Groot-Brittannië - Wales Bike Experience, 7 dagen Bikepacken door de Cambrische Bergen

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Fietsen

Avontuurlijke biketocht langs authentieke guesthouses en B&B's

Maak je klaar voor een uniek fietsavontuur door de Cambrische Bergen. Ontdek per fiets het mooiste van Wales terwijl je alle essentials op je fiets met je mee draagt. Dagelijks trekken we door naar de volgende plek over landweggetjes en grindpaden, maar we eindigen elke dag in een sfeervol dorp met het comfort van een warme douche en een gezellige pub. Ook brengen we een bezoek aan de "Town of Books", Hay on Wye, waar je kan verdwalen in de gezellige straatjes met vele sfeervolle boekenwinkels. De routes gaan door de mooiste uitdagende terreinen, maar de afstanden zijn relatief kort. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om lekker de tijd te nemen, heerlijk te lunchen onderweg, te stoppen voor een wilde duik en natuurlijk om maximaal te genieten van de onze tocht.

Uniek aan deze reis

 • Bike & swim: afkoelen in natuurlijke zwemspots
 • Trotseer de bekende Devil's Staircase
 • Beklim de hoogste weg van Wales: Gospel Pass
 • Bezoek sprookjesachtig “Town of Books”: Hay on Wye
Zwaarte
Comfort

Lees op oppad.nl: Bikepacken met Yomads in Wales

Joe Armstrong vertelt uitgebreid over deze bikepacktrip in het groene en heuvelachtige Wales. "Fietsen, fietstassen, routeboekjes: het staat allemaal voor je klaar. Als reiziger hoef je alleen je spullen in de ruime fietstassen te stoppen.

Naar artikel


Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Bikepacken Wales by Yomads

Deze reis in het kort:

Dag 1: Aankomst in Wales

Dag 2: Kennismaken met de Cambrische bergen

Dag 3: Langs meren en tarwevelden

Dag 4: Boekendorp Hay on Wye

Dag 5: Gospel Pass, de hoogste route van Wales

Dag 6: Biken met uitzicht over Brecon Beacons Nationaal Park

Dag 7: Terug naar Nederland.

Dag 1

Croeso i Gymru, ofwel: Welkom in Wales! Vandaag kom je aan in Llandovery. Nadat je bent ingecheckt in de accommodatie, volgt een gezellige kennismaking tijdens het diner in de accommodatie. Leuk om elkaar alvast te leren kennen voordat we morgen met elkaar dit avontuur aan gaan. Vervolgens gaan we vroeg op bed om morgen uitgerust met onze reis te beginnen. 

Overnachting in

Llandovery

Dag 2

Na een gezellig ontbijt, pakken we alle essentials in en worden we voorzien van onze bikes en alle uitrusting die we nodig gaan hebben. Hierna zijn we ready to go! Onze tocht begint geleidelijk en gaat omhoog door de Tywi-vallei voordat we het zuidelijke deel van de Cambrische bergen gaan doorkruisen. Met een beetje geluk hebben we eenmaal boven bij Llyn Brianne wel kilometers verre uitzichten. Al genietend van het uitzicht komen we even op adem voordat we de beruchte kuitenbijter: Devils Staircase gaan trotseren. Met brandende benen vervolgen we een prachtige afdaling langs de Abergwesyn Common met talloze wilde zwemplekken voordat we aankomen in Llanwrtyd Wells.

 • Afstand: 47 km, 845 m stijgen en dalen
 • Biketijd: 5 uur

Overnachting in

Llanwrytd Wells

Dag 3

Zodra je een lunchpakket voor de dag hebt ingeslagen, laten we het Cambriumgebergte achter ons en biken we over smalle, kronkelende, met heggen omzoomde steegjes. Geleidelijk aan winnen we hoogte voordat de weg steiler wordt en uitmondt in heidevelden. Bovenaan brengt een korte omweg over het gras je naar het pittoreske Pant y Llyn, waar het uitzicht zich uitstrekt tot aan Midden-Wales. Tijd voor een lunch break? Via een afdaling langs bergkammen, met epische uitzichten aan weerszijden, biken we via landweggetjes en langs de rivier de Wye voordat we aankomen in het boekendorp Hay on Wye.

 • Afstand: 52 km, 655m stijgen en dalen
 • Biketijd: 5 uur

Overnachting in

Hay on Wye

Dag 4

Tijd voor een rustdag! Vandaag laten we de spieren even rusten en doen we het lekker rustig aan. En dat is zeker geen straf in "Book Town": Hay on Wye. Dit kleine stadje aan de rand van nationaal park Brecon Beacons, staat bekend om zijn vele sfeervolle (o.a. tweedehands) boekenwinkeltjes. Zin om de rest van de omgeving te verkennen? Sla dan zeker een bezoek aan het kasteel niet over, of maak een mooie wandeling langs de rivier Wye. Sluit de dag af met een gezellige avond in één van de sfeervolle pubs! 

Overnachting in

Hay on Wye

Dag 5

Vandaag beginnen we met een klim vanuit Hay on Wye steil om de spectaculaire Gospel Pass te bereiken, de hoogste weg in Wales. Eenmaal boven worden we getrakteerd op een lange afdaling door een vallei, langs de middeleeuwse ruïnes van Llanthony Priory en via luie straatjes naar het toeristische stadje Crickhowell, een ideale plek voor de lunch. Nadat we een heerlijke lunch achter de kiezen hebben volgen we de route door het Brecon & Monmouthshire-kanaal, uitkijkend naar vogels, binnenvaartschepen die door de sluizen varen en stille vissers. Er zijn verschillende pubs en cafés langs het pad die een leuke rustpauze bieden op dit langste deel van de route.

 • Afstand: 65 km, 840m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 5 uur

Overnachting in

Brecon

Dag 6

We laten het stadsleven achter ons en gaan terug de natuur in. Zodra de velden en heggen plaatsmaken voor open heidevelden, zijn de uitzichten op de onmiskenbare Brecon Beacons écht fantastisch. Via een snelle afdaling naar Sennybridge fietsen we naar de uiterste westelijke rand van het Nationaal Park, voorbij de Black Mountain (Y Mynydd Du). Over golvende en kronkelende rijstroken door landelijke landbouwgronden dalen we uiteindelijk weer terug naar Llandovery.

 • Afstand: 44 km, 685 m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 4 uur

Overnachting in

Llandovery

Dag 7

Na het ontbijt pakken we onze spullen en maken we ons klaar voor de terugreis naar Nederland. Het nagenieten kan beginnen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijven we in gezellige guesthouses en B&B's. 

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Fietshuur
 • Alle benodigde bikepack uitrusting
 • Diner op dag 1 en dag 6
 • Begeleiding, hulp en advies van een SNP-reisleider

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • Heen- en terugreis
 • Vervoer luchthaven - Llandovery
 • Lunches en drankjes onderweg
 • Diners dag 2 t/m dag 5
 • Verzekeringen
 • Eigen uitgaven

Hoe weet ik de route?

Deze reis wordt begeleid door een gecertificeerde SNP-reisleider. Hij of zij toont je de route van de biketocht.

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

De meeste bikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit bike avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

Is dit een singlereis?

In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
 • Uitgebreid dagprogramma
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de andere bikers bij aankomst in de eerste accommodatie tijdens het gezamenlijk diner. 

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een vlucht op Cardiff. We raden onderstaand vluchtschema aan:

Amsterdam - Cardiff KL1087 vertrek 08.55 uur aankomst 09.15 uur
Cardiff - Amsterdam KL1092 vertrek 17.15 aankomst 19.35 uur

Wij raden aan om de vlucht pas te reserveren als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Tijdens het bikepacken draag je zelf al je spullen met je mee. Wees daarom zorgvuldig met het pakken van je bagage en neem niet teveel mee. Bij aankomst ontvang je een tas die je gemakkelijk op de fiets mee kan nemen en waar je alles in kan doen wat je tijdens de reis nodig hebt. Alles wat hier uiteindelijk niet in past en wat je niet per se nodig hebt, kan je bij de eerste accommodatie achterlaten. Denk in ieder geval aan het volgende:

 • fietskleding
 • warme en dunne kleding (bijv. microfleece)
 • regen- en winddichte jas/kleding
 • zonnebrandcreme (kleine fles)
 • zonnebril
 • zwemkleding
 • reishanddoek (voor na het zwemmen)
 • extra paar (compacte) schoenen/slippers
 • mueslirepen en andere tussendoortjes
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Bikepacking Wales

Groot-Brittannië - Wales Bike Experience

Bikepacken door de Cambrische Bergen

Avontuurlijke biketocht langs authentieke guesthouses en B&B's

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.