.

Over de maaltijden

Tijdens uw  verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Schots ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijgt u sandwiches mee plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als u een thermosfles meeneemt kunt u die op uw kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kunt u elke dag kiezen uit 5 heerlijke menu keuzes van 3 gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • diensten lokale reisbegeleiders
 • bustransfers tijdens wandeldagen
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel bij te boeken)
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, vaker worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.
NB. HF steunt aanleg en onderhoud van wandelpaden in Schotland

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil, de Medium Walks tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen, beiden in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschil en zijn soms zelfs ronduit pittig te noemen,met wat klauterwerk (scrambling).

De algehele zwaarte is uiteraard afhankelijk van het gebied waar de wandelvakantie plaats vindt. Is dit een glooiend gebied, dan zijn ook de Harder Walks niet overdreven zwaar; in een bergachtig gebied, kunnen de Easier Walks wat meer hoogteverschil overwinnen.

In elke wandelweek is er één rustdag, die u zelf kunt indelen. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
NB. Het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts 2 wandelingen per dag worden aangeboden, bv. bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en u zult dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Extra dagen

Als u langer in de regio wilt blijven kunt u ook aansluitend een andere SNP (wandel)reis boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De meest ontspannen route naar Schotland begint met de nachtelijke oversteek per veerboot van IJmuiden naar Newcastle. De route Newcastle - Alltshellach is ca. 400 km. Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Trein informatie

Ook wanneer je per trein wilt reizen, kan je het beste beginnen met de nachtelijke oversteek per veerboot van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf Newcastle reis je verder per trein naar Glasgow (frequent, 3-4 uur reistijd). Vanaf Buchanan Street busstation* in Glasgow vertrekt elke zaterdag om 16.15 een speciale bus naar Alltshellach House. Aankomst 19 uur. En op de laatste dag gaat deze bus ook terug: aankomst Glasgow om 12.30 uuur. Bij het maken van je boeking kan je deze optionele transfers bijboeken.

Reis je niet op zaterdag dan neem je de Scottish Citylink coach (8x per dag, zie www.citylink.co.uk). Uitstappen in North Ballachulish, vanwaar het 400 m lopen is naar Alltshellach House. Het is ook mogelijk om met de trein naar Fort William te gaan, een erg mooie tocht over de Moors. In Fort William neem je een taxi naar het hotel (21 km). De trein tussen Glasgow en Fort William doet er langer over dan de bus.

Klik hier voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland.
Klik hier voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen.

NB. Bus- en treintickets zijn goedkoper als je ze (ver) van tevoren via internet koopt.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Glasgow.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Glasgow International Airport vertrekt elke zaterdag een speciale bus naar Alltshellach House. Op de laatste dag gaat deze bus ook terug naar Glasgow Airport
Deze transfers kunt u bijboeken: voor info over tijden: zie onder 'Extra's'.

Vliegt u naar Glasgow Prestwick dan pakt u op het vliegveld de trein naar Glasgow Central Station (45 min). Vanaf Buchanan Street busstation* in Glasgow vertrekt elke zaterdag een speciale bus naar Alltshellach House. Op de laatste dag gaat deze bus ook terug naar Glasgow.
Deze transfers kunt u bijboeken: voor info over tijden: zie onder 'Extra's'.

*Buchanan Street busstation is 15 minuten lopen van Glasgow Central station (er gaan ook bussen), of 5 minuten lopen van Glasgow Queen Street station

Reist u niet op zaterdag dan neemt u de Scottish Citylink coach (8x per dag, zie www.citylink.co.uk). Uitstappen in North Ballachulish, vanwaar het 400m lopen is naar Alltshellach House.

Klik hier voor meer informatie over de treindienstregeling in Schotland.
Klik hier voor openbaar vervoer in Schotland in het algemeen.
NB. Bus- en treintickets zijn goedkoper als je ze (ver) van tevoren via internet koopt.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement in 2021 starten van 9 april t/m 23 oktober. De vaste startdag is zaterdag (alleen in april is de startdag op vrijdag). In 2022 is de eerste startdatum 2 april, en de laatste 22 oktober. De vaste startdag is de zaterdag (uitgezonderd vrijdag 15 april). 

Schotland heeft een wispelturig klimaat. Het kan het hele jaar door heerlijk stil en aangenaam weer zijn, maar ook stormen en regenen. Wees op alles voorbereid. Tijdens de wandelingen op hoogte is het weer een factor om rekening mee te houden en worden hoge eisen aan uitrusting gesteld. Bij still weer bestaat vanaf juni de kans op midges (kleine steekvliegjes).

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Schotland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ter plekke kunt u geen Britse ponden pinnen. Het beste pint u gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heeft u alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.

 • stevige wandelschoenen met vibram zool
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (30 liter)
 • veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel thermosfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

28-7-21: het binnenzwembad van Alltshellach House is wegens werkzaamheden gesloten.  Het is momenteel nog niet bekend hoe lang de sluiting gaat duren. 

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw wandelvakantie en doen er alles aan om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort nodig. Per 1-1-2021 is de Nationale Identiteitskaart niet meer geldig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

f7_101150_dag4_4_PvD.jpg

Groot-Brittannië - Western Highlands

100% wandelen in Glen Coe

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Alltschellach House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten